Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Melkein geisha - Hurmaava ja hullu Japani” as Want to Read:
Melkein geisha - Hurmaava ja hullu Japani
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Melkein geisha - Hurmaava ja hullu Japani

3.92  ·  Rating details ·  345 ratings  ·  41 reviews
"Japanilainen mies pelkää eniten vaimoa, sitten ukkosta ja kolmanneksi vieraita täti-ihmisiä."

Samurai, sake, sushi. Yakuza, manga, kimono. Japani kiehtoo suomalaisia mutta kieltä ja kulttuuria taitamattoman on mahdotonta sitä tajuta. Melkein geishan tositarinat avaavat Japania ja japanilaisuutta hellän tarkkanäköisesti.

Teekoulua aloitteleva Minna Eväsoja joutuu heti aluksi
...more
Paperback, 239 pages
Published 2017 by Gummerus (first published March 2016)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Melkein geisha - Hurmaava ja hullu Japani, please sign up.

Be the first to ask a question about Melkein geisha - Hurmaava ja hullu Japani

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.92  · 
Rating details
 ·  345 ratings  ·  41 reviews


Filter
 | 
Sort order
Emilie
Dec 18, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: nonfiction
Kiinnostavia pieniä yksityiskohtia ja kulttuurieroja. En pystyisi samaan itsehillintään kuin Minna Eväsoja, välillä olisi tehnyt mieli vähän ravistellakin häntä ja takoa toisenlaista sisua ja voimaa luonteeseen. Kaikkea ei tarvisi hyväksyä vaikka perinteitä ovatkin.

Mutta siis kaiken kaikkiaan hieno ja älyttömän mielenkiintoinen kirja. Todella aito kurkistus japanilaisiin perinteisiin ja nimenomaan "kurkistus" koska luvut olivat lyhkäisiä eikä kirjassa ollut ihan kokopitkiä tarinoita. Moni juttu
...more
Vihdin Kunnankirjasto
Nyt oli pakko antaa viisi tähteä, niin lumosi tämä kirja. Ihania kurkistuksia japanilaiseen arkeen, kulttuuriin ja historiaan. Miten tärkeitä voivatkin olla tohvelit!
Suketus
Jutusteleva "tarina"kokoelma Japanista. Eväsoja kertoo omista kokemuksistaan ja ajatuksistaan monen vuode Japani-kokemuksella. Luvut ovat lyhyitä ja teemat hyppelehtivät, olisin ehkä kaivannut jämäkämpää rakennetta, mutta yhtä kaikki luin kirjaa innolla ja uteliaana.
Hanna Morre
Kiinnostavista anekdooteista koottu pikkukirjanen Japanin kulttuurista. Tätä olisi tavallaan lukenut lisää, mutta olisin kaivannut syvyyttä enemmän. Pohdintaa siitä, miksi jokin on kuten on. Miksi japanilainen asiakaspalvelu on aivan huippuluokkaa – paitsi taksien osalta? Miksi Kansain alueen tyttö Schikoku ei ikinä olisi valmis muuttamaan pohjoisempaan Japaniin? jne.
Täytyy myös tunnustaa, että himppasen ärsytti teoksen yläluokkaisuus ja kirjoittajan oma paremmuus (josta hän auliisti kertoi) mui
...more
Ida
Nov 12, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: favorites
Todellakin hurmaava ja hullu Japani. Sydän läpätti lukiessa matkakuumeen aiheuttamasta innostuksesta ja toisaalta paikoitellen aidosta hämmästyksestä.
Johanna Ilen
Oct 10, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: japan, non-fiction, 2017
Japani.
Heidi
Jun 03, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: japani, suomi, tietokirjat
Nyt kun Kankimäen ihanasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin -Japanikirjan julkaisusta alkaa olla kolme vuotta, Minna Eväsoja paikkaa syntynyttä tyhjiötä toisella Japani-muistelmalla. Tällä kertaa mukana ei ole hämmästyttävää historia-näkökulmaa, vaan Eväsoja pitäytyy kuvaamaan Japanin kulttuuria sellaisena, kuin sen tänä päivänä kohtasi.

Eväsojan Japanin tuntemus on kunnioitusta herättävää: hän on opiskelut aihetta vuosia ja elänyt Japanissa pitkiä aikoja paikallisten ihmisten seur
...more
Rosa
3,5 tähteä

Melkein geisha: hurmaava ja hullu Japani kertoo kirjailijansa Minna Eväsojan kokemuksista ja seikkailuista Japanissa. Teos on kirjoitettu niin mukaansatempaavasti, että minulla oli vaikeuksia jättää kirja kesken mennäkseni nukkumaan. Miinusta teos saa siitä, että kirjan luvut ovat melko irrallisia toisistaan eikä ajallista kontekstia anneta kaikille tapahtumille.
Jenni Joru
Apr 23, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Oi! Tutustuin Minna Eväsojan elämään mainiossa YLEn haastattelussa, jossa hän kertoi japanissa viettämistään vuosista. Tämän innostamana tilasin kirjan kirjastooni ja luin sen saman tien. Tässä on teos, joka hengittää!

Minna Eväsoja lähti Japaniin opiskelemaan klassisia taiteita: kalligrafiaa (edistyen vuodessa kolmanteenkin kirjoitusmerkkiin), no-teatteriin, klassisiin teksteihin ja teetaiteeseen. Eväsoja opiskeli Kiotossa, jota muussa Japanissa pidetään klassisen sivistyksen kehtona. Koulunsa
...more
Jenny
Apr 06, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Monipuolinen, suorasukainen ja arkinen. Onnistuu kertomaan ristiriitoja kaihtamatta ja kaunistelematta japanilaisista tavoista, taiteesta ja kulttuurista. Samassa kirjassa kerrotaan niin sensein kohtaamiseen liittyvistä kohteliaisuuskiemuroista, naapurikyttäyksestä, teetaiteen yksityiskohdista kuin metroahdistelusta ja ulkomaalaisten tisseistä kiinnostuneesta pankkineidistä.

Monet omaelämäkerralliset Japani-kirjat ovat tarpeettomankin romantisoivia ja ihastelevia, tämä ei. Japani vaikuttaa olevan
...more
Pia
Näen tämän esseekokoelmana: En tiedä, onko se sellaiseksi tarkoitettu, mutta sellaisena se toimii. Esseiden lomassa tuodaan esiin japanilaista kulttuuria sekä tapoja.
En halunnut millään aluksi lukea tätä, koska nimi ärsytti. Ajattelin, että kirjailija itse nimittää itseään melkein geishaksi, mikä tuntui järjettömän typerältä. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut, ja tarina nimen takana selvisi.

Ihan tosiaan kiinnostava teos, joskin välillä tuntui, että tarkoituksella on tuotu nimenomaan ne erikoisimm
...more
Helena
Mielenkiintoinen ja ajatuksia aktivoiva kirja. Pidin siitä, ettei Eväsoja lähtenyt liian 'korkeakulttuuriselle' tielle kertoessaan Japanista, vaan mukana oli paljon omakohtaista elettyä arkea ja tarkkanäköisiä havaintoja japanilaisesta elämästä. Hämmentävää, että joku suomalainen on näin kiinnostunut teeseremonioista ja muusta japanilaiskulttuurista, jäin kaipaamaan vähän valotusta siihen, mistä motivaatio opiskeluun Koben yliopistossa syntyi.
Elina Pitkäkangas
Vetävästi kirjoitettu, tiivis katsaus Japanin kulttuuriin. Koukutuin tähän jo muutaman sivun jälkeen ja kyllä - nyt sitten tekisi mieli ostaa lentoliput Kiotoon. Teos vastasi odotuksiini, joskin uskon että Eväsojan tiedolla ja kokemuksilla saisi varmasti syvällisemmänkin teoksen kirjoitettua.
laura
Apr 09, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
~3,5
Elina
Apr 03, 2018 rated it it was amazing
Ihania näkökulmia, tarinoita ja ajatuksia Japanista! Matkakuumeen lisäksi kasvoi opiskelukuume. Onneksi on matka varattu!
Päivi Metsäniemi
Tämä oli aivan ihana, viisas ja analyyttinen kirja. Nimi johti vähän harhaan, en odottanut näin syvällistä asiantuntemusta ja olin iloisesti yllättynyt. Ja nyt kamalassa matkakuumeessa.
Han_na
Dec 27, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Omakohtaisia tarinoita tuosta niin ihmeellisestä Japanista. Mukava, jutusteleva tyyli. Ylen radiohaastattelun ja tämän kirjan perusteella Eväsojaa kuuntelisi ja lukisi mielellään pitkiä pätkiä kerrallaan. Maasta, kulttuurista ja kansasta paljon tietävillekin ehkä uusia näkökulmia, mutta kovin syvällistä analyysia ei kannata kirjalta odottaa.
Elina
Mar 29, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Alussa kirjan rakenne ei tuntunut omaltani, mutta totuin siihen kirjan edetessä. Eväsoja onnistui kirjassaan käsittelemään mielenkiintoisesti Japanin kulttuuria, ja opin paljon uutta, vaikka kirjassa oli paljon tuttuakin. Erityisesti pidin siitä, kuinka kirjailija käsitteli myös negatiivisia asioita rehellisesti lainkaan kaunistelematta.
Nim
May 24, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Lähiaikoina matkustamisen kaipuu on ollut kova, ja "Melkein geisha" sekä auttoi että pahensi asiaa. Kioto ja muut Japanin kolkat on kuvailtu niin eloisasti, että tunsin välillä olevani itsekin minilomalla. Myös kuvaukset japanilaisista olivat usein aika hulvattomia, ja esimerkiksi miesten ja naisten välisistä suhteista ja kullekin ikäryhmälle, asemalle ja sukupuolelle sopivista käyttäytymismalleista riitti ihmeteltävää - vaikka etukäteen luulin jo tietäväni paljon näistä asioista. Ennen kaikkea ...more
Jenna
Mielenkiintoista tietoa ja faktoja japanilaisesta kulttuurista. Sain tämän kirjan myötä tietää paljon uusia asioita Japanista, mutta kirjassa olisi voinut olla enemmänkin asioita. Eväsojan tarinankerronta oli aika-ajoin puuduttavaa, ja olisin kaivannut enemmän tietopläjäyksiä, kummallisia tapoja ja faktoja sekä vertailua koti-Suomeen sen sijaan että Eväsoja kertoo paljon tylsänoloisesta arjestaan Japanissa.
Pia Vilmi
Leppoisasti etenevä, pieniä makupaloja tarjoava dokumentaarinen tarina, joka viihdyttää mutta jättää lukijan mieleen paljon kysymyksiä. Eväsoja kertoo mielenkiintoisia tapahtumia Japanista muutaman vuosikymmenen ajalta. Ne ovat henkilökohtaisia mutta kovin pinnallisia. Aineksia olisi ollut paljon parempaankin!
Piia
Jun 15, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Kaunokirjallisesti tämä voisi olla taidokkaampikin, mutta asia on todella mielenkiintoista, Japani aukeaa elävänä tarinoiden kautta. Vähän jäin kaipaamaan pohdintaa siitä, miksi kirjoittaja koki teetaiteen opiskelun niin tärkeäksi ja kykeni nöyrtymään kulttuuriin ja mitä mies ajatteli tästä kaikesta.
Karoliina Hietala
Suurin odotuksin lähdin Melkein geisha: hurmaava ja hullu Japani -teosta lukemaan, osittain odotukset täyttyivätkin mitä hurmaavimmilla kuvauksilla arkisesta elämästä sekä erikoisemmista seikkailusta.

Kirjan lopussa oli muutama luku jotka aiheuttivat epämiellyttävän olon. Päähenkilöltä olisi odottanut enemmän "ladyballseja" sanomaan vastaan tietyissä tilanteissa.

Kaiken kaikkiaan erittäin kiva ja helppolukuinen kirja, en välttämättä lukisi uudelleen, mutta Japanin matkakuume kasvoi ainakin entis
...more
Reeta
Oct 25, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Kirjasssa riitti päiviteltävää ja fiilisteltävää. Ikävä tuli Japaniin, vaikka olen vain kerran siellä käynyt.
Elizabeth Berg
Jun 28, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: literature
Tämän vuoden paras lukuelämys.
Iikotin
Jul 23, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ihana ja selkeästi kirjoitettu tietopaketti! Kokonaisuutena todella kiinnostava kirja joka avasi Japanin mysteeristä maailmaa mukaansatempaavasti.
Merja
Mar 22, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: helmet-2019
Kohtaan 20. Kirja todella oli hurmaavan hullu kuvaus Japanista ja japanilaisuudesta. Nautin todella paljon varsinkin kauniista maisemien ja tunnelmien kuvailusta.
Niko Hyppönen
Mielenkiintoisia tarinoita nousevan auringon maasta. Olisin mielelläni lukenut enemmän arkisista asioista kuin esimerkiksi teeseremonioista.
Iris
Feb 12, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ihana ja kevyt kirja, jossa monta hauskaa, erikoista ja kaunista tarinaa Japanista. Pakko lukea yhdellä istumalla.
Iida
Feb 10, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2017
Väistämättä vertaan tätä kirjaa aiemmin lukemaani Mia Kankimäen Asioita jotka saavat.... Siihen verrattuna tämä kirja oli paljon totisempi, eikä ollenkaan päästänyt kirjoittajan elämään mukaan samalla tavalla, vaikka henkilökohtaisten kokemusten kautta tässäkin käytiin läpi Japani-kokemuksia. Kuitenkin pidin tästä kirjasta monestakin syystä. Kirjoittaja tuntuu olevan oikea supernainen selviydyttyään määrätietoisesti perinteisten aineiden opiskelusta vieraassa kulttuurissa. Olen todella iloinen, ...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
 • Hotel Sapiens
 • Kultarinta
 • Valonkantajat: Välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä
 • Paljain jaloin
 • Kaiken käsikirja
 • Surunhauras, lasinterävä
 • Vihan ja inhon internet
 • Yhden lapsen kansa : Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret
 • Madventures – Kansainvälisen seikkailijan opas
 • Muistojenlukija (Väki, #1)
 • Arra
 • Return to Tsugaru: Travels of a Purple Tramp
 • Yöperhonen
 • Lempi
 • Murtuneet mielet: Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939–1945
 • Hän sanoi nimekseen Aleia (Kaksosauringot, #1)
 • Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita
“Japanilaista sananlaskua lainaten: pitkään ikään mahtuu monta häpeää.” 1 likes
“Sensein sanoja lainatakseni "jokainen päivä tulee elää niin, että illalla on hyvä vaikka kuolla".” 1 likes
More quotes…