Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Noin 10 myyttiä feminismistä” as Want to Read:
Noin 10 myyttiä feminismistä
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Noin 10 myyttiä feminismistä

3.58  ·  Rating details ·  137 ratings  ·  21 reviews
Maryan Abdulkarim ja Eveliina Talvitie. Kaksi suomalaista naista. Kaksi erilaista elämää. Kaksi ikäpolvea. Molemmilla on kova pää ja samankaltaisia ulkopuolisuuden kokemuksia. Molemmista tuli isona feministi.

Abdulkarim ja Talvitie ovat kohdanneet paljon sitkeästi eläviä feminismiin liittyviä uskomuksia ja hokemia, joista useat eivät pidä paikkansa. Toisin sanoen kyse on er
...more
Hardcover, 160 pages
Published March 19th 2018 by SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA (first published 2018)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Noin 10 myyttiä feminismistä, please sign up.

Be the first to ask a question about Noin 10 myyttiä feminismistä

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.58  · 
Rating details
 ·  137 ratings  ·  21 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Noin 10 myyttiä feminismistä
Katri
May 13, 2018 rated it really liked it
Shelves: read-in-2018
Noin 10 myyttiä feminismistä on teos, jossa esitellään yleisiä feminismiin liitettäviä ajatuksia, jotka eivät suurimmansi osaksi pidä paikkaansa. Kuten vaikka, että vain naiset ovat feministejä, feministit vihaavat miehiä ja haluavat naisvallan. Näitä käsitellään ja puretaan osiin, pohditaan syitä niiden taustalla ja kerrotaan miksi väitteet ovat pitkälti vääristyneitä.

Teos oli parempi kuin ajattelin. Kahden henkilön vuoropuhelumainen kerronta toimi ja kirjassa oli tarkasteltu asioita useammast
...more
Laura
Apr 11, 2018 rated it really liked it
No sehän meni sitten kertaistumalla alas. Hieman on silmät ristissä -fiilis nyt kyllä.

Mutta jos jonkun ajatuksen saisin vaikka muodostettua vielä, niin sanoisin, että tässä on mitä mainioin perusteos feministeille, jotka kaipaavat vahvistusta omille ajatuksilleen sekä mahdollisesti uusia lankoja, joiden kautta tiettyjä juttuja pohtia sekä niille, jotka ovat feminismistä tai vaikkapa ihmisyydestä ja siitä tasa-arvosta kiinnostuneita, mutta pelkäävät syystä tai toisesta käsitettä "feminismi". Tai
...more
Mira | I Read Like Phoebe Runs
Mä olen niin onnellinen tästä kirjasta. Monia ajatuksia, ihmetyksiä ja faktoja on puettu sanoiksi sellaiseen muotoon, jota kuka tahansa voi halutessaan lukea. Väkisin nouseekin mieleen kiusaus lahjoittaa oma kappale tästä kirjasta muutamalle tuttavapiirin antifeministille, ja luvata että keskustellaan lukemisen jälkeen. Koska kyllä, nämä keskustelut on käytävä.

Jokunen aihe jäi mun mielestä sen verran pintapuoliseksi, että huokaisin ääneen kun kappale loppuikin liian yllättäen. Siksi päädyin 4.5
...more
Marko Suomi
Oct 07, 2018 rated it really liked it
Oikein hyvä yleissivistävä paketti rennossa formaatissa, avasi käsitteitä ja herätteli ajatuksia.
Hanna Apajalahti
Mar 25, 2018 rated it it was amazing
Mainio perusteos feminismistä. Murskaa yleisimmät väärinkäsitykset, joita aatteesta edelleen liikkuu. Tämä pitäisi kaikkien ihmisten lukea, ja mieluusti näkisin myös koululaisten lukemistossa.
Jemysieni
Äh, kun olisin halunnut tykätä tästä. Halusin teoksen, joka kuorisi väärinkäsityksiä feminismistä panssarivaunun hellyydellä ja Minna Canthin hienovaraisuudella. Halusin saada kovia argumentteja ja tutkimustietoa, johon kiinnittää omia ajatuksiani. Alku oli lupaava: kutsu myyttäreihin, myyttien murtamiseen. Ja kuinka sitten petyinkään.

Teoksen teemat ovat tärkeitä (jos sisältö olisi millään lailla järkevässä muodossa, antaisin tälle neljä tähteä) ja tässä on hyviä pointteja, mutta myyttien käsitt
...more
Anna
May 06, 2018 rated it it was ok
Shelves: non-fiction, feminism
Kun sisältö on täyttä rautaa, mutta laiska toteutus huonontaa lukukokemusta merkittävästi.

Tässä oli sisällöllisesti paljon hyvää pohdintaa, käsitteiden avaamista ja tyypillisten feminismiin liittyvien virhekäsitysten purkamista - mutta tuo hemmetin dialogimuoto. Ilmeisesti se on joku muotijuttu nykyään, mutta minä en vain jaksa sitä sitten yhtään, etenkään tällaisen kirjan kohdalla. Dialogimuoto tekee tekstistä hyppivää ja sekavaa, ja aiheeseen on hankala syventyä. Asiasta ei saa mitään kunnoll
...more
Jaana
Mar 28, 2018 rated it really liked it
Shelves: read-2018
Helposti lähestyttävä ja luettava, feminismin perusasioita ja termejä yleistajuisesti avaava keskustelukirja, jossa kaksi lähtökohdiltaan erilaista feministiä avaavat näkemyksiään ja purkavat osiin ja kumoavat niitä sitkeitä myyttejä ja vääriä uskomuksia, joita feminismiin usein liitetään. Kirja tarjoaa voimaa ja inspiraatiota ja tietoa ja keskusteltavaa itse kullekin, olisipa se ollut vielä pidempi ja mennyt vielä syvemmälle!

Toimii yleistajuisuutensa vuoksi hyvin myös sellaisena perusteoksena
...more
Janita
Aug 15, 2020 rated it really liked it
~3,5⭐
Outi
Jun 29, 2018 rated it it was ok
Harmittavaa kyllä, kirja oli paikoin hyvinkin puuduttava ja pintapuolinen. En usko, että kukaan, kenelle kirja olisi sinänsä hyödyllinen (niille, joiden mielestä muka nainen ei voi olla seksisti tai feministi käyttää huulipunaa...) paneutuu tähän, koska keskustelun muodossa toteutettu teksti ei onnistu luomaan luottamusta varsinkin kun välillä Abdulkarim ja Talvitie yltyvät kehumaan toisiaan.

Joitain mielenkiintoisia pohdintoja kirjassa on, mutta ne ei riitä nostamaan kirjaa mitenkään erityiseks
...more
Ale
Jul 23, 2018 rated it really liked it
Shelves: feminism
Abdulkarim ja Talvitie rocks! Noin 10 myyttiä feminismistä on lyhyt ja selkeä ensiaskel feminismin maailmaa. Kirjassa käydään selkeiden ja käytännöllisten esimerkkien kautta kiinni ummehtuneisiin normeihin, myytteihin ja yhteiskunnan rakenteisiin. Kirjoittajat auttavat lukijaa askel askeleelta pääsemään kiinni feministiseen ajattelutapaan topakkaa huumoria unohtamatta. Tässä helppolukuinen lukusuositus kaikille nykymaailman menoa pohtiville. Iso lisäplus kirjaan sisällytetyistä runoista - ihana ...more
Anu
Sep 11, 2018 rated it it was ok
Ihan ok, muttei kyllä tarjonnut muihin vastaaviin teoksiin verrattuna oikeastaan yhtään mitään uutta. Aika jäykkä kuvituskin. Odotin ennakkoon jotenkin rennompaa meininkiä. Henk. koht. kiinnostavin kohta oli ehkä Maryanin uskon ja muun elämänfilosofian aukiselittely. sillä ihmisen henkilökohtaisen uskon ja ympäröivän todellisuuden välisten ristiriitojen auki selittäminen on aina yksilöllistä ja siksi kiinnostavaa.
Mutta siis, aasiasta ensimmäistä kertaa lukevalle ihan näpsä tietopaketti kevyeen j
...more
Heidi
May 12, 2018 rated it really liked it
Keskustelun muotoon kirjoitettu selkeä ja helpostilähestyttävä teos feminismistä 2020-luvulle tultaessa. Termejä avataan, mielipiteitä jaetaan, ja niiden kautta osoitetaan paitsi yhdenvertaisuuden kohtaamat haasteet, myös feministin (siis yksilön) epätäydelliset ajatukset. Keskusteluun hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä feminismistä sanoisin, että hyvää ja oikeaa on jatkuvasti korvat ja sydän auki pysyvä feministi, joka haluaa oppia ja kehittää omaa ajatteluaan. Suosittelen.
Juhana Karlsson
Dec 26, 2018 rated it really liked it
Helppolukuinen perusteos feminismistä ja siihen liittyvistä teemoista nykypäivän Suomen kontekstissa. Dialogimuodosta johtuen fokus tuntuu välillä hieman harhailevan, mutta kokonaisuus pysyy kuitenkin hyvin kasassa. Kovin syvällisesti teemoihin ei päästä pureutumaan, mutta se ei selvästi ole tämän lyhyehkön kirjan tarkoituskaan. Käsitteiden selventämiseen ja ajatusten herättelyyn toimii oikein hyvin.
Ronja
Nov 11, 2018 rated it really liked it
Maryan Abdulkarimin ja Eveliina Talvitien vuoropuhelu feminismistä on hyvää luettavaa kaikille - olipa suhde feminismiin mikä tahansa. Kirjoittajat esittelevät tavallisimpia feminismiin liitettyjä ennakkoluuloja ja selittävät, mistä on todellisuudessa kyse. He analysoivat myös kirjoitushetkellä ajankohtaisia ilmiöitä, mikä tosin vanhentaa teoksen nopeasti.
Ellinoora
Dec 16, 2019 rated it really liked it
Vahva lukusuositus!

Varsinkin alussa tekstistä hyppäsi oikein silmille, kuinka Talvitien mielenkuvassa on vain naisia ja miehiä, kun taas Abdulkarimin mielikuvassa edellämainittujen lisäksi transsukupuolisuus ja muunsukupuolisuus on olemassaoleva asia. Jossakin kohtaa Talvitie kyllä myönsi oman ahdasmielisyytensä sanomalla, että ”on vielä totuteltavaa”.
Marja
Tämä kirja oli minun mielestä vähän niin kuin sellainen feminismin alkeet tai perusteet kenelle vain. Tykkäsin keskustelumuotoon kirjoitetusta tekstistä ja jokaisen myytin luvun lopussa olevasta tietoiskusta, joka liittyi johonkin olennaiseen ilmiöön. Opin uutta ja sain lisää ideoita kirjoista ja kirjoittajista, joihin haluan tutustua. Tykkäsin.
Who_reads
May 12, 2018 rated it it was amazing
Helposti ymmärrettävä kirja, jonka jokaisen feminismistä kiinnostuneen, sitä väärinymmärtäneen ja sitä vastustavan pitäisi lukea. Myös kaikille muille, jotta kirjassa esillä olevat myytit murrettaisiin ja keskustelu ei törmäisi aina *myyttiseinään*, kun feminismi mainitaan.
Tapani Aulu
Oct 22, 2019 rated it liked it
Mainio keskustelukirja feminismiin liittyvistä myyteistä. Ei mitään kovin mullistavaa, mutta jos ei muuta, niin ymmärrän vähän paremmin intersektionaalisen feminismin käsitettä.
Oona Kuutti
Jan 16, 2019 rated it liked it
Ihan kelpo teos. Toimii tosin ehkä paremmin lukijalle, jolla on virheellisiä käsityksiä feminismistä.
Lusitarius
Vapaus. Yhdenvertaisuus.

Tuossapa kaksi väkevää sanaa, jotka moni kuulee mieluummin kuin sanan feminismi. Tätä kirjaa voisin suositella sille henkilölle, joka kavahtaa/värähtää/ärtyy kuullessaan sanan feminismi/feministi. Löytyisiköhän tästä kahden feministin vuoropuhelusta ja myyttien purkamisesta myös sinulle uutta ajateltavaa? Tai kenties toisenlaista näkökulmaa siihen feministinä olemiseen tai feminismin tavoitteeseen.

Tämä vuoropuhelu imaisi minut syövereihinsä heti. Aivan loistavaa ajattelua
...more
Iines Sudenkäpäläpentu
rated it it was amazing
Jan 19, 2019
Salla
rated it it was ok
Jun 11, 2018
Jonna Tähtivuori
rated it it was ok
Dec 20, 2019
Milka
rated it liked it
Jul 04, 2018
Simo Sahlman
rated it really liked it
Sep 27, 2019
Laura_88
rated it really liked it
Apr 17, 2018
Laura Kuivalahti
rated it liked it
Jun 27, 2018
Inna
rated it liked it
Apr 24, 2018
Ville
rated it liked it
Oct 31, 2018
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Ruskeat Tytöt: tunne-esseitä
 • Sirkka
 • Näkymätön sukupuoli : ei-binäärisiä ihmisiä
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Sivuhenkilö
 • Veitola
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja
 • Paperilla toinen
 • Rouva C.
 • Sinua on petetty: Kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta
 • Bolla
 • Zero waste - Jäähyväiset jätteille
 • Tosi kivat juhlat
 • Lihan loppu
 • Ennen kaikkea feministi
 • Einsteins fru
 • Jalat ilmassa
See similar books…

News & Interviews

Ashley Poston made her name with Once Upon a Con, a contemporary series set in the world of fandom, and her two-part space opera, Heart of...
44 likes · 7 comments