Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa” as Want to Read:
Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa

3.45  ·  Rating details ·  143 ratings  ·  27 reviews
Perhostutkija Max Halma on pyhittänyt koko elämänsä tutkimuskohteelleen. Hän tekee äitinsä jäämistöstä löydön: harvinaisen perhosen, joka johdattaa hänet lähemmäksi kansainvälistä tunnustusta kuin koskaan aiemmin. Tutkiessaan perhosta tarkemmin Max ajautuu selvittämään myös omaa historiaansa. Asiakirjojen mukaan isä hukkui viikko Maxin syntymän jälkeen eikä ruumista koskaa ...more
Hardcover, 175 pages
Published January 2018 by Gummerus
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa, please sign up.

Be the first to ask a question about Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.45  · 
Rating details
 ·  143 ratings  ·  27 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa
Mikko Saari
Jan 28, 2018 rated it really liked it
Lyhyt ja kaunis. Ei suotta pitkitä tarinaa, vaan etenee ripeästi kohtauksesta toiseen ja mukavan minimalistisesti keskittyy olennaiseen. Tykkäsin.

Tarina isäänsä, kadonnutta saksalaista sotilasta, etsivästä perhostutkijasta on kauniisti kerrottu ja näillä näytöillä voisin Ahokummulta lukea jotain muutakin aivan mielelläni. Kertomuksessa soi musiikki ja perhoset ovat jotenkin mukavaa kuvitusta.

Viehättävä kirja.

Waltteri
Jul 26, 2019 rated it it was amazing
Hengästyttävän hieno kirja. Kylmät väreet ja kyyneleet. Silmien läpi kulkevat värit ja korvissa pauhaavat sävelet. Ihoa halaava lämpö ja sisällä vellova järistys. Tajunnan kerrokset lävistävä syvällisyys.
Suketus
Feb 18, 2018 rated it liked it
Shelves: finland
Kuvaisin tätä romaania sanoilla melankolinen ja tyylikäs. Tässä on hieno rakenne, tiivis ilmaisu, yksityiskohdat paikoillaan. Kumarrus kerronnalle, jossa kaikki tarpeellinen mahtuu alle kahteensataan sivuun. Tarinaan olisin silti kaivannut vielä jonkin tvistin. Nyt jäin siitä hieman etäälle.
Pekka
Nov 13, 2018 rated it really liked it
Aamulehden jakeluhäiriöissä on se hyvä puoli, että ehtii lukea enemmän kirjoja. Sinfoniat hotkaisin yhdessä illassa, maistuivat hyvältä Lucy Bartonin jättämän oudon jälkimaun päälle. Jännän haahtelamainen asetelma, perhosia ja saksalaisia, mutta muuten kirja oli ihan omanlaisensa.
Elina Mäntylammi
Jul 22, 2018 rated it liked it
Shelves: luetut
Ahokummun esikoisteos on vakuuttava romaani, jossa on vahva melankolinen vire. Tarina on kauniisti punottu ja pohjaa kaipuuseen ja yksinäisyyteen sekä musiikin voimaan.
Laura Walin
May 30, 2019 rated it liked it
Shelves: drama, kotimainen
Nopealukuinen kirja, joka itselleni jää liian pintapuoliseksi. Ahokummulla on mielenkiintoinen tarina ja taito annostella sitä lukijalle sopivan yllättävästi, mutta kovin niukka hän on sanoissaan. Olisin halunnut tietää henkilöistä enemmän, etenkin kertoja Maxista ja hänen työksi kasvaneesta perhosharrastuksestaan. Jotain symboliikkaa siinä varmasti on tavoiteltu, mutta todella niukkojen faktojen valossa Maxiin ei pääse kiinni.

Victor Stanislaus on elävämpi, täydempi ja kolmiulotteisempi, mutta
...more
Elina Mustikkakummun Anna
Jan 03, 2019 rated it really liked it
Hieno ja kiinnostava kirja. Hyvin kirjoitettu, oikealla tavalla eleetön ja otteessaan pitävä. Pidin paljon.
Sari
Jan 09, 2018 rated it really liked it
Shelves: omasta-hyllystä
Kuulaankaunis ja melankolinen tunnelma, koruttoman kaunista kieltä. Taidokas ja ihastuttava esikoisromaani.
Mai Laakso
Feb 03, 2018 rated it liked it
Anna-Liisa Ahokummun esikoisteos Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa pureutuu herkällä tavalla isättömänä kasvaneen miehen maailmaan. Max Halme on kasvanut kahdestaan äitinsä kanssa. Maxin äiti seurusteli saksalaisen miehen kanssa sota-aikana, eikä Max tavannut isäänsä kasvuvuosien aikana. Keski-iässä hänen kiinnostuksensa heräsi isää kohtaan ja hän alkoi tutkia menneisyyttä.
Maxin tutkimukset veivät hänet Saksaan ja hän löysi kuin löysikin sukulaisen itselleen. Saksan matka ei ollut ihan
...more
Kirja Vieköön!
Jan 02, 2018 rated it it was ok
Tarina leijailee keveästi kuin perhonen, mutta mollissa. Kirjalla on hurmaava nimi ja tavattoman kaunis kansi. Kaipasin ehkä enemmän rohkeutta, syvyyttä ja särmää. Mutta Ahokumpu ehtii, hän on nuori!
Mira | I Read Like Phoebe Runs
Vaivaton, soljuva, hengästyttävä, viehättävä. Ahokummun tarina kulkee kepeästi, ja riisuttuun tekstiin on ujutettu mielestäni todella taidokkaasti suuria, vimmaisiakin tunnetiloja. Jään mielenkiinnolla odottamaan kirjailijan tulevia teoksia!
Essi
Jan 21, 2018 rated it really liked it
Kaunis ja surumielinen tarina. Yllättävän sopiva talvitunnelmiin, vaikka monet tapahtumat olivat kesällä. Vähän niin kuin se maata kesällä tulella lämmittävä tyyppi, joka oli tottunut hautaamaan talvella. Etsintä ja kaipuu oli hyvin talvimaista. Olen taannoin lukenut tästä erilaisia versioita, vaikken paljoa muistakaan. Tämä oli hyvin kypsynyt ja tunnelmaltaan eheä. Pitää vielä lukea toiste uudestaan ja maistella sinfonioita eri akustiikoissa :)
Anina Partanen
Feb 13, 2018 rated it liked it
Shelves: 2018, kotimainen, sota
Traaginen tarina, niin kuin monen ihmisen elämä on. Mollia alusta loppuun.

Kirjassa oli paljon elementtejä, joista pidin: oli valokuvia, kirjeitä, aineistoa maakunta-arkistosta, muistiinpanoja. Liikuttiin niin sotavuosissa kuin 1980-luvulla, Suomessa ja Saksassa, perhostutkimuksen ja musiikin maailmoissa. Konserttikuvaus oli hieno! Mutta jotakin olisin vielä kaivannut lisää. Päähenkilö jäi minulle vähän etäiseksi hahmoksi, jotenkin... hmm, ohueksi?

Todella hieno esikoisteos joka tapauksessa, kolme
...more
Taru Luojola
Sep 06, 2018 rated it liked it
Shelves: ihan-luettavia
Vaihteeksi taas kirja Lapissa olleiden ja sotineiden saksalaissotilaiden jälkeensä jättämistä vaikutuksista. Tykkäsin kirjan rakenteesta, ja kerrontakin pääosin veti ihan hyvin. Mutta jänniä nämä kirjoissa trendaavat elementit. Vasta luin samana vuonna ilmestyneen Maritta Lintusen Stellan, jossa siinäkin lupaavan musiikkitaiteilijan ura tyrehtyi toisen maailmansodan aikana ja jossa vanha Bechsteinin flyygeli esittää osaa. Sattumaako?
Amu
Jul 04, 2018 rated it liked it
Hienovireinen pieni kertomus sodassa kadonneen isän etsimisestä ja löytämisestä. Alkupuoli on turhan tavanomainen, mutta kannattaa lukea pidemmälle. Ahokumpu hallitsee vertauskuvat ja kuvailee musiikkia elävästi.
Hilla
Sep 09, 2018 rated it liked it
Shelves: finnish, contemporary
2,5*
MarjaHannele
Jan 19, 2019 rated it really liked it
Molliin sävelletty sinfonia omien juurien etsinnästä. Hieman raskas, mutta mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Luin lähes yhdeltä istumalta.
Janne Paananen
Mar 30, 2019 rated it really liked it
Shelves: esikoisromaani
Ahokummun esikoisteos on tiivis ja tasapainoinen teos itsensä etsimisestä.

Maxin vanhemmat ovat jääneet hänelle mysteereiksi. Äitinsä kanssa yksin elänyt varttunut Max ei ollut kai koskaan tavannut isäänsä. Hänen äitinsä ja isänsä tapasivat lapissa Toisen maailmansodan aikaan. Isä oli saksalainen sotilas ja äiti töissä kanttiinissa. Mutta isä kuoli 1942 hukuttuaan järveen. Vai kuoliko?

Max alkaa etsiä tietoja isästään. Suomeen sijoitutuista saksalaisista sotilaista ei löydy valtavasti tietoa, mutt
...more
Riikka
Feb 14, 2018 rated it liked it
Tiivis, kauniilla kielellä kirjoitettu tarina, jonka kulkuun on taidokkaasti yhdistetty sekä musiikkia että tiedettä. Muiden tavoin jäin kaipaamaan kertomukseen lisää syvyyttä. Viimeisen sivun käännettyäni tuntui siltä, että en oikein päässyt sisälle tarinaan tai saanut kiinni siitä viestistä, mitä kirjalla yritettiin kertoa. Kirja silti epäilemättä miellyttää montaa lukijaa.

Tämän lisäksi minulla oli selkeästi melankoliakiintiö täynnä, koska mieleeni tuli pakostakin se ajatus, että tämäntyyppisi
...more
Elina Rouhiainen
Tämä teos edustaa mielestäni aiheensa ja rakenteensa puolesta tyypillistä suomalaista esikoisromaania – enkä pidä sitä mitenkään huonona asiana. Kerronta sujuu ja hahmot toimivat. Luin kirjan lukupiiriä varten ja nautin paljon siitä etten tiennyt siitä ennakkoon mitään.
Marjatta
Feb 07, 2018 rated it really liked it
Kaunis, hienotunnelmainen lukukokemus, varsinkin Stanislauksen viimeisen konsertin kuvaus. Kaikilta osin upea esikoisteos.
Arja-täti
Apr 15, 2018 rated it really liked it
Pieni mutta kaunis ja mieleenjäävä tarina. Tähänkään kirjaan en olisi tarttunut ilman Porin lukuhaastetta josta vinkin sain. Suosittelen! Varmasti jaksat lukea.
Hannu Sinisalo
Feb 19, 2018 rated it really liked it
Ehjä, kaunis kertomus perhostutkijasta, joka etsii sodassa kadonnutta saksalaista isäänsä. Tarkkaa ja hienovaraista proosaa.
Susanna
Surullinen tarina, moneltakin kantilta. Jäi lukukokemuksena kuitenkin nyt vain "ihan kiva" -asteelle. Syvyyttä puuttui, odotin enemmän. Lopulta tämäkin oli ehkä vain melko tavallinen kaaliperhonen? ...more
Julia
Jul 23, 2018 rated it liked it
3,5 tähteä
Ihastuin kirjan ideaan ja kieleen, mutta jokin tästä jäi puuttumaan...
Marika
Feb 18, 2018 rated it really liked it
Tämä pääsi yllättämään. Hieno lukukokemus virkistävän tiiviissä muodossa. Melankolia puree.
Juulianna
Helppolukuinen ja vetävä romaani sukujen salaisuuksista ja menneisyyden painosta, mutta jäi kuitenkin loppujen lopuksi hieman etäiseksi ja hämmentäväksi.
Reija
rated it liked it
Feb 09, 2018
Elm
rated it really liked it
Jun 21, 2019
Aapo Kiljunen
rated it liked it
May 16, 2019
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Tuhkaan piirretty maa
 • Rouva C.
 • Ei kertonut katuvansa
 • Bolla
 • Rose on poissa
 • Silloin tällöin onnellinen
 • Pintti
 • Lempi
 • Taivaanpallo (Angus, #1)
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Ihmettä kaikki
 • Synninkantajat
 • Sivuhenkilö
 • Margarita
 • Pastoraali
 • Rajamaa
 • Paperilla toinen
See similar books…

Related Articles

Kazuo Ishiguro insists he’s an optimist about technology.  “I'm not one of these people who thinks it's going to come and destroy us,” he...
123 likes · 18 comments