Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Dia Trouble Maker” as Want to Read:
Dia Trouble Maker
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Dia Trouble Maker

3.59  ·  Rating details ·  27 ratings  ·  10 reviews
Selepas pemergian kedua orang abang kembarnya, Nur Aina yang lebih dikenali Nunu mula dipersiakan kedua orang tua apabila mereka lebih memilih kerja daripada dirinya sendiri untuk mengubat luka perit kehilangan anak kembar itu. Tertekan dengan perlakuan kedua orang tuanya, Nunu sentiasa membuat masalah di sekolah hanya untuk meraih perhatian dan sedikit masa dari orang tua ...more
Paperback
Published 2018 by KarnaDya
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Dia Trouble Maker, please sign up.

Be the first to ask a question about Dia Trouble Maker

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-42
Average rating 3.59  · 
Rating details
 ·  27 ratings  ·  10 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Dia Trouble Maker
Ras
Oct 18, 2018 rated it did not like it
Shelves: 2018-read
1.5*

1. Maaf. Masa membaca saya terhad. Jadinya amat rugi lah kalau dibazirkan dengan menghadap watak yang menjengkelkan sikapnya. Buku ini saya baca mana yang perlu saya tahu saja. Babak yang meleret dan menjengkelkan saya tinggalkan.

2. Berkenaan babak. Saya tidak nampak apa rasionalnya Nunu perlu ajak Alan pergi melawat kubur pada pukul 4 pagi di malam pertama perkahwinan mereka. Memang perlu ke babak-babak begini?

3. Apa yang saya boleh katakan, DTM tidak memerlukan pembaca macam saya. Saya b
...more
Sha Mohamed
Jan 15, 2019 rated it liked it
Sha baca sebab cover dan tajuk dia menarik..
Nur Aina aka Nunu, memang seorang gadis yang nakal dan selalu menimbulkan masalah.. Semuanya bermula lepas kematian abang kembar dan diabaikan mak dan ayahnya.. Nunu sengaja mencipta masalah supaya mak dan ayahnya meluangkan masa buat dirinya.. Tapi tak lama kemudian, mak dan ayah Nunu pula meninggalkan.. Tinggallah Nunu terkontang kanting dalam penjagaan Auntie Ma yang hanya nakkan duit insurans mak ayah Nunu.. Nunu dijadikan hamba abdi dan kemuncakny
...more
Intan  Musa
Nov 30, 2018 rated it liked it
Nur Aina @ Nunu telah kehilangan semua dalam keluarganya. Dia keseorangan. Dia diambil tinggal bersama Auntie Ma dan Uncle Adam sekeluarga. Tapi hidupnya bagai hamba. Mereka cuma mahukan wang insuransnya. Akhirnya, Nunu dihalau keluar rumah. Tiada tempat berteduh, Nunu cuba bunuh diri tapi nasib baik Alan ada. Alan Fahmi, seorang doktor yang sangat 'hot' beri Nunu tempat tinggal dan akhirnya mereka berkahwin. Tapi Alan ada menyimpan satu rahsia yang mungkin akan buat Nunu lari jauh dari dirinya. ...more
Aezra
Sep 24, 2018 rated it liked it
Kisah Nunu dan Alan memang nampak manis. Penulis pandai selit watak-watak jelak yang menguatkan jalan cerita seperti Auntie Ma, Dalila dan beberapa orang lain. Tapi ada jugak jumpa bahagian dalam beberapa bab seperti kurang realistik.

Imelda AJ
May 03, 2020 rated it liked it
Nunu ( Nur Aina ) & Alan
- Life isn't something that you can give it up easily. You live once, and you have to embrace it.
- Tau tak kerang busuk sengih macam mana? Tak tau? Google.
- "Time is precious. Don't waste your time for nothing"
-fine. Spend just one day here. I'll show's life precious to everyone. "
-Don't say it's nothing when it is something".
-orang kata warna biru itu menenangkan macam langit dan laut. Tapi blue tick ini langsung tidak menenangkan hatinya, Biadab. Kau baca tapi tak re
...more
Karen Esther
Apr 08, 2020 rated it it was amazing
Bagi saya, saya berasa seronok membacanya. Jalan ceritanya membuatkan saya menghabiskan buku ini dalam masa 3 hari. Pada mulanya, ingatkan watak utama lelaki ialah troublemaker. Rupa2nya watak utama perempuan. Tetapi dia tidaklah jahat cuma balas dendam orang yang buat jahat kat dia sahaja Dan baik dengan org yg baik dgnya. Apa yang kita fikir nak balas kpd org yg berbuat jahat kpd kita, biasanya kita pendam dalam hati kita shj, tetapi Nunu balas sahaja pada masa itu juga. Semasa membacanya, say ...more
Nidea
Jan 22, 2019 rated it it was ok
2.5 ⭐️ Sgt2 berbeza Split ngan buku ni. Rasa mcm ditulis oleh org yg berbeza. Ade a few things saya rasa tak brape relevant dlm ni. Overall, perhaps this book might interest the younger gen.
Nooraini
Feb 21, 2020 rated it it was amazing
Not bad utk buku pertama dr penulis.. Bahasa jg tidak meleret. Byk jgk yg lucu hingga sy boleh senyum sorg2.
Norhayati Md Isa
Aug 19, 2019 rated it really liked it
Best sangat novel ni sampaikan tak sabar nak baca sampai habis. Mungkin sedikit meleret kisahnya tapi best baca hubungan Nunu dan Alan. Suka jugak cover novel ni sebab warna dia sweet je...
Aini
rated it it was amazing
Sep 13, 2018
Rayna Batrisya
rated it did not like it
May 20, 2019
Nurul Ain Syuhada
rated it it was amazing
Oct 11, 2018
Yaya
rated it it was amazing
Feb 01, 2019
Mafqzyh00
rated it it was amazing
Sep 05, 2019
Siti Mohammad
rated it it was amazing
Sep 23, 2018
Jay
rated it liked it
Jan 13, 2020
Nur Shafiza
rated it it was amazing
Apr 13, 2019
Zubz
rated it liked it
Feb 14, 2019
Lidiya.Athirah_
rated it liked it
Dec 25, 2018
Choi_na_raa
rated it did not like it
Dec 15, 2019
シティ
Bacaan santai dari Free eBook Zone KL Library DBKL.
Borrow from Free eBook Zone KL Library DBKL in GO KL bas.

Dialog/nukilan yang menarik...
Khai Adeen
rated it really liked it
Mar 31, 2019
Littlegirlwhoreads
rated it really liked it
Jan 03, 2020
Noor Dyia
rated it it was amazing
Mar 14, 2019
Nurafidahjailan
rated it really liked it
Oct 27, 2018
Nur Aisyah
rated it it was amazing
Feb 19, 2019
Mardiah
rated it really liked it
Sep 30, 2018
Teresa Lee
rated it did not like it
Aug 18, 2019
Nisssa._
marked it as to-read
Sep 07, 2018
Shafina
marked it as to-read
Sep 17, 2018
Eyffah
marked it as to-read
Oct 08, 2018
Mohd Ashmunir
marked it as to-read
Oct 13, 2018
Nur Iffah
marked it as to-read
Oct 14, 2018
Qurratuaini Haziqah
marked it as to-read
Nov 13, 2018
Anis
is currently reading it
Dec 02, 2018
Nuradilah46
marked it as to-read
Jan 20, 2019
Armaaprilia
marked it as to-read
Feb 22, 2019
Nuraqilah
marked it as to-read
Mar 11, 2019
Abidah Ali
marked it as to-read
Mar 23, 2019
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Dheo's
  • You Can Call Me Monster!
  • Dr. Alpha Male
  • Salju Kyoto
  • Checkmate
  • Pengantin Tangkap Muat
  • Raid Arjuna
  • Ayat-Ayat Halal
  • Revenge
  • I Love You, Stupid!
  • Kembali Mencintai
  • Objection
  • Kau? C.E.O Aku?
  • Arluna
  • M.A.I.D.
  • Dominan Itu Dia
  • The Wedding Breaker
  • 13 Jam A380
See similar books…

News & Interviews

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our lis...
24 likes · 2 comments