Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Rahsia Bapa Viral Kebangsaan” as Want to Read:
Rahsia Bapa Viral Kebangsaan
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Rahsia Bapa Viral Kebangsaan

by
4.02  ·  Rating details ·  47 Ratings  ·  15 Reviews
Facebook bukan sekadar media sosial untuk kita berkongsi cerita. Sebaliknya, ia sudah menjadi platform bisnes, kerja-kerja komuniti, pertubuhan dan sebagainya.

Mempunyai jumlah follower yang ramai adalah salah satu sasaran setiap pemilik akaun. Ia bukan lagi semata-mata untuk mendapatkan perhatian, sebaliknya untuk meluaskan lagi capaian maklumat terhadap produk dan aktivi
...more
Paperback, 114 pages
Published February 24th 2017 by GUE.RIL.LA
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Rahsia Bapa Viral Kebangsaan, please sign up.

Be the first to ask a question about Rahsia Bapa Viral Kebangsaan

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Nurul Suhadah
Apr 04, 2017 rated it liked it
Saya menamatkan bacaan buku ini dalam masa kurang dari tiga jam. Ya, kemahiran 'speed reading' atau bacaan kilat yang pernah saya pelajari dan baca sebelum ini saya aplikasikan dalam membaca buku ini. Tidak semua buku boleh kita guna kaedah ini.

Tujuan saya membaca buku ini kerana ingin merangka strategi untuk membangunkan sebuah page facebook yang saya baru buat.

Ya, saya juga antara ribuan follower Tuan Khairul Hakimin ini. Saya tertarik dengan gaya penulisan beliau yang tersendiri. Dan buku ini
...more
Incek Akim
Aug 21, 2017 rated it it was amazing
Shelves: guerilla
Bahan bacaan yang bagus, untuk menaikkan dan menjaga imej kita dalam media sosial.

Ilmu tanpa amal ibarat pohon tanpa buah. Lepas baca buku Rahsia Bapa Viral Kebangsaan ni, aku rasa macam nak baiki semula profile Facebook. Siapa tahu, kot ada rezeki, aku jadi orang terkenal suatu hari nanti, kan? Haha
Sharulnizam Mohamed Yusof
Buku #17
Rahsia Bapa Viral Kebangsaan (Khairul Hakimin Muhammad)
Terbitan GUE.RIL.LA

Dalam dunia media sosial (di Malaysia), nama tuan Khairul bukan calang-calang. Posting-posting beliau kerap kali dibaca dan dikongsi oleh warga maya. Posting beliau bukan kosong, ada isi dan ada cerita.

Saya tidak bercita-cita menjadi pesaing beliau (amboi! perasan betul!). Menjadi viral (kemudian public figure) adalah sesuatu yang langsung tidak ada dalam senarai cita-cita. Saya beli buku ini kerana mahu tahu rahsi
...more
Shahkang
May 27, 2017 rated it really liked it
Apa yang diperkatakan oleh penulis bukanlah sesuatu yang baru. Memang kebanyakannya dah sedia maklum - gunakan bahasa elok, masukkan punchline, tengok waktu post yang sesuai dan sebagainya Ada beberapa yang pernah saya guna. Ada juga beberapa maklumat baru yang menarik perhatian.

Yang bagusnya, penulis telah menyusun segala idea ini ke dalam sebuah buku dan disampaikan dengan penuh tertib.

Rahsia, bukan lagi rahsia!
Intan Hurulaini
Nov 26, 2017 rated it really liked it
Shelves: owned
Buku ini sangat baik sebagai panduan membina 'personal branding' menggunakan medium Facebook. Bahasanya mudah, teknik diajar secara tersusun, dan cerita-cerita contoh yang diselitkan juga menarik.

Banyak ilmu yang dipelajari, inshaAllah akan segera diaplikasi.

Untuk buku yang menekankan penggunaan bahasa yang betul, agak sedikit terganggu melihat penggunaan 'University' tanpa italik. Moga cetakan seterusnya akan diperbaiki dengan italik, atau guna saja ejaan melayu 'Universiti'. Mohon perbetulkan
...more
Sooraya Evans
Nov 25, 2017 rated it really liked it
Apabila seorang tokoh bercakap soal berkongsi 'rahsia' kejayaan, saya sangat skeptikal. Terutama sekali di era anjing makan anjing (maaf, saya tak pasti apakah versi BM buat frasa 'dog eat dog').
Maklum saja, beli buku tentang rahsia... kena tipu. Daftar hadir ke seminar untuk belajar... dijaja common sense (sedangkan yurannya mahal tahap celaka).
Dalam pada itu, apa yang dikongsi oleh penulis di sini adalah ilmu-ilmu bermanfaat dan boleh terus diguna. Ini contoh individu yang tak kedekut. Tuan K
...more
Nur Fatin Atiqah
Nov 11, 2017 rated it it was amazing
Shelves: read-in-2017
Saya baru sahaja menamatkan bacaan buku Rahsia Bapa Viral Kebangsaan (RBVK) yang sedang hangat meniti di bibir para aspiring writers di luar sana. Kesemua yang telah membaca buku ini meratib pujian kepada Tuan Khairul Hakimin Muhammad yang telah berjaya berkongsikan ilmu pengetahuan serta pengalamannya kepada pembaca RBVK dengan penuh santai tetapi impaknya luar biasa sekali.

Deru semangat dan aura positif ibarat berebut-rebut meresap ke dalam setiap pembuluh darah tubuh, membakar teruja lalu me
...more
Shahrul AhLami
Sep 06, 2017 rated it really liked it
Rahsia Bapa Viral Kebangsaan. Khairul Hakimin Muhammad. Guerrilla. 2017.

1) Buku ini mengandungi 116 mukasurat.

2) Apa yang ada di dalam buku ini ? Rahsia.

3) Nak tahu rahsia apa yang tersimpan dalam buku ini?

4) Kau kena baca sendiri. Kalau aku bagitahu nanti dah tak jadi rahsia.

5) Selamat membaca !

#duniaBOOKku📚
#alonalonjanjikelakon
#breatheNread
Emmy H. Nathasia
Mar 02, 2017 rated it really liked it
Buku yang sememangnya berkesan dalam memberikan panduan mudah dan step-by-step kepada pembaca yang berminat untuk mempelajari kemahiran untuk menjadikan post di laman media sosial FB mendapat ramai Likes dan Shares.
Pyan Hafiy
Jun 08, 2017 rated it it was amazing
Susunan tajuk dan perkataan yang menarik. Sangat membantu.
Norziati
Sep 15, 2017 rated it liked it
Menulislah dengan baik. Nanti pembaca dapat membaca dengan cepat.

Tidak ada ruginya
Ayu Cipie
Oct 22, 2017 rated it it was amazing
Saya antara ribuan pengikut Tuan Khairul. Buku ini yang keempat tulisan beliau yang saya sudah hadam.

Buku ini bersifat umum. Sarat dengan langkah-langkah dan tips. Umpama personal coaching. Beberapa contoh yang diberi menambah kefahaman teori asas.

Sangat bagus untuk semua pengguna media sosial untuk menambah nilai positif dan impak agar setiap status tang dimuatnaik menjadi manfaat.
Sherry Mahanum
Dec 08, 2017 rated it liked it
Bermanfaat.
Ainul
rated it really liked it
Oct 02, 2017
Mohd Osman
rated it really liked it
Nov 14, 2017
Curiouzz Yusof
rated it really liked it
Mar 08, 2018
Ili
rated it liked it
Jun 12, 2017
Sham Shahar
rated it really liked it
Oct 13, 2017
Aizul Manan
rated it it was amazing
Aug 11, 2017
Erin
rated it really liked it
Jul 17, 2017
Farah Amira
rated it really liked it
Jul 21, 2018
Muhammad Ar Rumi
rated it liked it
Sep 27, 2017
Zaila Hafni
rated it really liked it
Mar 09, 2017
Adhie Kelana
rated it really liked it
Nov 25, 2017
Khair Zawawi
rated it it was amazing
Jul 14, 2017
Nor Syazana
rated it it was amazing
Aug 27, 2017
'izzat Ibrahim
rated it really liked it
Sep 23, 2017
Treciae Majitr
rated it did not like it
Jun 16, 2018
TemBook
Apr 02, 2017 rated it really liked it
Shelves: book-shelf-2
Rahsia Bapa Viral Kebangsaan ini merupakan buku yang berunsurkan tips untuk pengguna facebook tentang bagaimana cara menarik followers. Ada banyak tips yang diberikan bermula dengan teknikaliti profil facebook sehinggalah ke cara untuk membina stail penulisan di facebook.

Sekiranya anda ingin menambah bilangan likes dan juga followers di facebook anda, buku ini seharusnya dimiliki. Namun begitu aku tak dapat membaca sehingga ke mukasurat yang terakhir kerana terdapat masalah cetakan. Tapi tidak
...more
Nuzul Hafiz
rated it really liked it
Nov 06, 2017
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Seorang mamat kilang yang kerjanya berdiri dan duduk membaca hal-hal orang lain. Kemudian ditulis dan dikongsi di laman sosial.

Malamnya pula menjadi tukang masak. Acah-acah profesional dan berani membukukan pengalaman.

Jauh lewat malam, dia sambung menulis sesuka hati. Kau tahu, dia juga suka mengembara. Tengok orang, tengok budaya, makan-makan, juga suka sekali masuk ke kelas-kelas bahasa dan kela
...more
More about Khairul Hakimin Muhammad