Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “post-alfa” as Want to Read:
post-alfa
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

post-alfa

3.2  ·  Rating details ·  350 Ratings  ·  38 Reviews
post-alfa on Paperi T:n kirjallinen debyytti, runoteos, jonka teemoina ovat rakkaus ja tyhjyys, miehisyys, sisqo, woody allen, kuristuminen, julkinen liikenne, black metal -teepaidat, intiaanien hautausmaat, kauhu ja porno, fomo, afrikan tähti, kuolleet idolit ja artistin pyrkimys päästä ironiasta vilpittömyyteen. Paperi T eli Henri Pulkkinen (s. 1986) on helsinkiläinen ra ...more
Paperback, 96 pages
Published September 29th 2016 by Kosmos
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about post-alfa, please sign up.

Be the first to ask a question about post-alfa

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Pauliina K
Sep 30, 2016 rated it did not like it
Shelves: books-i-own, poetry

w. h. auden joskus sanoi että
runoilija on ennenkaikkea joku, joka rakastaa kieltä
ja vittu kun musta silleen tuntuu ettei papru ainakaan tällä kokoelmalla todista sitä olevansa
koska tää on
namedroppailua ja dokausta ja runkkausta ja muovista rappioromantiikkaa
aseteltuna vaan erilaisiin lauserakenteisiin.jpg
(haista vittu papru,
miks oot välillä niin samaistuttava ja hauska
mutta enimmäkseen saat mut vaan pyörittelemään silmiäni)
Mira
Feb 14, 2017 rated it liked it
voidaanko kommunikoida vain giffeillä
ahistaa.jpg
1000 tykkäystä ja yksikään niistä ei oo sulta
mitä jos elämäni rakkaus lähestyy mua inbox-viestillä
muista tarkistaa others-kansio


Ystävänpäivälukemiset summattuna siinä. Mainio välipala opparin viimeisten viilailujen ja poikkeusoloja käsittelevän kurssin lainsäädäntötehtävien keskellä. Mistä hän tietää miten runoja kirjoitetaan, ja minkä minä sille voin että minun suupieliäni nyki tätä lukiessa.
Katri
Nov 11, 2016 rated it liked it
Shelves: read-in-2016
post-alfa on herättänyt paljon kritiikkiä ja närää samaan aikaan kun teoksen ensimmäinen painos on myyty loppuun ja kolmas painos otettu. Vuoden puhutuin ja myydyin runoteos ehdottomasti.

Oma mielipiteeni... no jaa. Aika keskinkertainen moderni runoteos, jossa osa runoista on vähän liian hepposia oivalluksissaan ja osa taas ihan hienoja. Mielenkiinnolla luin ja varmaan luen toistamiseenkin. Runoja en muuten juurikaan ue.

Mutta enemmän blogissa: http://pieni-kirjasto.blogspot.fi/201...
Maria
Feb 26, 2017 rated it it was ok
muutama hyvä runo, mutta muuten aika vaivaannuttavaa ja ärsyttävää. en tiiä, räpättynä näistä monet ehkä toimis tosi hyvin, mutta ei runokirjana.
meri
Oct 24, 2016 rated it liked it
Shelves: non-fiction, poetry
Ennen lukemistani kuulin Post Alfasta lähinnä pettyneitä ja lyttääviä arvioita niiltä, jotka Paperi T:n musiikista pitävät. Itse en ole runoasiantuntija enkä oikeastaan niistä juuri edes pidä. Pulkkisen lyriikoita arvostan ja omaksi yllätyksekseni pidin Post Alfasta melko paljonkin. Olin skeptinen, sillä luotin (hölmöä kyllä) näihin ennakkoon näkemiini kritiikkeihin ja tee oma paperi t runosi -twiitteihin. Kirjassa on toki myös tavaraa mitä isäni nimittäisi "taiteeksi isolla P:llä" - teeskentele ...more
Reetta Saine
Mar 01, 2017 rated it really liked it
Shelves: 2017, runot, teinit
Sai hymyilemään ja muistamaan ne ajat, jolloin olisin ostanut antikasta tämän kirjan, opetellut ulkoa, repinyt sivut ja pureskellut ne yksi kerrallaan ja sylkäissyt ulos, kuivattanut, polttanut, liottanut tuhkan oluttuoppiin ja juonut sen.

Se oli hyvää aikaa se, mutta onneksi ei ole :).
Katja
Feb 08, 2017 rated it it was ok
Luin tän kirjan päässäni Paprun ääneellä.

Runouden kontekstissa olen melko epäpätevä arvioimaan tätä, mutta jos nyt jotain fiiliksiä pitää jakaa niin tykkäsin ja en tykännyt. Toisinaan hyvin kekseliäs ja toisinaan mietin että Papru yrittää nyt liikaa. Lähti ja ei lähtenyt. Hämmentävä runokirja, teki mieli antaa kolme tähteä mut kahden tähden "it was ok" tuntui kuvaavammalta. Sitten taas toisaalta haluaisin antaa kolme tähteä.

Kuten aiemmin epäsuorasti mainitsin, en ole hirveästi tehnyt tuttavuutt
...more
Hanna
Dec 26, 2016 rated it it was ok
Paikoitellen toimi, ja silloin tällöin täytyi oikein palata lukemaan joku runo/rivi uudelleen. Toisaalta taas välillä joutui pyörittelemään silmiänsä, kun teksti vähintäänkin vaikutti tekotaiteelliselta. Kokemattomana runojen lukijana en mene väittämään, että näin todella olisi, mutta itse en aina ihan ymmärtänyt mitä joillakin kohdilla tarkoitettiin.
Heidi
Oct 21, 2016 rated it it was amazing
Rakastan tätä, ilmiötä, ilmiönä. Rakastan että on Paperi T, joka antaa pieniä johtolankoja muihin teoksiin, taiteilijoihin, taiteisiin. Paperi T on parasta mitä suomalaiselle sanataiteelle on tapahtunut 2010-luvulla. En sano, että hän olisi paras nykyrunoilija, mutta tärkeä lajille. Lajille, jota rakastan. Eikä nuorisolais-/aikalaisrunoja kirjoiteta ilman spermaa ja punaviiniä.
julia
Jan 13, 2017 rated it it was ok
tykkäsin ja en ja sitten taas vähän
parista tykkäsin jo oikeesti tosi paljon
sit taas muistutti wreck it journalia
väitän et papru tekee salaa ja tahallaan parodiaa itsestään
tuntuu ettei tälle voi antaa kolmea tähteä niin saa kaksi
herättää tää jotain ja sit koska feminismi
Marja
Sep 17, 2017 rated it it was ok
Haluaisin antaa kolme tähteä, mutta kaksi tähteä tuntuu jotenkin sopivammalta. Tykkään Paperi T:n musiikillisesta tuotannosta, aika paljonkin, mutta nää runot ei puhutellut mua. En ole mikään suuri runojen tuntija niin en tiedä miten paljon se vaikutti, mutta Paperi T:n räplyriikat on kouraissut syvemmältä kuin nämä runot. Ehkä nää olisi toiminut paremmin räpättynä? Sekaan mahtui jokunen ihan hyvä ja useammassa runossa oli joku osuva virke(?), mutta suurimman osan ajasta vietin kulmat kurtussa m ...more
N
kraah pyyh ja niin edelleen
Lasse Karjalainen
Jan 30, 2017 rated it liked it
Paperi T:n runokirja oli lähtökohtaisesti mielenkiintoinen, hänen räppinsä ovat olleet oivaltavia ja älykkäitä vaikkakin melko mustia sävyltään. Post Alfa jatkaa tätä mustaa linjaa, sen lisäksi että kaikki sivut ovat mustia, ovat sitä myös runotkin. Parhaimmillaan runot ovat raikkaita ja nykypäivän ongelmia käsitteleviä ja ilahduttaa älykkäällä sanan miekalla. Ikävä kyllä suurin osa runoista meni itseltä kuitenkin ohi. Ehkä niitä olisi pitänyt sulatella kauemmin.

Paperi T on kuitenkin kiinnostava
...more
Laika
Feb 01, 2017 rated it did not like it
My high school was for aspiring artists, so I've seen this like a thousand times before. Yawn.

This book is an excellent example of how if you just write enough you will hit a couple of good lines, though.

People, please, please, *please* find some better poetry to read. All of these have been written hundreds of times before, and way better.

Helmet reading challenge 2017 11: A book by an author who does something else for a living
Johanna
Oct 26, 2016 rated it liked it
Shelves: runot
Paperi T hahmona on mielenkiintoinen, pidän musiikista ja pidin tästä runokirjastakin. Runot jatkavat Malarian pelon tunnelmaa, ja ovat välillä hyvin ahdistaviakin. Vaatii toisen kierroksen. Luin tämän vähän kiireessä ennen Kulttuuritalon keikkaa.
Jenna McVey
Paperi T on aina ollut mielestäni sanoituksessaan niin vilpitön kuin vaan voi olla ja hitto, myös tämä kirja on loistavan vilpitön. Lähes alasti, riisuttu ainakin. Olen fanittanut Paprua aika kauan ja kun kuulin että häneltä tulisi pian runoteos, oli pakko ostaa vielä tänne Jenkkeihin saakka. En saanut tätä kirjaa halvalla, mutta oli hintansa arvoinen ja uskon vahvasti, että tulen lukemaan uudelleen useita runoja vielä tulevaisuudessa. Runous on sellainen ilmiö johon voi palata milloin tahansa j ...more
Susa
Oct 24, 2017 rated it really liked it
Tämä oli todella mielenkiintoinen tapaus. Laadusta voi olla monta mieltä, mutta itse tykkäsin ainakin osasta. Paljon intertekstuaalisia viittauksia joista osan ymmärsin, osan en. Osa runoista oli tosi hölmöjä ja heppoisia, mutta nekin oli hauskalla tavalla typeriä. Ei ehkä pääse perinteisten runojen ystävien suosioon, mutta toivottavasti löytää lukijoita muualta.

Yksi suosikeistani oli tämä:
"Mä haluan olla vika
vika tässä maailmassa"


Onko mautonta suositella runokirjaa vessalukemiseksi? Suosittelen
...more
Laura
Aug 03, 2018 rated it it was ok
Oli vaikea suhtautua näihin runoina. Oli koko ajan sellainen olo, että lukisin Paperi T:n lyriikoita. Mutta onko sillä erityisesti väliä, kuka tietää. Ei ehkä mun pala kakkua ollut nyt tämä kokoelma. Tuli sellainen olo, että on liikaa angstisuuttaa ja liikaa taiteellisuutta. Siis sellista, mitä itsekin joskus 17-vuotiaana taidekoululaisena havittelin.
Kaisa Naapuri
Dec 19, 2017 rated it liked it
Ei niin huono kuin on haukuttu, mutta ei myöskään niin hyvä kuin on hehkutettu. Paperi T:n oivaltava inhorealismi sai ainakin minut hörähtämään pariin otteeseen ja kyllä sieltä ripaus elämän kauneuttakin löytyi muutamasta runosta. Pitäähän sitä hieman eritteistäkin puhua, jotta voidaan pitää vakavasti otettavana taiteilijana.
Thelma
Jun 27, 2017 rated it it was ok
Nyt kun on pilattu meret
Ja sademetsät
Ja ilmakehä
Ja biodiversiteetti

Niin pitääkö vielä pilata taide
Ja kieli
?

No pitää

(Me eletään haistapaska estetiikka haista paska koko maailma - aikakaudella
Sitä tämä kuvaa ja siihen tämä kaiketi sopii
Silti vain kaksi tähteä koska Helsingin Kallio varmaan tulvii ihmisiä jotka kirjoittavat
juuri näin)
Neo
May 10, 2018 rated it liked it
Shelves: poetry
Toisella lukukerralla post-alfa ilahdutti vielä enemmän. En ole kuunnellut Paperi T:n musiikkia, enkä juuri lue runoutta; vaikka kokoelmassa on osittain korneja "oh c'mon" -hetkiä, namedroppailusta nauttii. Olisi kiinnostava lukea lisääkin runoja tekijältä.

Palaan aina tähän:

sut mä muistan
burzumin t-paidassa
tuntu kuin oisit nussinu varg vikernesiä kauttani
Helka Oksanen
Jun 16, 2017 rated it it was ok
"nää on kaikki rakkausrunoja / sä vaan luet niitä väärin"

ehkä sitten niin.
Kaarna
Jun 25, 2017 rated it did not like it
No jaa. En mä tästä mitään oikein saanut, mutta en mä kyllä mitenkään kauheasti uhrannutkaan saadakseni. Sekä lemppari että inhokki oli se Hamlet-runo.
Minna
Aug 12, 2017 rated it really liked it
Myrskyisiä runoja myrskyiseen säähän. En ymmärrä runoista mitään, mutta lukiessa nämä kuulostavat päässä Paperi T:ltä.
sallanvaara
Nov 02, 2017 rated it it was ok
Shelves: poetry
Kaikkea sitä päätyy lukemaan kun kirjaston runo-osastolla aikaa viettää... Olipahan ainakin lyhyt.
Marleena
Jun 29, 2017 rated it liked it
Miksi, oi miksi, et vaan tehnyt tätä toisena räppilevynä?
Auni
Jan 12, 2017 rated it really liked it
Osa runoista 5 tähden arvoisia, osa vähän vähemmän viiden tähden arvoisia... Paperi-T:stä tykkään sanoittajana, mutta runot eivät vielä ihan yltäneet samalle tasolle. Mutta innolla odotan jos jatkoa olisi tulossa, Paperi-T on edelleen mielenkiintoisinta mitä suomalaiselle lyriikalle ja runoudelle on vähään aikaan tapahtunut.
Tiia
Feb 13, 2017 rated it liked it
Ensimmäinen runoteos ja luettu vain siksi, että Paperi T:n lyriikat on todella puhuttelevia. Runous muuten on mulle niin mahdoton taiteenlaji, että ei tullut yllätyksenä, että osa pätkistä jätti kylmäksi, mutta siellä oli joukossa myös jotain arvokasta. Kokemuksena kuitenkin aika mahtava lukea teos yhteen soittoon Helsingin aamuyöstä.
Tuomas
Feb 11, 2017 rated it it was ok
Hassu.
Outi
"Nää on kaikki rakkausrunoja. Sä vaan luet niitä väärin."

Kuinka nii, Paperi T? Mä luin ne kaikki rakkausrunoina. Sitä Kallion katujen ja kaupunkilaisten millenniaalien rakkautta, kännäystä Siltasessa, kompurointia eteisissä, sitä että siitä tehdään vaikeaa tarkoituksella. Angstia ja maailmantuskaa, mutta rakkautta.

Tykkäsin kyllä. Namedroppailu ei ärsyttänyt edes mutta olihan se aika kertakäyttöistä ja muovista.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
No trivia or quizzes yet. Add some now »
“pidin itsestäni kun olin laiha ja ilmeetön
nyt kaikki nuoruuden sentimentaalisuus vyöryy taas lävitseni
mä rakastan kaikkia
paitsi niitä joita vihaan
mä haluan myydä veritimantteja
ja kuolla viidakkoon
minkä ikäinen jeesus oli kun se kuoli
2pac oli 25
se ei oo mitään
mä oon jo liian vanha interreilaamaan
30 ja reppu selässä hyi vittu
oliko morrissey aina noin mulkku
vai tuliko siitä vasta vanhetessa tollanen
onko se kulttuuriappropriaatiota vittu mikä sana
jos musta tuntuu että sisälläni asuu
neuroottinen juutalainen ukko
joka haluaa vain syödä pastraminsa rauhassa
itke suihkussa aurinkolasit päässä
usher: yeah
onko käteen vetämisestä jäänyt aina näin paska fiilis
vai onko tääkin vain ikääntymistä
en erota enää paniikkikohtauksia orgasmeista
post post post
alfa alfa alfa
ilman puudutusta kiitos
herään leikkauspöydältä
veitsi vielä sisälläni
olemme pahoillamme
sukupolvenne oli amputoitava
terveellä jalalla voit vielä hypätä benjihypyn
narulla tai ilman”
0 likes
“työttömien onnellisuuskonsulttien joukkoitsemurha
alkoi rauhoittavalla joogalla
oisko mitään akuutteja hyviä mindfulness-tekniikoita
jotain mikä pärisee nopeesti”
0 likes
More quotes…