Jump to ratings and reviews
Rate this book

Η σκιά της αμφιβολίας

Rate this book
'' Ποιος μπορεί να πει με ακρίβεια ποιο ήταν το πρόσωπο του καθενός χθες ποια η σχέση μ΄ αυτό που είναι σήμερα ...''

ΕΙΡΉΝΗ και ΓΙΑΝΝΟΣ. Συναντώνται τυχαία στο Παρίσι. Τους συνδέει το κοινό ενδιαφέρον τους για την Τέχνη και τη Λογοτεχνία.
Εκείνη αστή, εγκαταλείπει Αθήνα και Αρχιτεκτονική, απογοητευμένη από το μεγάλο έρωτά της για τον άπιστο Πέτρο Πανδή. Σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Εκείνος, μικροαστός από Θεσσαλονίκη κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, με πενιχρά οικονομικά.
Ο Γιάννος την ερωτεύεται με πάθος.
Η Ειρήνη γοητεύεται από την ειλικρίνεια των αισθημάτων του. Αφήνεται με ενθουσιασμό και τρυφερότητα στη σχέση, αλλά με τη σκέψη στον Πέτρο. Για να τον ξεπεράσει, ακολουθεί τον καθηγητή της Ανρί Μορώ στο εξοχικό του στη Νορμανδία. Η γνωριμία με τους ενδιαφέροντες φίλους του τής δημιουργούν αντικρουόμενα συναισθήματα και αμφιβολίες για την δική της ταυτότητα.
Ο Γιάννος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ερωτευμένος ακόμη με την Ειρήνη. Επιτυχημένος δημοσιογράφος, πραγματοποιεί το όνειρό του να γίνει συγγραφέας. Ο φόβος πιθανής ταύτισης με τον ομοφυλόφιλο αδελφό του τον οδηγεί σε περίεργες συμπεριφορές. Οι επιτυχίες του θα άρουν τη σκιά της αμφιβολίας για τις επιλογές και το έργο του ;
Η Ειρήνη πληροφορείται τη δολοφονία του Ζακ, συγγραφέα, φίλου του Ανρί.
Ο Πέτρος εμφανίζεται στο Παρίσι να τη διεκδικήσει.
Θα τον ακολουθήσει στο δρόμο που έχει χαράξει στη ζωή του, θα ευτυχήσει ή θα μεγαλώσει το βάθος του προσωπικού της αινίγματος ;

Η μετά από χρόνια, συνάντηση τού Γιάννου με την Ειρήνη, ανακαλεί αισθήματα , σκέψεις, προκαλεί αναθεωρήσεις και αμφιβολίες για τη βαθύτερη ερμηνεία της πραγματικής προσωπικότητας καθενός.

'Ενα μυθιστόρημα με στοχασμούς για τη ζωή, τον έρωτα, τη ρευστότητα της ταυτότητας των ανθρώπων και την ''ερμηνεία'' των εκάστοτε προσωπείων τους.

282 pages, Hardcover

First published November 26, 2016

3 people want to read

About the author

Τζένη Μανάκη

5 books40 followers
Jenny Manaki, is an author, journalist and book reviewer. Jenny has already four books to her credit. “ Small and big betrayals” - “ The shadow of dough” - “ For Elize”. “ The hand on the chest” She is member of the editorial board of a magazine, she has written many short stories for a variety of literature magazines, and a lot of book- theater and art reviews. None of her books has been translated into English yet.
The hand on the Chest - " Με το χέρι στο στήθος'' , the original title in greek, has been translated into French, by Spinelle 'Editions.

Note biographique
Jenny Manaki a étudié le journalisme. Elle a travaillé comme rédactrice et traductrice
dans un journal réputé. Elle est membre du comité de rédaction de la revue littéraire Fractal, dans lequel, un grand nombre de critiques de livres, etc ont été publiées, aussi que dans d’autres revues littéraires et artistiques.
“ La main sur la poitrine” est son quatrieme roman, publiè par Editions Spinelle:

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
2 (66%)
4 stars
1 (33%)
3 stars
0 (0%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
No one has reviewed this book yet.

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.