Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kotitekoisen poikabändin alkeet” as Want to Read:
Kotitekoisen poikabändin alkeet
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kotitekoisen poikabändin alkeet

3.55  ·  Rating details ·  65 ratings  ·  20 reviews
15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta noudattamalla isoveljensä sääntöjä: ”A) Älä tee itsestäsi numeroa. B) Ole huomaamaton. C) Ole keskiverto. D) Älä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin.” Pian Rene voi jättää taakseen koulun, kylän ja ihmiset. Kuka nyt haluaisi jäädä Kiukaisille? Siellä ei tapahdu mitään, eikä tule koskaan tapahtumaankaan. Kukaan kuuluisa ei ...more
Paperback, 203 pages
Published 2016 by Schildts & Söderströms
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kotitekoisen poikabändin alkeet, please sign up.

Be the first to ask a question about Kotitekoisen poikabändin alkeet

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.55  · 
Rating details
 ·  65 ratings  ·  20 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kotitekoisen poikabändin alkeet
Magdalena Hai
Dec 01, 2019 rated it it was amazing
Shelves: lanu
Pidin tätä pitkään kolmen tähden perusteinihuumoripläjäyksenä, mutta sitten kirjailija veti maton jalkojen alta sillä tavalla, että luin kirjan loppuun aika sekavassa mielentilassa. Luojat, mikä twisti.
Matti Karjalainen
Kiukaisten pikkukylässä asuva 15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta noudattelemalla yliopistossa opiskelevan isoveljensä ohjeita: älä tee itsestäsi numeroa, ole huomaamaton, älä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin, elämä alkaa yläkoulun jälkeen ja yliopistossa viimeistään saa.

Kolmea kuukautta ennen yläkoulun loppua Rene kuitenkin tulee siihen lopputulokseen, ettei hänen tähtihetkensä voi olla siinä, että koulun kaunein tyttö melkein muistaa hänen nimensä oikein. Niinpä on aika
...more
Arska-täti
Nov 26, 2019 rated it it was amazing
Shelves: nuoret-aikuiset
"Poikabändin jäsenenä sulleki luulis irtoovan", Hilda pohti pienellä äänellään. "That's the point", sanoin ylpeänä. "Mut ei ehkä samasta syystä kun oikeitten poikabändien kaa." "Mitä tarkoitat?" "Niin kun ihailusta ja himosta ja sillai." "Ai?" "Mut säälistä, ainakin säälistä", Hilda mietiskeli kuivasti. Kuiva, ilmeetön ja joskus turhan terävä huumori kuuluivat Hildan tyyliin. "Kiukaislainen poikabändi. Joo, sä voit saada säälistä."

Tämä kirja osui ja uppos. Loistavaa tilannehuumoria höystettynä
...more
Varjokirjat
Jul 30, 2019 rated it it was amazing
Niin sydäntälämmittävän ihana kirja, jota juonenkäänne vähän pilas, mutta ehkä rakastan tätä silti <3
Suvi
Sep 28, 2016 rated it really liked it
Shelves: ibby2016
Julkaistu Virikkeiden verkkoarvosteluissa https://ibbyfinland.fi/portfolio/arvi...

Jo alussa olevien fiktiivisten arvioiden (kirjoittaneet Justin Bieber, Robbie Williams ja One Directionin Harry) perusteella arvasin, että lukuelämyksestä on tulossa hyvä. Kirjan päähenkilö, Rene, kertoo tarinaa minä-kertojamuodossa käyttäen runsaasti alaviitteitä selittääkseen asioita. Alaviitteet ovat humoristisia ja tuovat väkisin hymyn lukijan huulille.

Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun Rene saa päähänsä
...more
Mana
Sep 30, 2016 rated it it was amazing
Shelves: vinkkaus_7-9lk
Loistava!

A) Älä tee itsestäsi numeroa. B) Ole huomaamaton. C) Ole keskiverto. D) Äläkä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin. E) Odota vaan lukion ja armeijan yli. Älä huoli, yliopistossa saa kyllä. Copyright Rasmus Kolppanen.

Näitä isoveljensä sääntöjä noudattamalla 15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta tähän asti. Silmiinpistämättömyydessä on puolensa, ei joudu opettajien tai kiusaajien silmätikuksi. Miinuksena tosin se että koulun parhaimman näköinen tyttö ei edes muista nimeäsi
...more
Minna
Oct 13, 2016 rated it really liked it
No jopas oli yllätys! Jotenkin hämmentävä, mutta hyvällä tavalla. Aloitin lukemaan kirjaa, en nyt voi sanoa että ilman ennakko-odotuksia, mutta ainakin vailla tietoa kirjoittajan tyylistä kirjoittaa. Sisällön ajattelin olevan humoristinen, ja sitä se olikin, mutta ei vailla elämän tuomia ikäviä yllätyksiä, jotka voivat suistaa, ja suistavatkin, koko elämän sijoiltaan. Kirjan viisas opetus mielestäni on siinä, että vaikka elämä suistuu pois totutulta uomaltaan, sen ei tarvitse olla kaiken loppu ...more
Sussu
4,1 tähteä

Luen tosi vähän suomalaista nuortenkirjallisuutta, mutta onneksi luin tämän. Olen varma, että tämä olisi ollut suosikkejani jos olisin lukenut kirjan neljätoistavuotiaana, mutta nyt päälle kolmekymppisenäkin tämä oli luettava ja maistui vähän eri näkökulmasta. Mieleen muistui omat teinivuodet, ja samalla pystyin näkemään nämä teinit katukuvassa. Pidin myös siitä, että teinipoikien hahmoihin oli saatu sopivalla tavalla herkkyyttä, ilman että ainakaan omaan silmään vaikutti
...more
Heli
Sep 14, 2017 rated it really liked it
Hauska ja vauhdikas tarina! Henkilöhahmot olivat ihania, ja mielenkiinnolla seurasin, miten pala palalta päämäärä tulee lähemmäksi. Tietenkin jokaiseen palaan kuuluu kommelluksia, sekaannuksia ja muuta hauskaa. Erityisesti tykkäsin viattomista tyttöjutuista ja siitä, miten koulukiusaamisesta päästiin eroon.

Kirjoittajan esikoinen proosapuolella, joten piti ihan googletella, mistä hän on oppinsa saanut. Taustalla on pitkä ura käsikirjoittajana, mm. yksi minun suosikkini Rakastuin mä luuseriin on
...more
Vinkkitonttu
Oct 12, 2019 rated it really liked it
Luin tämän Leena Kaivosojan kirjoittamana selkomukautuksena. Tarina oli asetelmiltaan aika perinteinen, mutta kuitenkin liikuttava, hauska ja hienosti rakennettu. Pidin erityisesti selkomukautuksen hienosta tavasta käsitellä vaikeita ja kipeitä tunteita. Synkistä alavireistä huolimatta kirja oli hauska ja keveä lukea.

Jos lukeminen ei nappaa tai on haastavaa, suosittelen kokeilemaan kyseistä selkokielistä versiota. Uskoisin, että tästä voisi innostua sellainenkin, joka ei yleensä juurikaan lue!
Johanna
Tykkäsin tosi, tosi paljon varsinkin alusta. Lopussa tulikin yllättävä käänne, joka toisaalta selitti myös ideaa koko projektiin. Olisi toiminut ilman tuota käännettäkin, mutta tällaisenakin oikein oivallinen.
Pinja
Nov 23, 2019 rated it really liked it
Kuuntelin tämän äänikirjana yhteen putkeen. Sopivan rento ja hauska nuorten kirja tähän väliin, aion todellakin kuunnella seuraavankin osan!
Anni
Mar 07, 2017 rated it it was ok
Shelves: suomenkieliset
Kovin vaikea antaa tähtiä, 2,5 on enemmän oikein, ehkä jopa 3.
Tämä kirja yllätti suuresti. Minulla oli odotukset todella matalalla. Aloitin tämän kirjan lukemisen, koska olin voittanut kopion tästä kirjasta ja se oli vain 200 sivua pitkä. Tämä kirja edustaa sellaista genreä, josta en ole koskaan juuri pitänyt. Mutta tämä yllätti.

Ensimmäinen asia oli se, että kaikki tapahtui Satakunnassa, Kiukaisissa. En ole juuri siellä käynyt, mutta asun itse Satakunnassa, joten tapahtumat sattuivat todella
...more
Liisa
Mar 06, 2017 rated it it was ok
Njääh, ei ollut mun juttu. Kolme tähteä ansaitsis toki siitä, että tästä kirjasta tekee mieli heti keskustella sellaisen kanssa, joka on myös kirjan lukenut.
Mai Laakso
Feb 20, 2017 rated it really liked it
Ysiluokkalaisella Renellä on huolenaiheita, mutta koulu pitäisi saada loppuun ihan säällisesti. Tähän asti se on sujunut isonveljen ohjeiden mukaan, joiden mukaan ei kannata tehdä itsestä numeroa, kannattaa olla huomaamaton, on keskiverto, ei rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin, odottaa lukion ja armeijan yli ja sen jälkeen yliopistossa saa kyllä. Sehän se nuoren miehen mielessä jyllää, nuoret naiset ja vähän vanhemmatkin.
Veli antoi ohjeita pikkuveljelleen, jotta tämä ei joutuisi kiusatuksi.
...more
Anu
Jan 19, 2017 rated it really liked it
Shelves: nuoret
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Reetta Saine
Taidan olla ainoa lukija, jonka mielestä loppuneljänneksen koukku ei ollut ihan paras ja uskottavin maailmassa, eikä sitä välttämättä olisi tarvittu.

Kun se siellä kuitenkin on, tekee se kirjasta erilaisen kuin humoristisista poikakirjoista yleensä. Minusta tämä olisi seissyt sellaisenakin neljän tähden arvoisena, mutta hatunnosto kirjailijalle myös haastamisesta.

Mummola-maisemista tietty plussaa :).
Emerch
Aug 15, 2016 rated it liked it
Sangen viihdyttävä, naurattava ja paikoin syvällisempikin nuortenkirja 15 vuotiaasta Renestä, joka kohtalon kolhimana ja pikkupaikkakuntalaisuuteensa kyllästyneenä saa päähänsä, että poikabändin perustamisella saisi hyvinkin mainetta ja kunniaa, tyttöjenkin keskuudessa.
Marjo
Aug 18, 2016 rated it liked it
Shelves: 2016, nuoret-aikuiset
Tää parani loppua kohden. Et ei kannata luovuttaa, jos alku tökkii.
Arja-täti
Sep 14, 2016 rated it really liked it
Shelves: teinit
Jatkoin lukemasta ohjeiden mukaan, vaikka alku ei ollut niin loistava. Mutta sittenhän se lähti. Satakuntalaisuus tietty plussaa. Tätä vinkataan.
Anni
rated it it was amazing
Oct 11, 2019
Chisa
rated it liked it
Dec 10, 2019
Lune
rated it really liked it
Oct 12, 2019
Mia
rated it liked it
Mar 23, 2019
Henna Kaukoniemi
rated it liked it
Nov 07, 2016
Kanerva
rated it liked it
Sep 08, 2019
Ossi Nyström
rated it liked it
Aug 15, 2017
Hanna
rated it liked it
Dec 25, 2018
Pekka
rated it really liked it
Aug 14, 2017
Markku Kesti
rated it really liked it
Mar 02, 2017
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Sirpale
 • Sirkka
 • Jalat ilmassa
 • Merikki
 • Kettujuttuja : kolme hännäkästä tarinaa
 • Koira nimeltään Kissa tapaa kissan
 • Lupa
 • Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras #1)
 • Bolla
 • Koira nimeltään Kissa
 • What's up, elämä
 • Valuvika
 • Nyt pelittää! Miten pelejä tehdään?
 • Ru
 • Aikuisten perhe - Miksi valitsemme lapsettomuuden?
 • Näkymätön sukupuoli - Ei-binäärisiä ihmisiä
 • Wolkenschloss
 • Nuckan
See similar books…