Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Vaihdokas (The Body Jumper, #1)” as Want to Read:
Vaihdokas (The Body Jumper, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Vaihdokas

(The Body Jumper #1)

2.99  ·  Rating details ·  119 ratings  ·  23 reviews
Rakkaustrilleri kuoleman ja elämän rajamailta.

Onko elämä elämisen arvoista, jos kukaan ei näe sinua, et edes sinä itse?

The Body Jumper -sarjan avaus Vaihdokas on tarina ulkokuoren alle haudatusta salaisuudesta. Päähenkilö on nuoren naisen mieli, aave elämästä joka päättyi liian varhain. Hän on vihainen ja pysyy mieluummin kuolleena kuin elää jonkun toisen elämää.

Mutta p
...more
379 pages
Published August 2015 by WSOY
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Vaihdokas, please sign up.

Be the first to ask a question about Vaihdokas

Community Reviews

Showing 1-30
2.99  · 
Rating details
 ·  119 ratings  ·  23 reviews


More filters
 | 
Sort order
Matti Karjalainen
Feb 08, 2016 rated it it was ok
Recommends it for: Salla Simukan Lumikki Anderssonista tykänneille teineille.
Elena Madyn "Vaihdokas" (WSOY, 2015) aloittaa uuden Body Jumper -nimisen nuortenkirjasarjan, jossa tuntematon mimmi herää Alex Winter -nimisen nuoren naisen kehossa. Hän on vaihdokas, traaginen hahmo, joka joutuu tahtomattaan muuttamaan toisten ihmisten kehoon ja jatkamaan elämää niissä aina siihen saakka kunnes heidät tempaistaan taas uudelleen pois.

Alex Winter on tavattoman rikas, koulutodistusten perusteella älyttömän fiksu, taitava laulaja ja lisäksi hänen naapurissaan asuu komea nuorukaine
...more
Niina
3 1/2.

Idea Body Jumpereista on erittäin mielenkiintoinen (vaeltava sielu uudessa ruumiissa). Madyn kieli on huoliteltua, kohderyhmää aliarvioimatonta, paitsi teiniangst-lyriikoissa.

Plussaa: Vaihdokkaan lopun käänteet ovat ennalta arvaamattomia. miinusta: rakkauskuviot ovat puolestaan hieman tylsiä, vailla uusia oivalluksia.

Alex Winterin ystävyys Krisun kanssa on hyvin uskottavaa ja kiehtovaa seurattavaa. Kissa nimeltään Kissa on ihastuttava kissapersoona, valkoinen ja pörröinen.

Teoksen maailm
...more
Susi
Oct 13, 2015 rated it liked it
2,5. Tässä oli puolensa ja puolensa. Ärsytti ehkä enemmän kuin ihastutti, mutta lopulta tämän kanssa viihtyi ihan mainiosti. Eipähän luisunut ohitse herättämättä mitään tuntoja.

Pitää harkita, tutustunko syvemmin tuleviin osiin.
Njalla
Sep 25, 2015 rated it liked it
Muuten olis tullut täydet viisi tähteä, mutta joku tökki ja pahasti.
Kirjailijanimen Elena Mady takana on helsinkiläinen muusikko Elina Virtavuori, joka on kirjoittanut aiemmin fantasiasarjaa Ella Aura.
Koska kirjailija on suomalainen, joskin pitkään ilmeisesti jenkeissä asunut, olisin kuvitellut että tarinassa olisi otettu huomioon suomalaisia piirteitä. Kuten siis se, ettei suomalaiskouluissa ole mitään omia urheilujoukkueita, jalkapallo- tai juoksujoukkueita, vaan joukkueurheilua harrastetaan s
...more
Chameleon Bay
Mar 01, 2019 rated it did not like it
Okei, tuota. Olin kuvitellut, että mulla olisi jonkinlainen kynnys kirjoittaa arvosteluita suomeksi - tämän "teoksen" kohdalla vain koen, etten mitenkään muuten saa tätä kaikkea purettua. Ja teemaan sopii, että suomalainen kirjoittaa suomenkielisen arvostelun englanninkielisen aliaksen takaa. Kirjoitan tämän jopa ihan läppärillä, että saan kursiivit kohdalleen.

Vaihdokas on siis ensimmäinen osa The Body Jumper -sarjassa, jonka on kirjoittanut Elena Mady. Kirjassa päähenkilö Alex Winter on "hyppä
...more
Heidi
Sep 14, 2015 rated it really liked it
Olin innokas nähdessäni tämän uuden trilogian avausosan esittelyn kustantajan sivuilla. Mahtavaa, samanhenkinen tarina toisen tytön ruumiiseen asettuneesta vaihdokkaasta kuin yhdessä suurimmassa lempikirjassani, Stephenie Meyerin Vieraassa. Romantiikkaa ja jännitystäkin kirjassa luvattiin olevan. Pidin heti ensinäkemältä myös kansikuvasta (iStockphoto), joka on selkeä, konstailematon ja tyylikäs.

Tarina alkaa lupaavasti vaihdokkaan, nuoren tytön haamun hämmästellessä elämäänsä Saran ruumiissa. H
...more
Suvi
Sep 01, 2015 rated it liked it
Shelves: ibby2015
Julkaistu Virikkeitä 4/2015

Vaihdokas aloittaa ”The Body Jumper” -nimisen trilogian. Päähenkilönä on nuori nainen, joka herää toisen ihmisen kehossa. Käy ilmi, että tämän tytön, Saran, oli tarkoitus kuolla auto-onnettomuudessa, mutta jostain syystä he olivat vetäneet Saran viime hetkellä pois ja siirtäneet vaihdokkaan hänen kehoonsa. Vaihdokas, joka alkaa kutsua itseään Alexiksi, on liikkunut eri kehojen välillä jo pidemmän aikaa unohtaen osia entisestä elämästään. Syytä siihen, miksi Alex vaihta
...more
Reetta Saine
Kakspuoli, koska puolet on sentimentaalista anglismeja täynnä olevaa aikuistenkidutusta ja toinen puoli vetävää, jännittävää ja seksikästä teinimenoa.

Uusi näkökulma sielunvaellukseen, kolmoisdraamaa, lähes aikuisten dekkarijuoni, ystävyyttä ja oman minän etsintää todella sanan kirjaimellisessa merkityksessä.

Loppu oli vähän hassunkurinen vekslaamisineen, mutta kyllä tästä kakkososaa odotellaan. Joku vinkkauskoukku olisi kiva - löytyisköhän biisejä juutuubista, kun sanoitukset oli yhtä vertavuotav
...more
Karoliina
May 02, 2018 rated it liked it
Nyt oli muutamasta syystä erikoinen lukukokemus. En juuri lue jännityskirjoja tai pidä lukemistani, mutta tästä pidin. Luulin myös ensimmäisten sivujen ajan, että kirja on suomennos. Ehdin jo ärsyyntyä todella paljon, miksi henkilöiden ja paikkojen nimiä on pitänyt suomentaa. Tämänkään jättipaljastuksen jälkeen en osannut odottaa, että kirja tuntuisi loppuun asti suomennokselta. Se oli ehkä kirjoitettu niin aidosti nuorille tutulla kielellä, että siitä huokui läpi anglismit ja erilainen lauserak ...more
Päivi Jokitalo
Sep 30, 2017 rated it liked it
2,5

Tykkäsin: jännitti välillä keski-ikäistäkin lukijaa, fantasiaelementit viehättivät ja niitä olisi saanut olla lisää, edellisistä johdetut minuus-pohdinnat toimivat.

Ärsytti: perinteistäkin perinteisemmät, vahvasti hereronormatiiviset ja stereotyyppiset sukupuoliroolit, kirjastopuuma ja aluksi kiinnostava Krisu, joka söpösteltiin paremmin tyttörooliin sopivaksi kuin Ally Sheedyn hahmo Breakfast Clubissa konsanaan

Siltikin luen kakkososan
Arska-täti
Jan 21, 2019 rated it liked it
Kuolleen tytön sielu - henki - päätyy Alex Winterin kehoon. Alexin vanhemmat - ja mös hän itse - kuolivat auto-onnettomuudessa, ja pikkuhiljaa vierailijalle selviää, että kuolema ei ollut pelkkä onnettomuus. Hyvin kiinnostava juoni, harmi vain, ettei kerronta ole tarpeeksi vetävää koko kirjan osalta. Jäi kuitenkin halu lukea myös jatko-osat tästä.
Nelly
Dec 09, 2018 rated it liked it
2,5 tähteä. Ihan toimiva ollakseen suomalainen. Hiukan jotenkin runollisen töksähtävä ja huomasi, ettei ole käännettyä kirjallisuutta. Koko ajan vertailin muihin saman tyylisiin kirjoihin/elokuviin, mutta mikäpä idea nykyisin olisi enää uniikki.
Elina
Jun 23, 2018 rated it really liked it
Erittäin mielenkiintoinen alkuasetelma, jossa päähenkilö herää nuoren tytön, Alex Winterin, kehossa ja alkaa selvittää Alexin vanhempien kuolemaa. Muuten tarina oli perusteinirakkautta (ei haittaa!) ja viimeisten sivujen loppuratkaisu oli pettymys - odotin toisenlaista käännettä.
Kielo
Jan 21, 2017 rated it it was ok
Houkutteleva kansikuva ja kuvaus, mutta päähenkilö tuntui äärimmäisen pinnallisella ja epäuskottavalta. Etenkin keskivaiheilla oleva kuvaus hänen tutustumisestaan Krisuun oli niin vastenmielisen lapsellinen (tätä uutta tuttavuutta kuvailtiin päähenkilön mielessä muutaman sivun verran halveksuvasti Se-sanalla, kun sukupuolesta ei ollut varmuutta [outo ratkaisu myös suomen kielen käyttökelpoisen hän-pronominin vuoksi], ja myöhemmin tämän paljastuttua tytöksi alkoi kliseinen muuttumisleikki jolla a ...more
Anu
Sep 26, 2015 rated it liked it
No mut olihan tässä sentään jännä murhatutkimus ja kaikkea! Odotin muitten arvosteluja luettuani paljon huonompaa ja sekavampaa juonta, ja yllätyinkin sitten lopulta ihan positiivisesti. Ja hei, mä arvasin kyllä murhaajan jo puolessa välissä... ja just niin pitää ollakkin. Hyvää dekkaria lukiessa pitää saada tuntea itsensä edes hiukan fiksuksi ja ovelaksi.
Kyllä tää hyvin noille kutosen tytöille menee ja varmaan vähän isommillekkin.
Ja kansi! Vaikka sitä on jo hehkutettu. Kerrankin joku on osann
...more
Kaarina Sainio
Sep 24, 2015 rated it it was ok
Shelves: vinkkauskirjat
Odotin tätä kovin, koska hyllyjen välissä kuulee yläkoululaisilta ihan liian usein, että kotimaiset nuortenkirjat on tylsiä. No tässä oli sellainen kansainvälisen meiningin asetelma, kansikuva ja nimi. Mutta en tiedä mistä johtui, että tökki ja pahasti. Onko niin, ettei kenelläkään ole enää aikaa lukea julkaistavia kirjoja läpi ja siksi hyvin alkavakin kirja alkaa kiertää kehää, kuulostaa oudolta ja tökkiä pahasti? No, luin kuitenkin loppuun asti ja petyin...
Laura
Jan 27, 2017 rated it liked it
Olen lukenut Elena Madyn Ella Aura -fantasiasarjaa, joka paranee kirja kirjalta. Odotin pitäväni Vaihdokas-kirjasta yhtä paljon, mutta valitettavasti tämä kirja ei ollut yhtä hyvä. Kirja oli hyvä ja viihdyttävää luettavaa, mutta juonessa oli aukkoja, jotka jättivät minulle kysymyksiä. Ehkä näihin kysymyksiin tulee vastaus seuraavassa osassa.
IipuekReader
Apr 05, 2016 rated it it was ok
Kirjan alku oli hyvin pitkäveteistä ja hieman tylsää luettavaa. toinen asia jonka huomasin oli Alexin luonne. en pitänyt hänestä lainkaan. Hän oli niin ärsyttävä. Juoni oli ihan ok, mutta tiesin melkein heti kuka murhaaja oli, se oli niin nähtävää. loppu oli ihan ok. en kyllä aio lukea seuraavia osia
Jenna
Nov 29, 2015 rated it it was ok
Ensimmäiset puolet kirjasta oli aika hitaasti etenevää, ja päähenkilön asenne hieman ärsytti. Lopussa taas alkoi käydä kliseiseksi ja pelasta prinssi tarvitaan-tapaiseksi, josta en ihan pitänyt. En tiedä, luenko seuraavat osat. Sen näkee sitten.
Noora
Sep 28, 2015 marked it as didn-t-finish
Tätä en lue loppuun. Päähenkilö on täysin lattea ja itsekeskeinen, eikä tuon kaupungin meininkiä ole missään päin Suomea. Kirjan voi sijoittaa Amerikkaan, jos haluaa sen olevan tällainen.
Arja-täti
No aikas höttöö oli ja jotenkin niin raskasta luettavaa mutta pääsinpä loppuun. En nyt osaa sanoa oliko tässä kirjassa mitään uutta. Mutta kansi on ihan ok ;)
Janika Puolitaival
Lisää tällaisia taitavia nuorten kirjoittajia! Plussaa että kustantaja on panostanut markkinointiin ja kansikuviin.
Annika
rated it it was amazing
Apr 02, 2016
Pinja
rated it liked it
Jul 23, 2016
Miriam
rated it really liked it
Jan 02, 2018
Elina
rated it really liked it
Feb 02, 2017
Aino-Marja
rated it liked it
Jan 27, 2018
Pipsa
rated it liked it
Jul 10, 2017
Mervi Hietanen
rated it it was ok
Oct 26, 2015
Vihdin Kunnankirjasto
rated it it was ok
Sep 17, 2018
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Other books in the series

The Body Jumper (3 books)
  • Varjo (The Body Jumper, #2)
  • Varjelija