Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Hvis der skulle komme et menneske forbi” as Want to Read:
Hvis der skulle komme et menneske forbi
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Hvis der skulle komme et menneske forbi

by
3.86  ·  Rating details ·  1,293 ratings  ·  77 reviews
En stærk roman om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Om vold. Om white trash. Om at blive voksen for tidligt. Om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

"Hvis der skulle komme et menneske forbi" følger en families forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin domineren
...more
Paperback, 318 pages
Published February 2nd 2017 by Lindhardt og Ringhof
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.86  · 
Rating details
 ·  1,293 ratings  ·  77 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Hvis der skulle komme et menneske forbi
Julie Rasmine Larsen
Feb 23, 2017 rated it really liked it
Titel: Hvis der skulle komme et menneske forbi. Forfatter: Thomas Korsgaard. Sider: 318. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgivelsesår: 2017. Anmeldereksemplar: Lindhardt og Ringhof ★★★★

“Nørre Ørum hed den flække, vi boede i. En forstad til mørket, klemt inde mellem utallige andre ligegyldige småbyer. Jeg tror ikke, det er godt for nogen at være der i længere tid.“

Imponerende romandebut af Korsgaard, der giver stemme til et øde, fattigt og ømt landsbyliv i en flække i det mørke Jylland.

Hvis der sku
...more
Maria Johansen
Jun 02, 2018 rated it liked it
Man kan næsten lugte de døde dyr på gårdspladsen og mærke støvet i luften, når man træder ind i fortællingen om 13-årige Tue og hans dysfunktionelle familie.

Tue bor sammen med sin mor, far og to mindre søskende på en gård uden for Skive i Midtjylland. Gården bebos også af de omtrent otte beskidte hunde, af en flok bakteriebefængte rotter og gårdspladsen er fyldt med ragelse og døde dyr. Som familiens otte hunde lever også de tre søskende uden den store indblanding fra voksne. Alle håber de på, a
...more
Andrea Allin Fernandez
Jeg er nok på et sted mellem 3 og 4 stjerner, så 3,5 stjerne ville måske passe bedre.

‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’ er speciel, om end hyggelig at læse, men på en meget trist måde. Det var den følelse jeg sad med, da jeg læste den. Den beskriver et på mange måder tragisk barndomshjem, som er langt fra et idyllisk familiebillede. Er man selv vokset op i 90’erne, vil man kunne nikke nostalgisk til de mange generelle beskriver af tiden, hvilket er fornøjeligt at læse.

Man skal ikke forv
...more
Christina Ruskjær
Jul 29, 2018 rated it it was amazing
Shelves: min-bogreol
Jeg er dybt imponeret over at man i så ung alder kan skrive så vellykket. En god bog om livet i udkants Danmark
Mette Rønne
Jul 15, 2017 rated it really liked it
Rigtig fin, meget stilsikker og velskrevet roman om en opvækst i udkantsdanmark. Jeg kan godt lide bogens episodiske struktur og det, at den lader læseren om at dømme. Fint tegnede personer og nuanceret skildring af at vokse op i en dysfunktionel familie.
Aeyun
Feb 12, 2017 rated it really liked it
Ægte, og mere end den genre den falder inden for.
David Svinth
Dec 04, 2017 rated it liked it
Velskrevet roman om at vokse op i nullerne i det vestjyske. Jeg læste den med interesse hele vejen igennem, men også uden den store følelsesmæssige påvirkning.
Thomas Korsgaard minder mig om Morten Pape. Dog er Korsgaard noget bedre.
Nanna
Jun 03, 2017 rated it it was amazing
Vild psykologisk indsigt at have i starten af tyverne. Thomas Korsgaard skriver som om han har et helt liv i bagagen allerede. Nøgternt og knugende, men med en sjælden indsigt i menneskelivets knudrede facetter. Total mavepuster af en bog.
Julie Sanders
Apr 03, 2017 rated it it was amazing
Underspillet og underholdende. En rigtig page-turner.
Lars Poulsen
Dec 09, 2017 rated it it was amazing
Med en debut som "Hvis der skulle komme et menneske forbi", er der vist ingen tvivl om at Thomas Korsgaard har sparket døren ind til en karriere som forfatter. De fleste debuterer uden at der er ret mange andre end familie og venner der opdager det, og så er der dem der som Korsgaard gør det med et brag.

I bogen følger vi en families følelsesmæssige forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faren er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien me
...more
Annegrethe Skov
Jeg synes faktisk denne roman er lidt kedeligt fortalt. Det er en jysk landsbyudgave af "Planen", som jo også var en debut. Nogle steder er der rigtigt flotte sproglige passager, som man gerne vil gemme og tage med sig altid. Men - mange steder er sproget fladt, ligegyldigt og endda ukorrekt, bl.a. var der et par umotiverede steder med den så moderne hyperkorrekthed, som irriterede mig. Jeg hørte den som lydbog, læst op af forfatteren. Det havde sin charme at man kunne høre den unge forfatters s ...more
Regina
May 22, 2018 rated it liked it
Denne bog afbilder en ’klassisk’ familie, som de fleste af os ved eksistere, men som vi sjældent taler om.

Den er utrolig jordnær men samtidig er den også trist og hjerteskærende.
Tue fortæller os om sin opvækst og hvordan det fattige landsbyliv ikke altid er danner trygge rammer, trods de ellers frie omgivelser. Vi bliver præsenteret for en både fysisk og psykisk voldelig far mens moren overser sine børns behov grundet psykiske mén.
Da det er Tue der fører ordet, får læseren et direkte indblik
...more
Jane
Mar 18, 2017 rated it liked it
Thomas Korsgaard kan skrive, han er et kæmpe talent og jeg håber ved Gud, der kommer mere fra hans hånd. Karaktererne er levende beskrevet, sikkert fordi han i bogen gør godt brug af hovedstolen (hvilket Korsgaard ikke har lagt skjul på), man ser dem for sig og det ligger lige for at filmatisere bogen, så god er historien og karakterbeskrivelserne.
Jeg er vild med sproget i bogen og der er da også masser af sprogblomster, men det må nødvendigvis trække ned, at bogen desværre lider under en mange
...more
Anne-Sophiemarie Fris Meng
Sep 15, 2019 rated it really liked it
Tue er det mest kære menneske! Jeg glæder mig til at lære mere om ham i “en dag vil vi kunne grine af det”
SidseC
Jul 06, 2018 rated it it was amazing
en vigtig, troværdig, ærlig og hjerteskærende roman om en opvækst i en dysfunktionel familie.
Mie Jonassen
Jul 29, 2020 rated it liked it
Shelves: bookclub
Fine betragtninger og beskrivelser af en ung drengs opvækst i en dysfunktionel og fattig familie i udkants Danmark i 90’erne.
Desværre savnede jeg handling og en rød tråd i fortællingen- havde en fornemmelse af at alle kapitlerne stod alene og at der manglede fremdrift i historien.
Anders Klarskov
Jul 06, 2018 rated it liked it
En ung debutants vrede skildring af en grusom barndom i en dysfunktionel, forarmet familie med en depressiv mor og en voldelig far, langt ude på det jyske land. Et persongalleri, der spænder fra frastødende til kvalmende. Der er ikke en eneste sympatisk person i bogen.
Forfatteren har åbent vedkendt, at den er delvist baseret på hans egen opvækst. Hans familie er trådt frem og taget stærk afstand fra indholdet, og det forstår man, at de gør. Det føles som at læse forfatterens bearbejdelser af ha
...more
Helle Relund
May 22, 2018 rated it really liked it
Jeg er glad for at have læst den. Den er overkommelig, fængende og realistisk. Glæder mig til at læse fortsættelsen
Marianne Nygaard
May 11, 2020 rated it liked it
Jeg havde glædet mig til den her bog, forventet mig rigtig meget, hørt rigtig meget godt, og måske netop derfor sidder jeg nu med en lidt flad fornemmelse - den var ikke helt, som jeg havde regnet med.
Bogen var lang tid om at fange mig, og omkring en fjerdedel inde i bogen var jeg tæt på at give op. Men heldigvis holdt jeg ud, og jeg endte med at være godt underholdt af den absurde og tragikomiske fortælling. Dog primært fordi jeg selv er opvokset på samme egn og derfor kender mange af de stede
...more
Kim
Dec 31, 2017 rated it really liked it
Shelves: 2017
Så fint skrevet. En stram, nøgtern, jysk “Planen”; med godt sprog og iagttagelser
Søren
Jul 15, 2017 rated it really liked it
Shelves: i-read-this-book
Thomas Korsgaard debuterer med et brag. Hans roman om en sølle opvækst i udkantsdanmark er en interessant og velfungerende pendant til "Planen". Lavmælt, kortfattet og åben hvor Planen er højtråbende, lang og afsluttet. Jeg er virkelig imponeret over denne debutant. Hans sprog er godt, romanen er usædvanlig velkomponeret. Selvom jeg egentlig ikke bryder mig om at læse om børns opvækst i sølle kår, så må jeg indrømme at der kommer gode romaner ud af det.
Michelle
May 21, 2018 rated it liked it
Jeg synes den var interessant og til tider meget brutal. Var meget fascineret af karakterernes psykologiske processer. Jeg ved ikke hvad jeg havde forestillet mig, det var jo ikke fordi jeg ikke kunne lide den, men sad også lidt med en flad fornemmelse bagefter. Ved ikke om det skyldes alt hypen. Jeg har i hvert fald stadig tænkt mig at læse den næste.
Sofie Louise Rønholt Carlø
Jan 06, 2018 rated it it was amazing
Smuk og ægte. En sand fornøjelse.
Kulturtjekket
Feb 11, 2019 rated it really liked it
— Jeg tror nok at mit største konfirmationsønske var en pony. Et ønske, der selvfølgelig ikke gik i opfyldelse, heldigvis, for hvad fanden havde jeg gjort med sådan én som fjortenårig. Tue, hovedpersonen i Thomas Korsgaards ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’ fra 2017, ønsker sig ikke ligefrem en pony til sin konfirmation: Han ønsker sig en ny familie. En ny mor, som ikke sidder i dyb depression og spiller familiens ikke-eksisterende penge væk på online kasino, en ny far som ikke råber, ba ...more
Bodil Sixhøj
Jun 14, 2020 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Josefine Bækgaard
Nov 15, 2020 rated it it was ok
Da jeg fandt denne bog, valgte jeg den pga. alt den flotte kritik. ”Ung forfatter gør det utroligt med debut roman, inspireret af sit eget liv.” Det var jeg nødt til at lytte til.

🎧🎧Titel: Hvis der skulle komme et menneske forbi🎧🎧
Forfatter & oplæser: Thomas Korsgaard

”Hvis der skulle komme et menneske forbi” er en drengs livsberetning i barndommen. Han bor på en gård lige uden for Skive sammen med hans dysfunktionelle familie. Moderen lider af depression og bruger sin tid på internet kasino, fader
...more
Finn Wiedemann
Dec 07, 2017 rated it liked it
Socialrealistisk roman om opvæksten i en dysfunktionel famile. Gennem et par år følger vi hovedpersonen gennem små sceniske og episodiske nedslag typisk i familien med en hårdtarbejdende, men følelsesmæssigt afstumpet far og en psykisk syg mor, som tilbringer det meste af tiden med spille poker foran computeren. Bogens miljø er udkants- og landbrugsDanmark, som er skildret fint og troværdigt. Det lugter af gylle, selvdøde dyr, og der ryges igennem. Bogen skildrer fattigdom, forfald, snyd og bedr ...more
Dorthe Pedersen
Feb 09, 2019 rated it liked it
Jeg er ikke nogen stor tilhænger af autofiktion, og det bærer denne anmeldelse præg af. Jeg føler ved læsning af genren generelt, at der er en skjult agenda, jeg ikke helt kan se og forstå: Skal jeg føle mere eller mindre af og med hovedpersonen? Når historiens elementer både er sande og ikke er det, mister jeg noget af inderligheden i fortællingen.

Og dette ER en inderlig fortælling; inderligt smertelig, inderligt gribende og inderligt frastødende. Man begriber det og mærker det, fordi det er v
...more
Victoria Lisek
Jan 01, 2018 rated it liked it
Jeg fik læst bogen i én aften, og den er nem at komme igennem. Jeg havde ret høje forventninger til den, men jeg var hurtig skuffet over der ikke rigtig var en kæmpe konflikt eller handling - bare flere øjeblikke der var bemærkelsesværdige. Der er også for mange personer til sådan en relativ kort historie. Dog elskede jeg den måde Korsgaard skriver, man kan virkelig mærke en melankolsk tone igennem hele historien. Der er nogle helt små detaljer der nærmest bringer tårer i øjne. Jeg skulle lige l ...more
Mette Mondrup
Mar 30, 2019 rated it liked it
I bogen inviteres man ind i et underklassehjem, hvor de voksne på hver deres måde kæmper for at være i livet. Alt ses gennem drengen Tues øjne - og som barn er han tydeligt på overarbejde mentalt og følelsesmæssigt i sin familie, hvor han og hans søskende meget er overladt til.sig selv. Lyspunkter er mormoren og O.P. O.P. har købt masser af slik , som han har på lager , som han siger : "Hvis der skulle komme et menneske forbi...". Hurtigt læst, skrevet i et enkelt sprog - læsemæssigt en god ople ...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Meter i sekundet
 • En lykkelig slutning
 • Tour de chambre
 • Den, der lever stille
 • Hvor der er fugle
 • Frank vender hjem
 • Planen
 • Til min søster
 • Vi kunne alt
 • Tabita
 • Forsvindingsnumre
 • Og sådan blev det
 • Guds bedste børn
 • Folkets skønhed
 • Skyggedanseren
 • Min mor siger
 • Nye rejsende
 • Ser du månen, Daniel
See similar books…
117 followers
"Hvis der skulle komme et menneske forbi" er Thomas Korsgaards debutroman.

News & Interviews

“Let us remember: One book, one pen, one child, and one teacher can change the world.” That’s Malala Yousafzai, Pakistani human rights...
26 likes · 7 comments