Jump to ratings and reviews
Rate this book

Zmajska Zora

Rate this book
Stara domaja je moćno mjesto.

Vještica s Manhattana koja dolazi u Istru na oporavak – to možda zvuči neobično, ali neobični događaji tu tek počinju. Serena stiže u Pazin gdje je dočekuje mnogo toga što nije mogla ni zamisliti, ali nad njom i cijelim krajem nadvijaju se i crni oblaci koje netko mora zaustaviti. A taj netko će, po svemu sudeći, morati biti upravo ona. Kad joj zatreba pomoć, morat će odlučiti kome može vjerovati. I hoće li zajedničkim snagama uspjeti dočekati zmajsku zoru.

191 pages, Hardcover

Published November 1, 2016

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Milena Benini

200 books54 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
9 (20%)
4 stars
18 (40%)
3 stars
15 (34%)
2 stars
2 (4%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 10 of 10 reviews
Profile Image for Marijan Šiško.
Author 1 book63 followers
April 26, 2017
Kao prvo, iznenadilo me kako je knjiga kratka. Kad sam ju počeo čitati jako mi se svidjela, dijalozi, ideje, sve je išlo nekako spontano, a onda nakon dolaska u Istru, sve kao da se ubrzalo, nedostajalo mi je malo razrade samog sustava i hop-već smo na kraju.
obično se žalim da knjige imaju previše stranica. Mislim da je ova mogla imati još stotinjak.
Profile Image for Vedran Karlić.
210 reviews34 followers
April 2, 2017
Što kazati? Ne sjećam se kada sam zadnji puta knjigu pročitao u jednom danu pošto je bila zabavna, brzo se čitala i cijelo vrijeme me je zanimalo što će biti dalje.

Fantasy je žanr kojeg jako volim. Priznajem, premalo čitam domaće radove, no ako nešto u njima volim to je korištenje naših mitologija, priča, predaja, lokacija pa čak i mentaliteta. Ovog puta fokus je na Istri. Mislim, knjiga je dobila Sferinu nagaradu, ima vještice, nešto malo ljubavi, zmajeve pa čak i mačiće. Kako ne uživati u tome, kako to ne preporučiti drugima.

Čista petica od mene. Baš je bio užitak. I ako ste dobili preporuku, odvojite vremena za ovo.
Profile Image for Tonkica.
625 reviews117 followers
December 12, 2022
3.5

ODLIČNA IDEJA! Odlično mjesto radnje koje jako dobro prati samu ideju. Likovi zanimljivi, čarobnost, vile, zmajevi, vještice, krsnici... Tko voli, ovo se čini presuper.

No, navedeno je ono što se dobije i ništa više. Samo kostur, natuknice ili čista ideja koju sada tek treba razraditi. Na žalost, ako niste vidjeli Istru, tj. Pazin i Motovun, nećete ih ni moći zamisliti, likovi i radnja nisu dobili ništa više od samog opisa s poleđine. :-(

„Visoka“ ocjena od mene jer su mi ideja i mjesto radnje super. Istru često posjećujem i ugodno se tamo osjećam. Ideja legendi i čarobnosti je odlična, a i spisateljice više nema da bi se „obranila“ na ove moje nedostatke.

Jako mi je bilo žao što sam na kraju ostala kratkih rukava i dobila ispijanja kave i problem s jet legom glavne protagonistice na više od pola ove prekratke knjige (možda je to bio problem?).

Potražit ću još njezinu „Svećenicu Mjeseca“ s nadom da je T-portalova nagrada s razlogom osvojena. Jer nagrada Artefakt za najbolji roman 2017. godine za Zmajsku zoru mi netko treba detaljno objasniti, kao i ostalim razočaranim članovima čitateljske skupine Nedopričljivi Gradske knjižnice Rijeka.
Profile Image for Sandra Nedopričljivica.
670 reviews65 followers
October 23, 2021
- Čitateljski klub Nedopričljivi ju je izabrao za Mjesec hrvatske knjige, nažalost loš izbor
- Odlična ideja, ali samo to
- Prekratko, zbrkano i nedorečeno, nastavaka nažalost neće biti
- Previše jet laga i ispijanja kave, premalo Istre
- Zmaj se naglo pojavi i naglo nestane
- Nagrada Artefakt??? Pitam se kakva su onda bila druga djela u konkurenciji
- Draga Milena, počivaj u miru. Žao mi je što sam ti "popljuvala" knjigu, ali sigurno ću potražiti još neki tvoj uradak. Hvala ti!
Profile Image for Maja Shinigami.
272 reviews45 followers
October 22, 2017
Uf, okej je ovo, možda neki nastavak ako nije bed. Jedini fail što je ovo užasno kratko tako da su i događaji ubrzani, likovi zbog toga malo plošni i odnos među likovima malo napet, nema neke bliskosti. Možda "Zmajsko jutro" ili "Zmajsko poslijepodne" ne bi bili na odmet.
Moj naklon Mileni, as always.
Profile Image for TaxusNocturnus .
146 reviews2 followers
November 17, 2020
Njena prva knjiga koju sam pročitala. Zaintrigirao me naslov i hrvatska autorica. Ideja mi je sjajna, tema točno što i inače volim, ali...
Tema - vještica Serena odlazi na odmor u "staru domaju" Istru iz SAD-a i, uz vodiča Matiju (koji je isto vještac), probudi, ali i spasi pazinskog zmaja.
Iskreno, knjiga mi je prekratka. Ubrzano mi se sve događa, puno informacija odjednom, kao da se spisateljica nije mogla odlučiti kojim smjerom krenuti, pa je sve ubacila unutra. Što me ustvari i ne bi smetalo da su svi ti detalji vještičjih klanova, Sereninog porijekla, Matijine povijesti, priča o zmaju, nisu tako šturo napisani.
Ideja mi je dobra, likovi su solidni, pisanje je solidno, ali, očito razmažena drugim fantasy piscima, fali mi mesa.
Solidna trojka i svakako ću još koju knjigu ove spisateljice staviti na TO READ listu.
This entire review has been hidden because of spoilers.
Profile Image for Leo Mazzi.
36 reviews
July 30, 2021
A good start, a nicely developed plot, a space with a great potential for side stories ... but in my opinion with a poor ending - unfortunately seemed like the writer was in a kind of a hurry and wanted just to end it so everything ended "in a blink of an eye" :(
Displaying 1 - 10 of 10 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.