Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Oneiron” as Want to Read:
Oneiron
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Oneiron

by
3.47  ·  Rating details ·  1,129 ratings  ·  158 reviews
The international bestseller from Finlandia Prize winner Laura Lindstedt.

ONEIRON /ó.ne:.ron/ noun, dream
Origin: Ancient Greek

Seven women meet in a white, undefined space seconds after their deaths. Time, as we understand it, has ceased to exist, and all bodily sensations seem to have disappeared. None of the women can remember what happened to her, or how she got there. Th
...more
Hardcover, 362 pages
Published April 10th 2018 by Oneworld Publications (first published July 20th 2015)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Oneiron, please sign up.

Be the first to ask a question about Oneiron

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Robin
Jul 01, 2018 rated it it was ok
A messy, problematic, mixed bag.

It took me a full month to read this book, the 2015 winner of the Finlandia Prize. Had I not paid hard-earned Canadian dollars for the hardcover, I just might have abandoned it. My body was rejecting it. Any other book beckoned me. Reading it was a conscious effort, a fight against the restlessness of my mind. I described my experience to some fellow readers as eating a kale salad. As in: it's good for me, but I'm not really enjoying it.

Seven women find themselv
...more
Lark Benobi
Jun 03, 2018 rated it it was amazing
Some books leave me speechless at the end. I mean this quite literally. I’m not making a metaphorical “there are no words” comment about the quality of what I have just read. I am instead trying to report a physical phenomenon, a feeling in my throat and lungs that comes only rarely, just after a last sentence is read, and a book is closed, when I’m left with a dazzling void of complicated feeling that renders me mute. After a while the words come back, and my feelings about the book begin to sh ...more
Katri
Oct 29, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: read-in-2016
Huh, vau.
Mai Laakso
Laura Lindstedt on kirjoittanut vahvan kirjan, mutta minulle vahvuus näkyi vain kirjan kakkososassa. Ensimmäinen osa oli haahuilua pitkäveteisesti henkimaailmassa, josta en siis pidä, eikä mielipiteeni muuttunut miksikään tämän kirjan lukemisen jälkeen. Oneiron ei ollut minulle voittajakirja.
Vilja
Vuoden hämmentävin lukukokemus, jota pitää vielä sulatella. Vaikea antaa tälle tähtiä, sillä Oneiron tuntuu painivan vähän omassa sarjassaan. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos. Oneiron pitää itse kokea.
Suketus
Oct 19, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: finland
No moro! Laura Lindstedt, löit minulle luun kurkkuun, eikä se taida sieltä hevin irrota.
Linnea
Apr 30, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Pitkään takkusi ja vanusi, rikkonaisessa luennassa flow katkeili ja jo tapahtuneet unohtuivat ja sekoittuivat muihin tarinoihin. Sisältö on kaiken lisäksi kovin runsas, eri tekstityypit vaihtelevat, samoin kerronnan tyyli. Toinen osio kirjasta kuitenkin palkitsi, vei mukanaan ja tuli luettua kuin yhdessä hujauksessa. Olisi ehkä pitänyt lukea koko teos yhtä kyytiä yhtenäisyyden vuoksi. Varsin mainio joka tapauksessa kunhan pääsi mukaan sinne välitilaan tai mikä olikaan.
Reta Anna Maria
Nov 27, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: own
Oikein mielenkiintoinen lukuelämys.
Katri
Oct 24, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2016
Hämmentävä fiilis. Ehkä 3,5-4, mutta kallistuu enemmän ylöspäin. Alussa ärsytti ruman kielen tahallisuus kauniin seassa, en kiintynyt hahmoihin (ja normaalisti oon hyvin hahmo-orientoitunut lukija), kaipasin enemmän eri tekstilajeja perustekstin sekaan, ja silti kun pääsin loppuun niin johonkin oli osunut. Oliko se erilaisten naisten aseman kuvaaminen, oliko se jäähyväiset yksi kerrallaan, en tiedä. Kakkososasta tykkäsin enemmän kuin ekasta, ja Slomithin luennosta myös (jos luento oli täyttä fak ...more
Laura
Nov 26, 2015 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: omasta-hyllystä
Vähän on nyt hämmentynyt fiilis. Eikä edes vähiten tämän kirjan ympärillä pyörineen hypetyksen vuoksi, en vain millään saa tästä erinomaista teosta. Olihan se tarina hieno, ja kerrontakin omanlaistaan, mutta säväytys puuttui kokonaan. Lienekö liian korkeat odotukset tämän laski keskiverroksi, ihmeellisyys ja wow-efektit eivät auenneet tänne asti.
Jani
Jan 05, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Oneiron: seven women, seven moments of death and the shared moments of accepting them.

Seven women meet in, what might be only be thought of as, afterlife, a moment after their deaths. Death too gruesome to accept. Together they try to face their faiths one at the time.

Each woman comes from a different culture and Lindstedt displays admirable skill in giving them individual voices and effective stories. While the Finnish author's choice of portraying women from cultures, ethnic backgrounds, race
...more
Tessa
Nov 26, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: oma-hylly
Lähes täydellinen romaani.

Henkilökohtaisesti tämä oli raskain ja haastavin lukukokemus aikoihin, mutta myös palkitseva. Viides tähti jäi uupumaan, koska jossain reilun puolenvälin kohdilla lukeminen takkusi tosi pahasti, enkä päässyt tarinaan kunnolla sisälle, mutta sitten toinen osa imaisi taas täysin mukaansa. Lindstedtin tapa käyttää kieltä ja kertoa on aivan huikeaa, suorastaan kadehdittavan loistavaa. Jo pelkästään kirjan idea on nerokas. En voi kuin hämmästellä, miten joku osaakin!
Reetta Saine
Nov 06, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2015
Kielipelien kautta tarinointiin, enkä tiedä, kummasta nautin enemmän. Sanonpa vaan, että jos Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan ja Doris Lessingin Kultainen muistikirja tekisivät lapsen ja ottaisivat sille uskonnollis-filosofisen kasteen, se olisi tämän näköinen.
Niina
Hyvin hämmentävä lukukokemus, jonka jälkimaininkeja maistelen vielä pitkään.
Tino
Olipas erikoinen, mutta virkistävä lukukokemus. Pitkään mietin millä tähtimäärällä teosta lätkäisisin, mutta sitten tajusin ettei näin moniulotteista opusta voi pelkistää noin yksinkertaiseen arviointiin.
S
Jun 17, 2016 rated it liked it  ·  review of another edition
Two and a half stars rounded up to three: even though the writing was technically good, the structure of the narrative - the division of POV into seven - proved to be a big, whopping disappointment. If you have a powerful protagonist and a clear preference over other main characters, you stick with her. Because now I, as a reader, can't help wondering why those other women were involved to this degree if they were not treated equally. And they certainly weren't: Shlomith was clearly given the sp ...more
Saija Liukonen
Aug 23, 2015 rated it did not like it  ·  review of another edition
Naiivin pseudointellektuelli liibanlaaban ! Ihan helppolukuinen, mutta hahmot jäävät paperinohuiksi. Niillä on tietysti kaikilla Tosi Rankkaa (Naisten Ongelmia), mutta kukaan ei oikein tiedä miksi juuri he ylipäänsä ovat tässä yhdessä, kaikista vähiten kertoja itse. Yhteydet hahmojen välillä ovat vielä kömpelöt samalla tavalla kuin kaikki muukin romaanissa: Kotkanpesä-juutalaisuus ja onneton linkki Ninan miehen veljen ja Maimunan välillä eivät ole rinnastettavissa.

Ilmeisesti naisten kuolemat ova
...more
Kirjavaras
Sep 06, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Oneiron on hämmentävä ja kiehtova lukukokemus, jota en osannut arvostella heti luettuani. Se on yhtä aikaa herkkä ja runollinen sekä raju ja ronski, selvästi tyylillisesti harkittu ja kunnianhimoinen kokonaisuus. Kirjoitin ristiriitaisista ajatuksistani enemmän blogissani.
Aino
Oct 28, 2015 rated it liked it  ·  review of another edition
Ymmärrän, miksi kirja viehättää monia ja omatkin odotukseni olivat korkealla Finlandia-palkinnon takia. Minun kirjani tämä ei kuitenkaan ollut. Kirja jäi minulle etäiseksi ja siihen tarttuminen oli jopa vaikeaa. En päässyt mukaan naisten maailmaan eikä kerronta imenyt minua mukaansa. Vähän liikaa kaikkea ja yliyrittämisen maku. Mutta olihan tämä erilainen, haastava ja epätavanomainen lukuelämys.
Jassu
Nov 22, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Oneironissa on samaan aikaan kauneutta ja rumuutta, herkkyyttä ja rajuutta. Joillekin tuo kaikki voi olla liikaa ja eihän tätä hetkessä sulata, mutta pidän siitä, että asiat jäävät vielä jälkeenpäin kaihertamaan mieltä. Tämä kirja pitää kokea itse :)
Anastasia Alén
Mar 05, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: finnish-lit
Hämmentävän hämmästyttävä.
Marje
Oct 16, 2016 rated it liked it  ·  review of another edition
Hämmentävä teos, jonka outous teki siitä kiehtovan. Kirjassa oli hirveästi kaikkea mahdollista, josta ei saanut yhden lukukerran jälkeen riittävää otetta. Tähän on palattava uudelleen, toisena ajankohtana. Propsit siitä, miten pitkälle ajattelu on viety ja miten valtaisa taustatyö kirjan eteen on tehty.
Susineito
Finlandia-palkinnon ja suitsuttavien arvioiden perusteella odotin paljon enemmän. Lopulta käteen jäi lähinnä irrallisia anekdootteja, sekava tarina ja yhdentekeviä henkilöhahmoja. Tässä oli liikaa kaikkea, joten kokonaisuus tuntui ylitehdyltä ja -yritetyltä. Ilman Finlandia-palkintoa olisin jättänyt luku-urakan kesken, mutta päätin katsoa mihin tämä lopulta menee. Kaiken kaikkiaan pettymys.
Maria Strale
Sep 26, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Hoppsan! Det var verkligen en speciell bok. Det var tur att jag inte hade lyssnat på Lundströms bokradio innan jag läste den. Det var många spoilers där. Förutom en rekommendation visste jag ingenting om boken och det var spännande att upptäcka den. Otroligt välskriven och mycket noggrann research. Inte ett ord för mycket och faktamässigt är den både trovärdig och intressant. Jag vill inte berätta vad den handlar om... Jag tycker dock att ni ska läsa den och bli överraskade. Och lite chockade. F ...more
Peony
Pidin kirjan alusta, se oli hyvin kirjoitettua tekstiä. Alussa esiteltyihin lähtöasetelmiin alkoi kuitenkin mielenkiinto pikkuhiljaa hiipua, sitä havahdutteli vain välillä ihan mielenkiintoiset nippelitiedot (jotka tosin runsaudessaan voi alkaa tuntua besserwisseröinniltä pitkään jatkuessaan). Siinä kohdin kun naiset "rakensivat taloa" tähän toiseen ulottuvuuteen aloin olla jo vähän puutunut. Tätä seurasi reilun sadan sivuinen "rant" juutalaisen kulttuurin turmelevista vaikutuksista, joka vielä ...more
Elina
Aug 09, 2015 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: read-in-2016
Oneiron ei ollut missään nimessä huono, mutta se ei vain ollut minun kirjani. Kirjan ensimmäisen osan aikana huomasin ajatuksiemi karanneen useita kertoja pitkien asiatekstien ja monologien aikana. En myöskään pitänyt asiasta toiseen hyppivästä kerronnasta, ja siitä että kirjaan oli ujutettu liian runsaasti pieniä teemoja/aiheita. Kirjan toinen osa oli kuitenkin kiinnostava ja vei mukanaan.
Pia Rask-Jussila
Dec 16, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: aikuiset
Jouduin lukemaan vähän hopulla, kun laina-aika oli loppua kesken ja varauksia joku satamiljoonaa. Runsaudensarvi, aiemmin en oo mitään tämmöistä lukenut. Luin monesti illalla ennen nukahtamista ja ajattelen, että tämä sopi hyvin niihin hetkiin, kun ollaan unen rajamailla.

Mietin, että tämä voisi olla sellainen kirja, jonka aina muutaman vuuen välein lukis uuestaan ja aina aukenisi uusi ovi.

Jonna R
Hämmentävä ja vaikuttava lukukokemus. Tähtiä en kykene heti ajattelemaan, täytyy sulatella luettua vähän aikaa.
Marcus Hobson
Sep 26, 2018 rated it liked it
It is hard to know exactly where I stand on this novel. For a while I was enjoying it, then I seemed to lose my way a little, stuck in the lack of action and weight of detail, and then I got caught up in the ending – wanting to understand better and know exactly what happened.

I think much of the appeal of Oneiron is around that sense of not fully understanding what is happening or where things are connected.

Seven women come together in the afterlife. They inhabit a white space of nothingness whe
...more
Elisa
Feb 18, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: finnish-lit
Jo sivulla 11 tunsin totaalista väsymystä, mutta aattelin, että huono ajoitus ehkä. Tai sitten yritin lukea jotenkin vääristä lähtökohdista tai väärin odotuksin, mutta en tällä kerralla olis päässyt loppuun ellei olis ollut lukupiirikirja. Tosin kirjallisuus- ym. viitteitä oli hauskaa bongailla ja kun yritin olla takertumatta itseä häiritseviin juttuihin liikaa, niin loppua kohden kiinnostus elpyi ja jotenkin tarkkeni. Todella hyvä keskustelu tästä kyllä syntyi.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Newest Literary F...: May/June-Oneiron by Laura Lindstedt 54 38 Nov 25, 2018 08:03AM  
Suomalainen lukup...: Oneiron, Finlandia-voittaja 2015 7 39 Mar 30, 2016 01:11AM  
 • Neljäntienristeys
 • Jokapäiväinen elämämme
 • He eivät tiedä mitä tekevät
 • Kultarinta
 • Kissani Jugoslavia
 • Myöhempien aikojen pyhiä
 • Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta
 • Punainen erokirja
 • Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
 • Täällä Pohjantähden alla 1–3
 • Seksistä ja matematiikasta
 • Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
 • Jää
 • Vuosisadan rakkaustarina
 • Kun aika loppuu
 • Järjestäjä
 • Kudottujen kujien kaupunki
 • Luonnon laki
23 followers
Laura Lindstedt was born in Kajaani, Finland.
Her debut novel, Sakset (2007), was nominated for Finland's most prestigious literary award, the Finlandia Prize. Her second novel from 2015, Oneiron, received both the Finlandia Prize and the Toisinkoinen Prize, along with several nominations.
No trivia or quizzes yet. Add some now »