Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Anorektisk” as Want to Read:
Anorektisk
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Anorektisk

4.07  ·  Rating details ·  129 ratings  ·  15 reviews
Ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Skrevet over tre år, gjennom en langsom tilfriskning, av en forfatter med den unike kombinasjonen pasient, journalist og sykepleier.

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både
...more
Hardcover, 301 pages
Published April 20th 2017 by Cappelen Damm
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Anorektisk, please sign up.

Be the first to ask a question about Anorektisk

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.07  · 
Rating details
 ·  129 ratings  ·  15 reviews


Filter
 | 
Sort order
Marie the Librarian
Oct 08, 2017 rated it it was amazing
Well this is one of those really important books about a very important and serious theme. Eating disorders. More spesifically, anorexia.
This book is an autobiography told from when the author was getting treatment through diary and a blog. IT IS SO RAW AND HONEST AND OMG. The foreword is also so important and really just sets the tone. PLUS I LEARNED SO MUCH and I could also recognize a few things in my own way of thinking. Its just a really important book that everyone should read because you
...more
Nina
Oct 30, 2017 rated it it was amazing
Denne boka hadde eg venta lenge på. Ingeborg senneset er en kvinne som vekker beundring hos meg. Det var tankevekkende å lese om kor nært det var at livet kunne ha blitt annerledes, og boka viser kor viktig langtidsbehandling kan vere. For nokon utgjer det forskjellen mellom liv og død.
Marianne Søiland
Feb 08, 2018 rated it really liked it
!! Omtale på ekstern link her:
https://ebokhyllami.blogspot.com/2018...
Ingalill
Føler jeg burde gi den 4, fordi kampen var (er) så brutal, perspektivet friskt (vel, ville vært hvis jeg ikke nettopp hadde lest Cat Marnell) og boka så viktig, både på menneskelig, behandlings og psykiatriskkritikk - nivå, men det var vond og repeterende lesing, som igjen, også kanskje burde gitt 4. Jeg liker også måten hun bruker språket på. Lyrisk bedre enn mange samtidspoeter.
Ok, 3,5, med mulighet for opprykk...

Bloggpost: http://moshonista.blogspot.no/2017/06...
Tine Løhre
Apr 25, 2017 rated it it was amazing
Shelves: 2017, fagbøker
Ingeborg skriver rått og ærlig om hvordan spiseforstyrrelsen overtar tanker, livet ditt og alt.
Fantastisk bra med forord av Finn Skårderud som alle behandlere som er i nærheten av pasienter med spiseforstyrrelser burde fått på obligatorisk pensum. Samme med det Ingeborg skriver, kanskje behandlerne hadde forstått litt mer om hva en spiseforstyrrelse faktisk handler om da?
Ida
Feb 13, 2018 rated it liked it
Dette var vond lesning. Jeg er usikker på om jeg liker boka, og det er ikke på grunn av skrivestil eller dårlig skriving, men rett og slett fordi temaet og det Senneset forteller er så pass vondt å lese om. Det er dog en viktig bok, tror jeg. Den forskjønner ikke anoreksi eller spiseforstyrrelser på noen måte – spesielt er det fint og lurt at hun ikke nevner vekt eller tall i boka. Senneset forteller spiseforstyrrelser sånn de er; forferdelige og vonde og ødeleggende. Det er ingenting å ettertra ...more
Lars
Jun 05, 2017 rated it it was amazing
Shelves: 2017, non-fiction, norsk
Dette er tung lesing, og umulig å vurdere for meg. La meg bare si at dette bør være obligatorisk lesing for samtlige norske helsepolitikere og anbefalt for alle som studerer eller jobber med helse eller ungdom.
Superstine
3,5. Best anoreksiboka jeg har lest (har, når jeg tenker meg om kanskje bare lest Evig søndag , i samme kategori, men denne er altså bedre - kanskje 4,0 når jeg har tenkt meg om).
Tina
Litt tom for ord.. Denne satte virkelig spor!!!
Polevka
Nov 27, 2018 rated it it was ok
I am so relieved i finished that book. It was so exhausting to read it. I felt like I was reading over and over the same thing just disguised in different ways with new, fancy metaphores. I understand thats how the process of getting healthy looks like but the way it was described was definately not my style. The theoretic introduction was pointless, as wall as all the explainations and analysis inside the book. I wanted to read a autobiographical story about a struggle to be healthy, not a vade ...more
Ester
Sep 20, 2017 rated it really liked it
Fryktelig vond og sterk bok. Anbefales til alle som jobber i helsesektoren eller er venner eller familie til noen som har en form for spiseforstyrrelse. Kan være veldig triggende, så vil anbefale å styre unna dersom man selv har slitt med eller sliter med spiseforstyrrelse eller har et svært kritisk forhold til egen kropp. Ellers en viktig bok som gir godt innblikk i hvor selvmotsigende og til tider håpløst behandlingssystemet innenfor psykiatrien er. Det er en heavy bok, så lesepauser anbefales ...more
Ane
Jan 10, 2019 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Jeg gråt når jeg leste den. Den er så ekte, den griper så hardt i hjertet ditt. Anbefaler på det sterkeste til alle. En helt annen forståelse og oppfatning hvis du ikke vet så mye om anoreksi. I bunn en veldig viktig og bra bok!
Karine
Jan 27, 2019 rated it really liked it
Shelves: audiobooks
Viktig og sterk beskrivelse av spiseforstyrrelse og tvangshandling. Ingen romantisering av anoreksi, for å si det sånn.
Francis Medeiros
Sep 16, 2018 rated it it was amazing
Really good book. In an impressive description of her condition as a patient with eating disorders, the author manages to give a lucid glimpse of how those days were.
Ragnar Bang
Jan 17, 2019 rated it it was amazing
Papirbok først og så på lydbok. På norsk. Veldigveldigveldig bra formidlet av Ingeborg, om anoreksi, endringsarbeid og mestring. Leste på papir først og så hørte jeg Ingeborg selv fortelle i lydbok.
Malene Quam
rated it liked it
Oct 10, 2017
Ellinor
rated it it was amazing
Dec 28, 2017
Pernille
rated it really liked it
Jan 14, 2018
Amanda
rated it really liked it
Sep 17, 2017
Anne Broberg
rated it liked it
Jul 24, 2018
Eva
rated it really liked it
May 14, 2017
Anna Konstanse
rated it it was amazing
May 16, 2017
Isabell Pettersen
rated it it was amazing
Nov 28, 2017
Sara Kalsaas
rated it really liked it
Dec 30, 2018
Tiril Høie
rated it it was amazing
Aug 09, 2017
Aurora
rated it really liked it
Oct 19, 2017
Pia Midtlie
rated it it was amazing
Feb 11, 2019
Camilla Wagenius
rated it it was amazing
Jan 12, 2019
Mona Østvang
rated it really liked it
Nov 24, 2017
Katjahelli
rated it it was amazing
Dec 23, 2017
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »