Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1)” as Want to Read:
Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Vejen til Panteon

(Panteon-sagaen #1)

by
really liked it 4.00  ·  Rating details ·  132 ratings  ·  27 reviews
I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke.

Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun tog af sted:

Juvelen.
...more
Hardcover, 428 pages
Published October 21st 2016 by Tellerup
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Vejen til Panteon, please sign up.

Be the first to ask a question about Vejen til Panteon

Community Reviews

Showing 1-30
really liked it Average rating 4.00  · 
Rating details
 ·  132 ratings  ·  27 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1)
Kathrine Pachniuk
Oct 05, 2016 rated it it was amazing
Science fiction verden blandes med fantasy univers med bad ass engle og real life guder, fortalt med humor og metakommentarer til Tolkien, Wells og Lewis.
Boris Hansen har skabt et unikt, fantastisk univers med personer som er ægte, sjove og som er kommet på deres livs eventyr.

Simone Hagemann
Apr 07, 2017 rated it really liked it
Øhm, altså.. Hvorfor er den næste ikke udkommet endnu? Jeg vil jo virkelig gerne bare læse videre nu.
Regitze
Read the full review on my blog Bookish Love Affair.
Review copy from the publisher Tellerup.

In the future, the world has become different. Lucas and the other orphans and old people, the weakest in society, are sent to an area outside the Metropolis, called the Zone, a continuous gray and sad place. When Lucas' best friend, the mysterious Cassandra, goes missing from the Zone, the only Lucas can think of is finding her again. They discover that Cassandra is no longer in the Zone, actually not
...more
Lisbeth Sørensen
Feb 23, 2019 rated it it was amazing
Fantastisk bog! Jeg havde ikke store forventninger til bogen, men jeg blev virkelig opslugt af den og nu glæder jeg mig til at læse resten af serien.
Eva Lucia
Apr 23, 2017 rated it liked it
Also posted on Eva Lucias blog

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret!

Det er tydeligt at se, at det har været et kæmpe arbejde at skrive Vejen til Panteon #1. Boris Hansen har virkelig kælet for detaljerne. Wow, han formår at sparke røv med sin worldbuilding, og det er først og fremmest det, som gør romanen god.

Han har skabt to verdener, som er vidt forskellige, men stadigvæk spiller de rigtig godt sammen. Den ene er en dystopisk, skræmmende fremtidsverden og den anden er et mix af fantasy og
...more
Malene
May 06, 2017 rated it it was amazing
"Det eneste han ikke tænkte på var hvad der mon ventede efter døden. Den slags spørgsmål havde han aldrig brugt tid på før, og det virkede for sent at begynde nu."

Denne bog er blevet rost til skyerne og jeg har været virkelig spændt på at se, 'what all the fuzz was about'.
Jeg har ventet lidt på at hypen lagde sig, før jeg gik igang med bogen, men åh, jeg hopper med på bølgen og siger: 'Vejen til Panteon' er enestående!
Universet, som Boris har skabt, er hammer fascinerende og komplet gennemført
...more
Rikke Simonsen
Hvorfor skal du læse den her fantasy-bog fremfor alle andre? Fordi det ikke er 'den udvalgte', der er selve hovedpersonen, men derimod hendes bedsteven - og det er simpelthen for sejt! Det var et frisk pust at følge Lucas, der lidt ser tingene fra sidelinjen, og man kan virkelig relatere til ham, og hele det følelsesregister, han går igennem. Når vi ikke følger Lucas, så følger vi englene Saida og Mardelus, og de er det bedste makkerpar - også selvom de nærmest er hinandens modsætninger.

Det var
...more
Anita Reads
May 20, 2018 rated it liked it
3.5 stars. Interesting story, but nothing exceptional.
Bogstoetten Elfie Flamsted
Den anden verden, hvor guderne hersker, og englene er politi, er fascinerende. Der er helt sikkert korrupte engle i Empyria, men hvordan det hænger sammen, har jeg ikke lige regnet ud endnu. Jeg er stor fan af Mardelus, mens jeg har lyst til at give Saida et spark i hendes velformede røv.
Cassandra er et mysterium - hun holder virkelig kortene tæt ind til kroppen (og det gør hende meget interessant). Lucas er en forelsket hundehvalp, men trods alt en modig en af slagsen. Ron er et af de sjove
...more
Katrine Skovgaard
Jun 07, 2017 rated it it was ok
Hmmmm. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal synes. Den har ret fine elementer, men den fangede mig ikke rigtigt. Lucas' personlighed irriterer mig ret meget. Jeg synes han er alt for besat af Cassandra uden jeg rigtig føler at det er nok underbygget.
Jeg synes personerne er ubestemmelige i alder med hensyn til deres opførsel. Nogle gange virker de som 12-13 år, men de er i virkeligheden 16-17-18 år.
Jeg er også ret træt af historier med engle. Det kan bogen selvfølgelig ikke gøre for.
Jeg synes
...more
Kristina Larsen
Nov 22, 2016 rated it it was amazing
Yes. Dansk fantasy banker jo derud af, mere af det tak :D
Første bog i Panteon sagaen var en ren fornøjelse at læse, og glæder mig vildt til den næste i serie.
Er tosset med ideen, den uhøjtidlige måde den er sat sammen, og de sjove hints og referencer til andre store fantasy værker.
Glæd dig til at læse den :)
Mie
Jan 14, 2017 rated it it was amazing
Shelves: my-bookshelf
Jeg kan slet ikke vente til nr 2 bog
Lasse Kjøbeløv
En smule forvirrende! Men utrolig fangende stemningen! Og god 1erne! Glæder mig nr 2

OK!
wow, den mere spændende efter anden gang!
Ida (IG: PleaseJustLetMeRead)
B - E - A - UTIFUL!

Vejen til Panteon er så meget af det, jeg kunne ønske mig for en fantasy / dystopisk roman - en genre-blanding, der lykkes til fulde! Det her med at perspektivet er rykket, så det ikke er Den Udvalgte, vi følger, men Den Udvalgtes venner, som egentlig bare gerne vil vide, hvad der foregår, og så vidt muligt støtte deres ven, er et fantastisk koncept. Dynamikken er en anden end det, man ellers ser i fantasy, idet vi som læsere er lige så uvidende om det her univers som
...more
Jette
Oct 13, 2019 rated it really liked it
3,7 stjerner. Det er tydeligvis en serie. Jeg kunne godt have ønsket mig en lidt mere afsluttet fortælling. Men den er interessant, og jeg glæder mig til at læse mere, om end jeg nok er noget ældre end målgruppen.
Frederikke Bendiksen
Feb 12, 2020 rated it liked it
Shelves: read-in-2020
3,5 stjerner
Jennifer
Sep 19, 2016 rated it it was amazing
Shelves: own
En meget fangende historie, med masser af mystik. Historiens udvikling er godt udført, og historiens sprog er godt. Jeg kunne godt lide at følge Lucas og company i deres eventyr, det var svært at lægge bogen fra mig.
Jeg skal helt klart læse videre i serien.

"Når Lucas slukkede radioen, kunne han høre en levende verden omkring sig, og lydene hjalp mod ensomheden." side 28
Anna
Oct 18, 2018 rated it liked it
Vejen til Panteon er, meget kort fortalt, en fantasy/sci-fi bog, om Lucas og hans venner, som rejser gennem en dør til en anden verden med engle, guder og fremmede byer og mennesker, for at finde en af deres venner og bringe hende hjem.

Det jeg allerbedst kunne lide ved Vejen til Panteon var world-buildingen. Der er den dystopiske version af vores verden, hvor Lucas, Theodore og Ron bor i Zonen sammen med alle de andre forældreløse, og venter på at de bliver smidt ud som syttenårige for så at
...more
Ann
Jun 26, 2018 rated it liked it
Det er en af den slags historier der tager lidt tid om at komme igang, men da der så rigtig kom skub i tingene skal jeg love for at det blev spændende. Jeg har hørt den på lydbog, fortælleren var fantastisk til at fortælle historien, det har stor betydning. Nå men det skal dog siges at jeg i starten blev lidt forvirret over de to parallelle handlinger, i den ene befinder vi os i noget der hedder zonen sammen en flok børn under 18 og i den anden følger vi to engle fra Juvelen, hvilket er i en ...more
Sarah Reffstrup
Aug 21, 2017 rated it really liked it
Shelves: fantasy
Theodor er mig ...more
Nathalie Demontreuil
Sep 08, 2019 rated it really liked it
God bog der ligger lunt i svinget, lige indtil slutningen der fik mig til at løbe ind og rive toeren ned fra hylden med det samme. Kan varmt anbefales.
AmandaEmma
Jan 30, 2017 rated it liked it
Eksemplar modtaget fra forlaget til gengæld for en ærlig anmeldelse.

Jeg er så ked af at anmeldelsen skal begynde så negativt, men sådan må det altså være; jeg havde svært ved at komme ind i bogen. Jeg tror det tog mig en måned eller lignende at få læst bogen og det er meget lang tid for mit vedkommende. Da jeg først var igang tog det dog ikke så lang tid igen, men de første 100-200 sider tog mig størstedelen af en måned at læse og det er altså utroligt. Begyndelsen var lang og jeg synes faktisk
...more
Anita Soelver
Jan 06, 2018 rated it really liked it
Shelves: 2018, 2020
God solid underholdning hele vejen igennem, trods ulidelig oplæser der formår at lyde som en nyhedsoplæser når han læser passager uden dialog, og som en Olsenbanden film, når det er passager med dialog.

Dialogen lyder ikke altid som unge mennesker, selv når det er unge mennesker, og afslutningen kunne have været gjort lidt bedre, så hovedpersonerne ikke havde virket umådeligt stupide fordi de ikke for længst var nået frem til at konkludere hvad der blev konkluderet. Det er et gennemgående
...more
Nicoline Mortensen
Nov 19, 2016 rated it liked it
Et fedt koncept med at blande fantasy og sci fi. Den ligger meget op til at der kommer flere bøger. Jeg synes måske ikke der sker helt vildt meget i den her og karaktererne udvikler sig ikke rigtig, men da det er den første i en serie på 4 bøger, kommer det sikkert i efterfølgerne.
Oliver Clausen
Dec 12, 2016 rated it liked it
Shelves: fantasy, sci-fi
Jeg har brug for bog 2 lige nu! Ahhhh
Aida Marie Friis
rated it liked it
Feb 24, 2017
Sarah
rated it liked it
Jan 22, 2019
Anne
rated it it was amazing
Sep 26, 2016
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Geminiderne (Spektrum, #2)
 • Leoniderne (Spektrum, #1)
 • Ursiderne (Spektrum, #3)
 • Kvadrantiderne (Spektrum, #4)
 • Livets blod: En Ravnenes hvisken-fortælling
 • The Devil's Apprentice (The Great Devil War, #1)
 • Roser og violer
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #1)
 • Smukke dreng
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #2)
 • Elementprøven (Sprækken til Luscuro, #1)
 • Pigen under træet
 • Monstre (Død verden, #1)
 • Kaldet fra Galathea (Awen, #1)
 • Utopia (Død verden, #2)
 • 21 måder at dø
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #3)
 • Smuk, smukkere, smukkest
See similar books…

Other books in the series

Panteon-sagaen (4 books)
 • Akkanas Gåde (Panteon-sagaen #2)
 • Panteons Prøve (Panteon-sagaen #3)
 • Den Tiende Trone (Panteon-sagaen #4)