Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Hammaskeiju (Antti ja Paavo Pasanen #3)” as Want to Read:
Hammaskeiju (Antti ja Paavo Pasanen #3)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Hammaskeiju

(Antti ja Paavo Pasanen #3)

3.88  ·  Rating details ·  510 ratings  ·  50 reviews
Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttujen Antti ja Paavo Pasasen tarina jatkuu!

Yhtäkkiä Pasasen pienperheessä on ekaluokkalainen – mihin se vauva katosi, ja mihin se on taas hukannut kännykkänsä?

Paavo Pasanen aloittaa koulun, ja urhean yksinhuoltajaisä Antin edessä kohoaa jälleen uusi käsittämättömien asioiden muuri. Lisäksi Antti joutuu vihdoin myöntämään olevansa
...more
Hardcover, 415 pages
Published February 2017 by Otava
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Hammaskeiju, please sign up.

Be the first to ask a question about Hammaskeiju

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.88  · 
Rating details
 ·  510 ratings  ·  50 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Hammaskeiju (Antti ja Paavo Pasanen #3)
Uuttu
Feb 27, 2018 rated it liked it
Mukava ja nopeasti luettava ajantappokirja, joka ei kuitenkaan jättänyt hirveästi mitään mieleen. Aihe (yksinhuoltajaisä) ei hirveästi iskenyt, monet hahmoista jäivät myös epäselviksi, koska en ole lukenut ensimmäistä osaa. Kokonaisuudessaan viihdyttävä ja pari kertaa tuli naureskeltua ääneenkin.

Huumori oli toimivaa ja iskee etenkin, jos on omia lapsia. Itse jäin paheksumaan sitä, miten kepeästi perhe otti lemmikkejä ja sitten huolehti niistä. Vähän myös hämmensi päähenkilön lapsellinen
...more
Emilie
Jan 08, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: fiction, kotimaista
Miten loistavan viihdyttävä tämä olikaan! Pasaset ovat mieleenpainuvia tyyppejä ja haluaisin ehdottomasti lukea heidän elämästä lisääkin. Juoni oli lennokas ja kirjan huumori puri minuun!

Antti Virmavirta hoiti tehtävänsä äänikirjojen lukijana upeasti ja omaksui eri henkilöhahmojen äänet hienosti. En tosin tiedä voisinko kuunnella samalta lukijlalta mitään muuta kirjaa, minulle kun hän on nyt aina ja ikuisesti Antti Pasanen. Ikävähän tätä kirjan poppoota tulee!
Arja-täti
Apr 23, 2017 rated it it was amazing
Loistava! Piti oikein katsoa olinko pitänyt edellisestä osasta koska en muista mitään. Sillä epäilin että tämä oli vielä parempi. Mutta ilmeisesti ei koska edellistäkin olin kehunut. No mitä väliä. Aivan loistava kirja ja loistava sarja. Jos et ole lukenut, aloita Yösyötöstä eli siitä ekasta.
Han_na
Oct 05, 2019 rated it liked it
Upea kuvaus vanhemmuudesta, jaksamisesta ja lopulta siitä, mitäs sitten kun ei jaksakaan. Tässä tuli jotenkin kuvattua hurjan paljon tälle ajalle tyypillisiä ilmiöitä ja suomalaisen kulttuurin arkisia kokemuksia ja ajatuksia. Antaisin epäröimättä sellaiselle, joka pohtii mitä on suomalainen arki. Ei kuitenkaan lämpimästi naurattanut enää niin paljon kuin edeltäjänsä, mistä vähän miinusta.
Hannan Kirjokansi
May 27, 2017 rated it liked it
Kelpo päätös Antin ja Paavon tarinalle. Paljon tunnistettavia tilanteita, kuinka vanhempana huolehtii ja stressaa ja miettii, milloin lapsi on tarpeeksi vanha ottamaan vastuuta itse jostain. Nauratti ja itketti.

Uutta minulle oli kuitenkin se, että Antti alkoi hahmona ärsyttää. Hän sysää esim. vastuun Paavon seksuaalikasvatuksesta entiselle naapurinrouvalle, koska ei muka osaa kertoa Paavolle, mistä vauvat tulevat. Aika hankala uskoa, että jos on seitsemän vuotta poikaansa yksin kasvattanut,
...more
Riikka
Miten näihin Pasasen poikiin ei vaan kyllästy vaan aina tulee kirjat ahmittua hurjalla innolla? Tällä kertaa taidettiin tuhota kolmet tai neljät yöunet, kun kirjaa ei voinut laskea kädestä. Enimmäkseen nauratti ja liikutti sillai normaalisti, mutta sitten lopupuolella sydän oli särkyä ja kyynelistä ei ollut tulla loppua, kun samaistuin taas niin kovasti Antin tunteisiin. En muista, milloin viimeksi tuli vastaan (view spoiler) ...more
Kirsi
Aug 05, 2019 rated it liked it
Nopeaa ja helppoa luettavaa. Kevyttä ja rentouttavaa. Asiaakin...

"-Teetkö leivän, Paavo sanoi.
Ojensin sille leipäkorin. -Sä olet jo koululainen ja osaat ittekin tehdä voileipäs.
-Mutta...
-Ei muttia!
-Mutta sun leivät maistuu niin paljon paremmilta. Sä laitat niihin rakkautta.
Saakelin apina. Tein sille pari voileipää." s. 155

"Kysyin kerran eräältä papilta, mistä tietää, että maailma on hyvä. Pappi vastasi, että uutisista.
-Suurin osa otsikoista kertoo ikävistä asioista: sodasta, terroristeista,
...more
Elina
Oct 14, 2017 rated it it was amazing
Loistava! Nauratti taas monissa kohdissa, mutta myös itketti. Antoi ajattelemisen aihetta ja menee syvällisiin asioihin.
Mari Ruissalo
Aug 03, 2019 rated it it was amazing
Eipä pettänyt tämäkään osa odotuksia. Hauskaa, koskettavaa luettavaa. Hahmoihin jää koukkuun. :)
Jane Cullen
Feb 27, 2017 rated it it was amazing
En muistanutkaan, kuinka paljon olin kaivannut Antti ja Paavo Pasasta. Eve Hietamies on lempikirjailijoitani ja olen pitänyt kaikista Pasasten tarinan kirjoista, mutta jotenkin Hammaskeiju kolahti erityisen kovasti. Tarina on niin todentuntuinen arkinen selviytymistarina, joka naurattaa ja itkettää, mutta saa myös mielen vakavoitumaan. Evellä on hieno taito kirjoittaa arjesta vakavia teemoja unohtamatta. Mukana ovat aiemmista kirjoista tutut hahmot keiden lisäksi pääsemme tutustumaan enemmän ...more
Mintti
Apr 10, 2017 rated it it was amazing
Ihana jatkokirja Yösyötölle ja Tarhapäivälle. Vaikken olekaan lapsellinen ihminen, niin Eve kirjoittaa mukaansatempaavasti yhden miehen yrityksestä olla hyvä isä lapselleen, kun äitiä ei ole kuvioissa. Tässä kirjassa Paavo menee jo ekalle luokalle eikä se olekana ihan helppoa. Paavolle tuottaa hankaluuksia selvitä yksin kouluaamuista, eikä Antti voi olla töistä pois sen takia. Myös iltapäiväkerho tuottaa Paavolle ongelmia. Koulukuviot ovat oma juttunsa, mutta toinen on Enni, Antilla on tunteita ...more
Johanna
Aug 28, 2018 rated it really liked it
Tämän sarjan kirjat ovat niitä harvoja, jotka saavat nauramaan ääneen, vaikka aihepiiri on itselle etäinen. Siksi voin antaa anteeksi myös muutamat ärsyttävyydet, kuten turhanpäiväiset sukupuolistereotypiat, Pihla-Puolukan täysin överiksi vedetyn hahmon ja muuten vain todella rasittavan, kuukausien mittaisia mykkäkouluja pikkuasioista repivän Ennin.
Maetco
Sep 01, 2018 rated it liked it
Hammaskeiju on kuten sarjan toinen osa, keskinkertainen kirja, paikoin hyvin osuvalla huumorilla. Jos etsit helppoa, simppeliä ja kevyttä luettavaa, on Hammaskeiju hyvä valinta.
Rami Rantanen
Feb 10, 2019 rated it it was ok
Kovin on kapea mieskuva Hietamiehen Pasas-trilogiassa.
Essi
Jul 28, 2018 rated it did not like it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Laura Walin
Nov 05, 2018 rated it liked it
Huh, Pasasten saaga päättyi onneksi paremmin kuin trilogian keskiosa antoi pelätä. Tämän kirjan isompia teemoja olivat irtipäästäminen, jaksaminen ja kehitysvammaisten vanhemmuus, ja näistä Hietamies hupailee huomattavasti tyylikkäämmin kuin kakkososan tyttöjen ja poikien eroista. Antin Paavon äitiä kohtaan tuntema patologinen viha ja halveksunta, joka niinikään häiritsi kakkososassa, puuttuu tästä kirjasta täysin. Nauroin pari kertaa ääneen ja taisin itkeäkin vähän.
Juulianna
Antin ja Paavon tarinan kolmas osa tuli luettua yhdeltä istumalta, joten huonoksi sitä ei voi sanoa, varsinkin kun tuli vielä välillä naurettua ääneen. Kuitenkin kirja tuntui vähän pitkitetyltä, ja olisi kaivannut hieman tiivistämistä ja nopeampaa etenemistä. Hieno tasapaino kuitenkin synkkien ja naurattavien asioiden käsittelyssä.
Iikotin
Jun 04, 2017 rated it it was amazing
Todella, todella harvoin luen kirjoja joissa keskiössä ovat minkäänlaiset lapsiperheet. Siksi olenkin aina Pasasen pojista lukiessani puhtaasti hämmentynyt siitä miten ihanaa heistä on lukea. Kaikki kolme heistä kertovaa kirjaa olen ahminut vauhdilla, ihaillut vahvaa kerrontaa ja ihanan yksinkertaista, elämää suitsuttavaa kirjoitustapaa. Upeita tarinoita loistavalta kirjailijalta.
Arska-täti
Feb 08, 2019 rated it liked it
Shelves: aikuisten-kirjat
Kolmas osa Antin ja Paavon tarinaan. Tässä osassa Antti masentuu pahasti ja romahtaa lopulta kokonaan, ja Paavo aloittaa koulun.

Ei ihan niin koukuttava tarina kuin edelliset osat. Toisaalta tässä osassa keskitytään kuvamaan antin voimien loppumista ja masennukseen sairastumista, mikä muuttaa kirjan teemaa aika lailla eri suuntaan.
Suvi
Nov 30, 2018 rated it liked it
Tässä kirjassa sukellettiin syvempiin vesiin kuin edellisissä osissa. Synkähköistäkin sävyistä huolimatta huumoria ei oltu unohdettu. Edellisten osien koukuttavuus oli tallella, mutta tässä osassa oli toistoa hieman liikaa. Tärkeitä asioita nostettiin esiin, mutta hieman junnaavalla tavalla. Astetta tiiviimmällä paketoinnilla tämäkin osa olisi ollut yhtä loistava kuin kaksi edellistä.
Henna
Oct 06, 2017 rated it really liked it
Kepeä ja kipeä yhtaikaa. Suosittelen arjen väsyttämille vanhemmille, jotka haluaa nauraa tätä kaoottista elämää vedet silmissä. Ja niillekin, jotka haluaa väläyksen pienten koululaisten iloista ja suruista.
Noora
Aug 01, 2019 rated it liked it
Kuin vanhojen tuttujen luo olisi piipahtanut. Mukava lukea, sujuvasti kirjoitettu ja huumoria sisältävä kirja, mutta ei kuitenkaan ihan yhtä hyvä kuin varsinkin sarjan ensimmäinen osa. Mukavaa kesälukemista kuitenkin.
Jarno Hakulinen
Jul 10, 2018 rated it it was amazing
Shelves: audiobook, humour
Kiva jatko yksinhuoltajaperheen elämään. Hietamies osaa kirjoittaa todella samastuttavasti miehen elämästä. Kieli on rempseää ja hyvin voisin kuvitella samanlaiset ajatukset omaan päähäni ajoittain. Paavon pikkaritkin olivat vaihtuneet tähän kirjaan boksereiksi. :)
Helena
Sympaattinen ja hyvää mieltä tuova kirja, pidin kovasti. Huumori ja vakavat aiheet limittyivät luontevasti, oikein uskottavaa kuvausta!
Marja Aarnipuro
Aug 05, 2017 rated it really liked it
Hauska ja viihdyttävä, uten koko trilogia.
Emerch
May 28, 2017 rated it really liked it
Nämä Pasasen perheen tarinat ovat loistavia! Taas sain nauraa niin paljon!
Salla
Dec 25, 2017 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Ihan paras!
Sisuhukka
Sep 26, 2017 rated it liked it
Viihdyttävä kirja kuten edeltäjänsä. Jokin tässä kuitenkin kaihersi, joten hyvä kolme tähteä. Kannattaa lukea, jos on pitänyt kahdesta aiemmasta.
Katikka
Jun 29, 2018 rated it liked it
Luin tämän suurilla odotuksilla, sillä pidin kahdesta ensimmäisestä teoksesta kovasti. Hörähtelin ääneen useissa kohdissa kirjaa, mutta kokemus jäi jotenkin vaisuksi muutoin.
S
Sep 03, 2018 rated it really liked it
This series was a real joy. Highly recommended!
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • En palaa takaisin koskaan, luulen
 • Kaikki anteeksi
 • Veitola
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Bikinirajatapaus: ja muita sinkkuelämän iloja
 • Taiteilijan vaimo (Syrjästäkatsojan tarinoita #6)
 • Antti Tapani
 • Juurihoito
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Taivaslaulu
 • Taivaanpallo
 • Yhden lapsen kansa : Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret
 • Rouva C.
 • Sivuhenkilö
 • Sandra
 • Pintti
 • Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
 • Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia
See similar books…
13 followers
FI: Tuija Eveliina "Eve" Hietamies on suomalainen kirjailija ja Apu-lehden toimittaja. Lappeenrannassa lapsuutensa viettänyt Eve muutti vuonna 1974 Helsinkiin, jossa asuu nykyisin. Eve Hietamiehen vanhemmat ovat kirjailija Laila Hirvisaari (ent. Hietamies) sekä "viihteen sekatyömies" Heikki Hietamies.

Hietamies kuvaa tuotannossaan pääsääntöisesti nuoria kaupunkilaisnaisia, heidän suhteitaan ja
...more

Other books in the series

Antti ja Paavo Pasanen (3 books)
 • Yösyöttö (Antti ja Paavo Pasanen, #1)
 • Tarhapäivä (Antti ja Paavo Pasanen #2)