Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “De boodschapper: een vertelling / De Koran: een vertaling” as Want to Read:
De boodschapper: een vertelling / De Koran: een vertaling
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

De boodschapper: een vertelling / De Koran: een vertaling

3.55  ·  Rating details ·  296 ratings  ·  15 reviews
Tijdens de vertaling heb ik iets moois ontdekt: de persoon Mohammed. Je kunt de Koran niet begrijpen als je Mohammed niet begrijpt. Mohammed heeft zichzelf met een draad aan Allah verbonden. Ik heb dat draadje doorgeknipt.

Kader Abdolah werd in Iran opgevoed met de Koran. De Koran was voor hem niet meer dan het boek van zijn vader. Als kind hoorde en las hij de verzen, maar
...more
Hardcover, 2 delen, 648 pages
Published April 23rd 2008 by De Geus (first published 2008)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about De boodschapper, please sign up.

Be the first to ask a question about De boodschapper

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.55  · 
Rating details
 ·  296 ratings  ·  15 reviews


Filter
 | 
Sort order
Konrad
Aug 05, 2011 rated it it was amazing
"De Boodschapper" leest als een sneltrein; eenmaal je het ritme te pakken heb, kun je het boek bijna niet meer loslaten.Het leven van Mohammad als een menselijke vertelling neerzetten is - in deze religieus woelige tijden - een hele prestatie.Ik hou wel van de manier waarop Kader Abdolah, Mohammad ook meer als een dichter, als vernieuwer van de Arabische taal, benadert. Mohammad heeft zijn "Allah" die tot hem spreekt nooit ontmoet maar hij wordt bezeten door diens "woord": hij valt op de grond,
...more
Guido
Feb 28, 2013 rated it it was ok
De Koran in de vertaling van Kader Abdolah is een vlot leesbaar boek. Niettegenstaande Abdolah zegt dat hij vele herhalingen heeft weggelaten wemelt het in het boek nog steeds ervan. De Koran is als het Oude Testament: een God die geen tegenspraak duldt en zwaar straft wie niet in hem gelooft. Hij is lief, vergevend, staat er, maar hij eist dat men in Hem gelooft of de wreedste straffen wachten je.
Ik verwacht toch iets anders van een begrijpende God.
Ook is het een machoboek waarin alle rechten
...more
Lotte
Dec 10, 2018 rated it really liked it
With his fictional account of Mohammed's life, Kader Abdollah offers the background I needed to read the Quran. It seems Mohammed was quite poetic and philosophical when living in Mecca. He wanted to make women's and slave's lives better and save the Arab culture by offering it a holy book, because their neighbours (Christians in Byzantine and Zoroastrians in Persia) had it. When he moved to Medina however, he became a calculated political and military leader. (Yes, I'm oversimplifying here)

Sinc
...more
Elsje
Feb 04, 2011 rated it liked it
Shelves: read-2008
In De boodschapper heeft Abdolah het levensverhaal van Mohammad opgetekend, gezien door de ogen van Zeeed, zijn stiefzoon. Fascinerend vond ik het om te lezen hoe Mohammad van een wat zonderlinge maar relatief ongevaarlijke jonge 'dichter' verandert in een machtwellustige geile oude bok.

Dat is het beeld dat bij mij bleef hangen na het lezen. De soera's die zijn opgenomen in het verhaal illustreren dit overigens prachtig. Natuurlijk is het een geromantiseerd verhaal en geen objectief verslag van
...more
Leah Lopez
I am a non-believer of the Qur'an-officially-
However, since my current write is based on the life of Prophet Muhammad-from a non-political-point-of-view-it seemed only fitting that I read it.
I did actually like the way in which each Sura was described and found it very beneficial and within my ability-as a non-believer-easy to formulate some kind of activity in relation; like a rehearsed play within my mind.

Would I recommend this?
Yes!
Even for those, like me, who are not religious, this book d
...more
Dorien
Jun 04, 2018 rated it it was amazing
De boodschapper heb ik nu gelezen, De koran ligt nog te wachten. De boodschapper is een fijn en makkelijk geschreven, zeer toegankelijk boek. Kader Abdolah is inderdaad niet altijd even vriendelijk over Mohammad, en als ik het zo lees ben ik het wel met hem eens. Mohammad schuwt fors geweld niet, en heeft bij tijd en wijle geen enkel respect voor gemaakte afspraken of anders denkenden en hun culturen. Ik ben blij dat ik het boek gelezen heb, het geeft me meer inzicht in de geschiedenis van de Is ...more
Jan
Apr 05, 2011 rated it it was amazing
Shelves: religion
Een geweldige prestatie van Kader Abdolah: een vertaling van de Koran. Als niet-moslim heb ik vooral twee dingen geleerd uit en van dit heilige boek. Als eerste:de Koran is één grote lofprijzing van Allah, de ene God. Als tweede:de soera's zijn het best te begrijpen als ze geplaatst worden in hun historische context,voor een deel geschreven nog in Mekka voor de Hijra en voor een deel in Medina, voor de verovering van Mekka.
Ine
Jul 01, 2012 rated it really liked it
kader abdolah zorgt voor een moderne versie van de koran: hij gebruikt gerenommeerde vertalingen maar laat de vele herhalingen achterwege. daarnaast rangschikt hij de verschillende soera's op chronologische manier in plaats van op de traditionele manier, namelijk per lengte. en hij zorgt voor een korte inleiding hier en daar zodat er een breder kader ontstaat.
Alex Knipping
Jun 26, 2017 rated it liked it
Shelves: e-book
Kader Abdollah schenkt ons een ooggetuige die het leven van Mohammad ibn Abdollah beschrijft. Een bijna journalistiek verslag, compleet met interviews. Geen eenvoudige zaak en het lukt ook niet helemaal om er een objectief verslag van te maken. Wat mij betreft is dat niet erg. De Profeet wordt daardoor menselijk gemaakt.
Renate Eveline
Feb 02, 2013 rated it really liked it
Vier sterren vanwege de mooie vertaling door Kader Abdolah. Interessant om te lezen, maar voor mij geen boek dat niet weg te leggen is. Steeds een paar soera's en dan ook een paar dagen niets. Vond het nuttig om nu eens een indruk te krijgen wat er nu wel en niet in de Koran staat.
Irene
Jul 13, 2010 rated it it was ok
I prefer the Bible.
An
Feb 07, 2013 rated it really liked it
Shelves: history
Vertelling over het leven van Mohammad en het ontstaan van de islam. Leuk om te lezen.
Inge
Nov 28, 2014 rated it really liked it
Shelves: boekenkast
Mooi boek, new insights. :)
Noora
Feb 15, 2019 rated it did not like it
My main problem with the book is Mohammad as a character. Zayer portrays Mohammad as a husband who feels sorry for women and the arabs because they're scattered and have no great religion, no great civilization to unite in. Women aren'r powerless, neither have they ever been. Sure, misogyni exists, women have been marginalized for the better part of history regardless of culture, but hatred and misunderstandings does not equal powerlessness.
My next problem with Mohammad is his path from porphe
...more
Casper R
Jan 09, 2019 rated it really liked it
Nuttige en interessante bezigheid om de Koran eens te lezen. Overeenkomsten met de Bijbel waren veel talrijker dan ik dacht. Soms wel moeilijk doorheen te komen door de herhaling en (goh) het sterk religieuze karakter.
Liesje
rated it it was ok
Oct 11, 2018
Cees
rated it really liked it
Jul 24, 2013
Johan
rated it it was amazing
Mar 17, 2011
Saskia
rated it it was amazing
Feb 16, 2019
Erik Golbach
rated it liked it
Sep 12, 2018
Sjoerd De
rated it really liked it
Nov 17, 2017
Miguel
rated it liked it
Jan 13, 2013
Bietepulp
rated it liked it
Jun 09, 2009
Sjoerd Bazuin
rated it really liked it
May 12, 2018
Egel Esther
rated it liked it
May 28, 2014
Pieter Hulscher
rated it liked it
Jun 16, 2015
Clem
rated it really liked it
Dec 26, 2013
Elif Nur
rated it it was ok
Jun 23, 2017
Marjet
rated it really liked it
Nov 17, 2010
Rachid
rated it really liked it
Jul 19, 2008
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Weerborstels
 • Een tafel vol vlinders
 • Een tipje van de sluier: islam voor beginners
 • Het theater, de brief en de waarheid
 • De heilige Antonio
 • Want dit is mijn lichaam
 • Het rookoffer
 • De brug
 • Serenade
 • Het boek van violet en dood
 • Noodlot
 • Palmwijn
 • De ijsdragers
 • De pianoman
 • Spitzen
 • Zomerhitte
 • De zwaardvis
 • De erfenis
277 followers
Kader Abdolah is the penname of Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, an Iranian writer who also writes in Dutch. Abdolah has lived in the Netherlands since 1988.

He studied physics at the Arak College of Science and fled the country as a political refugee in 1988. Today he lives in Delft (The Netherlands), writing under a pseudonym made up of the names of two murdered friends. Het huis van de mos
...more