Jump to ratings and reviews
Rate this book

Revanianda #1

Ensamhetens Hav

Rate this book
Mörker, förvirring, smärta. En skröplig hand tar ett bestämt tag om hennes ljusröda panna. Som en eld, bränner en magisk energi genom hennes sinne i jakt på kunskap och tankar som gömmer sig där inne. Mittemot henne sitter en mystisk kvinna i röd kåpa som inleder förhöret. Vart kommer hon ifrån? Vem är hon? Och vad gör hon hos människorna?

Revaniflickan Auda Havssten växte upp bland sitt folk väster om Stormhavet, en barriär som har separerat revanierna från omvärlden så länge någon kan minnas. Nöjda med sina fredliga liv, där man endast har ansvar gentemot sig själv och sin familj, har ingen revani någonsin försökt korsa havet.

Förrän nu.

Bortom havet möts Auda av hierarki, makthunger och krig. Människornas feodala livsstil skakar brutalt om Audas världsbild och ger henne en ny livsåskådning. Med nya insikter står hon inför beslut som kommer att påverka tusentals liv.

352 pages, Paperback

Published February 21, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Christoffer Pichler

6 books8 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
2 (15%)
4 stars
3 (23%)
3 stars
6 (46%)
2 stars
1 (7%)
1 star
1 (7%)
Displaying 1 - 3 of 3 reviews
Profile Image for Madeleine Knutsson.
743 reviews109 followers
August 7, 2020
"You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain."

Tack Imagine Games för detta bokexemplar!

Fy fasen vilken bok! Och då menar jag inte att den är dålig. Långt från det.
Vilka känslor den får mig att känna. Jag kan knappt tänka klart efter ha avslutat denna bok. Jag är verkligen helt tagen. Jag känner att jag behöver sätta mig ner och bara andas efter det där slutet, nej efter hela den här boken. Mina känslor har gått som en bergochdalbana och jag kan inte sluta att tänka och fundera själv över mina val jag gjort i livet. Bara för jag tycker något är rätt är det verkligen rätt? Jag ser tillbaka på mina gräl i livet och undrar, var det jag sa eller tyckte helt rätt? Jag står för det jag tycker men bara för det betyder det att det är rätt? Alltså jag vet inte längre. Fan ta dig Christoffer Pichler. Jag vet inget längre tack vare dig.

Den här boken får dig att tänka till, och det är rejält. Till en början trodde jag att det skulle bli en typiskt fantasy bok men gud vad fel jag hade. Visst själva historien om krig mellan olika folkslag är typiskt så kändes den ändå så nytänkande. Det är vid flera tillfällen jag sitter och verkligen hatar människan då jag vet att det här är inte bara är fiktiv utan när man tittar tillbaka på historien så har vi gjort så här tidigare. Människorasen är verkligen monster, monster som gör hemska saker inte bara mot andra raser utan mot sig själva också.

Även fast författaren själv hade pitchat boken som "en klassisk fantasy-berättelse, men med en tvist på formatet. Jag har försökt att använda perspektiv för att få till luriga moraliska frågor. Lite goda mot det onda, men vem är egentligen vem?" så blev jag så sjukt förvånad. Borde jag ha sett slutet komma. Ja. Gjorde jag det. Nej!
Jag vill verkligen inte spoila er med vad som händer men var beredd på att läsa något som i alla fall jag aldrig har läst om förut och något jag mer än gärna vill läsa om. Allt som är vitt är inte vitt och allt som är svart är inte svart, allt är verkligen en gråskala.

Verkligen läs den här, jag rekommenderar den av hela mitt hjärta.
Profile Image for Håkan Carlsson.
521 reviews24 followers
March 10, 2019
Detta är Christoffer Pichlers debutbok och den första delen i en trilogi. Det är en fantasy som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Boken börjar med att något har hänt med vår huvudperson Auda. Hon blir förhörd av en person om vad hon vet. I några tillbakablickar får vi ta del av Audas liv och vad som fick henne att korsa Stormhavet och hamna i människornas värld. På detta sätt så får vi folkslaget, som Auda kommer ifrån, förklarat för oss. Om man skall dra några liknelser så kommer J.R.R. Tolkiens Hober till mig, nu tänker jag inte till utseendet utan mera med att de lever fredligt och är snälla och hjälpsamma.

Genom huvudkaraktärens ögon får vi ta del av människornas krigiska lynne och deras begär att lägga land under sin flagga. Det är en resa som får huvudkaraktären att ända sin syn på livet och hon inser snart att det inte är så fredligt och harmoniskt som hon levt tidigare. Nu är det inte bara ondska hon möter utan även godhet också. Och just detta är en bra sak i boken, det är egentligen inte någon sida som är rakt igenom god eller ond. Det finns nyanser på alla sidorna.

Jag gillade språket i boken, det var lätt att ta till sig och fångade upp en, det finns en berättarglädje som lyser starkt igenom boken. Handlingen lindar in dig och världen målas upp för en på ett bra sätt. Det är en värld som känns levande och intressant, det är kanske inte något helt nyskapande men det känns fräscht och får en att fortsätta läsa. Det är bra tempo och det händer saker hela tiden som för handlingen framåt.

Jag fick verkligen mersmak och kommer absolut att läsa de andra böckerna i serien, del två har precis kommit ut och heter Frihetens Skugga.

http://hakanshylla.blogspot.com
Displaying 1 - 3 of 3 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.