Jump to ratings and reviews
Rate this book

Nu te împiedica de mine, te implor!

Rate this book
O relație pasională, ce o consumă și o intoxică, dar care a căpătat o dependență periculoasă, o aduce pe Ana în pragul confuziei. Dându-și seama că derapează, se internează de bunăvoie într-un sanatoriu pentru a-și trata suferințele sufletului.

Aici îl cunoaște pe Iv, medicul ei curant…

200 pages, Paperback

Published December 1, 2016

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Georgiana Vâju

7 books100 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
105 (61%)
4 stars
36 (20%)
3 stars
13 (7%)
2 stars
11 (6%)
1 star
7 (4%)
Displaying 1 - 26 of 26 reviews
Profile Image for Andreea  Drăgan.
84 reviews120 followers
May 1, 2018
Imprumutata de la Biblioteca Racari

- Multe greseli (de tastare si gramaticale).
- Nu mi-a placut cum o trata Iv pe Ana, fazele alea de violenta si marlanie intreceau orice masura.
- Nu am rezonat aproape deloc cu romanul, nu ma prind partile despre iubirea aia siropoasa, despre care folosim multe figuri de stil.
Profile Image for Marina Neagu.
Author 4 books66 followers
February 6, 2017
5/5 stele si astept cuminte sa apara vol 2.
Felicitari, Georgiana!
Profile Image for Teodora.
223 reviews39 followers
July 29, 2019
Recenzia completă o găsiți pe Fata din bibliotecă

O carte de o sensibilitate remarcabilă, care filozofează pe înțelesul tuturor despre conceptul iubirii, a descoperirii sinelui și a capacității omului de a se vindeca de rănile sufletești. De-a lungul secolelor, s-au descoperit diverse remedii pentru bolile și rănile trupești, însă sufletul rămâne o enigmă grea de descifrat. Pentru suflet nu s-a găsit remediu. Da, și sufletul se mai îmbolnăvește. Și sufletul poate fi rănit. Și probabil că vă întrebați, pe el cine îl îngrijește? Ei bine, răspunsul este foarte simplu. Noi ni-l vindecăm. Și, în principiu, singurul medicament care ne vine în ajutor este timpul.

Ana este acel gen de persoană care analizează și trece prin filtrul rațiunii orice informație. Nu pot să spun că despică firu-n patru. Nu. Ea îl despică-n 15. Rumegă orice fărâmă de informație, uneori până la epuizare, o întoarce în minte pe toate laturile astfel încât să se asigure că nu-i scapă nimic. Ca orice om normal, are vicii. Mărturisește că fumează și bea cafea în cantități industriale. În schimb, nu consumă alcool. Dar, sincer acum, mintea ei este suficient de aglomerată de gânduri și meditații, nu mai e nevoie și de alcool ca să-i încețoșeze rațiunea.
Author 6 books49 followers
April 15, 2017
Cu o iubita ca Ana, bietul Iv o sa ajunga el insusi la ospiciu. :D Lasand gluma la o parte, mi-a placut foarte mult aceasta carte, cu toate ca nu prea citesc romance. Autoarea foloseste mai mult dialogul, sarind peste descrieri; i-am apreciat originalitatea si faptul ca, cumva, Georgiana a reusit sa inchege ceva coerent, in ciuda faptului ca povestea e intrerupta destul de des de panseurile Anei. Astept volumul doi.
Profile Image for Oliviana Georgescu.
313 reviews22 followers
April 7, 2017
Un profund roman psihologic, cu o tușă de romantism, foarte bine scris, care sondează cu finețe psihicul uman. Cartea are în prim plan iubirea, cu multiplele ei fațete. Ce este iubirea? De ce iubim? Este iubire ceea ce simțim față de cineva într-o anumită conjunctură? Cartea nu își propune să răspundă la aceste întrebări - mai ales că nu există răspunsuri universal valabile, fiecare poate da propria interpretare în funcție de experiența proprie și propriile trăiri - dar cu siguranță oferă teme de gândire.
https://www.delicateseliterare.ro/nu-...
Profile Image for Maria-Emanuela Coman.
137 reviews27 followers
February 7, 2017
“Nu te împiedica de mine, te implor!” este povestea Anei, un tânăr psiholog, ce din prea multă iubire dăruită și neîmpărtășită, începe să realizeze că realitatea ei este pe punctul de a căpăta nuanțe confuze, simptome de halucinații și delir îi aleargă prin minte, iar iubirea ce se presupunea că trebuie s-o urce pe culmi ale nemuririi, o aruncă în prăpastie înainte de vreme.

Recenzia o gasiti aici: http://chicklitmagazine.ro/nu-te-impi...
Profile Image for Alexa Dragan.
Author 2 books14 followers
November 4, 2017
O poveste cu adevarat superba, ce m-a captivat de la inceput pana la ssfarsit. O poveste ce mi-a ajuns la suflet si ce abia astept sa ii aflu deznodamantul. Superba, Georgiana. Sunt sigura ca volumul doi va fi daca nu la fel, cel putin mult mai super chiar si decat primul. 😍💖❤😀
April 18, 2017
.....se spune ca după marea greșeală a vieții ,vine iubirea vieții; sa speram ca așa este și pt tânăra psiholog Ana,care aflată in pragul decepției se internează la o clinica și se simte atrasa de doctorul ei,Iv.
Nici doctorul IV nu se lasă mai prejos și de fiecare data când are ocazia ii da de înțeles ca o place.
Ana se afla între cei doi bărbați,nici pe IV nu l-ar refuza ,dar așteaptă cu sufletul la gura fiecare mesaj primit de la "fostul".
Cartea se sfârșește când fostul vine sa o viziteze,ii povestește ca are o relație cu cineva,dar ca este indecis referitor la sentimentele care le nutrește,iar Ana efectiv este doborâtă atât fizic și psihic de acesta veste,ajungând la urgente.
Ana ii scrie un mesaj de adio "fostului"și se hotărăște sa revină la clinica pt a se trata in continuare și pt ca simte ca are sufletul aproape vindecat.
***mi a plăcut modul cum autoarea a descris toate gândurile și explicatiile Anei ,o carte foarte psihologică .
Lectura plăcută!!!
April 25, 2017
„Nu te împiedica de mine, te implor!” este un roman de dragoste cu tentă psihologică ce ilustrează sentimentele umane şi se focusează pe ele. Iubirea, pasiunea, dorul, tristeţea şi suferinţa reprezintă amalganul de sentimente prin care trece Ana, personajul principal de altfel, o femeie în vârstă de 32 de ani care, de bună-voie, se internează într-un sanatoriu pentru a-şi reface sufletul. Însă, ce nu ştie ea este că acolo inima ei va deveni mai confuză odată cu apariţia medicului ce o are în grijă.

Recenzia cărții: http://pierduta-printre-cuvinte.blogs...
Profile Image for Alexandra Alexyna.
389 reviews20 followers
December 29, 2017
un stil usurel sau mă rog stilul de a scrie te prinde . Însă subiectul propriu-zis nu a fost pentru mine . Şi puţn cam depresivă . Dar all in all a fost ok şi acest fapt se vede că am citit-o într-o zi
Profile Image for Alina Serban.
Author 9 books58 followers
January 12, 2018
Recunosc, mi-a luat ceva timp să citesc cartea pentru că prima dată nu s-a lipit deloc de mine. Astăzi am decis să îi mai acord o şansă şi, în doar câteva ore am şi terminat-o.
Aş fi vrut să îi fi dat 5 stele, dar din pacate sunt multe chestii care mă opresc să o fac.
Romanul a reuşit să-mi stârnească râsul de mai multe ori şi asta e ceva ce pot aprecia.
Subiectul ales este şi el unul interesant, doar că, ar fi putut fi abordat altfel. Ana cu siguranţă nu are depresie. De fapt, Iv spune asta, ca după aceea, tot el, să revină şi să spună că are. E complicat.
Din punctul meu de vedere nu are depresie.
Mi-ar fi plăcut să existe mai multă descriere a gesturilor personajelor. Multe replici de dialog erau prea scurte şi prea seci. Se succedau prea repede pentru gustul meu.
De asemenea, cred că ar fi fost mai interesant dacă prima dată Iv şi Ana ar fi avut o relaţie formală şi normală de doctor pacient. Suspansul ar fi fost construit altfel. Aşa devine uşor ciudată situaţia lor. Mai ales că un medic nu ar trebui să fie atât de cordial cu pacientul său. Ca să nu mai zic că medicul psihiatru nu ar trebui să-ţi fie prieten, din motive obiective evident. Daca psihhiatrul, ori, după caz, psihologul (sunt două noţiuni diferite) îţi e prieten atunci nu-ţi poate fi medic, sub nici o formă. Pentru că nu îşi mai poate separa emoţiile de ale tale. Dacă greşesc să-mi fie cu iertate.
Cu un medic care se ocupă de probleme strict fizice e ok să dezvolţi o relaţie de prietenie pentru că el tot e în stare să afle ce-i cu tine, ce boala ai sau nu. Cu medicul care se ocupă de psihic, de mental, nu prea.
Acesta fiind zise, "Nu te impiedica de mine, te implor!" e o lectura usoara care curge repede, dar careia ii lipseste ceva. Poate ca personajele meritau sa fie conturate mai bine. Discutiile dintre ele mi s-au parut de multe ori usor copilaresti. Nu am inteles (si mi-ar placea sa mi se spuna) ce varsta au protagonistii. Poate am ratat eu sau nu mai retin pentru ca primele 50 sau 60 de pagini le-am citit prin august. Stiu ca Ana are 20 si ceva de ani.
Din punctul meu de vedere romanul se termina bine si nu ar fi avut nevoie si de un al doilea volum. Are un final deschis, cu multe posibilitati care ar fi putut fi dezvoltate de imaginatia cititorului.
Ca un P.S. Finalul e cel mai reusit aspect din carte. Merita sa o cititi macar pentru treaba asta. Umorul e iarasi fain.
E un roman de draogste cu tuse psihologice, cel putin eu asa l-as incadra. Un roman despre cum sa treci mai departe peste o trauma din trecut.
Profile Image for Oana Crâmpeie de suflet .
394 reviews34 followers
January 15, 2018
„Nu te împiedica de mine, te implor” este un roman psihologic cu multe accente romantice și filosofice, care aduce în discuție iubirea, acea iubire simplă, pură, care te poate face să te înalți până în cele mai înalte sfere atunci când îți este împărtășită sau te poate coborî în cele mai tenebroase abisuri atunci când nu știi exact ce anume să aștepți de la cel care este regele sufletului tău. Este un roman despre cunoașterea de sine și vindecarea sufletului prin introspecție și fină analiză psihologică. Este o minunată introducere în lumea Anei, care se contopește la un moment dat cu cea a lui Iv, pe care abia aștept să o descopăr mai mult în următorul volum (descrierea acestuia din final anunță o acțiune extrem de amplă).
http://sufletsicrampeie.blogspot.ro/2...
Profile Image for Mădălina Chira.
Author 2 books49 followers
August 26, 2017
Am terminat-o și îmi vine să o iau de la capăt... Mi-a plăcut foarte, foarte mult! Pe finalul volumului când au dormit împreună Iv și Ana, apoi a apărut afurisitul ăla de prieten al ei, am stat cu sufletul la gura. Și am fost așa de mandra de ea cand s-a debarasat de tipul ăla încât am pupat cartea! Bărbatul respectiv e genul care execută cu zâmbetul pe buze și care ucide cu un sărut. Pare blând și bun, dar e de fapt un călău. Nu îl sufăr, nemernicul. Ești un suflet nespus de sensibil și cu un raționament aparte, un om care are capacitatea de a dezvălui foitele sufletelor cititorilor sai. Te felicit cu toată sinceritatea mea pentru aceasta idee și aștept cu foarte multa nerăbdare atât continuarea seriei, cât și următorul tau roman. O să le citesc pe toate fără discuție. Mulțumesc frumos pentru călătoria minunata oferita!
Profile Image for Daniela Faur.
Author 8 books27 followers
November 20, 2018
Doamne... prin cate emotii m-a trecut cartea asta! Nu m-as fi asteptat sa-mi placa atat de mult! Nici nu mi-am dat seama cand am terminat-o. Ana e parte din noi, din fiecare femeie, e glasul nebuniei si-al ratiunii deopotriva. Stie si nu stie ce vrea, dar vrea sa-si vindece sufletul si face pe dracu-n patru sa-i faca dreptate inimii ei. E o poveste care te cucereste pe nesimtite! Bravo Georgiana!
1 review2 followers
February 6, 2017
Existau semne evidente că această carte nu se înscrie în genurile din care aleg de obicei cărțile pe care urmează să le citesc. Până şi titlul este unul care indică faptul că este o carte care se adresează în special femeilor. Din motive total subiective am ales să dau o şansă cărții. Şi nu am greşit. Am avut parte de o călătorie extraordinară. Faptul că narațiunea curge natural, la persoana întâia, m-a făcut să asist la toată povestea în cel mai intim mod.
Ana, tânăra psiholog care încearcă să-şi pună ordine în viață, ni se arată în toată splendoarea sufletului său. Este "the girl next door" la care toți bărbații visează. Dar nu este ternă, nu! Este inteligentă, ironică, sarcastică, visătoare, dar şi puternic ancorată în realitate. Are o singură "slăbiciune": îşi lasă inima să ia decizii. Asta însă vine ca o încununare a calităților ei.
Acțiunea este liniară, lipsesc artificiile scriitoriceşti menite să se joace cu mintea cititorului, dar sunt convins că autoarea nici nu a intenționat asta, ci a dorit mai degrabă să ne permită să aruncăm o privire indiscretă în sufletul unei femei. Şi nu există mai mare mister pe lume decât femeia cu sufletul şi mintea ei. Suntem la un pas ca oamenii de ştiinţă, după ce au rupt particulele subatomice în particule şi mai mici, să desluşească tot misterul lumii văzute sau nevăzute. Sufletul şi mintea femeilor însă nu vor fi înţelese. De asta iubim femeile, noi bărbații. Pentru că doar încercând să le înţelegem avem parte de aventura vieţii noastre.
Revenind la carte... Autoarea dă dovadă de un real talent. Crează personaje credibile, le pune într-o situație de viaţă normală, dar scoate totul dintr-o poveste care poate fi a oricui. Asta pentru că adevărata acțiune, plină de suspans, de neprevăzut, de spectaculos se petrece în inimile celor două personaje principale.
Mă bucur din suflet că am citit această "carte pentru femei". Ba mai mult, consider că e o lectură obligatorie pentru bărbaţii care doresc să încerce a cunoaşte Femeia!
Profile Image for Colt De Rai.
8 reviews
April 19, 2017
Recenzia completa: https://coltderaiblog.wordpress.com/2...

Ana este o tanara in varsta de 33 de ani, psiholog, cu o viata amoroasa tumultoasa, pasionala, dar toxica.

“M-am ridicat intr-un tarziu, destul de greu, m-am tinut de pereti si de tot ce mi-a iesit in cale ca sa pot ajunge pana la chiuveta, mi-am spalat sangele de pe fata, apoi am cercetat chipul reflectat in oglinda. Nu era al meu. Ere spiritual meu, dar era chipul altei femei. Una schimonosita de durere, cu ochii rosii si umflati, cu parul valvoi, cu buzele arse si crapate de atata plans.”

Dupa o deceptie in dragoste, hotarata sa-si ia destinul in propriile maine, se interneaza intr-un ospiciu pentru a se trata. Aici il cunoaste pe Iv, medical ei curant, un medic cu metode atipice. Curand dupa internare, Ana realizeaza ca beneficiaza de un tratament preferential, I se permite accesul cu lumea de afara, poate utiliza laptopul si chiar si internetul, dar mai mult decat atat, poate pleca si se intoarce oricand doreste.
Profile Image for Cristinne Campean.
1 review9 followers
February 14, 2017
I’ve brought this book with me on a ski vacation because, you know, I wanted to read something whenever I would have a break. Well… I’ve finished it even before I get to start my holyday. It got me so tangled within the thoughts and the amazing feelings of this smart girl, Ana, that I couldn’t bring myself to take my eyes off it until I finished it.
What’s it about?
We all fall in love, we all look foolish when it happens, and batshit crazy when the love doesn’t end up to be quiet what we’ve imagined… We all wish to have a doctor of some kind to “make us whole again”, to put up with all that hurt. We all wish to be able to describe the craziness within us, but to be able to put it into words, exactly as it feels… not so simple! Well, she did it!
That’s what I loved about this book!
Profile Image for Diana Macovei.
309 reviews11 followers
May 22, 2017
Nu te împiedica de mine, te implor! de Georgiana Vâju este o lectură plăcută, amuzantă, gânditoare, un amalgam de trăiri rătăcite într-un vârtej de sentimente, căutare de sine, ancorare în viață, afinitatea omului spre atașarea de un alt suflet.

https://goodread.ro/recenzie-nu-te-im...
Profile Image for Puiu Mirela.
379 reviews14 followers
January 11, 2018
O poveste de dragoste frumoasa! Un stil deosebit, o poveste desprinsa din realitate. Multi/multe dintre noi ne-am regasi in aceasta poveste ce te tine cu sufletul la gura.
Profile Image for Ioana Dumitrachescu.
Author 13 books142 followers
February 24, 2017
E geniala! Cartea aceasta te face sa iti doresti sa citesti tot mai mult. Mi-a placut foarte mult cum au fost abordate lucrurile esentiale ale vietii si mai ales dragostea. Da, iubirea asta care te poate ucide, te poate baga in spital si te poate innebuni. Georgiana a transpus starea acestei iubiri in romanul sau si atat de bine incat oricine se poate identifica cu personajul principal, fiindca toti am trecut prin asemenea iubiri.

Iubesc aceasta carte si va recomand sa o cititi! Abia astept sa apara volumul 2 dar si alta carte scrisa de Georgiana.
Profile Image for Alexandra Maria Steblea .
17 reviews1 follower
February 1, 2020
La inceput e destul de prost scrisa( plus greselile de scriere) , sfarsitul te prinde 🥰
cateva texte sunt foarte bine scrise si probabil se regasesc multe persoane in ele
nu stiu daca as reciti-o, dar volumul doi l-as citi pentru a descoperi continuarea si sper ca se va vedea ascensiunea scriitoarei
-sustin autorii romani
-nu i se potriveste coperta din punctul meu de vedere
Profile Image for M S.
7 reviews
October 18, 2017
Atitudinea Anei m-a determinant sa nu gasesc in lecturarea cartii o placere,desi este psiholog,este in aceeasi masura fixista si nu gasesc in portretul ei atitudinea adecvata
Displaying 1 - 26 of 26 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.