Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “1827” as Want to Read:
1827
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

1827

3.23  ·  Rating details ·  127 ratings  ·  18 reviews
Tuhoa ja hävitystä, likaa ja huumoria, salatieteitä ja juonittelua. 4.9.1827 Turussa roihahtaa. Pohjoismaiden historian tuhoisin kaupunkipalo saa alkunsa. Savuksi haipuu Suomen suurin ja tärkein kaupunki sekä koko joukko salaisuuksia. Kuka sytytti roihun ja miksi? Oliko asialla Ruotsin uusi kuningas vai tsaarin salainen poliisi? Kauppaneuvoksen ahneus, piian viha vai yliop ...more
Hardcover, 512 pages
Published 2016 by Gummerus
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about 1827, please sign up.

Be the first to ask a question about 1827

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.23  · 
Rating details
 ·  127 ratings  ·  18 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of 1827
Laura
Jan 13, 2017 rated it liked it
Alkuun riehakkaan kupliva ja mukanaanvievä, loppua kohti hieman latistuva. Viihdykkeenä kieltämättä romaani oli mainio, henkilöhahmot kaikessa karikatyyrimäisyydessään hulvattomia, mutta nykyaikaan sijoittuvat osuudet tuntuivat kovin turhilta. Mutta millainen olisikaan Suomi, jos Turku ei olisi aikoinaan palanut?

Lähes neljä tähteä, mutta ei silti kuitenkaan.
Mikko Saari
Aug 08, 2016 rated it really liked it
Hauska ja jännittävä kirja. Sivut kääntyivät nopeasti ja tarina imaisi mukaansa. Turun palo vaikuttaa kirjan mittaan vääjäämättömältä, sen verran moni taho liekit haluaa nostattaa. Käänteet ovat sopivan hulluja, että viihdettä riittää. Sivussa on sopiva annos historiallista uskottavuutta ja hieno kuva 1800-luvun Turusta. On se Pohjola vaan hyvä.
Minna
Aug 11, 2016 rated it really liked it
Kaikki halusivat polttaa Turun, kuka mistäkin syystä.
Turha on piikaa syyttää, sillä hän taisi olla viisain ja rohkein koko joukosta erilaisia ihmisiä. Erinomainen kavalkadi henkilöitä, joilla kaikilla oli omat motiivinsa polttaa Turku, tuon ajan merkittävin suomalainen kaupunki, joka oli uhka Venäjälle tasavaltalaisineen tai takaisin Ruotsin itäiseksi maakunnaksi -aatteineen. Kaiken lisäksi Turun tauti taisi jo vaivata tuon ajan turkulaisia.
Merkittävät suomalaiset henkilöt vilahtelevat tarinas
...more
Pekka Pietikäinen
Sep 11, 2016 rated it liked it

Olisin halunnut pitää tästä romaanista enemmän kuin pidin; aloitus oli mukaansatempaava ja miljöö ja ajankuva kiinnostavia. Myös itse Turun paloon keskittyvät kohtaukset olivat sangen jännittäviä, ja seesteisemmät kohdat kirjassa puhuttelevia. Toisaalta karnevalistinen porsastelu, joka lipsahti välillä puskafarssin puolelle, sekä ohuet kauhu- ja fantasiaelementit eivät oikein toimineet, vaan tekivät kokonaisuudesta oudon poukkoilevan. Hajanaista tunnelmaa lisäsi mahdottoman laaja henkilökaarti,
...more
Taru Luojola
Dec 28, 2018 rated it really liked it
Shelves: ihan-luettavia
Letkeää kerrontaa ja historian tapahtumien kuvittelua. Ennakko-odotus oli jotain vakavampaa, mutta tämähän menikin täysin absurdiksi satiiriksi. Harvoin historiallisen romaanin kirjoittaja uskaltaa ottaa näin villejä vapauksia.
Uudenkuun Emilia
May 13, 2020 rated it liked it
Nopealukuinen, viihdyttävä, mutta ei järin syväluotaava. Hauskaa Turku-kuvausta: oli kiva kuvitella tuttuja paikkoja sellaisina, kuin ne olivat ennen paloa. Tuntuu selvältä, että Pohjola teki tätä varten paljon tutkimustyötä, mikä on historiallisissa romaaneissa (pulpmausteilla tahi ei) aina tärkeää. Arvostin historiaviittauksia esim. Johan Ludvig ja Fredrika Runebergiin, sekä kunnon pulphenkistä pöljää saatananpalvontameininkiä. Maria oli paras hahmoista, ja varmaan siksi hänen kohtalonsa turha ...more
Mika
Aug 20, 2017 rated it it was ok
En erityisemmin pitänyt 1827 teoksesta, mutta en myöskään osaa tarkkaan sanoa miksi en pitänyt. Kirjailija on selvästi tehnyt paljon taustatyötä teoksensa eteen ja osaa myös leikitellä historian tapahtumien kanssa. Siitä hatunnosto Pohjolalle.

Turun suurpalo on historiallisesti merkittävä tapahtuma ja ansaitsee oman ruotimisensa monesta eri näkökulmasta, mukaan lukien fiktiivisen näkökulman. Tarinan paikat sekä niiden miljööt ovat sommiteltuja ja pohdittuja, toisinaan puisen kaupungin tuoksut vo
...more
Niklas
Jun 02, 2020 rated it liked it
Mike Pohjolan 1827 on kertomus Turun palon taustoista. Hevimusikaaliin perustuva kirja on sujuvasti kirjoitettu mutta sen tarina sisältää ainakin minuun makuuni aivan liikaa erilaisia elementtejä. Sen sijaan että Pohjola olisi kirjoittanut sujuvasti etenevän historiallisen mysteerin yliluonnollisilla elementeillä (jollaiseksi kirjassa on selkeästi potentiaalia) koostuu tarina nyt kymmenien erilaisten allegoristen henkilöhahmojen intressien yhteenpunomisesta iloisen postmodernissa hengessä. Jälki ...more
Annukka
Sep 28, 2019 rated it liked it
No johan oli kirja sijoitettuna Turun paloa edeltäviin tunteihin ja toisaalta niiden taustoihin. Sekä pidin että enä pitänyt kirjasta.

Toki aiheesta kuin aiheesta saa kirjoittaa vaikka minkälaisia kirjoja. Silti minu häiritsi tämä "salaliitto-teoriamainen selitys" Turun palolle. Ihanko oikeasti ja ei kuitenkaan?! Miksi kirjoittaa tämä kirja?

En ole perehtynyt Turun paloon, joten en tiedä mikä osa tästä kirjasta oli faktojen osalta ihan varmasti totta ja mikä kaikki muu silkkaa sepitettä. Ei ihan
...more
Essi
Jul 17, 2017 rated it really liked it
On aina kivaa lukea tuttuihin paikkoihin sijoittuvaa kirjaa, niin nytkin. Pohjolan kuvaus Turun paloon johtaneista tapahtumista ja itse palosta on humoristinen, hersyvä ja viihdyttävä kokonaisuus, joka saa miettimään paitsi salaliittoja myös sitä, että suurin osa ihmisistä on lopulta aika itsekkäitä ja ahneita. Kirjan nykyaikaan tuodot lyhyet osuudet eivät minusta tuoneet kirjaan mitään ihmeellistä lisäarvota, pitäytyminen 1800-luvulla olisi riittänyt mainiosti.
Susanna
Dec 01, 2018 rated it really liked it
Shelves: books-i-own
Häälyn 3.5 ja 4 tähden välillä, mutta annoin korkeamman arvosanan, koska uskon tämän kirjan pysyvän kanssani pitkään. Historiallinen fiktio ei ole missään nimessä suosikkigenreni, vähän liian raskasta luettavaa. Ja vielä vähemmän kotimainen sellainen. Mutta olihan tämä mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa luettavaa hyvin kirjoitettuna!
Aaro Salosensaari
Prologi on viehättävä, mutta varsinaisen tekstin alkuasetelma ei jaksa kiinnostaa. Jätin kesken sivulle 81.
Reta Anna Maria
Nov 21, 2016 rated it really liked it
3,5 tähteä. Runsas, useita hahmoja sisältävä tarina, jota pitää lukea erittäin huolella, jotta pysyy kaikessa mukana.
Risto
Sep 20, 2016 rated it it was amazing
Tykkäsin. Vaikea erottaa, mikä on faktaa ja mikä ei. Piti tsekata faktat kirjan luettuani.
Tiina Susanna
Feb 14, 2017 rated it liked it
mielenkiintoisesta aiheesta viritelty oudohko mysteeriromaani
ihan kaikki käänteet eivät olleet uskottavia saati miellyttäviä.
Olisin toivonut realistisempaa otetta
Anne Holappa
Sep 13, 2016 rated it it was ok
Shelves: fiction
Edettiin niin hitaasti ja kiemuraisesti - kuin vain pitkässä tämän ajan mekossa voi vain kiirehtiä, korsettikin puristi. Tarinankerronta oli paikoin oivaa, selvästi oli paneuduttu yksioikoisen ylioppilaan maailmaan. Koko ajan odotin kuitenkin että milloin se alkaa, se joku, josta oli niin kohkattu. Mutta ei "se" sitten koskaan alkanut. Turku kuitenkin paloi.
Emerch
Oct 20, 2016 rated it really liked it
Kertakaikkisen kiehtova kirja, jossa leikitelllään ajatuksella Turun palon sytyttäjästä ja syistä. Oliko se Ruotsin kuningashuone, tsaarin käsky tai kenties suomalaiset itse?!
Panu Simolin
rated it really liked it
Mar 26, 2017
Heli-Kaarina
rated it it was ok
Jun 17, 2017
Johanna Martikainen
rated it did not like it
Aug 18, 2018
Mika
rated it liked it
Jul 23, 2019
Vilma Vartiainen
rated it really liked it
Jan 27, 2019
Mathias
rated it did not like it
Feb 23, 2018
Juha
rated it liked it
Jul 31, 2019
Melina
rated it really liked it
Jun 28, 2019
Mika Jokinen
rated it it was ok
Oct 06, 2017
Mari Säisä
rated it really liked it
Apr 05, 2017
Marjut
rated it liked it
Dec 31, 2016
E.E. Leivo
rated it liked it
Aug 15, 2017
Antti
rated it really liked it
Jun 26, 2018
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Taivaanpallo (Angus, #1)
 • Bolla
 • Leväluhta
 • Tuntematon Kimi Räikkönen
 • Nation
 • Wolfhound Century (Wolfhound Century, #1)
 • The Fractal Prince (Jean le Flambeur, #2)
 • The Causal Angel (Jean le Flambeur, #3)
 • The Core of the Sun
 • Broken Paradise
 • Juoksuhaudantie
 • Rouva C.
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Puhdistus
 • The Long Earth (The Long Earth, #1)
 • The Egyptian
 • Seven Brothers
 • Putinin trollit : Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta
See similar books…

Related Articles

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our...
24 likes · 21 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »