Jump to ratings and reviews
Rate this book

Ной

Rate this book
В тази книга авторът разкрива своята душевност, както и задълбочено познаване на световните митологии и фантастични течения.

Това е събитие за българската литература, сравнимо единствено с класиката на Зелазни „Създания от светлина и мрак“. Основната разлика е, че Зелазни си е поставил велика цел, която е постигнал, докато Коен Ливингстън постига велики цели, без да си ги е поставял.

Тази книга е толкова многопластова и завладяваща, че бих я препоръчал на малки, големи и още по-големи. Ако зависеше от мен би намерила своето достойно място в учебниците по литература.

(Принцът Който Беше Хиляди)


По-голяма прустотия ни бях чел.

(Кумара)

Изтегли безплатно

98 pages, Paperback

First published November 27, 2015

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
7 (19%)
4 stars
11 (30%)
3 stars
11 (30%)
2 stars
6 (16%)
1 star
1 (2%)
Displaying 1 - 13 of 13 reviews
Profile Image for Kalin.
Author 71 books263 followers
November 21, 2015
Ако копнееш за литературоведски отклик, виж тук:


Ако предпочиташ безсрамна шуробаджанашка реклама:


Ако настояваш да пиеш направо от извора:


Ако смяташ, че от прекомерните избори се затъпява:


А ако просто търсиш истински спойлър:
September 10, 2017
Книжката представлява случаен генератор на забавни истории.

Инструкции за употреба:

1. Не се замисляйте изобщо над изборите, които книгата ви дава. Избирайте на посоки. В тях няма никаква логика и всичките са еднакво "правилни" - има богато разнообразие от начини да преживеете потопа (или да достигнете до състояние, в което не ви пука за него). :)
2. Като стигнете до някой край (и ако смятате, че простотията не ви е дошла твърде в повече), започнете от начало, като този път избирате коренно различни неща.
3. Ако някъде към третото или четвъртото разиграване, вече сте започнали нарочно да карате героя ви да прави глупости (и се забавлявате от резултата), значи сте усетили идеята на книгата. :)
Profile Image for Ангѣлъ.
Author 4 books23 followers
December 18, 2015
Тая простотия (в закачливия смисъл на думата) не е баш книга-игра, щото няма никаква игра в нея - общо-взето свършва след 4-5-ия избор. Прилича повече на интерактивен роман, защото изборите просто водят до различен финал, а повечето от майтапите на мен не са ми чак толкова свежи . К'во като се закача с други автори и произведения? :)



March 20, 2016
Една много особена, чисто хумористична книжка от типа на книгите-игри, която ме изненада със сюжета си...изобщо с всичките си разновидности на сюжети и странният си, дори шантав главен герой - библейският Ной, на който му е поверено да построи познатият ни от легендите Ноев ковчег и да спаси живота на земята след потопа...

Авторът на това мъничко...бижу...е Колийн Ливингстън. Поне така пише на книгата, но всъщност зад К. Ливингстън се крие не Колийн, а Коен и явно това е причината за тази забавна книжка - "Ной" (Сердика ИТ, 2015).

Продължава в блога - http://ekaterinaes.blogspot.bg/2016/0...
Profile Image for Петър Атанасов.
Author 8 books10 followers
November 16, 2016
Въпреки първоначалното впечатление, книжката е абсолютно непретенциозна и съществува основно за забавление както на авторите, така и на читателите си, няма философски послания и морални поуки. Ако сте дълбоко религиозни сигурно няма да ви допадне, въпреки че няма нещо особено обидно (но пък ако сте дълбоко религиозни сигурно всичко извън Библията ви се струва обидно така или иначе), а ако обичате да се забавлявате и да подкрепяте българските автори, дайте шанс на „Ной“.

Цялото ревю на https://scifi.bg/?p=39260
March 18, 2018
Доста непретенциозна книга. Харесаха ми закачките с други автори, разкази, приказки. Не съм сигурна дали влиза точно в графа книга-игра, но прочетох почти всички краища. Беше забавна идиотщина (в добрия смисъл). Спартаааааа! :D
Profile Image for Milenishte.
8 reviews
March 6, 2018
Книжката е забавна, макар и с не особено оригинален хумор. Идеална е за леко, разтоварващо четиво.
Profile Image for Dessy Nik.
2 reviews
March 9, 2018
Книжката е със сигурност различна! Хареса ми, че е кратка и имаш възможността да минеш през доста варианти на историята в рамките на минути! Самите линии на историята са забавни! Благодаря много на авторите!
Profile Image for Красимира.
Author 16 books40 followers
December 20, 2015
Много свежа книжка. Не е голяма, но разполага с богато разнообразие от избори и финали за обема си. Хуморът не е на еднакво ниво в целия текст, но предвид, че е писана от авторски колектив, това би могло да се очаква. Има някои идеи, които много ми допаднаха...

Profile Image for Книжни Криле.
2,895 reviews158 followers
June 23, 2016
Още от корицата на „Ной” трябва да ви е пределно ясно, че това не е четиво, което се взима на сериозно. Сюжетът, както подсказва и самото заглавие, е библейски… със силно пародийни елемент. Прочетете пълното ревю на "Книжни Криле": https://knijnikrile.wordpress.com/201...
Profile Image for Ивайло Илиев.
1 review1 follower
August 15, 2019
Ако трябва да я опиша с една дума, то тя би била “непретенциозна”.
Поради малкия си обем и голямата разклоненост, изиграването ѝ отнема не повече от 4-5 избора или около 10-15 минути.
Не мога да коментирам сюжета, тъй като на практика имаме една камара съвършено различни сюжети, в зависимост от изборите на чиртателя. Всеки избор те хързулва по съвсем различна сюжетна линия.
Хуморът е твърде лигав за моя вкус, но все пак имаше 1-2 смешки, които ме разсмяха. Преди авторът да се възгордее и да приеме това за комплимент, ще уточня, че 1-2 смешки, които ме разсмяха на фона на 50-60, които не успяха, не е много добър резултат.
Корицата е приятна, но вътрешните илюстрации са покъртителни.
Тъй като все пак авторът бе така добър да ми подари книгата, би било израз на грозна неблагодарност от моя страна все пак да не се напъна и да изтъкна някои плюсове на книгата:
1. Малка е и не заема много място в библиотеката.
2. Кратка е, така че приключваш с нея преди да успее да те отегчи до смърт.
3. Добър и по-здравословен заместител на приспивателното.
4. Доста разклонена и може да се преиграва много пъти, стига читателят да е достатъчно голям мазохист, за да не се откаже след първия ѝ прочит.
5. Предвид това че я получих безплатно, мога да кажа също и че си струваше инвестицията.
Profile Image for Петър Панчев.
805 reviews122 followers
July 9, 2018
Потопът идва и Ной запретва ръкави
(Цялото ревю е тук: https://knijenpetar.wordpress.com/201...)

Казват, че Ной си е свършил работата, като е прибрал в „ковчега“ семейството си и двойки животни от всички видове. Това е историята. Ами ако беше взел друго решение? Ей така, за разнообразие, за забавление, или просто защото е имал опак характер. „Ной“ („Сердика ИТ“, 2015) е книга-игра и, съответно, трябва да служи за целите на смеха. Но пък не е особено детска и не предоставя някакви поуки. Затова и се разходих из лабиринта на изборите, за да отморя. Докато следиш къде ще те отведе всеки от различните сюжети, прочиташ не повече от десетина страници. Всичко е забързано, непосредствено и с препратки към злободневната ни, но ограничена и смехотворна действителност. Съвсем лесно е да се досетиш за какво иде реч, така че нещата опират до едното приключение и дозата настроение за разтуха.
(Продължава в блога: https://knijenpetar.wordpress.com/201...)
Displaying 1 - 13 of 13 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.