Η Ευρώπη του Διαφωτισμού γιορτάζει την άφιξη του Λι Γινγκ, πρίγκιπα της Απαγορευμένης Πόλης. Αυτά που φέρνει μαζί του, δεν είναι ούτε πολυτελή παραβάν ούτε το εύγευστο τσάι. Είναι ο κατάσκοπος του αυτοκράτορα. Διχασμένος ανάμεσα σε δύο βασιλείς, σε δυο γυναίκες και σε δύο πολιτισμούς, ο Λι Γινγκ καλείται όχι μόνο να φέρει εις πέρας την αποστολή του, αλλά και να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το σκοτάδι της δικής του ζωής. Από το Λονδίνο στο Παρίσι, από τα άδυτα της Απαγορευμένης Πόλης στους κήπους των Βερσαλλιών, και από τους διανοούμενους της Οξφόρδης στις τεκτονικές στοές του Μαρέ, το νέο μυθιστόρημα του Ζακ Μποντουέν υπόσχεται να μας κάνει συνεπιβάτες στο ταξίδι της ανακάλυψης της αλήθειας του εαυτού μας.
Ένας Κινέζος Δον Ζουαν που είναι και μυστικός πράκτορας και προσπαθεί να κατασκοπευσει ευρωπαϊκές χώρες για να στείλει τα μυστικά τους στον Κινέζο αυτοκράτορα. Αν και λέει ότι είναι ιστορικό μυθιστορημα, δεν υπήρχε μια εμβάθυνση στο ιστορικό στοιχείο των σχέσεων Κινας-Ευρώπης. Έδωσε πολύ σημασία στον χαρακτήρα του Κινέζου κατασκόπου και τις ερωτικές του σχέσης. Το τέλος μου άρεσε αρκετά.
ε, το αγόρασα πιστεύοντας ότι θα διαβάσω ιστορικό μυθιστόρημα και κατέληξα να διαβάζω κακογραμμένη τσόντα.
Πέρα από μερικά σημεία που είχαν ιστορικό(;) ενδιαφέρον και γενικότερα ΚΑΠΟΙΑ ωραία μηνύματα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδιαβάσω αυτό το βιβλίο ή κάποιο άλλο του συγκεκριμένου συγγραφέα
(Αξίζει να αναφέρω πως τα 2 τελευταία κεφάλαια ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με το υπόλοιπο βιβλίο)