Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa” as Want to Read:
Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa

3.96  ·  Rating details ·  160 ratings  ·  23 reviews
Miten toteutan unelmani? Miten voin aloittaa sijoittamisen, vaikka en vielä tiedä aiheesta mitään enkä oikein jaksaisi selvittääkään? Kuinka suuren asuntolainan uskallan ottaa? Miten varaudun eläkkeeseen?

Kaikki rahasta -teos puhuu rahasta avoimesti ja humoristisesti, vailla ylenkatsetta ja tuomitsemista. Kirjassa sekä asiantuntijat että tavalliset ihmiset avaavat taloutta
...more
Hardcover, 325 pages
Published September 2018 by Gummerus Kustannus
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

Be the first to ask a question about Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.96  · 
Rating details
 ·  160 ratings  ·  23 reviews


Filter
 | 
Sort order
Reetta Rönkä
Dec 26, 2018 rated it liked it
Lomakirja, eli jälkikäteen kirjoitettu arvio muistikirjan raapustusten perusteella:

Oikein hyvä ja kiva perusteos rahasta lukijalle, joka ei ole koskaan ollut kovin kiinnostunut tai tietäväinen rahasta. Sen sijaan raha-alalla toiminut kumppani, joka luki kirjaa samaan aikaan eri rantatuolissa, ei oikein saanut kirjasta mitään uutta (vaikka tykkäsi kyllä kirjasta muuten!). Pidin eristyisesti kirjan kattavuudesta ja maailmankuvasta, esim. siitä, miten siinä tuotiin esiin myös rahaongelmia. Tykkäsin
...more
Anni
Oct 22, 2018 rated it really liked it
Shelves: non-fiction
Tämä oli erinomainen talousopas, ehkä jopa paras jonka olen lukenut. Asiat olivat pääosin tuttuja, mutta onnistuttu kirjoittamaan sen verran vetävästi että lukaisin tämän viikonlopussa.
Minni
Jan 12, 2019 rated it really liked it
Tämän jälkeen kaikenlainen säästäminen kiinnostaa ihan uudesta kulmasta. Tuskin ehdin enää kerryttää pottia, jonka turvin siirtyisin nelikymppisenä vapaaherrattareksi, mutta turhan ostaminen ja joutavan myyminen kannattaa kaikin puolin. Ja te nuoret: aika on ystävänne, joten korkoa korolle nyt!
Anna
Feb 24, 2019 rated it really liked it
Hyvin kirjoitettua ja yllättävän kokonaisvaltaista asiaa rahasta: sen käytöstä, säästämisestä, sijoittamisesta. En ehkä odottanut noin 300 sivun kirjan olevan näin kiinnostava tai näin kattava, mutta nyt tiedän asioista huomattavasti enemmän, ja näiden tietojen perusteella osaan etsiä varmastikin lisätietoa olennaisuuksista. Tai osaisin, jos en asuisi muualla kuin Suomessa, koska nyt pitäisi sitten selvitellä nämä termit englanniksi JA hollanniksi, jotta voisin pankissa asioidessani olla varma ...more
Katri
Nov 04, 2018 rated it really liked it
Helppolukuinen ja viihdyttävä kirja rahasta ja säästämisestä. Kirjan kohderyhmä on selvästi keskituloiset ja hyvätuloiset nuoret aikuiset, joiden tuloista on varaa säästää suuriakin summia tarvittaessa, mutta eipä tämä teos yrittänytkään olla muuta. Mielestäni rehellinen kirja ja siksi myös miellyttävä lukea. Tekstissä ei esiinny richsplainingia, vaan säästövinkit esitetään asiallisesti. Pikavipeistä kertovassa luvussa tulee hyvin ilmi, että hyvätuloinenkin voi joutua vippikierteeseen ja velkaan ...more
Essi
Jan 05, 2019 rated it really liked it
Hauska ja helppolukuinen kirja raha-asioista laidasta laitaan. Suosittelisin erityisesti naisille, ja kaikille heille, joilla ei ole käsitystä tilinsä saldosta tai palkkansa suuruudesta. Kirja kannustaa sniiduilemaan ja innostaa aloittamaan sijoittamisen, mutta hieman häiritsi fiilis siitä, että kirja perustuu lähinnä kirjailijan omakohtaisiin kokemuksiin ja tietynlainen anekdoottimaisuus. Olisin kaivannut hieman syväluotaavampaa tekstiä; toisaalta taas silloin kirjaa ei voisi kehua näin nopealu ...more
Piritta
Jan 26, 2019 rated it really liked it
Olipa nautinnollista lukea rahakirja, jossa on mietitty asioita eri kanteilta, tiedostetaan oma tilanne aika hyvin, tiedostetaan yhteiskunnan ja pienemmässä mittakaavassa sosiaalisen ympäristön rakenteet ja vaikutus, ja vieläpä viitataan lähdeaineistoihin ja mainitaan nimeltä haastateltuja asiantuntijoita. Pari mutkaa oli vedetty suoriksi, ehkä yksinkertaistamisen nimissä, mutta toimittajalta voi vaatia kirjailijana enemmän kuin "tavikselta", ja Thuren täytti odotukset ihan kivasti. Aiheen monip ...more
Pia
Dec 08, 2018 rated it really liked it
Shelves: non-fiction
Melko aakea laakea teos, mutta toisaalta niinhän nimikin antaa ymmärtää.
Mielenkiintoista luettavaa ja ihan hyvä perusteos.

Tosiaan kirjoittajalle pisteet siitä, ettei richsplainaamista ole, ja omat etuoikeudet on huomioitu.
Kirja on parempi kuin podcast, jota kirjaa odotellessa kuuntelin, ja monille kohdille naureskelin. Mm. ”Osta huonekalut käytettynä, niin säästä tuhansia euroja vuodessa” oli aika hupaisa vinkki, jos huonekaluja ei vuosittain edes osta. Tosin tämä ei kyllä ollut kirjailijan it
...more
Sanna
Oct 20, 2018 rated it liked it
Sujuva ja kompakti teos taloudesta ja rahasta. Vaikka kirjassa huomioidaan myös minimituloiset, joilla säästämisen ja sijoittamisen mahdollisuudet eivät ole yhtä hyvät, tuntuu kirja silti ylemmän keskiluokan oppaalta. Tämä voi tosiaan johtua siitä, että rahasta ei ole yleensä puhuttu avoimesti ja se onkin tämän kirjan tärkein pointti: rahasta pitää voida keskustella hyvässä ja pahassa.

Kirjan haastateltavat ovat pitkälti naisia, tietoinen valinta kirjoittajalta?
Nanna
Sep 25, 2018 rated it really liked it
Helppolukuinen, simppeli perusteos taloudenhallinnasta ja sijoittamisen alkeista. Ei mitään maata mullistavaa uutta tietoa, vaikkei varsinaisesti omaa alaa olekaan, joitakin kivoja yksittäisiä knoppitietoja. Kirjan ehdoton ansio on se, että kirjassa tunnistetaan omat etuoikeudet ja ymmärretään, ettei kaikilla ole samanlaisia lähtökohtia tai mahdollisuuksia esim. säästämiseen tai sijoittamiseen.
Sarita
Dec 31, 2018 rated it it was amazing
Selkeä, kiinnostava ja hauska kirja rahan käyttämisestä, sijoittamisesta ja säästämisestä. Antoi kipinää suunnitella myös omaa talouttaan tarkemmin. Voin suositella kaikille rahaa käyttäville henkilöille.
Vivi
Jan 04, 2019 rated it really liked it
Helppolukuinen opas - kerrankin talousaiheisen kirjan kirjoittajaan oli helppo samaistua. Pidin siitä, että rahaan liittyviä eettisiä pohdintoja oli mukana vastuullisen sijoittamisen käsittelyn lisäksi muissakin osissa.
Nea
Feb 23, 2019 rated it really liked it
Hyvä perusopus henkilölle, jolle raha-asiat ovat hieman tuntemattomampia. Selkeästi kirjoitettu ja käsittelee hyvin kaikki suurimmat aihealueet rahaan liittyen yksilön näkökulmasta. Suosittelen tätä erityisesti nuorille itsenäistymisen kynnyksellä.
Hanna
Oct 07, 2018 rated it really liked it
Shelves: tieto
Julian blogia olen tykännyt seurata ja kirja jatkaa turvallisesti samalla hyvin perustellulla ja taustoitetulla, hyväntuulisella jalat maassa -tyylillä. Blogimaisen tuttavallinen blogityyli tuntuu välillä pitkässä tekstissä oudoilta. Hyvä peruspaketti oman talouden haltuunotosta.
Heidi Penttinen
Oct 10, 2018 rated it it was amazing
Tämä oli tosi hyvä! Monta ajatusta tuli laitettua kännykkään ylös kun kirjaa luin.
Tuukka Rantamäki
Nov 13, 2018 rated it liked it
Vähän liian "kaikkea kaikille" -meininki. Se oli otsikosta päätellen tarkoituskin, mutta itselle ei näin laaja näkökulma oikein uponnut.
Heli Vuori
Feb 23, 2019 rated it really liked it
Hauskasti kirjoitettu perustason tietokirja säästämisestä.
Saana Väliheikki
Feb 13, 2019 rated it really liked it
Erittäin hyvä teos kaikille rahasta ja taloudesta kiinnostuneille. Raha-aihetta käsitellään monipuolisesti ja kiinnostavalla tavalla. Kirjan nimi kuitenkin oli mielestäni hieman harhaan johtava.
Eve Väyrynen
Oct 04, 2018 rated it really liked it
Mukavan helppolukuinen teos rahasta. Kerrankin kirja, jonka luettuaan ei tee mieli tuhlata asioihin vaan ryhtyä säästämään!
Arro
Feb 10, 2019 rated it it was amazing
Helppoa ja mielenkiintoista luettavaa, perehdyttää perusjuttuihin ja herättää kiinnostusta aiheesta
Paavo Tertsunen
Nov 01, 2018 rated it it was amazing
Helposti ymmärrettävässä muodossa olevaa asiaa rahasta, lainoista, sijoittamisesta ja taloudenpidosta. Suosittelen aivan kenelle tahansa.
Suvi
Jan 02, 2019 rated it really liked it
Helppolukuinen, käytännöllinen ja nopea teos rahasta. Paljon käyttökelpoisia vinkkejä raha-asioita liipaten; kaikkea lainoista testamentteihin ja sijoittamiseen.
Maris
rated it liked it
Dec 25, 2018
Jenny
rated it really liked it
Dec 03, 2018
Johannes
rated it really liked it
Mar 03, 2019
Timo Hirvonen
rated it liked it
Dec 20, 2018
Anniina
rated it really liked it
Oct 05, 2018
Riikka
rated it liked it
Feb 03, 2019
Emmi
rated it liked it
Dec 16, 2018
Carina Majander
rated it liked it
Dec 22, 2018
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »