Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Cinta Han dan Nad” as Want to Read:
Cinta Han dan Nad
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Cinta Han dan Nad

by
3.61  ·  Rating details ·  23 Ratings  ·  10 Reviews
“Awak...” Seru Farhan.
“Ye?” Jawab Nadia pula dengan mulut yang penuh dengan aiskrim.
“Awak nanti jangan buat muka macam tu lagi.” Farhan turut menyuapkan aiskrim ke dalam mulut. Pandangan diluruskan ke hadapan. Nadia yang memandang dengan wajah pelik dibiarkan saja.
“Muka macam mana?” Serius dia tak faham apa yang Farhan cakapkan.
“Muka kemat kemut awak tu la.”
“Bila pulak say
...more
Paperback, 675 pages
Published September 2016 by Anaasa Publication
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Cinta Han dan Nad, please sign up.

Be the first to ask a question about Cinta Han dan Nad

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-46)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Nonieღserenity2bliss
Feb 05, 2017 rated it liked it
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Jumay
Oct 07, 2016 rated it it was amazing
pada saya, buku ni memang terbaik....awesome....mengajar kita untuk husnuzon dlm menjalani kehidupan kita seharian....bkn setakat cinta dan mengisah kan juga persahabatan, kekeluargaan dan kesetiaan....
Hasmidah
Oct 05, 2016 rated it liked it
Shelves: 3-star, anaasa
Buku kedua yang dibaca dari penulis jaja ahmad. Mengisahkan cinta pandang pertama antara han dan nad bertemu semula selepas 2 tahun, berkahwin dan terdapat konflik kekeluargaan dalam famili han.
W. N. Izzaty
May 13, 2017 rated it it was amazing
Shelves: anaasa
Done reading Cinta Han & Nad!

1. It is a very simple, sweet and adorable love story. Of course, banyak sangat marriage inputs that you gonna benefit from it. The most important one is to trust your partner. Meaning, both spouses tak boleh la simpan rahsia antara satu sama lain. Benda kecil for you may be a big thing for other. Anything happens, trust your loved ones.

2. (Nadia keep on walking like nothing happened. Well, he's just another stranger.
Well, she's just another stranger, Farhan)

A
...more
LadyKeira Zachary
3.5
IdoraDarwina
Nov 26, 2016 rated it really liked it
Done! Tak tahu nak cakap apa, tapi serius, novel ni memang something! Rasa macam tengah tengok drama berepisod dekat TV! HAN, NAD... Why so sweet??? Tahniah Jaja Ahmad!! Aku kagum gila dengan kau...! Even ada yang kata novel ni terlalu banyak watak, tapi bagi aku watak2 tu sangat-sangat penting bagi menghidupkan keseluruhan jalan cerita ni.

Thumbs up Ja, sebab berjaya garap sebuah kisah yang hampir sempurna untuk aku dan semua yang membacanya hadam. Banyak nasihat dan pengajaran yang diselitkan
...more
Maslina Omar
Sep 21, 2016 rated it really liked it
"Awak bukan putera raja. Jauh sekali bisa binakan saya istana. Awak cuma lelaki biasa. Adapun cuma sebuah cinta. Tapi awak istimewa. Sebab awak mahu tuju syurga. Jangan lupa tarik saya sama..." ~ Nadia

"Awak bukan puteri raja. Tapi awak permaisuri di hati saya. Mana mungkin saya bisa ke syurga jika awak tiada bersama. Kita sama2 usaha ya...."~Farhan

Pertemuan yg tak dijangka antara Farhan & Nadia, dlm keadaan yg tak bersedia, di tempat yg tak diduga, telah membersitkan rasa dlm hati mereka. In
...more
Annakarenina
Oct 10, 2016 rated it it was ok
Shelves: done-read
novel kedua yg sy baca dr penulis yg sama. kisah cinta farhan & nadia. mula2 cerita agak meleret2 dgn suwit muwit hero heroin. bila bab harlina muncul & lisa mula tunjuk taring pembacaan sy makin laju. tp tu pun byk skip2 hehehe.

apa2 pun semoga penulis boleh improve lg penulisan anda.
Rinna MY
Feb 04, 2017 rated it it was amazing
Shelves: favorites
suka ngan han yg suwit dan loving sgt ngan nad..
Aiza Qriselda
rated it it was amazing
Feb 23, 2017
Mia_Eryka
rated it it was amazing
Aug 01, 2018
Lagenda
rated it did not like it
Dec 03, 2017
Marta Dafid
rated it really liked it
Jan 23, 2017
Afiq
rated it really liked it
Dec 10, 2016
Littlebookgirl
rated it liked it
Sep 30, 2016
Zarlina Ahmad
rated it it was amazing
Oct 15, 2016
Zainab
Aug 24, 2017 marked it as to-read
cerita dia menarik
Amylin
rated it liked it
May 20, 2017
Siti Jamilah
rated it did not like it
Mar 07, 2018
Noorhasnizah
rated it it was amazing
Nov 04, 2016
Norhasmeza
rated it liked it
Sep 25, 2017
Nor Shuaidah
rated it liked it
Nov 29, 2016
Sapp73
rated it really liked it
Nov 07, 2016
Ella
rated it liked it
Dec 10, 2016
Squall
rated it liked it
Nov 20, 2016
heril azwan
marked it as to-read
Sep 19, 2016
Susi Majid
marked it as to-read
Sep 22, 2016
WaNie Jud
marked it as to-read
Sep 28, 2016
Masudah Awang
marked it as to-read
Oct 05, 2016
Afieqkueh
marked it as to-read
Oct 22, 2016
Akmar Mohamad
marked it as to-read
Dec 26, 2016
Shaky
marked it as to-read
Jan 30, 2017
Wan  Farahana
marked it as to-read
Jan 31, 2017
Ery Aieril
marked it as to-read
Feb 02, 2017
Mohd Ashmunir
marked it as to-read
Mar 29, 2017
Zakierah
marked it as to-read
May 31, 2017
Nabila Mohamed
marked it as to-read
Jul 30, 2017
Nur Syahindah
marked it as to-read
Sep 02, 2017
Amierasofeaa
marked it as to-read
Sep 22, 2017
Rusdina
marked it as to-read
Oct 07, 2017
Ampuan Noorirawaty
marked it as to-read
Nov 18, 2017
Noridah Gee
marked it as to-read
Mar 28, 2018
MRazak
marked it as to-read
Apr 29, 2018
Zubaidah Mat
marked it as to-read
May 03, 2018
Aiyu04
added it
Jun 27, 2018
Zalena Harun
marked it as to-read
Jul 31, 2018
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »