Jump to ratings and reviews
Rate this book

Aaveiden Eesti – kummitustarinoita Virosta

Rate this book
Kummituksista kertoillaan Virossa pilke silmäkulmassa, mutta silti ylpeänä. Suhtautuminen aaveisiin on yllättävän luonnollista. Niitä on, ne ovat olleet joskus ihmisiä ja ne nyt vain elävät täällä seuranamme.

Tämän kokoelman aavetarinoiden matkassa kuljetaan moniin Viron tunnettuihin kartanoihin tai linnoihin; Kolgaan, Palmseen, Alatskiville ja Sangasteen sekä Haapsaluun, jonka Valkea daami on kenties Viron kuuluisin kummitus. Myös Tallinnaan ja Pärnuun tutustutaan aaveiden opastuksella. Rannan pyhä tammi ja Leevakun metsässä lymyävät yliluonnolliset vaarat ovat esimerkkeinä vanhoista kansantarinoista, joita kerrotaan yhä.

Kaikki virolaiset aavetarinat eivät silti ole vanhoja. Tallinnan lähiöissä liikkuu kulkijoita, joista osa ei ole tästä maailmasta lainkaan. Hylättyjen vankiloiden seinät kertovat tarinoita neuvostoajalta.

Aavetarinat ovat herkullisinta Eestinmaata ja niitä on valtavasti. Suuri osa kulkee edelleen vain suullisessa muodossa. Siksi niistä kannattaakin kysyä paikallisilta. Näin on pitkälti syntynyt myös tämä kokoelma. Suomalaiskirjailijat Ville Hytönen ja Tuulia Matilainen pitävät kumpikin Viroa toisena kotimaanaan ja ovat keränneet tarinoita itselleen tutuista paikoista ja maisemista.

Tervetuloa matkalle aaveiden Eestiin!

Kirjassa esiteltyjä aavetarinoita ovat: Vanhankaupungin vaeltajat (Tallinna), Mustamäen Helena (Tallinna), Paholaisen pidot (Kolgan kartano), Kummitteleva kartanonrouva (Palmsen kartano), Kasvottomat henget (Rannan tuhatvuotinen tammi), Linnan hyvät henget (Alatskivin linna), Tanssiva pirulainen (Leevakun metsät), Unessa ilmestyvä henki (Sangasten linna), Kidutettujen kuiskaukset (Pärnu), Kappelin valkea daami (Haapsalu), Vaikeroivat vankityöläiset (Rummun louhos) sekä Koplin linjojen kirous (Tallinna).

109 pages, Hardcover

First published January 1, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Ville Hytönen

65 books4 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
2 (7%)
4 stars
10 (35%)
3 stars
11 (39%)
2 stars
5 (17%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 4 of 4 reviews
Profile Image for Heidi.
857 reviews66 followers
Read
April 11, 2020
Matkaopasmainen, ironisesti melko hengetön, eh.
Profile Image for Ronkeli.
274 reviews3 followers
March 24, 2022
Pieni kirja Viron kummituksista. Kuvitus isossa osassa. Tätä kuuluisi lukea lämpiminä kesäiltoina aina siinä kohteessa, josta tarina kertoo.
Profile Image for Satu Ylävaara.
300 reviews5 followers
August 20, 2021
Maagisen matkaoppaan Pohjanmaalle jälkeen oli vuorossa tämä opus, tänä vuonna 98. lukemani kirja, sähkökirjana Nextoryllä, eli AAVEIDEN EESTI. Ville Hytönen & Tuulia Matilainen: Aaveiden Eesti, Kummitustarinoita Virosta, Haamu 2018. Jo vain sitä alkoi katsoa toisella silmällä valokuvaamaan kohteita Tallinnassa, mutta tässä on esitelty naapurimme koko maan kattava kummitustarinoiden kavalkadi, luin tänään 05.06.2021. En tiennytkään kuinka upea siis pakanallinen maa Viro onkaan! On traditionaalisia rauhattomia sieluja, jännittäviä linnoja ja kartanoita. Mutta myös kylmääviä kgb-sellejä. Gulag-yhteyksistä nyt puhumattakaan. Tekisi mieli lähteä perään valokuvaamaan ja kuuntelemaan. Olenhan säikky ihminen. Ehdottomasti sivistykseen kuuluu tämä. #aaveideneesti #haamut #aaveet #estonianghosts #ghosts #haamukustannus @haamukustannus

Kuvitus: Suvi Kari. Kuvituksenkin puolesta kiinnostaa myös oikea kirja.
Displaying 1 - 4 of 4 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.