Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kanvas” as Want to Read:
Kanvas
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kanvas

by
4.46  ·  Rating details ·  79 ratings  ·  18 reviews
ketika saya berjumpa dengan para pesakit ataupun saat menerima banyaknya persoalan menerusi akaun media sosial saya, ternyata ada persoalan sama sedang dihadapi oleh ramai orang iaitu: bagaimana untuk mengatasi masalah dalam kehidupan.

hakikatnya, masalah akan sering berlaku. cuma, bagaimana kita menghadapinya sahaja. jawapannya ada cuma kita harus mencarinya.

N: "kenapa bol
...more
Hardcover, 230 pages
Published November 2015 by Deen Prints (first published 2015)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kanvas, please sign up.

Be the first to ask a question about Kanvas

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.46  · 
Rating details
 ·  79 ratings  ·  18 reviews


More filters
 | 
Sort order
Asmar Shah
Feb 22, 2017 rated it really liked it
4.25* untuk Kanvas!

Buku yang dibaca adalah cetakan kedua. Hip kan naskah ini tahun lalu?

Selama ini aku memang hanya abaikan buku ini walaupun ia kerap kali menegur dan ingin mengajakku bermesra bersamanya. Buku-buku sebegini yang mana tahun lalu menjadi naskah-naskah yang sering top di carta toko-toko buku, bukanlah menjadi keutamaan untuk aku baca pun. Sebab ia lebih kepada quote yang indah, kata-kata semangat atau sewaktu dengannya. Malahan ianya boleh tahan mahal berbanding buku-buku yang lai
...more
Siqahiqa
Oct 10, 2016 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Kanvas adalah buku pertama daripada penulis Muharikah yang aku baca. Buku grafik ini berkisar tentang kehidupan yang diterjemahkan dalam catatan pendek yang ringkas. Sesuai dijadikan buku wajib ada bagi setiap orang. Buku yang comel dan nipis yang padat dengan kata-kata berunsurkan peringatan dan motivasi.

Warna warni buku ini daripada kulit buku sehingga ke helaian terakhir bersama intipati yang bagus membuatkan aku susah berhenti membacanya. Hasilnya, aku baca buku ini in a single sitting. Buk
...more
Shahkang
Jan 06, 2016 rated it it was amazing
Recommends it for: Rakan-rakan yang berminat dengan motivasi agama
Shelves: motivasi-agama
Bukan senang nak bagi sebuah buku 5 bintang. Tapi buku ini, saya berani bagi.

Jujurnya sebagai seorang yang suka membaca, baca buku ni rasa kurang puas sebab catatannya pendek-pendek - boleh dihabiskan dalam masa sekejap. Tak dinafikan, Muharikah sebagai seorang figur dakwah berjaya menginsafi kita dengan kata-katanya yang ringkas tapi membawa makna mendalam dan muhasabah yang panjang. Sebahagiannya kita sudah sedia maklum tapi tentunya sebagai manusia kita harus sentiasa diingatkan.

Apa yang ka
...more
Cik Aini
Muharikah merupakan satu figura yang dikenali di dunia blogging. Dan saya bertemu dan bertanya Dr Aisyah di alam maya. Di saat kekecewaan melanda, sarat rasa sedih, merupakan antara tahun-tahun awal di mana saya bertemu muharikah di alam maya. Artikel yang ditulis cukup menggugah jiwa, yang paling dekat dengan jiwa saya ketika itu ialah cerita usrah. Dr Aisyah yang saya kenali (mungkin dia pun tidak mengenali saya kerana hanya sesekali sekala saya meninggalkan nota di entri blognya satu tika dah ...more
Puteri Zulaikha
Jan 29, 2016 rated it really liked it
Buku ni sesuai untuk dijadikan 'buku wajib ada' dalam bilik sebab kata-kata dan penulisannya santai dan berunsurkan motivasi. Jadi, kalau saat tiba-tiba rasa down dan putus asa itu, bolehlah baca buku ini sebagai peringatan dan pemangkin semangat. :)
CikguKaykayAlkhair
Dec 30, 2015 rated it it was amazing
memang trending buku buku catatan sekarang. tetapi yang ini terdiri dari catatan positif mengingatkan diri berTuhan. kena baca slow slow baru masuk ke hati. disamping lukisan yang comel. rasa tak cukup 100 catatan. well done.
Chombi
Jan 06, 2016 rated it it was amazing
Bentuk buku mengingatkn saya pd buku #88lovelife. Cuma beza warna cover dan catatannya yg lebih menjentik hati agar hidup berTuhan. Pada manusia itu ada 1001 mcm masalah, dan bagaimana kita mengatasinya. Kuncinya hanya satu... iaitu kembali pada ALLAH.
'Amirah
May 03, 2016 rated it it was amazing
Very inspiring!!!
Nur Fathinah
Aug 04, 2019 rated it really liked it
Pembacaan pada masa yang tepat . Terasa dekat untuk situasi yang berlaku dalam diri sekarang . Dibaca sewaktu nak hadapi profesional exam, jadi rasa lebih yakin dan berserah dengan semua keputusan yang bakal Allah berikan .

Isi kandungan yang santai dan sampai . Grafik yang comel dan menarik memudahkan pembacaan dan penghadaman .
biblio_mom
Aug 01, 2019 rated it really liked it
My favourite motivational quotes book so far. The choices of words are very wise. Baca sikit demi sedikit setiap hari seolah-olah makan supplements. It is indeed a supplement for soul and brain. Its spirit uplifting. Grafik kat dalam pun cantik-cantik.
Aini Akmalia
Aug 24, 2018 rated it liked it
Contengan kanvas yang datang tulus dari hati akan terembes pada hati-hati juga.

Sesiapa yang biasa menikmati buku-buku motivasi atau agama pasti biasa dengan setiap bait kata dalam buku ini. Kusimpulkan ini sebagai sebuah naskhah peringatan buat umur insan.
Baniza
Jan 24, 2019 rated it it was amazing
Shelves: tarbiah-rohaniah
Awesome... Hablu minaAllah Hablu minaanas.
Mahirah Jazlan
Sep 03, 2019 rated it it was amazing
Bacaan motivasi / quotes santai dengan grafik yang sangat cantik.
Maisarah Azmi
Mar 22, 2016 rated it it was amazing
Hari ini saya ingin berkongsi tentang buku Kanvas by Muharikah. Buku ini adalah sebuah buku grafik seperti #88LoveLife dan #AboutLove tetapi istimewa dan lain dari yang lain.

Buku ini berkisar tentang kehidupan tetapi dalam bentuk quotes-quotes pendek yang menyegarkan jiwa dengan peringatan.

Sesuai buat sesiapa yang tercari-cari motivasi dan inspirasi dalam kehidupan.
kanvas+muharikahQuotes yang ditulis oleh Muharikah ini memujuk jiwa kita dan membawa kita kembali kepada Tuhan. Quotes yang ditulis
...more
sora
Jan 10, 2016 rated it it was amazing
Warna warni seiring tajuk serta contengan hati berjaya membuatkan jari ini susah untuk berhenti daripada berterusan membelek muka surat buku ini.

Buku yang boleh sentiasa ada pada tangan takkala jiwa kau haus dahagakan kekuatan. Buku ini kekuatan itu.
thewayfarer11
Feb 10, 2016 rated it really liked it
Catatan dari hati akan turun ke hati-hati.
Baca dan hayatilah :)
Anna Dira
Dec 20, 2016 rated it really liked it
4.5 stars.
Maisurah
Jun 14, 2016 rated it really liked it
4.5*
Nr Shfqhzlkfl
rated it it was amazing
Feb 16, 2019
Rosnah Hanafi
rated it it was amazing
Jan 18, 2017
Fifiey
rated it it was amazing
Aug 21, 2018
Rozaini Radzi
rated it it was amazing
Jan 28, 2016
Affina Dalilahanny
rated it really liked it
Feb 11, 2017
Nurul Athirah
rated it it was amazing
Jul 24, 2019
Najihah Mansor
rated it really liked it
Jul 02, 2019
Ameliafarahani Zulkifli
rated it it was amazing
Nov 09, 2016
Unnidirabookstore
rated it it was amazing
Sep 06, 2016
nora adawiyah
rated it really liked it
Aug 20, 2019
Mato
rated it it was amazing
Jan 01, 2017
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
71 followers
Hamba Allah Pencinta Dakwah

Doctor Perubatan
Kolumnis Majalah Jom
Penulis buku #lagendabudakusrah dan #muharikahthecomics
No trivia or quizzes yet. Add some now »