Jump to ratings and reviews
Rate this book

Heksenhoeve

Rate this book

Wie de Heksenhoeve binnengaat, komt nooit meer naar buiten

In het Meerdaalwoud ligt een oude boerderij verscholen. Wandelpaden lopen er in een wijde boog omheen, geen konijn of hert waagt zich in de buurt, en de bewoners leven er nog zoals honderd jaar geleden; er is geen elektriciteit, de wc is een hokje buiten en water komt uit de waterput. Maar wie of wat houdt de bewoners daar... en hoe kunnen zij iets te maken hebben met de moord op een studente, tien kilometer verderop in het bruisende Leuven?

Vragen voor Sander Dats. Hij is slechts het hulpje bij de federale politie en door zijn allesoverheersende teldwang is hij het mikpunt van spot, maar dit is zijn kans om zich te bewijzen. De zaak neemt echter een onverwachte wending wanneer Sanders ex Anouk op de Heksenhoeve terechtkomt en de bewoners haar niet meer laten gaan.


De Vlaamse An Janssens (1983) won in 2013 met haar verhaal Drakenkoningin de eerste Luitingh-Sijthoff & MagicTales fantasy-schrijfwedstrijd. Naast haar werk als business analist in de IT toert An graag op de motor door vreemde landen om inspiratie op te doen voor nieuwe verhalen. Heksenhoeve is haar eerste bovennatuurlijke thriller.

223 pages, ebook

Published September 30, 2016

Loading interface...
Loading interface...

About the author

An Janssens

5 books25 followers
De Vlaamse An Janssens (1983) schrijft al van jongs af aan fantasyverhalen en spendeert bijna al haar vrije tijd aan schrijven, als ze tenminste niet op de motor in vreemde landen aan het toeren is.

In 2013 won zij als eerste auteur de Luitingh Fantasy schrijfwedstrijd. An is in het dagelijks leven business analist. Drakenkoningin is haar debuut.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
12 (16%)
4 stars
32 (43%)
3 stars
19 (25%)
2 stars
11 (14%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 18 of 18 reviews
Profile Image for Kathleen.
577 reviews76 followers
October 15, 2016
En soms zijn er zo van die boeken die je niet opzij kan leggen en waardoor je bijna je treinhalte mist (BIJNA!). Dit is blijkbaar zo'n boek. Ik had er torenhoge verwachtingen bij en die zijn allemaal ingelost. Leuven en Meerdaalwoud worden perfect in beeld gebracht, het bovennatuurlijke kantje van het verhaal klopt en er zitten een paar zeer enge/spannende scènes in die je op het puntje van je stoel laten zitten. En er waren personages die Vloamsch spraken! Ik ben altijd zo blij als een (Nederlandse) uitgever toch besluit om Vloamsch in hun boeken te publiceren.

Ik wilde constant weten hoe het verder ging met de personages en dan vooral met Anouk.
Sander, het hoofdpersonage, was niet mijn favoriete personage, maar Anouk... Oh. Anouk. Tienduust hartjes voor ons Anouk. Iedereen weet intussen wel dat ik graag sterke vrouwen lees, die de touwtjes in eigen handen nemen en Anouk is er zo eentje.

Dit boek is een aanradertje, vooral voor Leuvenaars, maar ook voor de liefhebbers van Sherlock (en dan vooral The Hound of the Baskervilles), Stranger Things, X-Files, Stephen King en zombies.
Profile Image for Marcia.
1,035 reviews100 followers
October 31, 2016
Enorm spannende en realistische fantasy thriller die zich afspeelt in Leuven. Ik ben echt fan van het hoofdpersonage Sander :) juist zijn neurotische trekjes maken hem ontzettend realistisch. Echt een tof boek dat de rillingen over je rug doet lopen.

Mijn uitgebreide recensie lees je op Oog op de Toekomst.
Profile Image for Rob.
521 reviews35 followers
November 6, 2016
Over the past few years I have been trying to keep an eye on fantasy and science fiction (although the latter is virtually non-existent) originally published in Dutch. On one such foray I encountered An Janssens Drakenkoningin . It won a contest organized by one of the leading publishers of speculative fiction in the Netherlands. While not perfect, the novel showed promise and I ended up reading the two sequels as well. In her fourth novel, Janssens takes a different direction. Where her previous three novels were fairly traditional fantasies, Heksenhoeve is something in between horror and a thriller.The title literally means 'witches' farmstead', despite not actually featuring witches. Maybe bewitched farmstead' would be better. Although Janssens does not quite manage to keep the tension up in this novel, it is a very interesting change of pace in her career.....

Full Random Comments review.
Profile Image for Mike.
95 reviews2 followers
August 24, 2017
Bovennatuurlijke thriller die me jammer genoeg nooit helemaal kon vastgrijpen.

Twijfelen tussen 2 of 3 sterren, maar omdat ik merkte dat ik toch overal al ramen begon te tellen, toch uiteindelijk 3.
Profile Image for Ina.
346 reviews10 followers
March 30, 2020
De eerste 60 bladzijden dacht ik, wat ben ik nu aan het lezen, ik ergerde mij al aan Sander met zijn telneurose, hoe hij werd behandeld door zijn oom Ben , de hoofdcomissaris. Maar toen Anoek ten tonele kwam begon het verhaal mij te boeien. Het begon spannend te worden en ik wou weten hoe dit verhaal zou evolueren. Dan vallen ook puzzelstukken in elkaar, het gedrag van sommige personages , het mysterieuse van de bewoners van de hoeve begonnen mij ook te interesseren. Het hield ineens allemaal steek. Het einde vond ik wat ineens te rap komen , voor mij mocht de auteur daar nog wat meer over uitbreiden en uitbouwen maar al bij al vond ik het een heerlijk, mysterieus verhaal met een vleugje bovennatuurlijke eraan.
Eens iets anders wat ik gewoon ben van te lezen maar waarvan ik uiteindelijk geen spijt van had. Het boek had mij toch in zijn greep..... of waren het de bewoners van de Heksenhoeve (boosaardig malefique gelach)
Profile Image for Silke.
427 reviews19 followers
October 13, 2017
Volledige review op Boek in wonderland

Terwijl ik deze review schrijf ben ik nog altijd aan het twijfelen tussen 2 en 3 sterren. 2 sterren omdat ik eigenlijk ontzettend teleurgesteld ben in dit boek. Jammer genoeg liet ook dit boek me in de steek wat griezelfactor betreft. Misschien had de titel en de korte inhoud me op het verkeerde spoor gezet? Ik hoopte echt op een spookachtig verhaal, waar mijn haren van zouden rechtkomen en waar de spanning van af droop. Niets van dit alles jammer genoeg. Het bovennatuurlijke element liet me vooral achter met een “oké dan” gevoel. Waar was de spanning? De actie? De sensatie?
Op zich vond ik het concept van de Heksenhoeve wel erg interessant. Er zaten ontzettend goede ideeën in. Zoals de dagboekfragmenten en dergelijke, maar om de een of andere reden werden deze niet uitgewerkt.
Het engste aan het hele verhaal moet wel de telmatige dwang van Sander, het hoofdpersonage zijn. En laat nu net de gedetailleerde uitwerking van Sanders aandoening de reden zijn waarom ik het boek toch drie sterren zou geven. Nog een sterk punt in het boek is de toevoeging van Anouk, de ex-vriendin van Sander. Een dame met ballen aan haar lijf!
En omdat ik nu toch alle goede punten van het boek aan het opsommen ben, zal ik ook maar even stilstaan bij het dialect gebruik in het boek. Daarvoor alleen zou het boek een extra ster moeten krijgen!
Profile Image for Gea.
1,007 reviews7 followers
March 5, 2017
Ik vond dit een erg leuk en spannend boek. Ik hoop wel dat er geen serie komt rond Sander Dats, want één boek met zijn getallen dwangneurose ging nog wel, maar ik moet er niet aan denken nog meer boeken met zijn oneven getallen fobie te moeten lezen. brrrr.
2 reviews
January 14, 2019
Het boek leest als een trein. Het is tegelijkertijd spannend en grappig... vooral het toiletmoment is iets dat ik nooit meer vergeet. Het einde viel tegen... niet om hoe het gegaan is, maar het was "poef...gedaan"... er mocht daar iets meer van afsluiting geweest zijn, want het voelt voor mij onaf...heb nog een paar open eindes in mijn hoofd waar ik geen antwoord op heb.
September 28, 2018
Niet alleen ziet de kaft er geweldig uit - ik koos het boek op basis daarvan - maar ook het verhaal blijft je aandacht vasthouden tot het einde.
Profile Image for Jeroen.
10 reviews
February 26, 2017
Fantasy is nu niet direct het genre waar ik spontaan naar zou nemen in de boekenwinkel of bibliotheek. Maar dan zijn er zo van die momenten dat je een boek krijgt aangeraden om te lezen en enkele dagen later ontvang je het met de post. Een voorteken? Ik moet het gaan geloven. Na een tijdje hem opzij te laten liggen wegens weinig tijd, hem afgelopen weekend beginnen lezen. En met plezier, want drie halve dagen verder en hij is uit. Spanning, fantasy, misterie,... Dit boek heeft het allemaal. Een aanrader dus en dik verdiend die vijf sterren.
Profile Image for Tania Boel.
11 reviews
February 7, 2017
Normaal gesproken, zou ik niet snel naar een boek als dit grijpen. Maar in functie van de Verbeelding Boekenclub Reading Challenge, zocht ik nog een boek met een vleugje magie. Vandaar mijn keuze. En ik heb het mij absoluut niet beklaagd. Zo spannend, heel snel uitgelezen! Je wordt volledig meegezogen in het verhaal. Ook heel vlot geschreven. Enige minpunt vond ik het voortdurend in detail blijven treden over de dwangneurose van één van de hoofdpersonages, dit werkte soms vervelend. Vandaar een vier en geen vijf.
Profile Image for Zwart Raafje.
632 reviews
November 8, 2016
Ik was heel benieuwd naar dit nieuwe boek van An Janssens. Eerder las ik al haar Drakentrilogie maar Heksenhoeve werd omschreven als een bovennatuurlijke thriller en beloofde dus iets helemaal anders te worden. Wat bleek … ik heb er ontzettend van genoten. Misschien zelfs nog meer als van haar eerdere boeken. Het duistere sfeertje, de spanning, de herkenbare elementen in combinatie met het bovennatuurlijke. Allemaal aspecten die ervoor zorgden dat ik Heksenhoeve met plezier gelezen heb.

...

Mijn volledige recensie kan je hier terugvinden.
Profile Image for Charlotte (charami).
495 reviews13 followers
January 10, 2017
Verrassend knappe paranormale thriller. Heel sfeervol en beklemmend, gedreven door sympathieke en realistische personages. Fantastisch ook dat het boek Vlaams gebleven is, met Vlaamse uitdrukkingen en taal, wat niet vaak behouden wordt door Nederlandse uitgeverijen. Dit boekt maakt me zeker en vast benieuwd naar ander werk van deze auteur.
Displaying 1 - 18 of 18 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.