Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Miten helvetissä minusta tuli feministi?” as Want to Read:
Miten helvetissä minusta tuli feministi?
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Miten helvetissä minusta tuli feministi?

3.38  ·  Rating details ·  110 ratings  ·  18 reviews
"Kolmekymppisenä yritin vielä sopeutua. Piponi kiristi vasta lievästi."

Omakohtainen kertomus siitä, miten porilaisen lähiön lapsesta kasvaa pikkuhiljaa feministi. Satakuntalaista huumoria unohtamatta.

Kirjailija ja toimittaja Eveliina Talvitieltä on monta kertaa kysytty, miksi hän on feministi. Onko hänelle tapahtunut jotain kamalaa lapsuudessa? Vihaako hän miehiä?
Paperback, 216 pages
Published August 1st 2016 by WSOY
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Miten helvetissä minusta tuli feministi?, please sign up.

Be the first to ask a question about Miten helvetissä minusta tuli feministi?

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.38  · 
Rating details
 ·  110 ratings  ·  18 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Miten helvetissä minusta tuli feministi?
Siltsu
Jan 13, 2018 rated it did not like it
Olipa jotenkin tunkkainen ja tympeä kirja. Feministinen sisältö oli lainattu lähinnä toisilta kirjoittajilta, kirjailijan omat ajatukset keskittyivät sitten muiden sheimaamiseen noin kaikesta. Kirjassa toisteltiin paljon yhteiskunnassa vallitsevia naisvihamielisiä asenteita jotenkin sutkautellen eikä niiden kritisoimiselle annettu läheskään yhtä paljon tilaa. Ei paljon kiinnosta lukea feministiltä kuinka naiset ovat ”herkkähipiäisiä narttuja”, mutta kuinka hän on kuitenkin mieluummin sellainen k ...more
Katri
Oct 09, 2017 rated it liked it
Shelves: read-in-2017
Tämä ei ollut paras, innostavin tai "tuorein" feministinen kirja, jonka olen lukenut, mutta ihan lukemisen arvoinen. Hyviä huomioita, ajatusketjuja, henkikökohtainen kertomus omasta elämästä ja feministiksi kasvamisesta.

Tosin ihmisen rotuun viittaaminen väärin. Muutamassa kohdassa myös tuli fiilis, että arvotetaanko tässä nyt naisia. Nämä hieman hankaloittivat arvostamista.
J.S. Meresmaa
Nov 20, 2017 rated it liked it
Vähänkin feminismiin, sen historiaan ja keskeisiin vaikuttajiin perehtyneelle tai tämän päivän keskusteluja seuraavalle kirja ei todennäköisesti tuo kauheasti uusia näkökulmia, mutta tämä on ihan hyvä, helppolukuinen pala lähteä tutustumaan henkilön kokemushistorian kautta siihen, mikä yhteiskunnassa synnyttää feminismiä. Etenkin suomalaisena kokemuksena ja näkemyksensä kirja on oikein oiva lisä feminismistä kertovaan kirjallisuuteen. Lopussa on myös hyvä lista teoksista, joihin voi tutustua, jo ...more
Jaana
Jun 04, 2018 rated it it was ok
Shelves: read-2018
Muutamia kiinnostavia pointteja, mutta kokonaisuutena hyvin hämmentävä, sekavahko, pintapuolinen ja joitain ihmisryhmiä ja tietynlaisia naisia kummallisesti pilkkaava tai vähintäänkin alentuvasti suhtautuva....?Viittauksia moniin tärkeisiin feministisiin ajattelijoihinkin, mutta nekin jäivät vähän viittausten tasolle. Jäin kaipaamaan syvempää, harkitumpaa sisältöä ja ajatusten avaamista ja intersektionaalisempaa otetta.
Heidi
Aug 23, 2016 rated it liked it
Kun luen feminismistä ja ihmisten omista lähestymisistä siihen, kärsin, samaistuin, vierastan, rakastan, huokaan, nauran, muljauttelen silmiä, puren hammasta. Niin myös nyt. Yksi tulokulma, yksi kokemus. Tuttua ja vierasta. Uutta ja vanhaa. Varmaan jotain sinistä ja lainattuakin. Ei mullistanut maailmaani, mutta tiedänpä nyt, ettei kukaan polttanut rintsikoita - ja kerron, että rakastan rintaliivejäni, niitä tuhnuisia kiristysvälineitä, jotka jollain tapaa erottavat arkeni löllöttelystä. Tsori v ...more
Marja
Ihan mielenkiintoinen kertomus Eveliina Talvitien kasvusta feministiksi. Viihdyttäviä, mutta myös ajatuksia herättäviä tekstejä tiiviissä paketissa. En ehkä ihan kaikissa saanut punaisesta langasta kiinni, mutta ihan mielelläni luin tämän ja opinkin uutta. Lopun kirjallisuusluetteloon aion tutustua lähemmin.
Katja
Feb 14, 2018 rated it really liked it
Aika tuttua juttua varmasti niille, jotka ovat lukeneet enemmän feminististä kirjallisuutta. Itse olen aina ajatellut olevani sydämessäni ainakin hiukan feministi mutta aiheesta lukeminen on jäänyt vähemmälle. Tästä oli kuitenkin hyvä aloittaa ja lopussa on kirjalistakin, joten tutustuminen feminismiin voi alkaa. ^^
Emmi Hanninen
Kirjan alku tökki itsellä tosi paljon, ja vain viimeiset 50 sivua oli itselle kiinnostavat. Lyhyet tarinat lapsuudesta ja nuoruudesta ei herättänyt kovaa kiinnostusta, mutta lopussa aikuisiän kohtaamiset oli kiinnostavia ja sai aikaan samaistumista.
Sami Eerola
Mar 12, 2018 rated it really liked it
Shelves: read-in-2018
Hyvin kirjoitettu, vaikkakin kirjailijan tietyt personalisuuden oikut eivät miellyttäneet. Osio lapsettomuudesta ei ollut tarpeeksi hyvin perusteltu, vaan enemmänkin oli todella masentava tilitys siitä, miten itseä ahdistaa, että muut tuntevat onnellisuutta äitiydessä.
Anna
En tiedä miksi tämän kirjan lukemisessa kesti niin kauan. Ehkä muuton takia. Mutta niin moni asia osui kohdalleen. Varmaan siksi, että kirjoittaja on suurin piirtein saman ikäinen kuin minä, mutta monien samojen asioiden kanssa olen kamppaillut... Saattaa olla, että tämä pitää lukea uudestaan.
Ellinoora
Oct 21, 2019 rated it really liked it
Shelves: read-in-2019
Paljon valideja pointteja, hyviä huomioita ja monenlaisia tarinoita elämästä. Myöskin omaan korvaan rasahti paljon transvihaa, heteronormatiivisuutta ja ripaus homofobiaa.

Tarkoitus oli hyvä, mutta toteutus jäi ankeaksi.
Myvalski
Oct 29, 2019 rated it did not like it
Ilkeä ihminen, joka haaveilee vanhuksena saavansa potkia tyhmiä ohikulkijoita niin että sattuu.
Anna
Jan 29, 2017 rated it liked it
Shelves: non-fiction, feminism
Yhden naisen kasvutarina feministiksi. Jotkin ajatukset jäivät vähän kesken - Talvitie olisi voinut rohkeasti viedä ne loppuun eikä vain jättää mielipiteitään lukijoiden arvailtavaksi rivien väliin. Tai ehkä se oli tarkoituksellista. Ilkka Kanervasta kertovalle osiolle oli pakko hieman kohotella kulmakarvojaan, mutta muuten teksti oli samastuttavaa, järkevää ja sujuvaa, ja päädyin useamman kerran nyökkäilemään, vaikka kirja ei kovin paljoa uutta paatuneelle feministille tarjonnutkaan. Muistutti ...more
Katri Riihivaara
Sep 14, 2016 rated it really liked it
Humoristisella otteella kirjoitettu kuvaus kirjailijan matkasta feministiksi. Kirja tarjoaa samastumispintaa ja helppotajuista tutkimustietoa. Soisin, että tämä löytäisi lukijoita etenkin niiden naisten ja miesten joukosta, jotka pitävät feminismiä kirosanana eli eivät tunne tai tunnista sen pyrkimyksiä ja syitä.
Kati
Aug 26, 2016 rated it really liked it
Shelves: feminism
Aluksi ajattelin, että olenpa tämän kaiken jo lukenut moneen kertaan muualla, ja tunsin myötähäpeää kaikkein kuluneimpien sitaattien toistosta, mutta onneksi loppua kohti parani ja lukuelämys kuitenkin kallistui positiivisen puolelle. Ainoastaan Ilkka Kanervan symppaamista en jaksa ymmärtää.
Lodi
rated it liked it
Jan 23, 2017
Päivi Koivunen
rated it liked it
Sep 24, 2020
Miia Mustonen
rated it really liked it
Aug 08, 2018
Eeva-Leena
rated it really liked it
Jul 17, 2017
Anniina Sulku
rated it really liked it
Dec 30, 2017
Janita
rated it really liked it
Jan 08, 2017
Janina
rated it liked it
Oct 29, 2018
Henni
rated it liked it
Jan 02, 2019
Riikka
rated it liked it
Jan 29, 2018
Susanna
rated it really liked it
Oct 22, 2017
Helmi Salonen
rated it really liked it
Aug 11, 2020
Tiina
rated it liked it
Apr 17, 2017
O.Nnu
rated it liked it
Dec 28, 2018
Tiia
rated it liked it
Dec 15, 2016
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Paperilla toinen
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Veitola
 • Ennen kaikkea feministi
 • Putinin trollit : Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta
 • Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia
 • Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja
 • Bolla
 • Sirkka
 • Koirapuisto
 • Lupa: eroottisia novelleja
 • Noin 10 myyttiä feminismistä
 • Anna mennä : opas hauskempaan elämään
 • Ruskeat Tytöt: tunne-esseitä
 • Ihmeellinen Joosef
 • Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
 • Edgar Allan Poe: Selected Poems
 • Kissani Jugoslavia
See similar books…

Related Articles

If you haven't heard of record-smashing singer and songwriter Mariah Carey, is there any hope for you? Who else has sold more than 200 million...
46 likes · 20 comments