Όλοι ετοιμάζονται για τις εκλογές, ορθώνοντας ανάστημα και τσεκούρια. Ο Μπίλι, βέβαια, σκέφτεται μόνο τη συνάντηση με τη μάγισσα Σελένα στο πάρτι μασκέ που περίμενε τόσο καιρό. Έχει φορέσει την πανοπλία του και το μαύρο ρουνοσπαθί είναι περασμένο στο θηκάρι του.
Μέσα στους ξέφρενους ρυθμούς του πάρτι, όμως, ένα βαμπίρ βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί. Ή μήπως είναι δύο; Τι σχέση έχει η απαγορευμένη πτέρυγα του κάστρου και γιατί το ξωτικό Ελ ενοχλείται όταν του ζητάνε κάτι «πιο χορευτικό»; Τι θα γινόταν αν το φάντασμα του Βαρόνου ήταν ακέφαλο και γιατί το τελώνιο Πος φοράει καπέλο; Πόσα αυγά έκανε ο Κόκορας Δημιουργός και πού εξαφανίστηκε η Σελένα; Γιατί οι κόσμοι είναι 129 και τι είναι, επιτέλους, αυτό το μαύρο μπαούλο;
Αν όλα τα ερωτήματα ήταν τόσο απλά, τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Το πραγματικό μυστήριο ξεκινάει όταν ο Μπίλι ανακαλύπτει την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Κάτω από έναν καταπόρφυρο ουρανό θα γνωρίσει τον εαυτό του και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο μάγο Ζάθορ Ντ’ Όρξο και τον Κλέφτη των Ψυχών.
Το απόλαυσα ένα κλικ λιγότερο από το πρώτο. Και πάλι, ξετρελάθηκα. Φουλ του Έλρικ, πολύ γέλιο, γενικά πάρα πολύ διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Αγάπησα τον Μπίλι, θέλω και τρίτο βιβλίο. Και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες πολύ δυνατοί, με εντυπωσιακό background που καλό θα ήταν να δούμε να ξετυλίγεται. Όπως και η Μικρόπολη του Μπίλι, τρομερή έμπνευση. Γενικά προτείνεται για όλους τους φανς του Φανταστικού που δεν παίρνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους.