Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kadotus” as Want to Read:
Kadotus
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kadotus

3.59  ·  Rating details ·  136 ratings  ·  18 reviews
Kaupungin löytötavaratoimiston ainoalle työntekijälle toimitetaan jälleen erään yön jälkeen tavaroita. Jokainen esine kantaa mukanaan omaa tarinaansa. Helsinkiä muistuttavassa kaupungissa vietetään taiteiden yötä, eikä kulkiessa voi tietää, mikä on esitystä ja mikä totta. Siellä liikuskelevat esimerkiksi aggressiivinen räppäri, Bitulanimistä olentoa ulkoiluttava rouva, ...more
Hardcover, 159 pages
Published March 29th 2018 by Teos
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kadotus, please sign up.

Be the first to ask a question about Kadotus

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.59  · 
Rating details
 ·  136 ratings  ·  18 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kadotus
Mikko Saari
Apr 28, 2018 rated it really liked it
Luen Leena Krohnia näemmä noin seitsemän vuoden välein. Tämänkertainen kirja, Kadotus, on jotenkin sitä, mitä Krohnilta odottaisi: melko ohut kirja, mutta sisällöltään painava.

Puitteina on Helsingin kaltainen kaupunki ja sen taiteiden yö, ja löytötavaratoimisto Kadotus. Yön aikana katoaa monenlaista tavaraa, joka löytää tiensä löytötavaratoimistoon tarinoineen.

Tarinat ovat kiinnostavia, Krohn löytää ihmiseloon mielenkiintoisia näkökulmia ja tulevaisuudenkuvia. Pieni, viihdyttävä, ajatuksia
...more
Suketus
Apr 08, 2018 rated it it was amazing
Shelves: finland, spefi
Rakastan Leena Krohnia, ei siitä mihinkään pääse. Kadotuksessa eri ihmisten tarinat risteävät eräänlaisena taiteiden yönä heidän hukkaamiensa tavaroiden kautta. Lyhyessä mitassa ehditään käsitellä raha, rakkaus, valta, himo, yksinäisyys ja tuho.
Janne Paananen
Jul 27, 2019 rated it did not like it
Nyt täytyy myöntää, ettei Krohnin viimeisin teos toiminut minulle lainkaan. Kadotus on löytötavaratoimisto, jonne yön aikana on tuotu löytöjä. Työntekijä perkaa niitä aamulla ja tarina kertoo, kuinka tavarat ovat kadonneet. Ajatus, että kaikilla tavaroilla on monta tarinaa, on kiehtova. Joku on ne valmistanut, joku ostanut ja käyttänyt kenties moniin eri tarkoituksiinkin, antanut eteenpäin jonkun toisen hoteisiin ja niin edelleen, kunnes joku löytää hävinneen tavaran.

Tapahtumat sijoittuvat
...more
Kirja Vieköön!
Sep 10, 2018 rated it really liked it
Shelves: favorites
Kadotus kertoo hukatuista tavaroista ja kaupungissa vietetystä taiteiden ja elämysten illasta. Tapahtumien erilliset välähdykset liikkuvat toden ja fantasian rajoilla. Juhlijat ovat keskellä absurdeja naamiohuveja eivätkä tiedä mikä on todellista, mikä kuuluu osana johonkin performanssiin. Kuljin Krohnin ja hänen henkilöidensä matkassa tuossa väri- ja strobovaloja tulvivassa illassa. Aistin omituisen ja uhkaavankin tunnelman; riekkuva räppi, ihmiskunnan kohtalonsaarnat ja poliittiset julistukset ...more
Elina Mäntylammi
Apr 21, 2018 rated it it was amazing
Shelves: luetut
Taattua Krohnin taitoa. Kadotuksessa ihmiset, esineet ja tarinat risteävät, eikä voi tietää, mikä on todellisinta todellisuutta. Onko sellaista olemassakaan?
Erkka Karjalainen
Aug 15, 2018 rated it really liked it
Mieleeni jäi elävästi kirjan tapahtumapaikka kaikkine absurdeine sattumineen ja henkilöineen. Ajoittain lukeminen oli minulle hieman takkuista, jonka takia viimeinen tähti jäi uupumaan.
Jenni
Feb 03, 2019 rated it really liked it
Muistan, kuinka minulle joskus vuosia sitten Helsingin kirjamessuilla vinkattiin luettavaksi Leena Krohnia. Tarvittiin vielä toinen epäsuora vinkkaus nimenomaan tähän kirjaan ennen kuin tulin Krohnin teokseen tarttuneeksi. Ja nyt sitten ihmettelen, miksi tässä meni näin kauan.

Pidin tästä todella paljon. Alussa oli hieman hakemista, tämä kun ei ole suoraviivainen, juonivetoinen romaani, mutta ei novellikokoelmakaan vaan jotain siltä väliltä. Tarinaa kerrotaan esineiden ja taiteiden ja elämyksien
...more
Lumissa
Oct 29, 2019 rated it really liked it
Kirjan ensimmäiset rivit toivat vahvasti mieleen Krohnin Tainaronin, mistä en lainkaan valita, kun kuitenkin pidän kirjasta kovasti. Samalla Kadotuksen lukemiseen tuli mukava pohjavire.

Kadotuksen kehyksenä toimii kovin helsinkimäisen kaupungin taiteiden yö. Juhla voi periaatteessa mahdollistaa ties mitä todellisuuden rajoja hipovaa performanssia, mutta pidin kovasti siitä, miten paljon jätettiin kirjan esittelemien tuokiokuvien ulkopuolelle. Ihan kuin kertoja vaeltaisi sivustakatsojana lähes
...more
Anni
Jun 23, 2018 rated it liked it
Olen yrittänyt lukea Krohnia ennenkin, tämän teoksen sain sentään luettua loppuun. En tiedä, kumpaa ihmettelen enemmän: Krohnin taitoa ujuttaa näennäisen tyhjänpäiväisten lauseiden lomaan syvällisiä aforismeja vai Krohnin kirjojen nauttimaa arvostusta. Kadotuskaan ei näet päästänyt minua oivaltamaan hänen kirjallisuutena arvoa. Luin väkipakolla ja odotin jotain, jota ei sitten tullutkaan. Jonkinlaista kehyskertomusta oli vain nimeksi, sen sijaan sivuille oli ripoteltu kaikenlaista surrealistista ...more
Aleksi
Oct 27, 2019 rated it it was amazing
Ihastuin suuresti kirjan ideaan kertoa tarinoita taiden yö -henkisestä tapahtumasta löytötavaratoimistoon tuotujen esineiden kautta. Kirjan läpäisee kiehtovan dystooppinen pohjavire: tekeillä on jatkuvasti jotakin kummallista, mikä uhkaa tunkeutua juhlijoiden kokemukseen, mutta ihmiset jatkavat tekemisiään piittaamatta siitä, mikä on totta ja mikä ei. Lopulta mikä illasta jää jäljelle on joukko sekalaisia tavoroita, kuten lopulta koko ihmiskunnasta, kuten Krohn riipaisevasti kirjoittaa ...more
Anneli Renfors
Aug 15, 2018 rated it liked it
Kadonneiden tavaroiden ja niiden takana olevien tapahtumien kiertokulku. Samalla allegoria ihmisen elämästä, siitä miten kaikki lomittuu kaikkeen. Onko millään mitään merkitystä vai rikkooko jonkin asian puuttuminen kaavan? "Missä oli alkunne, siellä on myös loppunne, mistä tulitte, sinne palaatte. Pian, ihan pian teidän hahmonne sulavat takaisin pimeyden tulvaan, ja kun uusi päivä nousee, lankeavat uudet varjot." Kirjassa oli paljon surumielisyyttä, kaiken turhuutta. En ehkä ollut juuri nyt ...more
Maarit
May 02, 2018 rated it really liked it
Asiaa esineistä ja ihmisistä. Kaupungin taiteiden yössä katoaa tavaroita ja ne löytävät tiensä löytötavaratoimisto Kadotukseen. Jokaisella sinne päätyneellä esineellä on takanaan tarina ja näistä tarinoista muodostuu kuva taiteiden yön tapahtumista sekä ihmisistä, jotka ovat olleet tekemisissä hukkaan päätyneiden tavaroiden kanssa. Vahvaa kerrontaa kiinnostavalla tavalla, 4 tähteä.
Outi Romero
Aug 27, 2018 rated it it was amazing
Huikea, tarkkanäköinen, välillä jopa kammottava! Kaunista, kuvailevaa kieltä, hienoja huomioita esineistä, ihmisistä, elämästä. Maagista realismia. Tekee mieli lukea uudestaan oikein ajan kanssa ja mietiskellen.
Piia
May 05, 2018 rated it liked it
Todella kiinnostavaa filosofointia tavaran olemuksesta, mutta muuten tarinat menivät makuuni turhan absurdeiksi ja sirpaleisiksi.
Eija Aromaa
Oct 16, 2018 rated it it was amazing
uskomattoman hienosti kirjoitettu, hämmentävä tunnelma, salaperäine imu tarinan sisään joka erillisistä tuntuvien kertomusten jälkeen liimautui yhteen. nautinnollinen kirja!
Anu
May 19, 2019 rated it really liked it
”Jotta ihmiset eivät tulisi hulluiksi, he tarvitsevat vähän hulluutta.”
Hieno kirja, paljon oivalluksia.
Johanna Vuori
rated it liked it
Apr 27, 2019
Kari
rated it liked it
May 08, 2018
Maija
rated it really liked it
Mar 20, 2019
Jouni Saarelainen
rated it really liked it
Jun 17, 2018
Nannukka
rated it really liked it
Jul 29, 2018
Ghass
rated it liked it
Jun 06, 2019
Liisa Vahteristo
rated it liked it
Jun 04, 2018
Susanna
rated it liked it
May 12, 2018
Tero Vainio
rated it really liked it
Jul 04, 2018
Andromeda
rated it liked it
Sep 10, 2018
laura
rated it liked it
Sep 05, 2019
Henna
rated it really liked it
Feb 09, 2019
Olga Eleonora
rated it really liked it
Nov 10, 2018
Tommi
rated it liked it
Jun 14, 2018
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Bolla
 • Sivuhenkilö
 • Taivaanpallo (Angus, #1)
 • Pintti
 • Rouva C.
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Taivas
 • Onnenkissa
 • Tosi kivat juhlat
 • Ystäväni Natalia
 • Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi
 • Röyhkeys
 • Missä kuljimme kerran
 • Drömfakulteten
 • Sirkka
 • Rose on poissa
 • Rakkaudenhirviö
See similar books…
No trivia or quizzes yet. Add some now »