Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Peachez, een romance” as Want to Read:
Peachez, een romance
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Peachez, een romance

3.70  ·  Rating details ·  881 ratings  ·  116 reviews
Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoop haalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar ...more
Hardcover, 176 pages
Published February 14th 2017 by De Arbeiderspers
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Peachez, een romance, please sign up.

Be the first to ask a question about Peachez, een romance

Community Reviews

Showing 1-30
3.70  · 
Rating details
 ·  881 ratings  ·  116 reviews


More filters
 | 
Sort order
Christine Bonheure
Feb 03, 2018 rated it it was amazing
Ik vervloek mijn ouders zaliger dat ze er nooit aan hebben gedacht me naar de Latijnse te sturen. Want ik zou nog meer van dit boekje hebben genoten dan ik nu heb gedaan, met al die Latijnse citaten erin. Ik hou van boeken over professoren in literatuur (ik denk meteen aan het wondermooie Stoner). Dit verhaal over een wereldvreemde, naïeve professor Latijn die zijn hele leven met de neus in de stoffige boeken zit, zich uitsluitend bezighoudt met een dode taal en net zo verheven schrijft en praat ...more
Laurent
Feb 25, 2017 rated it really liked it
Deel 3 van de Steppoli-tetralogie, waarvan de delen afzonderlijk kunnen gelezen worden. Een wereldvreemde, door vliegangst verlamde en door een internetfotomodel in de luren gelegde professor klassieke talen schrijft zijn meelijwekkend relaas neer vanuit een Argentijnse gevangeniscel. De liefde in al haar ontzettende en minder fraaie facetten uit de doeken gedaan, met een professor Unrat van het digitale tijdperk als spotvogel. Pfeijffer bewijst na 'La Superba' en 'Brieven uit Genua' onomstoteli ...more
Inge
May 29, 2017 rated it really liked it
‘Ik heb de liefde van mijn leven ontmoet’, zegt de Amerikaanse professor die een hoofdrol speelt in Peachez. Als surfend op het internet is hij verliefd geworden op een fotomodel. De liefde brengt hem – ondanks zijn vliegangst – duizenden kilometers van huis. Vanuit een gevangenis in Buenos Aires vertelt hij zijn verhaal.
Pfeijffer trekt je met zijn verfijnde proza mee in zijn belevingswereld. En hij boort daarbij fundamentele kwesties aan, zoals de vraag of we de ander werkelijk kunnen doorgrond
...more
Karin Baele
Aug 15, 2018 rated it it was amazing
Maar zij, zij is onschuldig. Fenomenaal!
Marcia
Feb 03, 2018 rated it really liked it
Shelves: literatuur, romantiek
Catfish voor volwassenen! Peachez. een romance is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een universitaire professor die op internet de liefde van zijn leven ontmoet. In het eerste hoofdstuk blijkt echter al dat hij dit verhaal schrijft vanuit de gevangenis, dus ergens is er iets misgelopen. Hoewel de prof niet altijd een even aangenaam personage is - ik vond hem bij vlagen erg arrogant - is dit wel een zeer mooi liefdesverhaal.
Mijn complete recensie lees je op Boekvinder.be.
Gerbrand
Feb 26, 2017 rated it really liked it
Shelves: fiction-nl

De verteller, hoogleraar latinistiek aan de Fredo universiteit, schrijft dit verhaal vanuit een gevangenis in Buenos Aires. We weten al bij voorbaat, dit verhaal eindigt niet goed. Eigenlijk gaat deze roman over geloof, hoop en liefde. Daar speelt de schrijver voortdurend mee op zijn geheel eigenwijze. Het begint allemaal met een onschuldige e-mail van Sarah.

“Ik geloofde in haar, en mijn liefde voor haar nam de vormen aan van hoop.”

Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Omdat ik zo on
...more
Benny
Apr 02, 2017 rated it really liked it
Lichtvoetig en toegankelijk, doch niet gespeend van enige bezinning over de ware aard van liefde en geloof, is Peachez, een romance, de nieuwste publicatie van Ilja Leonard Pfeijffer een hoogst amusant intermezzo binnen het oeuvre van de haarboswuivende grootmeester uit Genua, die zich met zijn superbe boeken stilaan naast Jeroen Brouwers heeft gehesen als beste Nederlandse schrijver.

Dit werkje vol krolse stilistiek gaat over een vermaarde latinist die zich digitaal laat ringeloren door verliefd
...more
Casper Veen
Feb 20, 2017 rated it really liked it
Wederom geweldig werk van Pfeijffer. Voor de mensen die dit mooi vinden, raad ik Pfeijffers epische gedicht Lilith aan
Dolf Patijn
Dit verhaal wordt in retrospectief verteld en het wordt vanaf het begin duidelijk dat de zaken niet zijn gelopen zoals de hoofdpersoon, een wat stoffige professor aan een universiteit ergens in Europa, had gehoopt want hij zit in de gevangenis in Buenos Aires en na de eerste hoofdstukken is het al duidelijk hoe hij daar is terechtgekomen. Daar hoef je het verhaal verder niet voor te lezen.

Het verhaal, dat is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal waarin een Oxford professor het slachtoffer wa
...more
Marijke Carpentier
Jul 05, 2017 rated it it was amazing
Peachez, een romance van Ilja Leonard Pfeijffer leest als een trein, zelfs als een thriller, als een stukje filosofie over geloof, hoop en liefde, over werkelijkheid en fantasie, als een sterk staaltje literatuur met een indrukwekkende plot. Een boek om, om verschillende redenen, met een "wow" dicht te slaan en spijt te hebben dat het al uitgelezen is.
Myriam
Feb 25, 2017 rated it really liked it
Shelves: novel
'Waar het stille oude marmer, basalt en zandsteen van mijn Arcadië was afgesleten onder het gewicht van eeuwen en in al haar verborgenste krochten sporen en littekens vertoonde van oude verhalen en de waarheid, toonde zij mij een fata morgana in neon van een gloednieuw paradijs, geheel verzonnen en uit het niets geconstrueerd op barre woestijngrond waar eerder geen bloem had gebloeid.'
Emma
May 20, 2017 rated it really liked it
4,5
Jan
Jun 22, 2017 rated it liked it
De eerste tekstpagina van de korte roman ‘Peachez, een romance’ van Ilja Leonard Pfeijffer trekt meteen de aandacht, zo kleurrijk is die passage.
Een stuk van de tweede tekstpagina intrigeerde mij meteen, met het idee dat hierin wellicht een motto van het boek schuilgaat:
“Als het bestaan zich met al zijn ware en valse sentimenten volledig in het hoofd voltrekt, waarvan ik alleen maar meer overtuigd ben geraakt, lijkt het leerzamer om zich te verhouden tot de helder geformuleerde gedachten van de
...more
Guido
Jul 11, 2017 rated it really liked it
“Op goed geluk bewoog ik mij door de drommende horden van uitbundig bepakte en bezakte levende doden die op schijnbaar willekeurige plekken eindeloze rijen vormden alsof ze Egyptische slaven waren die werden afgebeuld bij de bouw van een piramide en die hun zware last een moment op het zand had laten rusten in afwachting van zweepslagen als verdiende straf voor hun bestaan. De slavendrijfsters waren vrouwen van plastic in de harde uniformen van luchtvaartmaatschappijen met dodenmaskers van make- ...more
Paul
Jun 27, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Vier sterren vind ik een beetje overdreven, maar drie sterren vind ik dan weer te weinig. ILP is een zeer goede schrijver, maar ik betwijfel of er echt iemand zo neief kan zijn, als het hoofdpersonnage. Professor of niet.
Monique
Aug 22, 2018 rated it really liked it
Shelves: read-in-2018
Prachtig verhaal in prachtige taal. Genoten van alle Latijnse spreuken. En ja, op de een of andere manier deed 'proffie' me denken aan mijn eigen docent Latijn van weleer...
Eric Boot
Apr 26, 2018 rated it really liked it
wat hilarisch :)
Karel
Apr 03, 2017 rated it liked it
Een wereldvreemde professor klassieke talen wordt voor de eerste keer verliefd en verliest vervolgens compleet zijn verstand. Het dunne verhaallijntje is voor Ilja Pfeijffer slechts een excuus om ons te trakteren op een resem geraffineerde volzinnen, gelardeerd met raak gekozen Latijnse citaten. Meer een stijloefening dus dan een roman.
Mellius
Feb 17, 2017 rated it it was amazing
Shelves: north-america
Een prachtig literair kunststukje over een onmogelijke liefde tussen een maagdelijk teruggetrokken letterenprofessor op leeftijd en een jeugdige cyberbabe.

De aardse directe oneliners van Peachez wisselen zich af met wollige en van latijn doordrenkte volzinnen en gedachten van Proffie.

Ik heb genoten van de raak geformuleerde filosofieën, die ik hier helaas niet uit de doeken kan doen.
Siebe Hiemstra
Mar 01, 2017 rated it it was amazing
"[..] ik vind het eerlijk gezegd een nogal beperkt en zelfzuchtig concept van liefde om haar te definiëren in termen van rendement van een investering van gevoelens van genegenheid die zich in gelijke munt terugbetaalt."
Matthijs Budding
Mar 22, 2017 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Godskolere.
Klaas
Jun 20, 2017 rated it it was amazing
Ze gaan niet goed samen en ze zitten niet op dezelfde zetel, waardigheid en liefde.
Katelijn D.
Apr 04, 2017 rated it really liked it
Deze in heel mooie taal geschreven korte roman deed mij af en toe (glim)lachen. Ik zag voor mijn ogen gebeuren hoe een beetje wereldvreemde wetenschapper zich naïefweg in de luren liet leggen.
Nathalie
Apr 13, 2018 rated it liked it
Saint-Amour 2018 in Antwerpen was mijn eerste echte kennismaking met het werk van Ilja Leonard Pfeijffer, een korte signeersessie op de boekenbeurs van 2017 niet te na gesproken. Hij las daar de eerste bladzijde voor uit dit laatste werk van hem. Die eerste bladzijde en zijn optreden maakten best veel indruk. Ze getuigden van mooie zinnen en van een buiten zinnen verliefde man.

Die verliefde man is een professor in de Latijnse taal en de oude Romeinen oftewel de Latinistiek, in een verzonnen Ita
...more
Jacques
Jul 31, 2019 rated it it was amazing
Liefde in tijden van internet. Pfeijffer schreef een verhaal gebaseerd op de ervaringen van fysicus Paul Frampton. Wetenschapper van middelbare leeftijd met vliegangst laat zich verleiden door een fotomodel en trapt in de val van cocaïnesmokkelaars. Intelligent, grappig, spannend... De wijze waarop het boek bij je binnenvalt (hfst.1) is al vijf sterren waard.
SillySuzy
May 08, 2017 rated it it was amazing
Shelves: dutch
Geweldig boek. In één adem uitgelezen.
Els De Laere
Mar 06, 2017 rated it really liked it
Geloof, hoop en veel liefde.
Of toch maar schijn?

"Ik heb de werkelijkheid onderschat. Want toen mij overkwam wat mij overkwam, was dat, ondanks de eeuwenoude bekendheid van het fenomeen en mijn uitvoerige studie van al zijn verschijningsvormen en effecten, nieuw als ontwaken op de jongste dag."
Jorg Van Velzen
Mar 19, 2017 rated it it was amazing
Top boek! Ga dit lezen!
Melissa Giardina
Feb 17, 2017 rated it it was amazing
Alweer een fenomenale Pfeijffer.
Wim DG
Apr 10, 2017 rated it liked it
Shelves: dutch
Aangename kennismaking met Matty's nieuwe literaire favoriet.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • En we noemen hem
 • Halleluja
 • Compassie
 • Rivieren
 • De gevleugelde
 • Het tegenovergestelde van een mens
 • Na Mattias
 • We zullen niet te pletter slaan
 • Stern
 • Berichten uit het tussenhuisje
 • De consequenties
 • De trooster
 • Schaduwkind
 • Noord
 • Een honger
 • Er moet iets gebeuren
 • Onheilig
 • Zuivering
See similar books…
Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Voor de Boekenweek 2000 s ...more
“De wederzijdse liefde is zelden een logisch gevolg van een objectieve evaluatie van het totaal aan kenmerken, karaktereigenschappen, kwaliteiten en onhebbelijkheden van de ander en begint in ieder geval nooit zo. Veeleer dan op een analyse van hoe de ander werkelijk is, is de liefde gebaseerd op de tamelijk willekeurige aanname of het roekeloze besluit dat de ander zich leent tot de projectie van onze verlangens.” 2 likes
“Ik ben mij ervan bewust dat er lieden zijn die geneigd zouden kunnen zijn te beweren dat onze relatie nooit heeft bestaan. Hoewel ik begrijp wat zij bedoelen, moet ik hen met klem tegenspreken. In heel de woelige maalstroom van schijn, fictie en bedrog, waarin niets was wat het leek, was er één ding echt en oprecht, en dat waren mijn gevoelens voor haar. De liefde die ik voor haar heb opgebracht en gekoesterd, was sterk, reëel en welhaast tastbaar zo fysiek in haar effecten op mijn gemoed en gestel dat het banale feit dat ze niet bestond daar niets aan kon veranderen.” 0 likes
More quotes…