Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Saat Aku Berpaling” as Want to Read:
Saat Aku Berpaling
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Saat Aku Berpaling

3.89  ·  Rating details ·  28 ratings  ·  16 reviews
"Give me some money and i let her go." -Johan
"Kill her Johan. Do you really think that i would care?" -Natrah

Hidup Nadhirah umpama neraka. Sejak kecil menjadi hamba pada takdir yang nyata enggan menyebelahinya. Saat dunianya terasa gelap, muncul insan-insan baharu yang membawa seribu satu episod baru dalam hidupnya.

Keluarga Tan Sri Malik merupakan antara yang paling menin
...more
Paperback, 498 pages
Published May 2016 by Kaseh Aries Publication
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-42
Average rating 3.89  · 
Rating details
 ·  28 ratings  ·  16 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Saat Aku Berpaling
W. N. Izzaty
Jul 09, 2019 rated it it was amazing
[BOOK 113]

Saat Aku Berpaling by Adry Tihani.
.

Best! Aku tak expect sebenarnya yang buku ni akan sangat memuaskan hati aku. Lagipun ini ialah karya pertama penulis.
.

"Saya betul-betul berharap yang kita akan bertemu lebih awal"
.

"Kenapa?"
.

"So that I can protect you. Oh Nad, I wish I was there"
.

Sejak kecil, Nadhirah hidup dalam derita. Dia didera, dibenci oleh ibu dan bapa tirinya. Sehinggakan Nadhirah membesar dalam perasaan benci kepada ibunya sendiri. Selepas kematian ibunya, dia tinggal bersama
...more
Afifah.
Mar 22, 2017 rated it it was ok
Shelves: wish-list
Walaupun banyak persoalan timbul, contoh garis masa, dll, tapi satu saja nak cakap, soal nasab, status anak mangsa rogol, hubungan antara perogol dan anaknya, tak boleh dibuat main. Tahu, ini novel. Fiksyen. Tapi kalau orang lain baca dan percaya bulat-bulat, macam mana?
Sha Mohamed
Jan 09, 2019 rated it really liked it
Nadhirah dilahirkan tapi dibenci.. Hidupnya penuh derita.. Duduk dengan mak kandung dia dihina, dipukul dan dia melihat maknya dibunuh.. Diambil oleh papanya, ingatkan berubah bahagia.. Namun derita juga yang bertandang.. Dihina sudah jadi makanan harian.. Dijadikan punching bag, di biarkan kesunyian sehingga Nadhirah bangkit untuk keluar dari penjara kejam itu.. Nadhirah berjaya.. Namun pembongkaran kisah sebenar kenapa dia dibenci maknya menjadikan Nadhirah seorang pendendam.. Papanya mati tan ...more
Almari Buku
Aug 09, 2016 rated it really liked it
Shelves: 2016, borrowed
I shouldn't read this during weekdays. Once started, I can't put it down. Tapi memandangkan hari bekerja, what option do I have? Kan?

Finally finished it today.
Alhamdulillah.

Saat Aku Berpaling, marked her debut as an author. A very good start.
I can say that she have a talent. She have a bright future.
Okey..
Here is my review.

* * * *
Tak akan ada sebarang ringkasan yang akan saya berikan berkenaan dengan buku ini. Saya percaya, blurb yang diberikan lebih dari cukup untuk menarik anda untuk memilih
...more
Ella
Dec 02, 2016 rated it really liked it
4.3*
Not bad for new author.
Locked away at the attic of her father's house, full of old furnitures and pests for years. Store room. Being cut off from outside world and her existence in the household was not made known to the public. Her only respite was a window in enjoying the view of the sky. Reason, illegimate child.

Yes, she was fed and schooled privately by Alana, her bff and private tutor, arranged by Tan Sri. Ridiculed, beaten and humiliated every single day by members of the household.
...more
Tiara Sapphire
Sep 22, 2019 rated it really liked it
buku ni sangat best bagi aku sebab cerita mengenai heroin balas dendam dengan buat rampasan kuasa pada syarikat musuh dia mungkin dah banyak jumpa dalam drama korea atau drama thai tapi dalam novel melayu memang jarang sangat.

watak Nadhirah sangat menarik bermula daripada orang yg suka mengikut keadaan tetiba berubah menjadi hati kering sebab nak balas dengan pada Tan Sri Malik yg merosakkan hidup ibunya. paling aku suka semestinta dengan watak Faliq sebab selalu prihatin dengan Nadhirah. mungki
...more
Marta Dafid
Aug 24, 2016 rated it it was amazing
Awesome!!!...
Littlebookgirl
Sep 17, 2016 rated it it was amazing
keep it up writer!
once dah baca susah nak letak tepi haha
Wan rohani harun
Sep 21, 2016 rated it really liked it
Shelves: romance-malay
Sebenarnya nak bagi 4.5 bintang so dapat la 4 ya. Buku ini.... Tak bosan sb saya mengadap sehari shj. Dengan jadual busy mmg jika habis buku dlm sehari buku tu best la. Harap penulis kekalkan momentum beliau. Sambil baca teringat style writing sidney sheldon sb brave strong woman kan
Aida Kassim
Sep 21, 2016 rated it it was amazing
Berbaloi utk di baca..:)
Adleen Adrieana
Dec 22, 2019 rated it it was ok
Cerita yang menarik juga bagi saya. Ada sesetengah bab saya tak faham bila dia throwback ke zaman sebelumnya. Bagi saya novel ini okay lah. Nak kata yang melekat dengan tangan tak juga. Nak kata tak best pun tidak juga. Bagi saya 50/50 sahaja. Ambil masa 10 hari nak habiskan. Standard saya kalau baca 3 hari dah boleh habis. Apa apa pun saya hargai karya penulis!
fizzrosie_
Jan 17, 2017 rated it really liked it
Shelves: 2017
wow so suprising la this book , eh mula mula memang rasa was was nak beli tapi disebabkan penulis sendiri yang approach masa kat PWTC , dalam segan terambil la juga .now memang rasa menyesal la sikit sebab take time sangat amik buku ni to read .heheh ok laa tu better late than never kan .good job writer .keep it up ! cant wait to see your new book !


** highly recommended ok !
RLia
Jan 03, 2019 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Amalina Syamsul
Jan 22, 2019 rated it really liked it
Awesome storyline dan disebabkan itu saya dapat habiskan novel ni dalam masa sehari setengah. Watak yang sangat strong perwatakan dia akan menyebabkan sesiapa yang start baca akan tak berhenti membacanya lagi2 kalau baca pakai ebook dekat https://www.e-sentral.com/ ...more
Wanshazat
Nov 19, 2016 rated it it was amazing
jalan cerita menarik. utk 1st buku, mmg boleh tabik pada penulis ni.

cumanya ada beberapa kesilapan imbuhan, tertinggal perkataan.. rasanya editor kena lebih peka dengan benda2 kecik tapi bg impak yang besar pada mood pembaca.
YnFznh
rated it really liked it
Jan 26, 2020
Anisahyaakub
May 08, 2017 rated it really liked it
Novel ni bagi saya menarik sebab watak utama dalam novel ni adalah seorang perempuan. Nadhirah bangkit dari seorang yang lemah menjadi seorang yang sangat kuat. Tetapi, silapnya adalah dia menjadi seorang pendendam. Sesiapa pun yang baca mesti akan rasa tak puas hati dengan apa yang jadi pada Nadhirah. Mungkin bagi sesetengah orang novel ni klise tapi olahan cerita penulis ni agak menarik. Macam mana Nadhirah yang selalu dimaki dan dicerca menjadi seorang yang kuat dan berjaya dalam hidupnya. Wa ...more
EïMãRòŽaIMā
rated it really liked it
Jun 06, 2020
Aldebaran
rated it really liked it
Jun 13, 2019
Afiq
rated it liked it
Jan 18, 2017
Ynah Smdg
rated it liked it
May 22, 2020
MackMegan
rated it it was amazing
Nov 12, 2016
azzinee
rated it really liked it
Sep 08, 2017
D'maya Arey
rated it liked it
Sep 26, 2016
Zakierah
rated it liked it
Mar 05, 2017
Sapp73
rated it really liked it
Sep 02, 2016
HH
rated it liked it
Sep 16, 2016
Siti Raudhah
rated it really liked it
Oct 20, 2016
Meera
marked it as to-read
Jul 11, 2016
Masudah Awang
marked it as to-read
Aug 07, 2016
Siti Rohaizah
marked it as to-read
Aug 13, 2016
Suhailah Iskandar
marked it as to-read
Aug 15, 2016
Suha Fasihah
marked it as to-read
Aug 30, 2016
WaNie Jud
marked it as to-read
Sep 02, 2016
heril azwan
marked it as to-read
Sep 16, 2016
Ery Aieril
marked it as to-read
Sep 20, 2016
Nurul
marked it as to-read
Oct 02, 2016
Maimunah Peacefull
marked it as to-read
Oct 14, 2016
Afieqkueh
marked it as to-read
Oct 21, 2016
Wmt
added it
Dec 18, 2016
Rian Furqan
marked it as to-read
Dec 20, 2016
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Aku Ada Untukmu
  • Aslan
  • Raya=Aidil+Fitri & The Sweetest Stranger
  • Dia Dambaan Hati
  • Marry Me, Senorita
  • Sehingga Kita Bertemu
  • Setelah Aku Pilih Dia
  • Romancinta
  • Harry's
  • Cik Isteri Dan Encik Suami
  • Tak Sempurna Mencintaimu
  • I'm Not a Monster
  • Kirimkan Rindu
  • Umar Hatta
  • Wanita Terakhir
  • Dheo's
  • Somniphobia Sumpahan Syaitan
  • Urusan Hati Cik Drama Queen
See similar books…

News & Interviews

You know the saying: There's no time like the present...unless you're looking for a distraction from the current moment. In that case, we can't...
54 likes · 24 comments