Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kring denna kropp” as Want to Read:
Kring denna kropp
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kring denna kropp

4.19  ·  Rating details ·  1,090 ratings  ·  124 reviews
Med skarp och personlig röst berättar Stina Wollter om människor, möten och händelser som påverkar och påverkat henne. Hon söker sig fram, slår sig ner på olika platser som berör henne och tittar på normer, mod, kroppsideal, konst och kultur. Det handlar om Ylva och hennes ö, om vägen fram till försoning, frihetskänslor, förändring och motstånd. Om den mördade journalisten ...more
Hardcover, 270 pages
Published September 21st 2018 by Bokförlaget Forum
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kring denna kropp, please sign up.

Be the first to ask a question about Kring denna kropp

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.19  · 
Rating details
 ·  1,090 ratings  ·  124 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kring denna kropp
Johanna Lundin
Dec 23, 2018 rated it liked it
3,5 🌟 Ljuvlig att lyssna på som ljudbok då Stina läser in den själv. Det är som att hon sitter och berättar det bara för mig.
Josefinessen
Jag lyssnade på Stinas egen uppläsning. Det känns som att hon berättar bara för mig, nära och personligt. Språket är fantastiskt, flyter på lätt och vackert. Jag tycker, om möjligt, ännu bättre om Stina efter denna läsning än jag gjorde tidigare. Hon verkar vara en helt vidunderlig människa, det är så mycket som lever och virvlar i henne. Viktiga teman vävs fint in i det personliga, som en blandning av biografi, poesi, dagbok, feministiskt manifest och nån slags fakta/självhjälp fast på ett helt ...more
Erika
Oct 16, 2018 rated it it was amazing
Lyssnade på Stina Wollters fina egna inläsning*. En bok att styrkas av och att beröras av. På många sätt en slags självbiografi, med kroppen som sammanhängande tema. Om att utnyttjas, om att vara förälder, om att bära sitt inre barn inom sig, om att försonas, om att ta farväl och om att ta plats. Bland mycket annat. Hade det här varit en pappersbok i min egen ägo hade jag vikt många hundöron i den.

* Har haft en sådan välsignad tur med ljudböckerna hittills i år: Först Jag är, jag är, jag är : Et
...more
Hanna
Alldeles fantastisk bok om att älska sin egen kropp som kryper under mitt skinn och stannar kvar. Orden hon skriver är äkta, sårbara, hjärtskärande, tänkvärda och så otrolig, otroligt sanna. Hon skriver om feminism, näthat, sorg, svek och andra situationer som hennes kropp varit med om. Många av berättelserna är en aning röriga och det finns inte egentligen någon klar kronologi, men trots det grät jag, fascinerades jag och blev arg (på ett bra sätt). Jag hoppas jag en dag blir åtminstone lite av ...more
Jenny (knasentjej)
Det här var inte vad jag hade förväntat mig. Det var annorlunda och mer emotionellt än vad jag trodde. Början av boken skavde för mig, men sen hittade jag rätt. Jag satt och grät mig igenom kapitlet om Stinas mamma.
Anna Sjösvärd
Apr 02, 2019 rated it it was amazing
Shelves: novels, favorites
Åh, denna borde ALLA läsa.
Amanda Jonsson
Mar 05, 2019 rated it really liked it
♥️♥️♥️♥️!!!!
Alice
Sep 23, 2018 rated it it was amazing
Tack för boken, Stina! Jag behövde den. Nu springer jag iväg och köper den till alla mina kvinnor som också behöver den. ❤️
David
Oct 02, 2018 rated it it was amazing
Shelves: read-f
Jag har vänt mig till Stina med förtroende till henne. Jag säger att jag är osäker på mig själv, ibland är jag rädd. Sen börjar Stina sin bok. Hon lär mig stora läxor om livet, delar med sig av sina djupaste hemligheter och sorger. Det är intimt, fast hon vet inte vem jag är. Hon är min tröst, men väljer också att lätta på sitt hjärta. Jag lyssnar.
Elizabet Westerlund
Mar 20, 2020 rated it really liked it
En bok med kroppen i centrum, som bakgrund och sedd ur olika perspektiv. En bok att bli ledsen av och arg över. Jag fastnar mest för stycket som beskrivs på baksidan - tänk att en kropp är så mycket liv som en karta över livet. Varför då straffa den på så många olika sätt?
Bokbabbel
”Det finns inget annat sätt att avsluta den här berättelsen om kroppen min, en berättelse som måste sluta - eftersom en bok inte är ett liv utan snarare en pepparkaksform som trycks ner över ett liv och fångar ett stycke helhet som likafullt fortsätter utanför den.”


Kapitlet med mamman, åh!
Fiktiviteter
Dec 05, 2018 rated it really liked it
Läs min recension på bloggen: https://www.fiktiviteter.se/2019/01/1... ...more
Linda
Jul 01, 2019 rated it it was amazing
Jag blev helt golvad av Stina Wollters inläsning av sin bok Kring denna kropp. https://www.enligto.se/2019/07/26/als... ...more
Annie
Apr 10, 2020 rated it it was amazing
Shelves: owned
Fin. Känslosam. Större förståelse. Vacker. Stark.

Många ord kan beskriva denna bok av Stina Wollter, samtidigt som hon använder många ord för att få fram det hon vill säga. Det tog mig ett tag att ta mig igenom alla 268 sidorna. Den var komplicerad i vissa stunder, lätt i andra.

Stina skriver om många olika saker, hon skriver om sin syster och hur ätstörningen till slut tog hennes liv 3 dagar innan hennes 30-årsdag. Hon skriver om sorgen av att förlora sin syster, om att leva med en mamma och en
...more
Sofia
Mar 01, 2020 rated it it was amazing
Shelves: nonfiction
Samtidigt som vi får nöjet att följa Stina genom sitt liv så ber hon oss att tänka efter och utvärdera hur vi ser och uttrycker oss om kroppar; våra egna och andras. Vad är en kropp? Mer än bara det fysiska, vad innebär kroppen för dig psykiskt? Socialt? Vilka rent skadliga normer har du internaliserat under din uppväxt och spytt ur dig per automatik när tillfälle getts? Vilka normer och känslor sprider du vidare ut i världen?
Jag fullkomligen slukade den här boken över bara några dagar och den o
...more
Johanna
Jan 03, 2019 rated it it was amazing
Hur kan jag ge annat än 5 stjärnor till detta innerliga, personliga, kampiga mästerverk? Stina Wolter är en av mina allra största förebilder och har med hjälp av sitt instagramkonto och den enda gången jag sett henne live gjort så mycket gott inom mig. Hon är en starkt lysande stjärna och en röst som verkligen behövs!

Hennes bok är inget undantag. Full av betraktelser om livet som kvinna lyckas hon spränga in insikt efter insikt och just för att språket och berättelserna är så personliga och han
...more
Clara
Jul 06, 2019 rated it liked it
Boken tar sig sakta men säkert. Stinas berättarförmåga är fantastisk men tycker boken dras ner av allt talspråk. Tror dock att det var just den känslan som hon ville förmedla, att hon pratar direkt med läsaren men för mig så funkade inte det riktigt.

Mitt favoritkapitel i boken var "Mamma, jag faller". Tycker det var en fin och viktig aspekt att ta med hur en sjukdom kan förändra en person. Både på ett positivt och negativt sätt.

Tror denna boken är jättebra för dem som behöver på något sätt bearb
...more
Kirsikka71
Nov 22, 2019 rated it really liked it
Närmar mig årsdagen av min mammas död, ett kapitel går rakt in i hjärtat och jag fulgråter. Min mammas kärlek innehöll mycket taggtråd och jag fick förlåta henne många gånger för att kunna ha en relation till henne. Jag känner igen mig i Stinas texter i mångt och mycket...dubbelheten i att se ut på ett sätt på utsidan, längta till att vara spröd och skir och vara nåt helt annat egentligen. Jag ville alltid vara Rowena i Ivanhoe men utanpå är jag mer som Wamba the Witless...oh well!
Maja Svensson
Feb 05, 2019 rated it liked it
Stina i all ära - innehållet var jättefint och budskapen jättebra etc etc MEN måste ändå va lika kritisk som jag är till andra böcker - den är väldigt talspråklig o kommer undan med struktur och skriv-grejer som en författare till yrket aldrig fått låta va. MEN med de sagt - läsvärd för sitt innehåll.
Nåmis
Jun 26, 2019 rated it it was amazing
En bok där Stina blottar det där mänskliga som vi ibland döljer för oss själva. Som läsare får vi följa med på olika resor gällande kroppen, livet och döden. När sista sidan var läst kände jag mig lite rikare.
Sussi
Mar 10, 2019 rated it it was amazing
Shelves: 2019
Har bara kärlek för Stina Wollter! Känner mej så djupt berörd av hennes bok. Har fulgråtigt, skrattat och måste lägga undan den ibland för att djupt begrunda det hon säger. Den här kommer att stanna hos mig länge!
Elin Larsson
Mar 03, 2019 rated it it was amazing
Shelves: female-author
Andra boken sedan tidens begynnelse som jag gråter till.
Fanny
Feb 02, 2019 rated it it was amazing
En fantastiskt fin inläsning av Stina själv. Läs min recension här: https://litteraturkvalster.wordpress.... ...more
Sofia Nordberg
Aug 03, 2019 rated it it was amazing
Älskar. Totalt.
Maria Strale
Oct 04, 2018 rated it really liked it
Ljudbok.
Personlig och utelämnande utan att bli jobbigt närgånget. Kroppen som tema i ett bra sammanhang utifrån många vinklar.
Viktig läsning.
Maria
Sep 11, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
❤️
Nina Ruthström
Sep 29, 2018 rated it liked it
Bra ämne, bra person.
Bloggbohemen
Det här är en bok man ska äga i pappersform. Läsa då och då. Återkomma till olika delar i olika skeden av livet. Stanna upp i texten. Jag lyssnade på den som ljudbok och även om Stina Wollter gör en fantastisk bra uppläsning av sin egen bok önskar jag att jag hade haft den i pappersformat istället. Att sätta betyg på den här boken känns fel av en hel massa skäl, men jag kan säga att just där jag är i livet just denna sommar så blev jag mest berörd och engagerad i de delar som handlar om pelargon ...more
Hilena
Oct 13, 2018 rated it it was amazing
Stina kryper in under huden. Snabbt och alldeles nära. Gräver, lirkar och hugger sig fram till hjärtat. Där stannar hon och delar med sig av sina valv. Hon beskriver upplevelser som värmer, skrämmer, tröstar och uppmuntrar. Man vaggas fram och tillbaka i olika sinnesstämningar. En bok som är både komplext och samtidigt enkel att älska. Precis som vi människor.

Stina har skapat en bok och ett avtryck som jag kommer återvända till. Ett tryggt rum där jag så efterlängtat övertygas om att alla har rä
...more
Hanna-Madeleine Andersson
Jan 14, 2020 rated it it was amazing
Jag saknar ord. Är detta årets bokbästa? Svårt att säga eftersom det bara är mitten av januari ännu.
Stina Wollter lyfter upp sin kropp, sin själ och sitt jag. Hon tar fram allt tungt och jobbigt, lyfter upp det på bordet och går grundligt igenom vad hon och hennes kropp varit med om.
Mitt i allt det tunga och sorgliga finns ändå ett lugn, en positivitet och ett hopp, både för henne själv och alla som på något sätt kommit i kontakt med henne.
Hon gick snabbt upp i toppen som en av mina största före
...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Jag for ner till bror (Jana Kippo, #1)
 • Klubben
 • Testamente
 • Vi for upp med mor (Jana Kippo, #2)
 • Sen for jag hem (Jana Kippo, #3)
 • Bränn alla mina brev
 • Nora eller Brinn Oslo brinn
 • Jag ser allt du gör
 • Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström
 • Paradiset ligger under mammas fötter
 • Tistelhonung
 • Osebol
 • Ödesmark
 • Till minne av en villkorslös kärlek
 • Så lärde jag mig att älska min kropp
 • Arv og miljø
 • Ålevangeliet
 • Ett system så magnifikt att det bländar
See similar books…

News & Interviews

Magic and myth, getting real and standing up for what’s right, love and longing, growing up and falling in love. Get ready for some of the best...
76 likes · 22 comments
“Jag orkar inget annat än att vara mig själv. Jag har slut på roller. Dom var ju fan inte ens skrivna för mig!” 0 likes
“Tänk, all skit jag läst och sett som infiltrerat mina tankar tills jag trodde att de var mina.” 0 likes
More quotes…