Jump to ratings and reviews
Rate this book

Οι Θάλασσες των Δράκων

Rate this book
Στην Τέταρτη Εποχή της Έρενυξ…

Ο Γουίνγκο σαλπάρει από τα Φεγγαρονήσια και ταξιδεύει με καράβια –και όχι μόνο – στα νησιωτικά βασίλεια.

Και κάνει λογιών-λογιών γνωριμίες.

Έμποροι τίμιοι και έμποροι άπληστοι, ναυτικοί γενναίοι και ναυτικοί φευγάτοι, πειρατές σκληροί και πειρατές διεστραμμένοι, κλέφτες πονηροί και κλέφτες εφευρετικοί, κοπελούδες νόστιμες και κοπελούδες περπατημένες, φίλοι καρδιακοί και φίλοι άσπονδοι, αντίπαλοι δυσοίωνοι και αντίπαλοι τρομεροί, βασιλιάδες μισότρελοι και βασιλιάδες θεότρελοι, Δράκοι σμαραγδένιοι και Δράκοι…

Δράκοι; Υπάρχουν ακόμα Δράκοι στην Έρενυξ;

Φαίνεται πως υπάρχουν, αλλιώς το μόνο που θα ήταν ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο θα ήταν η συνταγή για τσιχουάλες με μπερδέμονο.

Όπως την φτιάχνουν στη Σολεμάρ, φυσικά.

Μα η Τέταρτη Καταστροφή πλησιάζει επικίνδυνα.

Το παρελθόν πλέκεται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με το παρόν, ενώ ξεδιπλώνονται νέες αποκαλύψεις για τον Μέγα Εχθρό, που ο πόλεμος μαζί του ήταν η απαρχή όλων των ολέθρων.

165 pages, Paperback

Published June 17, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

DIMITRA BENISI

3 books24 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
7 (63%)
4 stars
4 (36%)
3 stars
0 (0%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 5 of 5 reviews
Profile Image for Γιώργος Δάμτσιος.
Author 30 books243 followers
Read
October 27, 2018
Διηγήσεις ευφάνταστων, θαλασσινών κυρίως ιστοριών, σε μία ταβέρνα, από έναν εύγλωττο βάρδο. Αυτό θα μπορούσε να τα λέει όλα από μόνο του σε μία σούπερ σύνοψη, και όσοι από εμάς έχουμε μεγαλώσει διαβάζοντας, παίζοντας και βλέποντας τέτοια σκηνικά χαμογελάμε ήδη με νόημα. Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμα καλύτερα, αφού η γραφή της Δήμητρας –βάρδου Τζοραλύν– Μπενίση είναι στρωτή, γεμάτη όμορφες εικόνες και χωρίς να κουράζει στιγμή. Παίζει συνεχώς με τον αριθμό εννιά, ενώ έχει δημιουργήσει μια άκρως πειστική και πληρέστατη κοσμοπλασία, που πρέπει να αφιέρωσε σ’ αυτήν άπειρο χρόνο για να μάθει κάθε γωνίτσα της. Και μοιάζει να είναι πραγματικά τεράστια.
Φαντασάδες… γραπώστε μια μπύρα και ελάτε κι εσείς στο μπαρ της ταβέρνας για να ακούσουμε τη συνέχεια παρέα. Αναμένεται μακρά και άκρως ενδιαφέρουσα.
Profile Image for Παναγιώτα Τσιμπαλίδη.
Author 4 books9 followers
August 9, 2018
Εκπληκτικό follow up του "Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών", σε πιο sword-and-sorcery ατμόσφαιρα, αλλά εξίσου λυρικό κ με πολύ suspense. Κ φυσικά, δίνει αρκετά hints για το τι μέλλει γενέσθαι, πράγμα που ελπίζω να διαβάσω σύντομα!
Profile Image for Ευθυμία Δεσποτάκη.
Author 26 books216 followers
August 21, 2019
Για την ακρίβεια 3,5.

Ανάσα δροσιάς, ενδιαφέρουσες ιδέες, πολλές από αυτές αξιολάτρευτες. Αλλά πολύ μικρό το μέγεθος για την ιστορία που αφηγείται, χωρίς χώρο να αναπνεύσει ο αναγνώστης (από ένα σημείο κι ύστερα έπαψα να μπορώ να παρακολουθώ τη γεωγραφία κι αν είχε κάποια σημασία για την ιστορία). Το επόμενο βιβλίο πρέπει να περιέχει χάρτη, αλλιώς δεν θα τα βγάλω πέρα. Επίσης, το εκτενές και ενημερωμένο γλωσσάρι επιμένω πως θα πρεπε να μπει στο τέλος.
Profile Image for Μιχάλης.
Author 20 books127 followers
August 12, 2018
Η συνέχεια του Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών και τελειώνει προλογίζοντας μια νέα περιπέτεια.

Είναι μία αφήγηση των περιπετειών ενός άντρα που αιχμαλωτίζεται από πειρατές και ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Φάνταζι περιπέτεια, έχει έντονα το χαρακτήρα της αφήγησης και δυνατή αίσθηση του χαρακτήρα του κόσμου, εμφανώς βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο βιβλίο (που το είχα διαβάσει στην πρώτη του έκδοση).
August 12, 2019
Υπέροχη περιπέτεια φαντασίας, με τους δράκους της, τη μαγεία, τα θαύματα μα και τις φρικαλεότητες στο κάθε καταγώγιο και την κάθε σάπια ψυχή. Με το χιούμορ της επίσης και τις ευφάνταστες ονομασίες στα φαγητά! Το καταβρόχθισα σε δύο μέρες! Εύχομαι να διαβάσω τη συνέχεια και θέλω και prequel!!
Displaying 1 - 5 of 5 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.