Jump to ratings and reviews
Rate this book

Skæbnemageren

Rate this book
"Skæbnemageren" er en graphic novel, skrevet af Kenneth Bøgh Andersen og tegnet af Lars Gabel. Historien omhandler Simon, der ville ønske hans tvillingebror aldrig var blevet født.

Næste morgen forsvinder Simons tvillingebror faktisk og alle opfører sig som om han aldrig har levet. Imens han leder efter sin tvilling, opdager han en hemmelig passage til en anden verden. Han er nødt til at rejse igennem maleriet på hans værelse og sætte alt på spil for at redde sin bror.

"Skæbnemageren" er en historie om skæbnen og evnen til selv at skabe den, også når man er en karakter i en historie.

173 pages, Hardcover

Published June 9, 2017

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Kenneth Bøgh Andersen

74 books252 followers
I was born in Denmark on a dark and stormy night in November 1976. I began writing when I was a teenager. My first book was a really awful horror novel titled Nidhug's Slaves. It didn't get published. Luckily.

During the next 7 years, I wrote nearly 20 novels-all of which were rejected-while working as a school teacher. The rest of the time I spent writing.

In 2000 I published my debut fantasy book, The Battle of Caïssa, and that's when things really took off. Since then I've published more than thirty-five books for children and young adults in genres ranging from fantasy to horror and science fiction.

My books have been translated into more than 15 languages and my series about the superhero Antboy has been adapted for film, which is available on Netflix. An animated tv series is currently in development.

A musical of The Devil's Apprentice opens in the fall 2018 and the movie rights for the series have also been optioned.

I live in Copenhagen with my wife, two boys, a dog named Milo and spiders in the basement.

You can read more on my English website www.kennethbandersen.com

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
30 (23%)
4 stars
54 (41%)
3 stars
28 (21%)
2 stars
14 (10%)
1 star
3 (2%)
Displaying 1 - 10 of 10 reviews
Profile Image for Katja  |  Cherryblossomreads.
83 reviews9 followers
July 1, 2018
Den her er bare helt fantastisk! Historien er fantastisk! Tegningerne er så flotte og passende! Stilen er lige i øjet! Jeg er helt solgt og skal helt sikkert læse den igen!
Jeg er også allerede ved at overveje, hvilket undervisningsforløb, jeg kan lave over den her, så mine elever også kommer til at elske den! (og der kan laves mange - men det skal jo være det helt rigtige!) 😍
Og ellers kommer den bare altid med i frilæsningskassen til klassen!
Profile Image for Kenneth.
153 reviews2 followers
August 5, 2017
Fantastisk og original fortælling. Hvis man i forvejen som jeg elsker Kenneth Bøghs evne til at skabe spændende universer er Skæbnemageren helt perfekt. Den er dyster og samtidig har den en visuel side, hvor Lars Gabel folder sine illustrationer ud, og hans evne er at tegne anderledes og utroligt bredt. Jeg var solgt fra start af og man bliver fanget fuldstændig ind.
Profile Image for Louise.
221 reviews2 followers
February 5, 2021
Utrolig flot graphic novel. Jeg er vild med Lars Gabels streg og farvevalg. Der bliver brugt en masse elementer, jeg ikke før har set i en graphic novel; man skal vende bogen undervejs for at følge med, hvilket bliver brugt til perfektion og chokeffekten – sjovt nok kan jeg ikke afsløre denne del, da det så ikke ville overraske dig.

Resten af anmeldelsen kan I læse på min bogblog " bogbien.wordpress.com " - jeg håber I vil kunne lide den.
Profile Image for Sabrina.
259 reviews52 followers
July 29, 2017
Så kom der en ny bog fra Kenneth Bøgh Andersen. Indtil videre har jeg elsket alt hvad jeg har læst af ham, men jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvorvidt jeg ville læse denne sag. Grunden? Det er en tegneserie/graphic novel. Jeg har intet imod denne type bøger, dem jeg har læst har jeg faktisk elsket, men jeg kan ikke rigtig finde ud af dem. Men efter at jeg så et par tegninger, vidste jeg, at jeg måtte give den en chance.

Jeg er vild med Skæbnemageren. Så enkelt kan det siges. Det er jo ikke en bog på samme måde, som når der kun er tekst, men Kenneth Bøgh Andersen formår stadig at skabe en fantastisk historie, og det er på trods af, hvor kort den er. Derudover er Lars Gabels illustrationer bare fantastiske. Jeg elsker hvordan den er udført, hvordan illustrationerne ser ud på en måde i starten, og så ændre sig da Simon træder ind i den anden verden. Det var virkelig genialt. Jeg elskede hvordan jeg var nød til at vende bogen på nogle sider. Coveret er fantastisk, specielt med det lille ‘billede’, og det passede bare perfekt sammen med handlingen.

Jeg er også vild med handlingen. Den er kort, men der mangler alligevel intet. Kenneth Bøgh Andersen formår at pakke et fantastisk budskab ind i en virkelig lækker bog, og det er kort og præcist. Jeg synes ikke der manglede noget. Jeg kunne sagtens se, at det er en fortælling der kunne bygges videre på. Jeg er i hvert fald rigtig begejstret. Jeg kunne godt lide Simon, og jeg kunne også godt lide Tom. Jeg kunne også godt lide Skæbnemageren, selvom han var en anelse forvirrende og irriterende, men det går jeg ud fra, var meningen. Hvis du endnu ikke har læst den, så kan jeg varmt anbefale den.
Profile Image for Charlie.
117 reviews3 followers
November 15, 2017
Gabel og Bøgh udgjorde et godt samarbejde ved at skabe Skæbnemageren. Selvom kunsten engang imellem var en smule flad og ikke så udtryksfuld som ordene, var det let at overse når historien flød som den gjorde.

Klart noget jeg kan genlæse!
Profile Image for John.
60 reviews
October 9, 2017
Blændende historie med flere lag man opdager undervejs. Tegningerne supplerer til perfektion.
Profile Image for Maria.
546 reviews
January 31, 2018
This was on display at my work and being a fan of Kenneth Bøgh i simply had to read it. The illustrations are beautiful and the story both sinister and captivating. I really enjoyed it.
Profile Image for Emilie.
99 reviews1 follower
March 6, 2023
I år har jeg faktisk fået læst et par graphic novels, selvom det normalt ikke er noget, jeg gør det i. Hvis vi lige tager Heartstopper ud af beregningen, har jeg utvivlsomt læst en del mindre, men altså – hey! Det er et sted at starte.
En af de få graphic novels, jeg til gengæld HAR læst før, er Skæbnemageren. Det er længe siden, indrømmet, så nu tænkte jeg, at det var på tide at dykke ned i den igen.
Skæbnemageren handler i høj grad om søskendeforhold, og hvordan man kan både hade og elske sine søskende. Som en person, der selv har en søster (dog ikke en tvilling), kender jeg godt følelsen af at blive sammenlignet og gjort forskel på. Jeg har da også (uden grund) følt, at min søster var elsket højere af mine forældre og sådan cirka alle andre mennesker i verden. Eller i hvert fald, at det burde være sådan.
Derfor kan jeg også i høj grad relatere til – nej, hvor er det pinligt, jeg kan sgu ikke huske, hvad hovedpersonen hedder, er det Simon??? – Simon (jeg kalder ham Simon fra nu af), når han ønsker sin bror væk. Til en vis grad, for det ville være ret vissent, hvis min egen søster pludselig forsvandt.

Udover at handle om søskendeforhold handler bogen (eller tegneserien?) også meget om mod. Man skal være modig for at gøre, hvad Simon gør. (Ved stadig ikke, om han hedder Simon.)
Det er også en historie om skæbnen. I meget høj grad faktisk, hvilket man nok også godt kan høre på navnet.
Jeg er ikke så velbevandret indenfor Lars Gabels værker, men jeg har læst absurde mængder af Kenneth Bøgh Andersen-bøger, og i ægte Kenneth-stil er det en meget forvirrende handling.
Liv og død, virkelighed og forestilling, tanker, ønsker og mørke flyder sammen i en underlig, (temmelig modbydeligt uhyggelig) pærevælling. Der er Spindheksen. Hende gad jeg godt nok ikke møde. Der er hele denne her flotte, fantastiske fantasyverden og nogle enormt skønne tegninger. Idéen med at lave “virkeligheden” i sort/hvid og denne parallelle verden i farver kan jeg virkeligt godt lide. Det giver en sjov og skøn effekt.

Jeg vil næsten mene, at historien godt kunne have været længere. Der kunne have været brugt mere tid på at forklare hele idéen om skæbnen, med trådene, og hvordan det fungerer. Hvad man kan og ikke kan, samt hvordan skæbnen kan bøjes – hvordan man kan snyde den.
Derudover er Skæbnemageren en virkelig fin, omend lidt mørk og dyster, graphic novel, som jeg vil anbefale til børn så vel som voksne.

‘Er du ond? Er du?’
Displaying 1 - 10 of 10 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.