Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Prea mulți zei pentru un deșert” as Want to Read:
Prea mulți zei pentru un deșert
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Prea mulți zei pentru un deșert

by
4.63  ·  Rating details ·  49 ratings  ·  15 reviews
„Ce ai face dacă ai afla că un lucru pe care îl foloseşti ca atare provine dintr-o fiinţă umană, ba mai mult, are conştiinţă şi simte, că ar putea fi un apropiat sau cineva despre care ai auzit, sau pur şi simplu te-ai îndrăgosti de el?”

„Doina Roman este un exemplu clar de autor român care reuşeşte să spargă graniţele dintre literaturi. După ce trilogia ei Pragul e pe cale
...more
Paperback, 264 pages
Published 2017 by Editura Paralela 45
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Prea mulți zei pentru un deșert, please sign up.

Be the first to ask a question about Prea mulți zei pentru un deșert

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.63  · 
Rating details
 ·  49 ratings  ·  15 reviews


Filter
 | 
Sort order
Lili
Feb 11, 2018 rated it it was amazing
Shelves: favorite
Dupa trilogia Pragul , de acum binecunoscutul stil al autoarei m-a incantat si in acest roman, cu un titlu deja interesant.Sunt fascinante aceste lumi originale create de autoare .De aceasta data protagonistii din lumea primejdioasa a desertului sunt oamenii, glotanii, leranii ( hibrizii celor 2 rase) si certesienii.
Ca si in Pragul si aici apar o multime de creaturi fantastice : petrame, lesadre, cremoli, mezderi, wancui si ranculi –caini extraterestri.
Profesorul Maximus , reprezentantul speciei
...more
Oliviu Craznic
Dec 27, 2017 rated it it was amazing
Observăm unele diferențe semnificative față de Pragul, constând într-o migrare a scriitoarei către zona (neo)fantasticului întunecat, a macabrului (cu trimiteri la M. Shelley și la G. Meyrink), dar și către zona științifico-fantastică propriu-zisă (într-o oarecare măsură, planeta deșertică, locuitorii acesteia și profeția mesianică purtându-ne gândul, mai ales în Partea a II-a a cărții, către F. Herbert), migrare însoțită de o atenuare semnificativă a absurdismului care marca romanul anterior. C ...more
Dana Comanescu
Feb 25, 2018 rated it it was amazing
Am terminat cartea azi și m-a făcut să mă simt de parcă am văzut ,, Avatar” la puterea 10. Excelentă! Atenție, această carte poate provoca ,, războaie” în propria conștiință! În sfârșit avem un autor român cu idei deosebite și scriere aproape cinematografică. A întrecut cu mult tot ce am întâlnit până acum.
Ghanda
Mar 07, 2018 rated it liked it
Shelves: autori-români
Sunt multe elemente faine și multe idei fascinante în acest roman, dar sunt și multe momente în care am simțit că pierd șirul, că m-am pierdut în detalii. Pe scurt, senzația mea e că mi-a lipsit cheia de lectură, că n-am înțeles ce a vrut să fie acest roman.

Mai multe detalii pe blog | Jurnalul unei cititoare
Catalina Coman
Jan 30, 2018 rated it it was amazing
Cu stilul Doinei Roman am făcut cunoștință când am citit Seria Pragul. Am fost uimită atunci de complexitatea scrierii și de imaginația bogată, debordantă, a autoarei. Nu e ușor să creezi o lume total nouă, de la 0, dar ea a reușit.

https://portiadecitit.ro/prea-multi-z...
Rodica Bretin
Dec 10, 2017 rated it it was amazing
Oamenii au privit întotdeauna o invazie extraterestră ca pe un Război al Lumilor, o înfruntare între tehnologii compatibile. Dar dacă în loc de nave cosmice, invadatorii vin din spaţiu în ceva care arată ca nişte comete?
Singura speranţă a omenirii aflate la un pas de extincţie rămâne apariţia profetizată a unui conducător, un Mesia, un zeu născut prin mijloace neconvenţionale din două rase diferite, moştenind secretele unei civilizaţii străvechi, a cărei tehnologie este atât de înaintată încât î
...more
Bianca Mîciu
Aug 26, 2018 rated it it was amazing
Această carte m-a făcut din nou să cred că SF-ul anticipează viitorul în mod involuntar. Poate că peste mii de ani vom ajunge să trăim într-o lume deșertică, în care toți sunt pe cont propriu și în care toți vrem să fim zei, fără să ne dăm seama de ce ne dorim acest lucru ( " Asta e încercarea, îngerul meu, atunci poți să cântărești dacă, într-adevăr, ceea ce ți se dăruiește după ruga ta este adevăratul lucru de care inima ta are nevoie"). Îmi plac numele personajelor, iar coperta este excelent ...more
AssassinCG
Feb 24, 2018 rated it it was ok
Sunt prea multe pentru a păstra limpede povestea, care chiar nu e rea (remarcabile părțile cu Femeile-de-Lut). Dacă vreți o carte cu idei “ca afară”, citiți-o, însă luați în considerare că în nepermis de multe pagini e scrisă cam “ca la noi”.

https://assassincg.wordpress.com/2018...
Laura
Feb 08, 2018 rated it it was amazing
A fost o călătorie total necunoscută, plină de neprevăzut, unică prin stilul de scriere al autoarei, unică prin locurile prin care am ajuns, unic a fost și traseul pe care l-am urmat – de una singură. doar eu și dorința de simți, de a trăi ceva fantastic, într-un univers oscilant, deșertic, dar colorat.

Povestea m-a dus într-un loc departe de civilizație – așa cum o cunosc eu, dar și alții ca mine, departe de rasa umană și de tot ce-mi era cunoscut și la îndemână. M-a purtat pe aripi spre necunos
...more
Oliviana Georgescu
Jan 09, 2018 rated it it was amazing
Dacă ar fi să descriu această carte folosind un singur cuvânt, acesta ar fi: genială!
Cartea mi se pare greu de încadrat într-un anume gen. Este o carte fantastică, dar cu trimiteri către genul SF - decorurile exotice, întinderea deșertică, personajele extraterestre ce populează lumea creată în carte, tehnologia și biotehnologia întâlnită (foarte interesantă ideea cu hecatorii, vehicule aeriene obținute prin biotehnologie), divinitățile ciudate, ca și existența unei profeții mesianice, fiind tot
...more
Alina Geambasu
Jan 03, 2018 rated it it was amazing
S-a întâmplat de multe ori să fiu surprinsă plăcut de autorii români ce scriu romane fantasy sau science fiction, probabil pentru că niciodată nu încep să citesc o carte de-a lor având prea mari așteptări. Maniera de scriere, conținutul, originalitatea, gradul de imaginație – toate aceste lucruri m-au făcut să-mi dau seama că o parte dintre ei reușesc să se ridice la nivelul scriitorilor din străinătate, ba chiar să-i depășească prin realizările lor. Iar scriitoarea Doina Roman este un astfel de ...more
Ionuț
Dec 22, 2017 rated it it was amazing
Autoarea Doina Roman nu încetează să mă surprindă cu scrierile sale de cea mai înaltă calitate, cu poveștile ce țin cititorul cu sufletul la gură, cu lecturile fermecătoare pe care ni le oferă :)

,,Prea mulți zei pentru un deșert” se încadrează în categoria literaturii SF și, deși nu sunt mare fan SF, mi-a plăcut peste măsură. Doina Roman știe să-și bucure cititorii, știe să le aducă zâmbetul pe buze și reușește să ducă literatura SF (și nu numai!) românească la cele mai înalte cote :D
Ana Morosan
Feb 25, 2018 rated it really liked it
Vreau neapărat un film, serial dacă se poate, să o pună pe autoare la muncă la scenariu și să scrie mai mult . Eu mă bag la promovare că ceva PR am făcut. Felicitări !
Eliza
Sep 13, 2018 rated it it was ok
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Madalina Barcan
rated it it was amazing
Feb 26, 2018
Alessandro Bontiro
rated it it was amazing
Jun 09, 2018
Ana Cătănescu
rated it it was amazing
Jun 11, 2018
Nelu Roman
rated it it was amazing
Jan 13, 2019
Simonacatalina
rated it it was amazing
Dec 19, 2017
Andrei Volack
rated it it was amazing
Feb 26, 2018
Shona Aleen
rated it it was amazing
Jan 13, 2019
Nicoleta Vidican
rated it it was amazing
Dec 22, 2017
Ian Sil
rated it it was amazing
Dec 20, 2017
Rontzi RontziPet
rated it it was amazing
Feb 26, 2018
Elena Oprea
rated it it was amazing
Feb 26, 2018
Prieteni Totdeauna
rated it it was amazing
Jan 14, 2019
Loredana Dima
rated it it was amazing
Dec 25, 2017
Elena Elena
rated it it was amazing
Apr 17, 2018
Laurajd
rated it liked it
Feb 08, 2019
Alin Claudiu
rated it it was amazing
Feb 25, 2018
« previous 1 next »
topics  posts  views  last activity   
the best writter 1 2 Jun 09, 2018 09:10AM  
“Sindromul Repetitiv îi împingea să învețe toată viața pe brânci. Multă vreme a fost tratat ca o modă. Oamenii lucrau ziua, iar seara se duceau să mai facă o școală. Se așezau în bănci, scriau ore în șir, apoi dădeau examene între ei.
Dacă cineva încerca să-i trateze, să le închidă clasele, deveneau apatici, mâncau tot ce găseau, până ajungeau ca niște piftii și le pierea cheful de viață, dacă viață puteai numi ceea ce trăiau ei.
Era celebru cazul unei femei care la 121 de ani era studentă la medicină, deși îi tremura mâna.”
7 likes
“-Atunci la ce foloseşti? De când te am, nu-mi dai decât informaţii inutile: cultură, ştiinţă...” 5 likes
More quotes…