Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Demonviskaren (Alvblodstrilogin, #2)” as Want to Read:
Demonviskaren (Alvblodstrilogin, #2)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Demonviskaren

(Alvblodstrilogin #2)

by
3.93  ·  Rating details ·  61 ratings  ·  17 reviews
Svek. Lögner. Olycklig kärlek. Och en uråldrig ritual som kräver blod och offer.

Iszaelda måste återuppväcka Akares. Tillsammans med Acranta ger hon sig in i dödsvärlden Saxx för att finna honom. Ett kvickt uppdrag blir en härva av missförstånd och faror; tillfångatagna av dödsguden Maevux måste de göra allt för att överleva. En arkaisk ceremoni, demoner, en jakt på sanning
...more
Hardcover, 464 pages
Published May 22nd 2018 by Whip Media
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Demonviskaren, please sign up.

Be the first to ask a question about Demonviskaren

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.93  · 
Rating details
 ·  61 ratings  ·  17 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Demonviskaren (Alvblodstrilogin, #2)
Jennifer
Feb 27, 2020 rated it really liked it
Tack till Whip Media och Lovisa Wistrand för recex!

Demonviskaren fortsätter ungefär 100 år efter Drakviskaren. Eftersom det är andra boken i serien är det svårt att sammanfatta den utan att spoila något. Men precis som Drakviskaren innehåller Demonviskaren förbjuden kärlek, svek, åtrå och hämnd.

Det är med raskande fart som den här berättelsen påbörjas och jag gillar verkligen beslutet att få flera perspektiv, då man även får följa några andra av karaktärerna. Jag gillar även hur Wistrand har by
...more
Jessica Landberg
Aug 04, 2018 rated it really liked it
Från början tycker jag att den här boken är lika bra som den första, men tiden de spenderar i dödsriket blir bitvis seg och långdragen. Den extrema värmen som råder denna sommar gör förstås också sitt till för koncentrationen, så trots att jag gillar så drar jag mig för att plocka upp boken.

Miljön är bra beskriven, men hela dödsriket är komplicerat med sina olika "länder", invånare och lagar. Värmen hjälper inte till här heller... När vi lämnar världen och karaktärerna denna gång finns det en h
...more
Sanna G.
Jun 27, 2018 rated it really liked it
Shelves: 2018, favorites-swe
Fantastiskt bra bok! ❤️

Uppföljaren till ”Drakviskaren” gör en inte besviken. ”Demonviskaren” av @lovisa_wistrand är fylld av spänning, action, vänskap och förbjuden kärlek. Ännu en gång får man följa Iszaelda och hennes äventyr, denna gången är hennes mål att återuppväcka Akares. Men när hon väl kommer till dödsvärlden är inte allt som väntat. Vem är Maevux och var är Akares?

Jag står fortfarande fast vid att de två första böckerna i Alvblodstriolgin är de bäst svenska fantasy böckerna jag har l
...more
Josefine
Jun 07, 2018 rated it it was amazing
De som säger att tvåor är sämre än originalet har inte läst Demonviskaren. En spännande bok om alver, drakar och olycklig kärlek nu delad i flera perspektiv där man följer alla sina favoritkaraktärer med cliffhangers och oväntade plot twists i varje hörn. Olika delar av boken påminner lite om olika böcker, som Hunger Games, Game of Thrones och Beautiful Creatures, men på ett originellt vis som får en att älska storyn ännu mer. Underbart språkbruk med realistiska dialoger, vackra miljöbeskrivning ...more
Håkan Carlsson
Feb 01, 2019 rated it really liked it
Detta är andra boken i Lovisa Wistrands serie Alvblodstrilogin, den första heter Drakviskaren. Det är en fantasyserie som riktar sig till en vuxen publik. Man skall absolut läsa dem i rätt ordning.

Denna börjar över hundra år efter första boken och man märker med det samma att mycket har hänt med karaktärerna under dessa år. De har gått olika håll och en del har utvecklat en riktigt mörk sida. Ändå finner de en gemensam väg att gå och hitta en lösning.

Det är en innehållsrik värld som Lovisa har s
...more
Lexie
Aug 08, 2018 rated it really liked it
Läs min recension här:

https://lexiekon.blogspot.com/2018/08...

Demonviskaren höjer ribban ännu ett snäpp inför upplösningen, tack vare en bred och rik handling, nytänkande relationer och färgstarka karaktärer. Jag och språket kommer fortfarande inte överens, men att jag trots det fastnar starkt för boken är bara ytterligare ett bevis på hur bra den faktiskt är. Demonviskaren är uråldrig fantasy på ett nytt och unikt sätt!
...more
Frida Hallberg
Jun 11, 2018 rated it really liked it
En väldigt bra fortsättning på Drakviskaren. Boken har en annan ton och flera röster. Lång tid har gått och karaktärerna har utvecklats. Den är väldigt spännande och en vet aldrig hur det ska gå. En helt ny värld presenteras och den är så facsinerade annorlunda att jag ibland måste anstränga mig för att se den framför mig. Så mycket känslor och inre kamper! Älskar det. Att mål kan ändras, lika som känslor.
Och sluten! Två av dem var ju fruktansvärda, men det tredje hade jag blivit fruktansvärt up
...more
Maria
Jul 24, 2019 rated it really liked it
Demonviskaren tar vid en tid efter att första delen i Alvblodstrilogin, Drakviskaren, slutar. Återigen blir jag väldigt imponerad över det massiva och gedigna arbetet Lovisa Wistrand har gjort med sitt världsbygge och med sina karaktärer. De har sina utmejslade stilar, personligheter och till och med sätt att prata. Jag gillar att det finns andra språk som vi kan ta del av, och som används så att jag som läsare till slut känner igen orden ändå. 

Om man inte har läst första delen, eller om det är
...more
Lovisa Wistrand
Apr 06, 2018 rated it it was amazing  ·  (Review from the author)
Sagt om boken:
"Demonviskaren är bättre än Drakviskaren, något jag inte trodde var möjligt. Den är grymt underhållande och spelar en melodi som tog i bruk hela mitt känsloregister, båda läsningarna!
Det du skapar är magiskt!"
- Monie Szabo, lektör

"Demonviskaren är skriven på samma fräscha och rappa sätt som Drakviskaren och
det uppskattas. Jag får en känsla av Hunger Games, The Selection och Fifty Shades of Grey, en
spännande mix av fantasy och romance."
- Cecilia Larsson Kostenius, De ursprungliga

"So
...more
Michèle
Mar 08, 2020 rated it it was amazing
Var börjar man att recensera en bok som har gjort en mållös, berättelser som bitvis har gjort så ont att jag var tvungen att lägga den ifrån mig? För att de kom för nära, alldeles för nära.

Jag börjar i slutet av boken, med slutet av en av berättelserna som har fått mig att gråta hejdlöst en tidig söndagmorgon. Jag hade inte räknat med att karaktären (skriver inte vilken, för att inte spoila) skulle gå ett sådant öde till mötes och jag saknar hen redan. Kanske nästan lika mycket som de andra kara
...more
Elin
Jun 15, 2020 rated it liked it  ·  review of another edition
Har lyssnat klart på ”Demonviskaren” av Lovisa Wistrand. Lovisa Wistrand är för mig en mycket spännande författare! Vet aldrig vad som ska hända i hennes böcker och det är något positivt. Sen är det vissa delar som jag tycker är helt fantastiska och andra som helt enkelt inte är min kopp te. I denna bok är det lite oväntat Kilan som är min favoritkaraktär. Han gör en intressant utveckling och då han är en av berättarrösterna får man reda på mer hur han tänker. Gillar honom! Och mot slutet av bok ...more
Åke Qvarfort
Dec 17, 2019 rated it it was amazing
Hur kan man toppa en bästsäljande första del i en trilogi? Bok #2 är alltid svår; förväntningarna är enorma, fallhöjden stor, ifall något går snett. Men Lovisa Wistrand lyckas med det mesta i den här spännande uppföljaren: berättelsen har driv, känslorna lågar och miljöerna griper tag i läsaren. Man befinner sig verkligen i det fascinerande dödsriket, man drunknar i blodshavet och man sveps med i drakarnas flykt.

Och man lider med protagonister och antagonister.

Men det bästa av allt? Jo, Wistrand
...more
Jenny
Jul 09, 2018 rated it really liked it
Shelves: 2018
En bok fylld av spänning och kärlek och dom helt suveräna miljöbeskrivningarna gör läsningen till en upplevelse.

Lovisa bygger upp två otroligt detaljrika världar med välarbetade karaktärer. Tempot i boken är högt vilket gör boken väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Precis som i föregångaren Drakviskaren så förekommer det till viss del ett eget språk, men man kommer snabbt in i handlingen och efter att ha bläddrat tillbaka till ordlistan ett par gånger flyter läsningen på utan proble
...more
Lena Westman - Lenas böcker och annant
Jul 14, 2020 rated it really liked it
Shelves: 2020
Det var ju ett bra tag sedan jag läste första boken så det tog lite tid att komma in i handlingen igen, men när jag väl gjort det så kunde jag knappt sluta läsa. Jag tyckte att denna delen var lite mörkare än den förra. Miljöerna var väl beskrivna och vissa karaktärer hade utvecklats oerhört och hade ett helt annat djup än i första boken. Det var spännande, det var kärlek, vänskap och såklart drakar. Gillade det och ser nu fram emot att läsa den sista delen i trilogin.
Nathalie
Nov 15, 2019 rated it really liked it
3.5
Rebecka Didriksson
Feb 26, 2020 rated it it was amazing
Inte lika bra som första men fastnade ändå då man ville veta vad som händer 👍
Mariasandrah
rated it liked it
Dec 19, 2019
Lina
rated it really liked it
Oct 04, 2018
Megan Dibb
rated it really liked it
Jan 05, 2021
Tina Håkansson
rated it liked it
Mar 06, 2020
Mikael Karlsson
rated it liked it
Jan 24, 2021
Anton
rated it it was amazing
Dec 26, 2019
Sara Dalengren
rated it really liked it
Jun 24, 2019
Cona Mieville
rated it really liked it
Feb 23, 2021
Frida
rated it liked it
Aug 06, 2018
Anna
rated it really liked it
Dec 31, 2019
Sofie Öberg
rated it it was ok
Jul 02, 2020
Sofia Hjort
rated it really liked it
Jul 08, 2019
Milena
rated it it was amazing
Mar 07, 2021
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Fågeln
 • The Enchanted Forest Chronicles (The Enchanted Forest Chronicles, #1-4)
 • The Great Ordeal (Aspect-Emperor, #3)
 • The Forgotten Sisters (Princess Academy, #3)
 • The Cycle of Arawn: The Complete Trilogy
 • Storm Holt (The Prophecies of Zanufey #3)
 • Sorcerer to the Crown (Sorcerer Royal, #1)
 • Liberators: Super Indy
 • Luna Olympia
 • Earth's End (Air Awakens, #3)
 • Prästgårdens hemlighet (Spökkameran #1)
 • Halvsjälarna (Trilogin om Livstjuvarna, #2)
 • Ödesmark
 • Slottsruinens förbannelse
 • Brännmärkt (Imperiet-serien, #1)
 • Dragon Rider (Dragon Rider, #1)
 • Gubbröran
 • Season of the Witch (Einar, #4)
See similar books…
81 followers
Författare som skriver fantasy och romance.

LOVISA WISTRAND föddes i Vallentuna 1991 och bor idag i Uppsala med man, katter och två söner. Hon är utbildad grafisk designer men arbetar nu som författare på heltid, då skrivandet alltid har varit en stark drivkraft. Lovisa är bland annat författaren bakom den kritikerrosade Alvblodstrilogin, som inleds med Drakviskaren.

Hemsida: www.lovisawistrand.com

F
...more

Other books in the series

Alvblodstrilogin (4 books)
 • Drakviskaren (Alvblodstrilogin, #1)
 • Dödsviskaren (Alvblodstrilogin #3)
 • Alvblodsatlas (Alvblodstrilogin #4)

Related Articles

  Kerine Wint is a software engineering graduate with more love for books than for computers. As an avid reader, writer, and fan of all things...
16 likes · 10 comments