Jump to ratings and reviews
Rate this book

Lumina Lui Trodheim

Rate this book
Un Fantasy autentic românesc, cu iz de Harry Potter! Tu ai aflat cine e Vicontele Verenței Pierdute?


Au trecut 10 ani de la Revoluția sângeroasă ce a unit ținuturile valahe. Ca să îndeplinească voia conducătorilor însetați de putere, mii de valahi au plătit cu viața, iar sute de familii au fost distruse.
Acum, în Regatul Valahiei Unite domnește pacea, însă totul are să se schimbe. Un criminal nebun evadează din închisoare, creaturi mistice colindă țara și orfanii Revoluției își pregătesc răzbunarea.
Fără să știe că se află în mijlocul tumultului, tânărul Iustinian Mojic își continuă pregătirea militară la academia SanteVel și aspiră să zboare pe dragoni înspăimântători. Visează să ajungă la fel de măreț ca neînfricata Zburătoare Liliana Venin, pe care o idolatrizează alături de alți colegi. Însă ce nu știe el, ca mulți alții, este că ceva putred se ascunde în spatele faimei Zburătoarei - ceva ce are puterea de a îngenunchea întreaga Valahie Unită.

”Se naşte în ziua de 3 dezbinătoarea de popoare, soaţă numai unuia, numit în ascuns ca şi ea, continuatorul liniei. Regină ajunsă, mare vărsare de sânge se va purta în numele ei, până tot ce cu trudă s-a făcut se va fi destrămat”.

Imersează-te în lumea fantastică a Valahiei, acompaniază-i pe Iustinian și Liliana în aventurile lor, și află cine este Vicontele Verenței Pierdute!

Abonează-te la newsletter pe www.my-vvp.com pentru ultimele noutăți și concursuri!

300 pages, Paperback

First published June 26, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Laura S. Götz

7 books93 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
84 (69%)
4 stars
18 (14%)
3 stars
15 (12%)
2 stars
4 (3%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 30 of 41 reviews
Profile Image for Geo Marcovici.
1,240 reviews296 followers
February 10, 2019
Translation widget on The blog!!!
O carte deosebită! O poveste fantastică cu dragoni zburători, magi și multe secrete. O Valahie pe vremea în care nu existau mașini și telefoane mobile. O carte care te uimește de la început și până la sfârșit. Un basm, asta mi-a spus autoarea!
Recenzia mea completă o găsiți aici:
https://justreadingmybooks.wordpress....
Profile Image for Adelina Traicu.
103 reviews186 followers
August 29, 2018
Parcă am citit un basm, un basm lung și întunecat plin de elemente din mitologia si folclorul nostru.
O poveste a trecutului, a devenirii, unde elementele fantastice, devin atât de reale.
Secrete dezgropate încetul cu încetul.
Abia Astept volumul 2!
Profile Image for Anca Adriana Rucareanu.
286 reviews44 followers
September 6, 2018
Carteaastaestepurșisimplufantastică! Nu, nu am greșeli de tastare! Am spus-o pe nerăsuflate, fix așa cum am citit și cartea! Fix așa cum m-a târât Laura în lumea ei fantastică, la propriu și la figurat. Dragoni (ah, ce m-aș fi bucurat să fie balauri), magi, magie, zburători, școli speciale și apă fermecată – elemente care transformă fantasy-ul în ceva atât de natural! Nume originale pentru personaje, secrete de mult uitate a căror suprafață abia se „crapă” în acest prim volum, replici amuzante și inteligente, un cadru care mustește de posibilități și orgolii. Laura, unde pui capul noaptea?

https://ancasicartile.wordpress.com/2...
Profile Image for Diana Macovei.
309 reviews11 followers
July 11, 2018
Lumina lui Trodheim, primul volum din seria fascinantă, numită Vicontele Verenţei Pierdute, este o poveste magică, dar nu magică în adevăratul sens al cuvântului cu toate că frumuseţea de basm există. Magică prin prisma personajelor ce populează această serie. Magică prin amuzamentul şi normalitatea transmise. Aproape că îţi creează senzaţia că tu însuţi eşti faţă-n faţă cu copilul curios şi fâşneţ numit Iustinian, simţi tu însuţi fascinaţia acestuia faţă de minunatele creaturi precum dragonii de-apă, de-foc, de-pământ. Chiar şi pe bulgărele de Titirez îl simţi învârtindu-se în jurul tău.
Laura Ştirbu creionează o lume fascinantă ce pare a combina câte un pic de prin toată lumea, aşezând-o frumos pe teritoriul ţării noastre. Dai de un Rodriguez prin munţii Semenic, eşti educat în ale Alchimiei de un Tarantelă pentru ca, mai apoi, să te plimbi în înaltul cerului cu Hildegard.
Lumina lui Trodheim este ca o planşă pe care s-au trasat zeci de fire colorate care deşi se intersectează, nu vor nicicum să te aducă la un numitor comun. Cu cât întorci pagina, cu cât de afunzi şi mai mult în mister.

https://booknation.ro/recenzie-lumina...
Profile Image for Anasylvi.
234 reviews14 followers
December 28, 2018
“Lumina lui Trodheim” a fost asemuită cu seria Harry Potter, celebra serie pe care foarte mulți am îndrăgit-o. Într-adevăr, are elemente care duc cu mintea într-acolo: un erou orfan, Iustinian Mojic; un antagonist evadat, Vincențiu Leopod; o Academie neobișnuită, SanteVel. Pe de alte parte, sunt și multe deosebiri: autoarea construiește o lume nouă, cu specific medieval, pe când eroii din Harry Potter trăiau o viață ieșită din comun în mijlocul lumii cotidiene a celor lipsiți de magie, a lumii concrete, dacă vreți. Eu aș spune că romanul m-a dus cu gândul mai mult înspre un alt titlu care mi-a plăcut foarte tare, “Numele vântului”, de Patrick Rothfuss. Ideea unei Academii unde se învață fel de fel de discipline de luptă sau magie este relativ des folosită în cărțile fantasy și este normal, mai ales dacă publicul țintă este cel tânăr. Să nu credeți însă că romanul este strict adresat adolescenților, fiindcă nu este câtuși de puțin așa.

Mai multe amanunte puteti citi aici: https://adropofinspiration.wordpress....
Profile Image for Lore.
47 reviews4 followers
March 14, 2019
Done 👍👍


Superbă această carte. Te prinde imediat , si nu o mai lași până nu e gata. 😂😂
Superbă povestea. Sunt curioasă de ce urmează! 🤔🤔
Ce va face Liliana? Cum va afla Iustinian cine este de fapt? Cine e , de fapt, Iustinian? 🤔🤔
O poveste ce trebuie , neapărat descoperită! 💝💝💝
Profile Image for Emily Lawrence.
Author 8 books45 followers
September 28, 2019
I had the pleasure of editing the English version of this book, The Light of Trodheim, a captivating fantasy world created by a fellow Romanian author. This action-packed story grips you and holds you captive until the very end, leaving you wanting to know more. If I could sum up this book in a few words, it would be mystery, adventure, suspense, and dragons, all weaved into an enchanting world that teaches about loyalty, friendship, and courage. I look forward to following Justin and his friends' adventures in the second book and see what other secrets they'll uncover.
1 review1 follower
July 17, 2018
E o carte care are de toate. Imi place ca actiunea se petrece pe teritoriul tarii noastre si ca autoarea foloseste in descrierea sa elemente traditionale romanesti , ca mai apoi sa te duca cu totul intr-o alta lume, lumea cetatilor militare, unde dai peste dragoni, personaje amuzante, sobre, misterioase. Este o dinamica in dialog, fiecare personaj avand caracterul bine definit. Desigur, sunt multe in numar si m-am aflat in situatia de a fi nevoita sa recitesc pentru a nu pierde firul logic, autoarea folosind uneori si prenumele si numele personajelor. Dar pana la urma e doar o grupa de juniori,seniori si profesori pe langa celelalte , care ulterior isi vor avea locul in poveste bine definit. Categorizate in acest fel, devin usor de memorat. Nu e o carte monotona, desi uneori iti da senzatia ca actiunea se va desfasura intr-un anumit fel, imediat apare un fragment care, ori leaga cele spuse anterior sau ulterior, ori te lasa in mister, ceea ce te face sa-ti doresti sa afli mai multe. Cartea are pasaje pline de umor, situatii in care ne-am ragasit fiecare la un moment dat in viata. Ce o caracterizeaza e simplitatea,naturaletea si creativitatea cu care autoarea a reusit sa imbine 2 lumi diferite, cea a taranului roman de rand si cea a cetatilor militare.
Profile Image for Eva Anca.
Author 1 book23 followers
September 11, 2018
Foarte rar mi se întâmplă să termin de citit o carte și să îmi vină tare greu să scriu despre ea, pentru că simt că nu știu ce să spun. Însă acum, exact asta simt despre romanul Lumina lui Trodheim, prima carte a seriei Vicontele Verenței Pierdute, de Laura Știrbu. Cartea a trezit în mine sentimente contradictorii, în sensul că mi-a plăcut, dar nu am avut mereu sentimentul acela de „Wow! Ce carte bună!”. Ba chiar pot spune că prima parte a cărții m-a cam năucit, cu o mulțime de personaje, denumiri neobișnuite și o succesiune rapidă a evenimentelor. În schimb, spre final chiar m-a surprins în mod plăcut și a reușit să mă prindă cu adevărat în mrejele ei.
https://randurileevei.wordpress.com/2...
Profile Image for Nicole Rietveld.
76 reviews7 followers
November 25, 2021
A fost cea mai amuzantă carte pe care am citit-o! Am însemnat foarte multe pasaje care mi s-au părut interesante. Are foarte foarte multe personaje, dar fiecare are locul lui în poveste. E o carte ușoară pe care puteți să o citiți atunci când vreți să vă relaxați. Daca ar trebui sa aleg ce personaj as vrea sa fiu din carte as alege-o pe Mădălina. Cele mai amuzante personaje mi s-au părut Alfred și Brețcu. Personajul pe care îl detest nu e Tarantelă (profesorul de Alchimie), ci Fidel Mischin (prim-consilier).Abia aștept să văd evoluția personajelor din următoarele volume. Sper ca Liliana și Iustinian să nu pățească ceva rău din cauza lui Leopod. Mulțumesc autoarei pentru această călătorie minunată în lumea Valahiei Unite ! 😘
Profile Image for Cărţi şi Praf de Stele.
28 reviews6 followers
December 30, 2019
Încă din primele pagini m-a cuprins atmosfera unei lumi atent create, diferită față de toate cărțile fantasy pe care le-am citit până acum. Detaliile au fost alese cu precizie și rigurozitate, astfel încât am aflat din start ceea ce era necesar despre personaje, însă am rămas cu senzația că îmi scapă ceva important și mocnea în mine curiozitatea de a afla mai multe.

Recenzie: https://cartisiprafdestele.ro/lumina-...
Profile Image for Alina Dinu.
148 reviews18 followers
May 24, 2019
Laura Știrbu a creat un fenomen, pentru că simțurile îmi dictează că ceea ce se anunță a fi seria Vicontele Verenței Pierdute îi va lovi pe unii cititori cu o nouă obsesie. Autoarea scrie curat și vizual, antrenant și incitant, păstrându-se foarte misterioasă chiar dacă risipește indicii. Poate unul dintre lucrurile care intrigă dar și supără în același timp este acest fapt: că avem parte încă de la început de detalii ce picură pe deznodământul poveștii, însă ești prins ca într-o cușcă pe tot parcursul lecturii așteptând să ți se adeverească bănuielile și autoarea te păcălește accentuând misterul și suspansul. La urma urmei nu e o strategie deloc rea, pentru că după ce ai cunoscut tărâmul viu colorat al autoarei, nu te poți abține să nu vrei mai mult.
„Lumina lui Trodheim” este cartea de introducere în serie și se desfășoară ca atare. Ne poartă pașii pe pământul Valahiei Unite, pe holurile academiei SanteVel, spre întâlniri cu dragoni și spre cursuri de alchimie, tehnici-de-luptă, alături de profesori, elevii Magi și Zburători ai școlii, în frunte cu Iustinian și gașca de elevi mai mari condusă de Liliana Venin.
Cartea împletește multe aspecte care vorbesc și pentru cei mai mici și pentru cei mai mari, punând frumos în peisaj un Regat ce adună aspecte ale vieții rurale de altă dată sau izul unei cetăți medievale, însă puse în valoare de un strop magic de imaginație; iar harta după care te ghidezi în acest Regat este unică și fascinantă, oamenii puși din loc în loc stârnesc zâmbete și menirea lor de a fi Magi sau Zburători, de a conviețui cu dragoni și alte obiceiuri stranii, sunt elemente care bucură un iubitor de fantasy.
https://ideilaintamplare.blogspot.com...
Profile Image for Ana-Maria Bujor.
856 reviews54 followers
August 2, 2018
Dupa ce am citit tot felul de carti deprimante, aveam nevoie de un pic de fantasy. Si mai ales fantasy cu niste elemente de mitologie/folclor romanesc. Lumea creata e interesanta, chiar daca nu m-am prins eu exact cum functioneaza in totalitate, si din fericire pentru mine imi plac personajele - nu vreau sa moara nimeni in chinuri, cum mai patesc la fantasy, mai ales daca apare vreun triunghi amoros, ceea ce nu e cazul.
Povestea are multe din elementele clasice fantasy - copilul cu origini necunoscute, prieteni animale, scoala magica, dragoni, dar reuseste sa ramana alerta si interesanta, chiar vreau volumul 2 sa vad ce se intampla. Vreau sa vad ce fac personajale si cel putin in punctul asta nu am nici cea mai vaga idee ce cale vor urma desi sunt trasate niste linii de baza. Imi place asta.
Trebuie un pic de rabdare la inceput intrucat sunt introduse extrem de multe personaje cu nume ciudate (traducatorul se va distra bine cu cartea asta) si regulile dupa care functioneaza lumea nu sunt prea clare. Dar imediat ce apare Iustinian in carte actiunea porneste cum se cuvine si zboara paginile. Am dat gata cartea in vreo 6 ore.
Asadar, per total o poveste simpatica cu personaje de care te poti atasa si niste imaginatie. Plus un strop de cultura traditionala romaneasca, chiar daca actiunea nu se intampla in Valahia per se (sau cel putin asa cred).
Ca mici comentarii - eu as fi preferat sa fie balauri si nu dragoni. Si imi pare rau pentru Madalina, dar nu pot sa am prea multa simpatie pentru cineva care-si baga nasul in lucrurile altcuiva. Sper sa se invete minte in volumul 2. Deci, pe cand volumul 2?
Profile Image for Bianca Elena.
Author 3 books1 follower
June 9, 2020
O carte de nota 10! Lumina lui Trodheim este de 10 ori mai buna decât Harry Potter si piatra filosofală. E o poveste care te fascinează inca de la primele cuvinte si te poartă într-o lume nouă, pe care totusi o putem repera în zilele noastre, în România( într-o oarecare măsură și cu puțină imaginație). Personajele sunt construite fiecare într-o manieră diferită si totusi se aseamănă între ele, influentandu-se reciproc si sustinandu-se unul pe celălalt. O poveste care merita citită la orice vârstă, asta daca îți dorești o carte ROMÂNEASCĂ bună!
Profile Image for Maria-Daniela.
16 reviews
November 13, 2020
Cartea 1 din seria "Vicontele Verenței Pierdute", denumită "Lumina lui Trodheim", se petrece în Valahia unită şi îi are protagonişti pe Iustian Mojic şi Liliana Venin. Iustian este un băiat care îşi doreşte cu ardoare să zboare pe un Dragon. Pentru a-şi îndeplini visul acesta se înscrie la vestita şcoală Sante-Vel. O carte care te transpune într-o lume plină de creaturi magice, supranatural şi nu în ultimul rând secrete. Recomand cu drag!♥️
Profile Image for Klein Ruxandra.
17 reviews
June 10, 2019
Amintindu-mi intr-un mod foarte placut de seria "Harry Potter", cartea "Lumina lui Trodheim" are tot ce ii trebuie ca sa te tina captiv intre paginile sale de la inceput si pana la final - aventura, dragoni, alchimie si personaje interesante, care merita urmarite pentru a vedea cum evolueaza de-a lungul seriei.
Profile Image for Ioana Dumitrachescu.
Author 13 books142 followers
March 3, 2019
Tot ce pot sa să spun este că m-am îndrăgostit profund și iremediabil de lumea creată de Laura Ştirbu. Lumina lui Trodheim m-a acaparat și m-a dus prin toate emoțiile posibile și imposibile. Pe scurt, lumea din seria Vicontele Verenței Pierdute este o lume în care mi-ar plăcea să trăiesc chiar și cu dragoni incluși. Un băiețel pe nume Iustinian este trimis de către unchiul său Boromir la o școală pentru a deveni Zburător. Aici are parte de nenumărate aventuri, își face prieteni dar și dușmani.Visul său cel mai mare este să devină Zburător, precum e Liliana, cea mai tare studentă de la SanteVel. Cum se va descurca şi ce e cu lumina lui Trodheim vă las pe voi să descoperiți!
Vă recomand tuturor această serie fie că sunteți adulți sau copiii, cu siguranță vă va cuceri. Mi-a plăcut enorm stilul de scris al autoarei, personajele și aventurile prin care au trecut. Îmi este foarte ciudă că nu avem film după aceasta carte! Sincer, merită și ar fi un succes! Felicitări Laura și abia aștept volumul următor, adică vol 2. Poți să mă pui pe lista iubitorilor de dragoni și SanteVel!
Profile Image for Oana Crâmpeie de suflet .
394 reviews34 followers
August 15, 2018
„Lumina lui Trodheim” este o carte extraordinară, care ne introduce în lumea fascinantă a Valahiei Unite și nu, nu folosesc cuvinte mari, veți înțelege în momentul în care veți începe să citiți acest volum. Acțiunea este puternic ancorată în mediul românesc, unul situat undeva în zona Evului Mediu, după modul de organizare a cetăților, iar stema și harta prezente în carte demonstrează acest lucru, la fel și unele nume prezente, atât de locuri (munții Semenic, Marea Nocturnă), cât și de persoane (Ioan, Mojic, Hațeg, Boromir). Însă, autoarea reușește să ne conducă mult mai departe de atât, într-o lume cu adevărat vrăjită prin prisma acțiunilor personajelor și prin existența unei nor ordini sociale și politice, o lume fantastică de care nu ai cum să nu te îndrăgostești în mod iremediabil.

https://sufletsicrampeie.blogspot.com...
Profile Image for Karina.
76 reviews
September 28, 2018
Odată ajunşi în Valahia Unită, facem cunoştință cu Liliana Venin şi a ei trupă de şoc, devenim elevi la SanteVel şi-l îndrăgim pe Iustinian, un băiețel de 10 ani, care se dovedeşte a fi unul special, cu o mare pasiune pentru dragoni.

Vi se pare că v-am luat prea repede? Că v-am spus prea multe dintr-o dată?

Nu-i nimic vă explic acum!

Pe măsură ce citeşti, pătrunzi mai mult în universul autoarei care este unul foarte vast, cu multe personaje interesante şi multe elemente care creează o atmosferă feerică, de basm.

În Valahia există mai multe cetăți-şcoli, cum e şi SanteVel.

Acolo elevii învață să se lupte cu dragoni sau să-şi stăpânească talentele magice.

Da, da! Avem de a face cu magie, dragoni, vrăjitori şi clarvăzători.

Descoperim secrete la tot pasul şi fără să ne dăm seama, ne trezim într-o nouă aventură alături de Iustinian şi Liliana.
Profile Image for Maria Alexandra Popa.
3 reviews1 follower
September 27, 2018
Am incercat sa fac abstractie de faptul ca e scrisa de sora celei mai bune prietene. Fara sa fiu subiectiva, pot sa spun cu mana pe inima, e cea mai buna carte pe care am citit-o in ultima vreme. O lume creata din nimic, dar pastrand in totalitate aerul romanesc, inclusiv portul, vocabularul si modul de a vorbi. Am fost foarte placut impresionata de modul de povestire si de evolutia personajelor, pastrand mereu o umbra de mister. Am luat cartea in mana si nu am mai putut sa o las. Singura mare dezamagire a fost ca s-a terminat. Astept cu nerabdare continuarea. Sunt sigura ca imi va depasi asteptarile din nou. Pupici Laurei pentru minunata creatie!
Profile Image for Gabriela Rădulescu.
8 reviews1 follower
October 14, 2019
Mie personal mi-a placut cartea asta super mult. Este plina de intriga, mister si actiune, exact ceea ce are nevoie o carte pentru a te tine conectat.
Am inceput-o cu o oarecare reticenta deoarece nu sunt un mare fan al genului fantasy, insa m-a cucerit inca de la prima pagina. Am rasfoit ultima pagina a doua zi dupa ce am inceput-o si pot sa afirm cu tarie ca este o carte foarte buna si care merita citita.

http://picnicontheshelf.com/the-visco...
Profile Image for rebeca.and.books.
6 reviews5 followers
April 3, 2020
Cartea asta m-a surprins placut! Mi-a placut evolutia lui Iustinian si abia astept sa vad ce mai descopera.Boris si Liliana sunt superbi,dar vreau sa le descopar secretele 😈😈
Finnally,iubesc cartea asta! Clar una din preferate!
26 reviews
March 12, 2021
Inițial am vrut să termin și al treilea volum pt. a face recenzia, dar după ce am citit și al doilea volum, am zis că trebuie neapărat să fac o recenzie. Primele două volume constituie practic prima carte în serie, care a fost împărțit în două volume. Acum, dacă ați auzit de seria aceasta VVP (Vicontele Verenței Pierdute) e posibil să fi auzit că este supranumită "Harry Potter de România". Dacă își merită titlul sau nu o să aflați în această recenzie.

Urmărim un băiat pe nume Iustinian Mojic, care l-a începutul cărții are 9 ani. După împlinirea vârstei de 10 ani, Boromir, unchiul său îl va trimite la școala-cetate SanteVel. Această școală are 8 ani de studiu. La această școală poți avea profil fie de Zburător, fie de Mag. Zburătorii sunt cei care zboară pe dragoni (nu e chiar atât de înspăimântător zborul pe dragoni😉, joc de cuvinte pt. volumul 2, pt. un anumit dragon extrem de adorabil🥺. @laurasgotzthis oare🤔 inspirația pentru acest dragon o fi venit de la un alt dragon faimos care e tot negru.😏). Iar Magii se ocupă de științe, în principal, sau de studiu intens.
Un alt personaj principal central este Liliana Venin, o Zburătoare rebelă care are 16 ani la început, făcând 17 ani pe parcursul cărții. Apropo, și Iustinian vrea să devină Zburător și încă unul faimos😉. La acțiune se mai adaugă numeroase personaje principale, prietenii lui Iustinian sau ai Lilianei pe care chiar nu ai cum să nu-i îndrăgești. Prinzi drag de toate personajele de pe parcursul cărții, chiar dacă sunt buni sau răi, nu ai cum să nu-i adori.

Ambele cărți au primit de la mine 5 ⭐. Recunosc că mi-a plăcut mai mult al doilea volum. Primul volum al seriei ne descrie Valahia Unită, personajele, locurile, școlile și tot ce ar trebui să știm în mare despre acest univers. Dacă cumva credeți că nu ați citit bine, ați citit foarte corect. Acțiune se desfășoară în România (România mare). Totul este românesc de la locuri până la personaje.

Chiar dacă poate vi se pare că apar foarte nume noi dintr-o dată în prima carte, vă rog eu, din tot sufletul meu, nu abandonați această carte. Este genială. Și genialitatea seriei s-a văzut de la mijlocul primului volum și în tot volumul al doilea. Vă veți acomoda și când se va întâmpla asta o să iubiți seria, credeți-mă pe cuvânt. Chiar vă garantez că veți și uita că personajele principale sunt copii în jur de 10 ani.

Acum întrebarea de 100 de puncte: cui recomand seria? Răspuns: TUTUROR. Fie că sunteți un copil de 10, 11, 12, 13, 14 ani sau un adolescent de 15, 16, 17 ani sau chiar un adult vă garantez că veți iubi seria. O veți îndrăgi și da, chiar este un "Harry Potter de România". O să găsiți acea magie când vă așteptați mai puțin. Eu una am simțit acea stare când citeam volumul al doilea. A fost exact ca atunci când citeam HP. Felicitări pentru asta @laurasgotzthis .

Acum câteva lucruri care le-am adorat la această serie:
- folosirea din când în când a câtorva cuvinte/fraze franțuzești. (dacă o carte are asta, are un loc special în inima mea.)
- fiecare personaj are o personalitate unică, care se remarcă imediat
- umorul, am murit de râs la prima carte
- dragoni
- întorsături de situație la care nu te aștepți, încă din primele pagini ale primului volum
- acțiune și aventură
- suspans
- Evul Mediu

Seria se poate comanda de pe site-ul oficial al seriei "www.my-vvp.com". Pe site veți tot felul de lucruri legate de acest univers. Dicționar de termeni, harta Valahiei Unite, cum e să fii profesor la SanteVel și tot felul de alte lucruri super interesante. Și autoarea chiar împachetează super drăguț coletele.😉

Aceasta este ultima secțiune înainte de cea cu spoilere pentru ambele cărți. Vreau să-i mai mulțumesc încă o dată autoarei pentru ce a reușit să facă. Mulți am visat să scriem o carte și uite că unele persoane chiar reușesc, uneori visele chiar devin realitate. Felicitări @laurasgotzthis pentru tot. Mă bucur că am reușit să citesc aceste cărți minunate. Voi ce vreți să fiți: Zburători sau Magi? (P.S. Eu nu m-am decis.🤫)

Parte cu spoilere pentru ambele cărți:
Chiar dacă mi-am dat seama din prima (adică de când se spune că Liliana mai are un frate, nu mai țin minte exact când se întâmplă asta) că Iustinian și Liliana sunt frați, nu cred că asta a stricat farmecul poveștii. Asta poate e ușor de realizat, dar alte lucruri vă spun că m-au șocat. Acum abia aștept să văd cum și când va afla Iustinian. Oare în volumul 3? Vom afla. Eu acum fie urmează să mă apuc de vol. 3, fie l-am început deja. Asta e în funcție de când postez recenzia.
Sunt curioasă și de alte lucruri pe care nu le-am aflat. M-am bucurat atât de mult pt. Iustinian când a văzut-o pe mama sa, chiar dacă a fost doar sub formă de fantomă. Abia aștept să văd ce se va mai întâmpla în continuare.
Profile Image for Amalia Denisa.
4 reviews9 followers
October 21, 2018
O carte absolut fantastica cu o lume si personaje de neuitat. Foarte bine scrisa si prezentata. Autoarea a reusit sa ma faca sa indragesc personajele si sa tind la cat mai multe aventuri alaturi de ele prin Valahia Unita si academia SanteVel. Autenticitate,originalitate,dragoni,peripetii,fantasy romanesc si personaje uimitoare! Recomand cu mult drag aceasta carte.
Profile Image for Andreea.
11 reviews4 followers
April 23, 2020
O carte fascinanta, care te tine in priza de la inceput si pana la final. 😍😍
Displaying 1 - 30 of 41 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.