Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Lelakimu Yang Dulu” as Want to Read:
Lelakimu Yang Dulu
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Lelakimu Yang Dulu

3.32  ·  Rating details ·  148 ratings  ·  11 reviews
Bertemu, bercinta dan berkahwin. Mudah aturan hidup Hazrul dan Daliya. Tetapi bukan manusia namanya jika hidup tidak diuji. Ketika sedang bahagia, Hazrul ditimpa musibah.

"Tolong beritahu Liya, bukan abang yang lakukan semua tu?" - Daliya

Kebisuan si suami untuk menafikan tuduhan buatkan Daliya kecewa. Dia pergi membawa hati yang lara.

Pertemuan semula selepas dua tahun me
...more
Paperback
Published 2018 by Idea Kreatif
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.32  · 
Rating details
 ·  148 ratings  ·  11 reviews


More filters
 | 
Sort order
 Kak Zie
Pertama kali baca karya penulis.

Terdapat beberapa perkataan yang aku tak faham maksud dia yang sedikit sebanyak mengganggu fokus pembacaan. Dan aku tak rajin nak pergi cari makna dia di laman PRPM (Pusat Rujukan Persuratan Melayu). Jika ini merupakan buku rujukan, memang wajib aku cari maksud perkataan tersebut.
.
.
.
.
.
.
.
p/s: Nak lepaskan novel ini. Jika berminat, boleh la hantar mesej. Terima kasih.
nilam
May 06, 2018 rated it really liked it
Bestt.. better dari novel yang pertama.. suka cara penceritaannya.. keep writing.. 😊
W. N. Izzaty
Feb 07, 2019 rated it really liked it
[BOOK 10]

Lelakimu Yang Dulu by Farah Darianna.
.

Suka!!!!!
.

LYD ialah antara buku yang memang dah lama aim nak baca. And I love it so much.
.

Dulu, masa baca teaser je, terus jatuh hati ngan buku ni. Sebab curious nak tahu tentang Hazrul dan apa kejahatan yang dia buat. Lepas tu, bila tengok cover, rasa cam macho nya. Hahaha. Tapi, bila baca, kita akan tahu, kenapa caption nya ialah, "mengejar sempurna". Because he is too far, far away from being perfect.
.

Hazrul dan Daliya terpisah apabila Hazrul
...more
Penchinta Novel
Apr 24, 2019 rated it really liked it
Lelakimu yang dulu.

Done karya FD. Tahniah penulis.
LYD mengisahkan tentang hazrul dan daliya yang berpisah disebabkan kesilapan masa silam hazrul yang lalu.

Membawa diri daliya membesarkan anaknya bersama hazrul, baby heidi. Kasih sayang yang melimpah di berikan kepada si anak. Beberapa tahun terpisah, hazrul mendapat tahu tentang kewujudan zuriatnya bersama si isteri.
Lantas rancangan diatur untuk mengambil semula zuriat yang disembunyikan.

Tetapi pabila bertemu semula si isteri, kasih lama yang te
...more
Aezra
Feb 25, 2019 rated it really liked it
Lelakimu Yang Dulu punya jalan cerita yang sangat menarik. Namun, saya melihat penulis tidak mengembangkan idea untuk cerita ini dengan baik. Terlalu banyak gambaran yang tergantung. Kisah silam Hazrul, Nazli dan dari mana datangnya Daliya sepatutnya diceritakan dengan cermat supaya ia nampak kemas dan adil. Apa-apapun, ini antara cerita terbaik yang pernah saya baca untuk tahun ini.
Nadiah Zaidi
Aug 10, 2018 rated it really liked it
Sy ada jual klau nk blh Pm
Ans Alor Setar
Oct 13, 2019 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Anis Dexandra
Sep 25, 2019 rated it really liked it
In love sgttt
Cik SuRose
rated it it was amazing
Sep 13, 2019
Muhammad Zaed
rated it did not like it
Sep 26, 2019
Rustan
rated it really liked it
Sep 25, 2019
Ayuni Balkis
rated it it was amazing
Oct 09, 2019
Naskylark
rated it really liked it
Oct 02, 2019
Cinta Anggara
rated it did not like it
Sep 27, 2019
Daniel Easter
rated it it was ok
Sep 23, 2019
Nur Amanina
rated it liked it
Sep 21, 2019
Mieyra
rated it really liked it
Oct 10, 2019
Noor Samat
rated it did not like it
Jul 21, 2019
Fadzly Syamsuri
rated it did not like it
Oct 04, 2019
Wan
rated it it was ok
Jun 01, 2018
Siti Aminah
rated it did not like it
Sep 28, 2019
Ghanisah
rated it liked it
Sep 24, 2019
Norsaila Mohamad
rated it liked it
Sep 20, 2019
Kutie Wong Fang EE
rated it liked it
Oct 02, 2019
حسلينا اسماعيل
rated it it was amazing
May 24, 2019
Nik Puteri
rated it it was amazing
Sep 19, 2019
SYahira HAzwani
rated it it was ok
Sep 21, 2019
LadyKeira Zachary
rated it really liked it
Aug 05, 2019
Muhammad Aiman
rated it did not like it
Oct 10, 2019
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »