Jump to ratings and reviews
Rate this book

Ave Cesaria

Rate this book
Ave Cesaria is het vervolg op Circus Cesaria en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Het kan daarom niet als los verhaal gelezen worden.

240 pages

Published January 1, 2018

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Sanne Hillemans

22 books41 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
7 (38%)
4 stars
6 (33%)
3 stars
4 (22%)
2 stars
1 (5%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 6 of 6 reviews
Profile Image for Judith Regeling.
541 reviews13 followers
March 24, 2018
Zoveel gevoelens bij dit boek! Ave Cesaria van Sanne heeft mij verrast, ontroerd en achtergelaten met een lach en een traan. Want hoe kan ik afscheid nemen van deze krachtige personages zoals Noah, Emily, Cesar en Isaac, terwijl ik ze zo levendig voor mij zie? Het zijn vrienden geworden die ik wilde beschermen en al het geluk van de wereld gunde. Ook al pakte dat net iets anders uit dan ik voordat ik begon met dit boek had verwacht.
Profile Image for Vanessa.
Author 26 books120 followers
December 13, 2018
Ik vind het echt enorm jammer, maar dit boek was totaal niet wat ik verwacht had van het vervolg op Circus Cesaria ... Voor mij was het een beetje te zeer een verheerlijking van een toxische relatie, en daar heb ik het moeilijk mee. Ondanks de heftige thema’s (spoiler/trigger warning: verkrachting en zelfmoord) leest het zeer vlot dankzij Sanne’s toffe schrijfstijl, maar inhoudelijk was het helaas echt mijn ding niet ... Beetje teleurgesteld dus maar wel fijn dat de auteur die teleurstelling kadert in het nawoord - dapper dat ze er toch haar eigen ding mee heeft gedaan!
Profile Image for Veronique Wilbrink.
435 reviews11 followers
Read
March 15, 2021
Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl.

Dit tweede deel is het vervolg op ‘Circus Cesaria’ en om alles goed te kunnen volgen moet je ‘Circus Cesaria’ eerst gelezen hebben. Bij mij was het al lang geleden en ik moest echt weer even in het verhaal komen. Gelukkig is de proloog een goede opfrisser.

Het verhaal speelt zich wederom gedeeltelijk af in Circus Cesaria, waar Cesar de leiding heeft en voor iedereen klaar staat. Echter Emily besluit, na een gesprek met haar ex Marco, het circus achter zich te laten en haar geluk te beproeven in een gezellig café. Hier wordt ze meteen geaccepteerd en kan ze haar geluk niet op, maar dan komt ze figuren uit haar verleden tegen die zorgen voor nieuwe problemen. Aan de ene kant blijft Emily problemen houden, waar ze niet om gevraagd heeft, maar aan de andere kant merk je dat Emily gegroeid is.

Als ze de relatie met haar ex Marco weer opbouwt, merkt ze al snel dat ze gelukkig is, maar dan gebeurd er iets in het circus waardoor ze terug moet. En ze merkt dat ze hier echt thuis is. Ook Marco merkt dat dit haar echte thuis is.

De spanning blijft in het verhaal aanwezig, want de slechte personages blijven Marco en Emily achtervolgen en hierdoor wil je door blijven lezen, want je wilt weten hoe het nu afloopt. Maar je wilt ook weten hoe het nu met Cesar afloopt.

Het verhaal is opgebouwd uit hoofdstukken, echter in de hoofdstukken vind je soms sterretjes tussen de tekst dat was voor mij altijd een teken dat er een switch in het verhaal was. Er werd naar een ander personage gekeken of er was wat tijd over heen gegaan. Ik had het gevoel alsof er een nieuwe paragraaf begon. Dit waren mooie momenten als je even iets anders moest doen, al merkte ik dat ik het boek moeilijk weg kon leggen. Ik wilde gewoon steeds door blijven lezen, omdat ik benieuwd was hoe het met de verschillende personages af zou lopen. Het verhaal is met dit tweede boek voor mij nu inderdaad wel goed afgesloten. Ik heb nu niet zoiets er zijn nog losse eindjes, ik wil weten hoe het met die of die is. En dit vind ik altijd prettig als je een verhaal leest wat over meer boeken loopt.

Sanne heeft naar mijn gevoel ook echt een boodschap mee willen geven in dit boek, namelijk dat je iemands fouten moeten kunnen vergeven en iemand een tweede kans moet durven geven.
Profile Image for Marieke.
203 reviews2 followers
May 29, 2018
Eindelijk het vervolg kunnen lezen op Circus Cesaria. Vanaf de eerste bladzijde zat ik weer helemaal in het verhaal en waande ik me een een wereld met Noah, Emily, Marco, Cesar en de anderen. De manier hoe het op papier is gezet is opnieuw fantastisch. Het is rauw, met pure emoties en relaties tussen karakters die heel echt en natuurlijk aandoen. Sanne laat je inzien dat elk verhaal twee kanten heeft en het 't waard is om ze aan te horen. Er wordt een beeld geschetst waar onvoorwaardelijke liefde zo sterk is dat keuzes met heftige gevolgen vergeven kunnen worden. Alle soorten emoties komen voorbij die je als lezer meevoelt met de personages. Ik vind het jammer om afscheid te moeten nemen van de circusfamilie, maar ik ben blij dat ik deze heb mogen leren kennen.

Zo blij dat ik dit heb kunnen aanschaffen voor een leuke prijs en dan ook nog eens gesigneerd!

Ben nu al weer heel erg benieuwd naar haar nieuwe verhaal en personages.
Profile Image for Rebecca gubbels.
305 reviews2 followers
March 9, 2021
Een geweldig boek met een einde die ik niet had verwacht. LET OP ALS JE DIT LEEST SPOILERS. Een boek met een verassende wending en een verassend einde. Na het eerste boek gelezen te hebben circus cesaria kan ave cesaria niet ontbreken. Zo goed dat hij moeilijk we ge leggen is en binnen een week alweer uit, jammer dat het hier eindigt. Ik had altijd gedacht dat emily een relatie zou krijgen met noah maar dat bleek niet zo te zijn. Ook al leek dat in het eerste deel wel zo te lopen. Maar ik snap emily ook wel als je zo veel mee gemaakt hebt met je ex marco dat je ondanks alles bij hem terug komt dat is pas echte liefde. Een verhaal met een goed einde.
This entire review has been hidden because of spoilers.
Displaying 1 - 6 of 6 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.