Jump to ratings and reviews
Rate this book

Tunne nälkä! : syö intuitiivisesti, saavuta tuloksia

Rate this book
Syö hyvällä omallatunnolla, nautiskellen - ja sitä mitä haluat syödä. Saavutat tuloksia tutustumalla nälkääsi, tarkentamalla sitä ja saamalla sen toimimaan hyväksesi eikä sinua vastaan. Syöminen kehon viestien mukaan on ratkaisevan tärkeää, mutta vain harvat uskaltavat kuunnella näitä viestejä.

Patrik Borgin uuden kirjan rohkaiseva sanoma kuuluu: sinä itse tiedät, mitä kehosi tarvitsee. Intuitiivinen syöminen tuntuu ja maistuu hyvältä. Kirjan esimerkkikertomukset ja harjoitukset pohjautuvat Borgin asiantuntemukseen ja käytännön työhön sekä tieteelliseen tutkimukseen.

112 pages, Hardcover

Published January 1, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Patrik Borg

11 books3 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
13 (16%)
4 stars
45 (57%)
3 stars
18 (23%)
2 stars
2 (2%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 10 of 10 reviews
Profile Image for Asta.
160 reviews13 followers
January 29, 2020
Jos luet yhden kirjan syömisestä, lue tämä. Kontrolloitu ja kurinalainen syöminen ei johda lisääntyneeseen hyvinvointiin edes silloin kun on tavoitteena laihtua. Mielekkäämpää on tavoitella parempaa keho-mieli-yhteyttä ja sallivuutta, ja varmistaa että syö riittävästi ruokaa. Tutkimuksissa on esimerkiksi kerta toisensa jälkeen havaittu, että mitä enemmän lapsen syömistä säädellään tietoisin keinoin, sitä ylipainoisempi ja syömisongelmaisempi lapsesta tulee. Tieteellisesti perusteltu ja hyvin helppolukuinen teos.
Profile Image for Jemysieni.
288 reviews
August 28, 2018
Viimein järkevään, terveelliseen ja riittävään syömiseen tähtäävä kirja. Salliva ote ruokailussa tuntuu järkevältä ja myös tulokset puhuvat puolestaan. Jo oli aikakin heittää dieettiajattelu, rajoittava vahingollinen kontrolli, "itsekuriajattelu", romukoppaan. Borgin blogia seuranneena paljon oli ennalta tuttua asiaa, mutta nyt ensi kertaa eheänä ja loogisena kokonaisuutena.

Teoksessa on kädestä pitäen opastettu turvallinen ja pysyvä siirtyminen intuitiiviseen syömiseen siten, että myös vääjäämättömiä ongelmatilanteita käsitellään. Kaiken kaikkiaan ruokailuun paneudutaan hyvin psykologisesta näkökulmasta.

Lainasin kirjastosta ja luin yhdeltä istumalta, joten oppien soveltamiseen täytyy ottaa oleellisia asioita itselle muistiin ja kokeilla käytännössä pitkällä aikavälillä.
Profile Image for Elina.
187 reviews8 followers
April 3, 2018
Kehopositiivinen ja selväjärkinen kirja, joka kertoo miten parantua häiriintyneestä ruokasuhteesta. Kirja kannatti lukea, vaikka olen seurannut Patrik Borgin blogikirjoituksia jo muutaman vuoden.

Tämä ei siis ole laihdutusopas, vaan kirja kannustaa luopumaan laihduttamisesta (ts. haitallisesta mentaliteetista) ja vaa'an liiallisesta kyttäämisestä. Sen sijaan tarkoitus on syödä terveellisesti ja parantaa elintapoja. Siinä ohessa paino hakeutuu kohti ihmisen luontaista painoa.
Profile Image for Helena.
1,871 reviews17 followers
February 4, 2018
Luin tämän melkein yhdeltä istumalta, mutta palaan työkirjaosioihin ajan kanssa ja tarkemmin. Tervejärkinen lähestymistapa syömiseen ja sen häiriöihin, saa laihduttamisen kuulostamaan helpolle ja yksinkertaiselle :)
Profile Image for Mai Laakso.
1,160 reviews55 followers
June 3, 2021
Ravitsemus- ja elintapa-asiantuntijan Patrik Borgin tietoteos Tunne nälkä! pureutuu normalisoimaan ihmisten ruokailutottumuksia. Borg on tehnyt pitkään töitä Syömishäiriökeskuksessa ja Suomen Olympiakomitean lääketieteellisen asiantuntijaryhmän jäsenenä. Hän on aiemmin kirjoittanut urheiluravitsemuksesta ja painonhallinnasta ja pitää suosittua painonhallintablogia nimeltään Pöperöproffa.

Yli- tai alipaino, lihominen tai laihduttaminen, siinä ongelmia, mitkä pyörivät sekä naisten että miesten mielessä. Kirja ei kuitenkaan pureudu näihin ongelmiin, vaan yrittää kertoa siitä, miten päästä syömisessä tasapainoon oman kehonsa kanssa. Liian vähäinen syöminen ei ole hyväksi, mutta ei ole myöskään liiallinen syöminen. Keho vastustaa kumpaakin, sillä keholla on oma normaalipaino, mihin se pyrkii. Kirjan aihepiiri, intuitiivinen syöminen, antaa neuvoja siihen, miten omia ruokailutapoja muuttamalla pääsee normalisoimaan syömisen ja oman kehonsa tarpeet.
Profile Image for Irina Söderholm.
67 reviews5 followers
May 16, 2018
Hyvä kirja sellaiselle, jolla on ongelmia sallia erilaisia ruokia tai sellaiselle, joka syö liian vähän. Itse en nyt saanut irti ihan sitä, mitä olin toivonut, mutta oli mielenkiintoinen lukukokemus sinänsä, koska olen yrittänyt olka itse sallivampi syömisen suhteen.
613 reviews
February 4, 2023
Selkeä kirja, jonka haluaisin itselleni painetussa muodossa. Mutta enää (ilmeisesti) saatavilla vain e-bookina tai äänikirjana. Niistä kumpaankaan muotoon on hiukan vaikea tehdä muistiinpanoja ja / tai täyttää taulukkoja.
Profile Image for Emmi K.
302 reviews7 followers
May 3, 2023
Meillä ysärin lapsilla todella riittää töitä dieettikulttuurista toipumisessa 🥴 Tässä tieteeseen perustuva mutta helppolukuinen kirja siitä, miksi rajoitusten sijaan tulisi pyrkiä tasapainoisen keho - mieli-suhteeseen. Oli hyvä!
Profile Image for Riikka.
14 reviews
January 9, 2020
Intuitiivisen syömisen ideaan aiemmin perehtyneelle ei hirveästi uutta asiaa, mutta muuten vakuuttava esitys aiheesta. Konkreettisia työkaluja oli lopulta ehkä vähänlaisesti.
Profile Image for Pia.
62 reviews
February 22, 2020
Selkeä, helppolukuinen, konkreettinen, ammattitaitoinen ja tutkimukseen perustuva.
Displaying 1 - 10 of 10 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.