Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Beskytteren (De Tre Tyste, #1)” as Want to Read:
Beskytteren (De Tre Tyste, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Beskytteren

(De Tre Tyste #1)

by
4.48  ·  Rating details ·  65 ratings  ·  19 reviews
I en dyster verden med magiske klokker, skyggefolk, hirdmænd og politiske intriger, flettes drengen Sigurds søgen efter sin lillesøster Svanhild sammen med klokkemageren Myrhats hemmelige rejse. Snart må de begge indse, at ingen nogensinde har fortalt dem sandheden. Om deres forældre. Om den skov, de bor i. Og om, hvad der lurer i dens mørke ...
Beskytteren er en nordisk, v
...more
Hardcover, 312 pages
Published November 7th 2016 by Turbine Forlaget
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Beskytteren, please sign up.

Be the first to ask a question about Beskytteren

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.48  · 
Rating details
 ·  65 ratings  ·  19 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Beskytteren (De Tre Tyste, #1)
Julie Day
Nov 21, 2019 rated it it was amazing
Fem stjerner kan ikke gøre det. Den her bog er: SÅ. GOD! Hvorfor er der ikke mere hype omkring den? Hvorfor er der ikke flere, som gør reklame for den? Det er fantasy i verdensklasse. Sproget er forførende, karaktererne levende og handlingen nervepirrende spændende. Det hele går op i en højere enhed, og jeg kan slet ikke på nogen måde rose den her bog nok. Læs den, læs den, LÆS DEN.
Stine Spedsbjerg
Oct 19, 2019 rated it it was amazing
HVORFOR er den her bog ikke mere hypet??? Jeg elsker den! Historien er vidunderlig. Verdenen føles levet i. Den føles ægte, selvom den føles magisk. Jeg elsker, at den ikke bare er et tyndt magi-fernis over kække teenagere, der aldrig rigtigt bliver ramt af livet. Og sproget er fantastisk. Jeg har stor beundring for forfatteren, der er beskeden. Hun giver plads til historien og modstår fristelsen til at strække ud sproglig, og på den måde bliver man _suget_ ind, og jeg har stadig ikke lyst til a ...more
Susan
Oct 13, 2018 rated it it was amazing
Shelves: read-2018
Jeg har aldrig læst en bog som denne. Der bor en helt særlig varmende poesi i den. Det er så fint. Jeg fik lyst til at løfte ord og sætninger op og ae dem og sætte dem forsigtigt ned igen. Ned i den skovbund de kommer fra. Hvilken fryd, at læse ord der er blevet kælet så meget for!
Historien er også virkelig spændende. Ja, jeg kan lide alt ved Beskytteren - og glædes over at det kun er først bind af trilogien jeg allerede har læst.
Bogstoetten Elfie Flamsted
Det har taget mig lang tid at læse denne bog, men det er ikke kun bogens skyld. "Beskytteren" er spændende, men man skal lige vænne sig til det gammeldags sprog. Vi følger Myrhat og hendes folk: klokkemagerne + Sigurd, som er menneske - men dog meget forskellig fra de øvrige mennesker pga hans opvækst i skoven. Både Myrhat og Sigurd finder ud af, at alt ikke er, som de altid havde troet.
Jeg vil sige, at denne bog hovedsageligt henvender sig til større børn og teenagere.
Zenia Johnsen
Mar 26, 2018 rated it it was amazing
Shelves: 2018
Dette er den fineste, mest poetiske og mystiske debut-fantasyroman jeg har læst. Nu bor ordene "dråbehær", "strålevæsen", "skumringsætling" og "borerotte" i en af mine hjertelommer.
Karin Hald
Sep 01, 2018 rated it it was amazing
Den her var SÅ god, at det overrasker mig, at den ikke er blevet mere hypet.
Natalie
Jan 30, 2018 rated it it was amazing
*Anmeldereksemplar
Beskytteren er en umådelig velskrevet bog med komplekse karakterer og et storslået univers. Man bliver straks tryllebundet af handlingen og nysgerrig på de mystiske væsner, der lever i Skovens indre. Anbefales helt klart til enhver, der elsker fantasy-genrens fantastiske fortællinger og er på udgik efter eventyr.
Diana Køhler
Hvad var godt:
Fortællingen er inddragende og skiftende mellem perspektiver gør at læsningen holdes spændende hele vejen igennem. Som en ungdomsbog er det en fornøjelse at læse om de mange historier og emner som ind i mellem er svære at tage op med aldersgruppen. Der er respekt for at læseren ikke længere er barn og godt kan tage stilling til de tungere emner. Selve sproget er vidunderligt nærværende og passer til tidsånden for historien, hvilket også betyder at en sprognørd som mig nyder læsning
...more
Toke Eriksen
Dec 27, 2016 rated it it was amazing
Beskytteren er en lovende debutroman og en af de bedste danske fantasyromaner jeg har læst. Målgruppen er tydeligvis større børn og unge, ligesom fx Harry Potter bøgerne, men ligesom dem er den velskrevet og spændende nok til at voksne sagtens kan have glæde af at læse den. Historien har to hovedpersoner: Menneskedrengen Sigurd og pigen Myrhat fra det alfeagtige klokkemager folk, der begge, hver for sig, drager ud på en klassisk heltefærd, med hver deres mål, som dog viser sig at være forbundet. ...more
Gerda Jensen
Nov 14, 2016 rated it really liked it
Jeg har lige læst en meget lovende debutroman skrevet af Synne Kristine Eriksen. Bogen hører til fantasy genren, og det er derfor en bog, der kan læses af både store børn og voksne. Den er uhyre velskrevet, og man fanges lynhurtigt af de 2 historier, der er i den. Det er 2 parallelhistorier, der til sidst bindes sammen, så det hele kommer til at fremstå som en helhed. Historien er en kamp mellem ondt og godt, ikke banalt fortalt, men fortalt i en historie med mange spændende detaljer. Den foregå ...more
Thomas Nielsen
Apr 17, 2017 rated it really liked it
Fremragende fantasy så virkelighedsnært, at man såmænd blot føler sig hensat til en lidt fjern fortid vi alle har hørt om i historietimerne. Blændende og spændende fortalt, med veludviklet sans for detalje og med stort hjerte. Det bliver svært at vente på fortsættelsen.
Georg
Aug 20, 2019 rated it it was amazing
Shelves: mor, fantasy
Jeg tror at den her bog er en rigtig god bog til 12 årige drenge eller piger. Jeg kunne i hvert fald rigtig godt lide den.
Morten Svenson
Jan 27, 2017 rated it it was amazing
En fantastisk fantasy roman i en spændende verden, der er inspireret af vikingeverdenen. Det bliver spændende at følge de to næste bøger i trilogien. Vi følger Sigurd og Myrhat, der af forskellige årsager må slå pjalterne sammen. Deres motiver er forskellige, men de er nødt til at samarbejde.
Verdenen er godt beskrevet og virker meget realistisk. Selvom det er fantasy har den rod i virkeligheden og er på mange måder realistisk. Magiske væsner og magi eksisterer, men fylder ikke specielt meget i
...more
Bogormen
Nov 15, 2016 rated it it was amazing
En virkelig spændende historie om menneskedrengen Sigurd og klokkemageren Myrhat, der begge lever i skoven. Sproget er stramt og uden fedt og plottet er godt skruet sammen. Jeg glæder mig til at læse næste bind.
Kenneth
Jan 07, 2017 rated it it was amazing
Godt plot og en original fantasy roman, som samtidig har en del klassiske greb, der fungerer. Bør læses af alle der kan lide en god fortælling. Jeg glæder mig allerede til bind 2
Bent Silberbrandt
Mar 24, 2017 rated it it was amazing
Hvorfor fanger denne bog læseren?
Er det fordi den er yderst velskrevet med gode beskrivelser?
Er det fordi persongalleriet er spændende og godt underbygget?
Er det fordi forfatteren får læseren til at gætte på, hvad der mon sker?
Eller er det alle tre ting...plus at spændingen i historien bliver holdt - også den spænding der er mellem personerne, hvor man heller ikke kender alle grunde til, hvorfor de gør, hvad de gør.
En god bog for 11-14 årige...og for deres forældre
Denlillebogblog
Mar 02, 2020 rated it really liked it
3½-4 stars.
Pernille Lykkestrand
Jul 28, 2020 rated it liked it
Shelves: børnebøger
Jeg bliver aldrig en læser med hang til Fantasy.
Jeg har med stor glæde læst Ringenes herre m.fl., Narnia bøgerne, Den uendelige historie
Henriette Terkelsen
Oct 05, 2019 rated it it was amazing
Sønnike (10 år) giver bogen 4,5 stjerner og runder op til 5, for det har han lært i matematik. SÅ klar til Elaras Trøst!
Christina
rated it really liked it
Jan 26, 2020
Meller
rated it really liked it
Nov 08, 2016
Emily
rated it really liked it
Mar 01, 2020
Susan Hummel Pedersen
rated it really liked it
Feb 28, 2017
Andreas Brix
rated it it was amazing
Jan 27, 2020
T.R. Bisgaard
rated it it was amazing
Jun 11, 2020
Ditte
rated it really liked it
Feb 08, 2018
Lena
rated it it was amazing
Feb 04, 2019
Pernille
rated it really liked it
Oct 31, 2017
Sarah
rated it it was amazing
Nov 17, 2019
Camilla Duvald
rated it liked it
Apr 13, 2020
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Burn
 • Livet - Illustrert
 • Meter i sekundet
 • Full spredning - en legeroman
 • Ingen venner, hvad nu? (Myntes dagbog #1)
 • Tour de chambre
 • Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø
 • Civilization and Its Discontents
 • Til min søster
 • Forglem mig ej (Rosenholm-trilogien #2)
 • Den sorte enkes by (Rød og blå, #1)
 • Livets blod: En Ravnenes hvisken-fortælling
 • Og så drukner jeg ...
 • Flugten fra Danmark (Den Rustne Verden #1)
 • Vi er fem
 • Garmann's Summer
 • Fødedygtig
 • The Good Luck Girls (The Good Luck Girls, #1)
See similar books…
Jeg læser alt muligt, men har et blødt punkt for fantasy, science fiction og historiske romaner. Og der må godt være skibe med.

Other books in the series

De Tre Tyste (3 books)
 • Elaras Trøst (De Tre Tyste, #2)
 • Dødeklokken (De Tre Tyste, #3)

News & Interviews

You know the saying: There's no time like the present...unless you're looking for a distraction from the current moment. In that case, we can't...
28 likes · 10 comments