Jump to ratings and reviews
Rate this book

Nukkemestari

Rate this book
Satu, joka lumoaa aikuisen. Tämän luettuasi katsot ihastuttavia marionetteja toisin silmin – pelonsekaisella kunnioituksella, pieni epäilys sydämessäsi. Kuka vetää sinun naruistasi?

"Kukapa ei olisi kuullut kerrottavan, että kaupungissa oli suuria nukkemestareita, joiden marionetit olivat melkein eläviä. Olin nähnyt esityksiä, joiden nukkeja oli helppo kuvitella sellaisiksi taikakaluiksi. Nukkemestarit eivät myöntäneet eivätkä kieltäneet huhun todenperäisyyttä ja vain alalle vihityt pääsivät koskettamaan heidän marionettejaan. Mutta miksi sellainen kallisarvoinen marionetti olisi ollut nekromantikkojen killan tunkiossa?”

Pieni paholaisnukke muuttaa Tuhkan elämän. Marionetti tuo hänelle ystävyyttä, intohimoa ja rakkauden taiteeseen. Mutta rakkaudella kuten taiteellakin on kallis hinta.

Pappi Loew vartioi kaupungin moraalia inkvisition rautaisen nyrkin ja väkivahvojen golemien avustuksella, ja muistelee salaa kauan sitten taakse jäänyttä rakastettuaan.

Tuhkan ja Pappi Loewin kohtalot kietoutuvat toisiinsa kudelmassa, jonka väri on verenpunainen. Kuka pitelee lankoja käsissään, kun näytelmän kulissina on koko kaupunki? Ja kuka on Marionettimies?

Nukkemestari on aikuisten synkkä satu, joka vetää lukijan taianomaisen nukketeatterin maailmaan. Kauhuromantiikan piirteistä ammentava tarina kertoo rakkaudesta, taiteesta ja vallasta.

306 pages, Hardcover

Published March 1, 2016

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Paula Silvonen

1 book3 followers
Paula Silvonen is a programmer, startup entrepreneur, and author of the gothic fantasy novel Nukkemestari.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
5 (27%)
4 stars
9 (50%)
3 stars
2 (11%)
2 stars
2 (11%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 8 of 8 reviews
Profile Image for Helmi.
3 reviews
March 15, 2022
Antaisin tälle enemmän tähtiä, mikäli se olisi mahdollista.
Profile Image for Ullalin.
175 reviews5 followers
November 2, 2016
Pidin erityisesti kirjan tunnelmasta. Erilainen ja omaperäinen tarina.
Profile Image for Marras.
53 reviews
August 2, 2018
Nukkemestari kertoo Tuhka nimisestä orvosta, joka eräiden kommervenkkejen jälkeen päätyy löytämään paholaismarionetin ja uuden ystävän nimeltä Perro. Mutta eräänä päivänä Perro katoaa ja Tuhka joutuu asumaan taas yksin kaduilla. Samaan aikaan Pappi Loew muistelee rakastettuaan ja hoitaa papin tehtäviään.., mutta miten hän liittyy Tuhkaan? Ja Kuka on Marionettimies? Nukkemestari on tarina niin ruumiin kuin taiteen himosta, vallasta ja rakkaudesta.

Nukkemestarin maailma on mielenkiintoinen ja jää melkein harmittamaan että siitä ei kerrota kuin kaikista olennaisin. Kirjan maailmassa on jonkin verran taikuutta jolla muun muassa marionetit saavat aivan uutta eloa itseensä. Kuvailun tarve on toki mielipidekysymyksiä mutta itse pidän vähän enemmästä kuvailusta ja auki selittämisestäkin sopivissa määrin.

Tarina pitää otteessaan kunhan sille antaa ensn jonkin verran sivuja aikaa, sillä se kietoutuu mielenkiintoisemmaksi lähempänä loppua. Olisin ehkä kaivannut melkein lisää pituutta kirjalle ja vähän nopeutta alkuun, mutta kokonaisuutena Nukkemestari oli mielenkiintoa herättävä ensiteos Paula Silvoselta, ja jään odottamaan seuraavaa teosta. Nautin myös siitä kuinka seksuaalivähemmistöjä käsiteltiin kirjassa. Asiasta ei tehty kauhean suurta haloota ja mutta seksuaalivähemistö hahmoja pääsi erilaisiin rooleihin kuin missään kirjassa (tai elokuvassa) mitä olen nähnyt.
Profile Image for Spidermonkey.
516 reviews11 followers
October 22, 2020
3,5 tähteä. Alku oli tahmea, mutta sitten tarina alkoi kiinnostaa sen herättämien kysymysten myötä entistäkin enemmän. Kunnes loppu oli vähän jotenkin pettymys.

Persoonallinen ja kiinnostava kirja, jota en edes osa luokitella. En itse sanoisi tätä fantasiaksi tai kauhuksi, vaikka tämä kirjaston kauhukirjojen kohdalla olikin.

Pappi Loew oli tekpopyhä ja vallanahne, raivostuttava hahmo. Mutta hän oli omalla tavallaan jopa vähän mielenkiintoisempi, kuin Tuhka. Enkä taas oikein tiedä, mitä mieltä olen kirjan rakkauskiemuroista - kai ne olivat ihan ok.

Mutta voin suositella!
Profile Image for Merja.
200 reviews4 followers
December 23, 2017
Ihastuin ikihyviksi Nukkemestariin. Erilaista fantasiaa jota olen tottunut lukemaan ja pistikin toivomaan että osaisin kirjoittaa yhtä hyvin kuin Paula.
January 31, 2021
Hieman makusteluksi jäi. Suurin kompurointi tapahtui kiellisessä sisällössä ja tekstin rakenteessa, joka tökki jatkuvasti silmään varsinkin kirjan alussa. Lisäksi kirja kaipasi pituutta ja enemmän näyttöä "ojentavan" kerronnan sijaan.

Juoni piti ihan mukavasti otteessaan, vaikkei ollutkaan kovin monimutkainen (joka ei tietenkään ole vaatimus hyvälle kirjalle). Maailman konsepti oli kiintoisa, mutta laiha tiedon määrä sen olemuksesta jätti aukon, jota vapaa tulkinta ei oikein täyttänyt.

Judah Loewin ja Athanasiuksen suhteesta annetut muruset olivat ehdottomasti parasta luettavaa, jonka vuoksi kirja oli aivan pakko lukea loppuun. Heidän kommunikointiaan jäi aivan erityisesti kaipaamaan, kenties suhteen karu laatu ja menneisyyden katkeruus mieltä hivelivät.
This entire review has been hidden because of spoilers.
1 review
April 29, 2016
Paula Silvosen Nukkemestari vie lukijan tummasävyiselle matkalle ajattomaan aikaan, maailmaan joka tuntuu tutulta, mutta jossa myös synkkä magia on todellisuutta. Ajattomina näyttäytyvät etenkin tapahtumien taustalta paljastuvat vallan ja rakkauden teemat, joiden lankoihin henkilöhahmojen kohtalot kietoutuvat.

Päähenkilö Tuhkan elämä saa uuden suunnan, kun hän löytää noidutun marionettinuken. Tapahtumien edetessä hänelle aukenee kuva maailmaa pyörittävistä voimista, niistä, jotka kaiken takana pitävät lankoja käsissään. Sekä Tuhkan elämä että valtaapitävien hahmojen teemat kietoutuvat vähitellen herkulliseksi sekamelskaksi, jossa kaikki on lopulta yhteydessä kaikkeen, ja samaten kaikista hahmoista paljastuu uusia meheviä syvyyksiä tarinan edetessä. Kaupunkia tylyllä häikäilemättömyydellä hallitseva Pappi Loew esimerkiksi näyttäytyy brutaalisuudestaan huolimatta ihastuttavan inhimillisen raadollisena, mukavan arkkityyppisenä mutta samalla kiehtovana persoonana. Itse Kaupunki, johon tapahtumat sijoittuvat, on ilmeisen tunnistettava patsassiltoineen, golemeineen ja astrologisine kelloineen kaikille, jotka esikuvassaan ovat vierailleet, vaikka sen nimeä ei missään vaiheessa mainita.

Tämä lukija arvoi tarinan viiden tähden veroiseksi, mutta ehkä koska neljä tähteä olisi ollut hieman liian vähän. Lukukokemus oli kuitenkin hyvin miellyttävä ja lukijaystävällinen, juonikuvio purkautuessaan kiehtova, hahmot mielenkiintoisia ja eläviä, ja hienovarainen huumori vilahteli tapahtumien synkkyydestä huolimatta kaiken lomassa. Etenkin vahvana ja mieleenpainuvana kokemuksesta jäi elämään tunnelma, joka miljöön ja mustanpuhuvien elementtien yhdistelmässä toi mieleen visuaalisesti ja sävyltään Guillermo del Toron elokuvat. Suosittelen kaikille, jotka haluavat viihtyä tovin ikiaikaisten teemojen parissa, maailmassa joka on tyly eri tavalla kuin tämä nykyinen.
Displaying 1 - 8 of 8 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.