Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Grip: Het geheim van slim werken” as Want to Read:
Grip: Het geheim van slim werken
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Grip: Het geheim van slim werken

by
4.25  ·  Rating details ·  273 ratings  ·  42 reviews
Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Hoe bewaren we overzicht, met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst? En nog veel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren? Sommige mensen lijken al ...more
Paperback, 256 pages
Published January 11th 2019 by Uitgeverij NZ
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Grip, please sign up.

Be the first to ask a question about Grip

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.25  · 
Rating details
 ·  273 ratings  ·  42 reviews


More filters
 | 
Sort order
Rick Pastoor
Aug 26, 2018 rated it it was amazing  ·  (Review from the author)
Wij van WC-eend vinden dit een aanrader.
Anita
Jan 23, 2019 rated it it was amazing
Wat een inspirerend boek! Het kostte echter wel relatief veel tijd om het te lezen. Want na ieder hoofdstuk ging ik aan de gang. Digitale agenda op orde maken. Mail opruimen en organiseren. Lijstjes maken. Ik had het er maar druk mee :-)

Managementboeken hebben me nooit getrokken. Al die andere boeken die Rick Pastoor dus noemt in zijn boek ken ik alleen van horen zeggen. Maar na een interview gelezen te hebben in de krant werd ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek. En vanaf het eerste moment v
...more
Reinier Ladan
Jan 11, 2019 rated it it was amazing
Het boek had ik in een paar dagen uit (ik mocht al de voorpublicatie-ontvangen) en er zitten, ondanks mijn enorme interesse voor het onderwerp, toch een heel aantal nieuwe inzichten in waar ik wat mee kan in mijn dagelijkse werk. Ik kan het boek echt iedereen aanraden die slimmer en efficiënter te werk wil gaan in zijn of haar leven.
Marloes
May 31, 2019 rated it it was amazing
Na bergen boeken over productiviteit te hebben gelezen, kan ik concluderen dat dit boek voor mij het beste is.
Heel erg ‘hands on’, duidelijk, overzichtelijk.
Erg prettig zijn Pastoor’s eigen ervaringen, die hij er af en toe tussendoor gooit. Niet overmatig, precies genoeg.
Ook erg fijn is dat hij nooit belerend overkomt, en ruimte laat voor eigen invulling.
Frank de Wit
Mar 09, 2019 rated it it was amazing
Open deuren, bekende methodes en technieken en nog meer herkenbare manieren om slim te werken maar dan wel heerlijk compact, concreet en vlot geschreven!

Rick weet de juiste methodes en technieken te beschrijven en direct toepasbaar te maken die al jaren in diverse boeken, blogs en podcast besproken worden waar ook ik zelf mee experimenteer.

Heerlijk om dit alles overzichtelijk bij elkaar in een vlot geschreven boek nu vastgelegd te zien en er regelmatig even bij te pakken om grip te houden.

Een
...more
Mark
Feb 07, 2019 rated it really liked it
Zit je hoofd soms te vol? Mis je af en toe het overzicht? Loop je weleens achter de feiten aan? Mijn tip: lees dit boek en pas dírect de tips van Pastoor toe. Het is een boost voor je werkplezier.

Met name over het deel Grip Op Je Week ben ik erg enthousiast. Ruim twee weken pas ik de Pastoor-methode nu toe bij agenda beheer, het gebruik van takenlijsten, e-mail afhandeling en het maken van aantekeningen. Praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. En doe dat vooral ook direct al tijdens
...more
Sanne Roemen
Aanrader voor wie op een efficiente manier de belangrijkste lifehacking inzichten over slim werken (en een beetje slim leven) tot zich wil nemen. Alle sterke helden en must-reads komen voorbij, zoals Covey, David Allen en Chip & Dan Heath.
Hoe gebruik je een samenstel van agenda, to-do lijst en notitie systeem om je werk en taken goed inzichtelijk te maken en te plannen? Hoe krijg je zicht op je passie, talent en waarden zodat je doelen kan formuleren waar je weer concrete plannen en acties
...more
Sannew
Mar 04, 2019 rated it it was amazing
Na 15 jaar op eigenwijze wijze werken op basis van ‘Getting Things Done’ was ik wel toe aan verfijning. En dus reorganiseerde ik mijn to do’s (Things), mijn notities (Evernote) en mijn agenda naar voorbeeld van Rick Pastoor’s “Grip”. Na mijn eerste ‘weekly review’ durf ik al te concluderen: dit werkt ècht slim!
Ramon van Dam
Feb 07, 2019 rated it really liked it
Shelves: kobo-bought
A very interesting take on organizing your life with a very hands on approach. Even though Rick repeatedly states that you should use digital tools I won't stop using my physical bullet journal in the foreseeable future, but I found a lot of other insightful tips and tricks here that I can still apply in my day to day life.

The first section is definitely more interesting and applicable for me personally than the latter parts, but it's still nice to read about the author's personal experiences.

I
...more
Shirley Visser
Mar 23, 2019 rated it really liked it
Heel interessant boek en het leest lekker weg. Vooral het eerste gedeelte gaf me veel handvatten voor mijn eigen agenda en ik heb dan ook veel aantekeningen gemaakt. Ik hou me niet echt bezig met doelen stellen en reviews van de week/maand/jaar schrijven maar Rick geeft me praktische tips en vragen om mee aan de slag te gaan als ik dat wel wil. Een boek vol met tips waar je direct mee aan de slag kunt en simpel ingedeeld waardoor je ook delen kunt overslaan die voor jou niet van toepassing zijn.
Kathleen
Apr 18, 2019 rated it it was amazing
Ik had al van heel wat van de ideeën uit dit boek gehoord en had er me in enkele al verdiept, maar toch blijft het interessant om alles even samengevat te kunnen nalezen. Daarnaast kwamen er een aantal nieuwe zaken (voor mij alleszins) aan bod die ik meteen ben beginnen toepassen en waar ik nu al een positief effect van merk. Geweldig als een paar kleine trucjes je leven zo hard kunnen beïnvloeden in a good way.
Geert
Jan 25, 2019 rated it it was amazing
Compact en prettig leesbaar boek waarin Rick Pastoor zijn eigen methode om slim met je tijd om te gaan gebaseerd op het volgen van je agenda. Er staan veel handige tips in, en goed om te zien dat er ik veel al gebruik (centrale takenlijst, Evernote voor notities). Het is meer een werkboek dan een leesboek, je hebt er niet zoveel aan om het alleen maar te lezen en er dan niets mee te doen. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag de komende maanden, eens kijken hoe deze methode bevalt!
Bouke
Jan 23, 2019 rated it it was amazing
Shelves: reread
Ik denk dat dit boek nauwelijks beter uitgevoerd had kunnen worden. Meneer Pastoor laat zien hoe hij werkt en hoe jij zijn werkmethode kan toepassen. Die methode heeft hij gecreëerd door veel te lezen, studeren, en toe te passen. Ik heb er wel wat aan over gehouden, en ga Todoist serieuzer gebruiken.
Albert Wieringa
Mar 09, 2019 rated it really liked it
Vooral de eerste helft handige, praktische tips. Leest goed weg. Kan nog niet goed beoordelen of alles (voor mij) goed werkt, dus voorlopig 4/5 sterren. Denk dat ik hem over een half jaartje weer ga lezen.
Paul van Buuren
Apr 07, 2019 rated it it was amazing
Aanrader voor iedereen die ondergesneeuwd raakt onder taakjes, mailboxen en Grote Plannen. Helder geschreven, goed uitgedacht.
Jodi Leunissen
Feb 11, 2019 rated it it was ok
Jeetje. Wat viel dit boek tegen. Als je net als ik al veel non-fictie hebt gelezen rondom dit soort thema's en bijvoorbeeld fan bent van de Getting Things Done methode, dan leer je niks nieuws. Ik heb werkelijk waar geen enkele nieuwe tip kunnen ontdekken. Het eerste deel gaat over hoe je praktisch en efficiënt je werkweek indeelt door o.a. ook reistijd op te nemen in je agenda, prioriteiten te stellen, belangrijkste dingen aan het begin van de dag te doen, niet teveel te plannen, email op vaste ...more
Roel Riphagen
Jan 19, 2019 rated it it was amazing
Een aanrader voor een ieder die zijn toolset wil uitbreiden of aanscherpen. Leest makkelijk weg en is concreet. Dank voor het schrijven Rick!
Bart Rietveld
Feb 04, 2019 rated it really liked it
Allereerst, enorm tof hoe er is nagedacht over de content rondom het boek. Hier was enorm goed over nagedacht. Met name dat mensen geïnteresseerd zouden zijn in het hoofdstuk over de jaarreview, en die dan al voor de jaarwisseling te delen samen met een podcast speciaal voor pre-orders werkt goed.

Verder vind ik het een goed geschreven boek. Ik vind het fijn dat dit boek je veel praktische tips geeft. Waar andere boeken soms ophouden bij de theorie (bijvoorbeeld over motivatie en het stellen van
...more
Bart Timmers
Mar 31, 2019 rated it really liked it
Deels "herkauwen" van bekende ideeën, al doe ik de schrijver daarmee tekort. Want het wordt wel geschreven met flink wat nieuwe ideeën, en ook heel erg vanuit zijn eigen ervaringen. Inclusief succes-ervaringen en mislukkingen. Uiteindelijk een goed geschreven, prikkelend en inspirerend boek, met veel tips voor verder lezen en vooral: uitvoeren!
Cindy
Jun 22, 2019 rated it liked it
Boek over het efficiënt organiseren van je werk. agenda takenlijst mails doelen wekelijkse reviews ... vooral gericht op het bedrijfsleven al kon ik r ook wel enkele goede tips uithalen qua time management en efficiënt je agenda en taken inplannen.
Arndt
Mar 10, 2019 rated it really liked it
Shelves: studie
makkelijk leesbaar, veel tips die ik zelf al toepas en een vorm die veel lijkt op die van de schrijver, maar het boek gaat verder. Ik ga zeker aan de slag om de tips te proberen die ik zelf nog niet toepas.
Annelies
Mar 24, 2019 rated it liked it
Ik vond het eerste deel van dit boek (grip op je week) boeiend. Deel 2 en 3 (grip op je jaar en je leven) vond ik momenteel iets minder interessant, maar ik sluit niet uit dat ik hier later nog naar teruggrijp en hier dan anders over denk.
Britt
Mar 16, 2019 rated it liked it
That went from 0 to 100 real quick. In het begin dacht ik "hey dit kan ik zelfs deze week nog toepassen" maar nu ben ik een beetje overwhelmed. Tip: als je er echt veel aan wilt hebben, ga je dit boek per hoofdstuk lezen en gelijk de tips toepassen
Renata
Jun 08, 2019 rated it it was amazing
Wat een fantastisch leerzaam en praktisch boek. Het geeft ook gewoon energie om te beginnen. Bottom line: heb je een doel? Begin gewoon en maak t zo klein mogelijk dan is de kans dat je t volhoudt groot. Lets get started 😁.
Odette
Mar 25, 2019 rated it liked it
Ik denk dat ik dit boek nuttiger had gevonden als ik of al werkte of al wist hoe mijn leven zou lopen van maand tot maand. Zal het later nog eens oppakken voor nu was alleen het eerste deel wel nuttig.
Bart
Feb 18, 2019 rated it it was amazing
Shelves: ebook, own
Erg helder en praktijk-gericht boek. Een soort best-of van veel productiviteitsboeken die ik eerder las (en niet las). Verrast door het 3de deel over zingeving en doel/bestemming van je carriere. Aanrader.
Wouter
Mar 18, 2019 rated it it was amazing
Knetter goed, breed en praktisch boek om inderdaad slimmer te werken. Niet alleen je agenda, taken en mail pak je aan, maar die alledaagse, tastbare veranderingen werken door in je week, kwartaal, jaar en leven. Een handboek om bij de hand te houden en vaak uit te werken.
Wendel de Boer
May 05, 2019 rated it liked it
Bekende tips om meer uit je werk en je leven te halen in een slimme "verpakking". Een echt doe-boek, met extra's zoals e-mailherinneringen om je bij de les te houden en ervoor te zorgen dat je ervaart wat voor jou goed werkt.
Maike Klip
Feb 17, 2019 rated it really liked it
Heel goed boek van Rick. Een deel van de aanpak had ik al op andere manieren ontdekt en toegepast, maar hij gaat een flinke stap verder. Vooral het (reflecteren) op je jaarplan en het structuren van taken en notities ga ik toepassen.
Ewoud
Jan 30, 2019 rated it really liked it
Aardig boek, wel redelijk wat herhaling uit andere boeken in het genre
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »