Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Steeds leuker” as Want to Read:
Steeds leuker
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Steeds leuker

3.92  ·  Rating details ·  494 ratings  ·  45 reviews
Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar ‘Steeds leuker’ om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je - door het zetten van de juiste kleine
...more
272 pages
Published October 1st 2017 by Kosmos Uitgevers
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Steeds leuker, please sign up.

Be the first to ask a question about Steeds leuker

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.92  · 
Rating details
 ·  494 ratings  ·  45 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Steeds leuker
E.
Feb 01, 2018 rated it really liked it
Shelves: gelezen-in-2018
Kijk, zo hoort een boek je te inspireren. De energie spat van de pagina's en Jelle geeft écht goede tips. Het is heus niet allemaal vernieuwend, maar dat is meestal zo met goed advies. De manier waar op het gebracht wordt zet je echt even aan het denken. En soms heeft het me zeker ook heel nieuwe inzichten opgeleverd.
Ming
Sep 15, 2018 rated it liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Leesdame
Jelle Hermus schrijft op een toegankelijke en persoonlijke manier. Hij is open en direct en het voelt alsof hij bij je aan tafel zit en enthousiast zijn adviezen met je deelt. Hij dringt het ook niet op.

Lees verder op mijn blog :)
Dymphy
Nov 18, 2017 rated it really liked it
Normaal pre-order ik geen boeken. Ik hou van de jacht op toffe boeken, of haal ze gewoon digitaal. Jeweeetwel, minimalisme en bomen besparen. Maar na het lezen van een deel van het eerste hoofdstuk was ik om.

De rest van het boek bleek net zo goed als de preview. Hier en daar zijn er wel open deuren, maar dat geeft de schrijver toe - maar het leest wel lekker weg. Het geeft inzichten, maar door de voorbeelden uit het leven van de schrijver voelt het nooit zwaar.

Op dit moment ben ik bezig met de
...more
Maddy Lanslots
Jan 28, 2018 rated it it was amazing
Shelves: dutch, non-fiction, own
Jaren geleden, toen ik er net achter was gekomen dat ik hoogsensitief ben en totaal niet lekker in mijn vel zat, ontdekte ik per toeval de website SoChicken. Jelle's artikelen hebben mij toen geholpen en geïnspireerd en sindsdien volg ik ze - allemaal. Toen ik hoorde dat hij een boek aan het schrijven was, was het voor mij dan ook vanzelfspreken dat dat boek meteen besteld werd, zodra dat mogelijk was. SoChicken in boekvorm? Ik ben voor!

En Steeds Leuker ís SoChicken in boekvorm, maar ook weer
...more
Lize
Aug 19, 2018 rated it it was amazing
Een heel goed boek vol met interessante tips. Klaar en duidelijk geschreven met voorbeelden uit het echte leven waardoor jezelf ook denkt dat het echt wel haalbaar is om de tips toe te passen. De grote lijnen van dit boek zijn niet nieuw voor mij maar ik heb er toch weer andere inzichten door gekregen en dat is ook belangrijk. Ik vind het ook knap hoe Jelle de moeilijke thema's bespreekt en niet vermijdt. Het was soms wel confronterend, zeker die moeilijkere thema's, maar net dat helpt wel om ...more
Myrthe
May 22, 2019 rated it liked it
Shelves: dutch, kobo-plus
RTC
Xan
Dec 08, 2018 rated it really liked it
Leuk en luchtig boek met goede wijsheden. Luchtig geschreven met waarheden die weer even opfrissen waar het om gaat. Vaak lijkt het alsof ons wordt gezegd dat je plezier moet vinden in de normale dingen. Jelle laat zien dat de dingen die je leven niet leuker maken ook anders kunt aanpakken of gewoon niet kunt doen. Verfrissend!
Linda Daniels
Jan 21, 2018 rated it it was amazing
Een open deur die je moet nemen ;)
Niets wat ik nog niet wist maar fijne opfrisser.
Minder zooi, meer ruimte voor liefde, vriendschap en die paar simpele dingen die je echt gelukkig maken.
Wendy
Toegegeven, vijf sterren is veel maar Jelle maakt de vijf sterren dan ook meer dan waard. Zijn aanpak is heel praktisch en direct toepasbaar in je eigen leven. Ik wilde het graag in korte tijd uitlezen - simpelweg omdat ik heel benieuwd was -, maar daardoor heb ik nu misschien wel een kleine overkill aan praktische tips opgedaan. Het fijne is wel dat het boek goed leent om iets terug te zoeken en de bijbehorende video's/onderwerpen op de site gemakkelijk terug te zoeken zijn.
Wat 'Steeds leuker'
...more
Marit Tuik
Oct 22, 2018 rated it did not like it
Boek vol open deuren, maar dat geeft hij zelf gelukkig ook aan. Ik hou niet zo van zelfhulpboeken, maar had gehoopt dat dit boek toch de nodige inspiratie zou geven. Tevergeefs. Jammer van het populaire taalgebruik/toontje, dat ging me ook echt op de zenuwen werken. Er wordt ook ontzettend veel herhaald in het boek en zeker in de laatste hoofdstukken werkt dat steeds meer irritatie op. Ik heb het met veel moeite uitgelezen. Ik vond zelfs nog twee taalfouten. :P
Dana Bol-Koster
Jun 26, 2018 rated it liked it
Het leest lekker makkelijk en snel weg, maar door de hoeveelheid metaforen en overdreven voorbeelden riep het soms ook wel wat irritatie bij mij op.

Ik heb er wel een stuk of 4 dingen uitgehaald waar ik zeker mee verderga, maar voor de rest vond ik het boek een beetje hoogdravend.
Linda
Jan 09, 2019 rated it it was ok
Geluisterd naar het audiobook via Bookchoice.

Het boek gaat over hoe je de Lean methode (IT) kan toepassen in je leven. Welk kleine stapje kan je nu nemen om iets meer te genieten van je leven? Leuk concept waar je ook wat mee kan. Helaas voelde het grootste deel van het boek wel meer als een betoog over waarom je de beoogde levenshouding zou moeten aannemen dan dat het veel praktische tips geeft. Natuurlijk is het idee ook om je gedachtenpatroon te veranderen zodat je zelf bewuster keuzes gaat
...more
Jodi Leunissen
Feb 20, 2018 rated it really liked it
Allereerst wil ik Jelle Hermus graag bekronen tot Meester Metafoor. Ik heb het nog eens gecheckt, en echt op elke bladzijde gebruikt de schrijver minstens één metafoor om zijn uitleg te verduidelijken. Niet erg, maar het valt wel op. Verder een heerlijk Nederlands nuchter boek over hoe je je leven steeds leuker kunt inrichten. Nuchter, want eigenlijk komt het er gewoon op neer dat je alle ellende moet schrappen en leuke dingen moet toevoegen. Om daar achter te komen, hoef je misschien niet dit ...more
Ellen
Nov 26, 2018 rated it it was amazing
Persoonlijk vond ik dit een geweldig boek!

Hier en daar persoonlijk op de schrijver gericht, maar gemakkelijk te linken aan eigen ervaringen en interesses. Bovendien staat het boek vol met eenvoudige tips die je stap voor stap kan toepassen. Er staan ook herkenbare zaken in, maar we passen ze gewoon te weinig toe of staan er niet bij stil hoe eenvoudig het is. Een handige reminder, wat maakt dat ik het boek later sowieso nog eens zal doorlezen.

En ja hoor... het helpt om mijn hoofd iets vrijer te
...more
Merel
May 12, 2019 rated it really liked it
Audioboek.
Mooie gedachtes die me veel doen. Waaronder:
- als ik gestresst ben realiseren waar ik dankbaar voor ben
- met het gevoel dat je gevoelens met je op de loop gaan realiseren dat het je gedachtes zijn die je gevoel vormen
- in kleine stappen veranderen i.p.v. grote veranderingen in een keer door willen voeren
- compassie vol leven

Het midden voelde een beetje als een pleidooi voor veganisme wat ik een beetje storend vond gezien de boodschap van oordeelloos leven. Deels probeerde het ook dit
...more
Cindy
Sep 12, 2018 rated it it was amazing
I started reading, because the book sounded promising.
But the reading style was not my thing. I was expecting more practical things written down in an easy way and not put in so many words.
It was to much talk for me.

After three chapters I gave up.
Had a look through the book and read a few things here and there, but those didn't convince me to read it all.

But maybe this book is something for you, who knows.
Anneke
Feb 25, 2018 rated it really liked it
Shelves: e-books
Ik twijfelde een beetje tussen 3 (leuk) of 4 (erg leuk)/sterren voor dit boek. Voor het boek samen met de cursus kom ik uit op 4. Het boek leest supervlot weg, is vrolijk en humoristisch geschreven en herkenbaar. Hoewel concrete tips worden gegeven miste ik zelf toch wel af en toe de practische uitwerking ervan. De bijbehorende cursus geeft net even dat extra zetje. Hoewel veel dingen mij al bekend waren (mede ook omdat ik de website al kende voor het boek uitkwam) zaten er toch nog wel een paar ...more
Renée
Mar 16, 2019 rated it liked it
Eerst vond ik de opgewekte toon met flauwe grapjes en korte zinnetjes wel leuk, op den duur werd het me te gekunsteld.

Hermus is in ieder geval een kei in het aannemelijk maken en toegankelijk presenteren van 'open deuren'. Tot iemand die echt depressief is, zal het niet doordringen en zal het des te meer bewijs zijn van zijn of haar hopeloze toestand, maar voor de gemiddeld gelukkige medemens heeft het wellicht nut.
Pako
Feb 02, 2019 rated it really liked it
Inhoudelijk slaat dit boek de spijker op zijn kop. Vrijheid, blijheid en betekenis zijn wat mij betreft de eieren waar je op zou moeten broeden. Iedereen dit moeten lezen! Echter ben ik bang dat sommige geforceerde beeldspraken en het informeel/populair/gedateerde taalgebruik mensen kan afschrikken.
Hann
Jan 11, 2019 rated it liked it
Toen ik begon aan dit boek vond ik het inspirerend en het boek zette me tot nadenken, ondanks de open deuren. Alleen halverwege het boek ging ik me storen aan de hoeveelheid metaforen en het taalgebruik. Uiteindelijk met moeite uitgelezen.
Cindy
Aug 09, 2018 rated it it was amazing
Wat eerst een beetje 'gek' las met de metaforen van de kippen en het broeden en de eieren, levert wel heel veel mooie (niet altijd nieuwe) inzichten op over hoe je met kleine stapjes je leven leuker kunt maken. Leest aangenaam en vlot. Vaak ook leuke metaforen.
Inge
Sep 03, 2018 rated it it was amazing
Een heel goed boek met vele inzichten die ik wel kan smaken. Het is ook leuk geschreven. Ik heb het boek snel uitgelezen maar ik ga zeker nog stukken herlezen. De website moet ik zeker ook nog wat uitpluizen.
Anna Roos van Wijngaarden
Ik begon skeptisch - te simpel, dacht ik. Maar al snel werd het 'steeds leuker' en na hoofdstuk drie begon ik aantekeningen te maken. Zo simpel, dat het helemaal binnenkomt. En deze jongen heeft humor, dat moet ook gezegd worden. Mooie woorden, mooi doel. Toch maar even lezen.
Chantie Petter
Nov 20, 2018 rated it really liked it
Heerlijk nuchter zelf-hulp-boek die de grootste punten van persoonlijke ontwikkeling uitlegd en beargumenteerd. Geestige anekdotes & metaforen en een luchtig leesbare spreektaal maken dit boek vlot, leuk en inspirerend. Een aanrader voor iedereen die zijn leven beter wilt maken. Bedankt Jelle.
Anneke Peijnenborg
Jan 04, 2019 rated it really liked it
Verfrissend boek, waarin Jelle nuchter en met humor hoofd- en bijzaken onderscheidt. Het lezen was leuk, het doen nog een uitdaging. Maar ach, perfect hoeft t niet te zijn. Als ik/wij maar op weg zijn naar compassie
Sjaan
Dec 08, 2019 rated it it was ok
Helaas, gestopt met lezen. Ik hou het bij zijn enthousiasmerende en interessante korte nieuwsbrieven. Zijn enthousiaste manier van het overbrengen van overigens prima info, komt daar helemaal tot z'n recht, dus toch 2*. Voor een heel boek is het voor mij echt 'too much'.
Alexandra
Jan 17, 2019 rated it liked it
Shelves: read-in-2019
Prettig leesbaar boek, al storen de letterlijk vertaalde Engelse termen af en toe wel. Zoals de schrijver zelf al aangeeft, staat het boek vol met open deuren. Toch is het soms goed daar weer even op gewezen te worden. Met kleine stapjes naar dat onhaalbaar lijkende doel toe.

Score: 7
Jessie
Feb 27, 2019 rated it it was amazing
Fantastisch! Life changing! Aanrader!
Froukje
Feb 01, 2019 rated it really liked it
3,5*

Het gaat je depressie niet genezen, maar het is een goed boek om je te helpen kleine, haalbare doelen te bereiken.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Verlangen naar minder
 • Knap voor een dik meisje
 • Grip: Het geheim van slim werken
 • Doet sneeuw pijn
 • Stromboli
 • Die ene patiënt
 • Je moet (bijna) niks
 • Zondagskind
 • Happy Life 365
 • Ik moet nog even kijken of ik kan
 • Weg ermee
 • Taal voor de leuk
 • Rinkeldekink
 • De meeste mensen deugen
 • Miracle Morning: 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken
 • Damn, Honey
 • Hoe gaan we dit uitleggen
 • De goede zoon
See similar books…
No trivia or quizzes yet. Add some now »
“Je leven is geen project. Je leven is een proces. Een proces is nooit af omdat het nooit stopt. Nu stopt je leven natuurlijk wel een keer, maar het fijne is dat jij er dan ook niet meer bent. Dus zolang jij er bent loopt je leven door, en kun je het dus zien als een proces. Een proces wordt niet voltooid, enkel verbeterd.” 0 likes
“En je zult jezelf tegenkomen. Maar weet je, je bent een leuk mens. En ik weet zeker dat jezelf tegenkomen veel gezelliger is dan de meeste mensen het laten klinken.” 0 likes
More quotes…