Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Ingrid Winters makeløse mismot” as Want to Read:
Ingrid Winters makeløse mismot
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Ingrid Winters makeløse mismot

(Ingrid Winter #1)

3.25  ·  Rating details ·  319 ratings  ·  36 reviews
Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, i jobbkonflikter, i frykten for dørselgere, i et ekteskap som har mistet gnisten, i sin egen hverdagsangst. Bedre blir det ikke når hun ufrivillig blir plukket ut som representant i en jobbdelegasjon til St. Petersburg. Det skal være starten på forskningssamarbeid over landegrensene, men med Ingrid Winters ...more
Hardcover, 256 pages
Published 2015 by Tiden
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Ingrid Winters makeløse mismot, please sign up.

Be the first to ask a question about Ingrid Winters makeløse mismot

Community Reviews

Showing 1-30
3.25  · 
Rating details
 ·  319 ratings  ·  36 reviews


More filters
 | 
Sort order
Janne Merete
Dec 11, 2016 rated it it was ok
Shelves: wasted-time
Satt igjen med samme følelsen etter denne som med Shopoholiker-serien til Sophie Kinsella. Morsom i begynnelsen, og man er litt sjarmert, men så begynner hovedpersonen å irritere deg, og gjør dummere og dummere ting, og alt blir veldig teit og du går lei av hele greia. Det eneste som redder den inn til to stjerner er at den er litt morsom i begynnelsen. Ja, og at det tar kun en times tid å lese den, så du kaster ikke bort for mye tid.
Kenneth Aus
Jan 19, 2016 rated it really liked it
Den første halvdelen var morsom og en pagetuner. Boken tar midtveis en vending som ikke er like underholdende som begynnelsen. Forfatteren pirker veldig bra borti de små tingene i hverdagen, som er litt irriterende eller morsomt - noe jeg skulle ønske hun hadde klart å fortsette med videre i boken.
Marianne Søiland
Sep 01, 2015 rated it really liked it
Fort gjort, lettlivet og småmorsom, spesielt morsom siden jeg har hatt forfatteren som foreleser på UiS og sett hvor hyper/engasjert/mindfuck'ende (sistnevnte, sitat fra boka) hun kan være under forelesningene. Jepp! Festlig og på kornet!
Ida
Nov 23, 2015 rated it it was ok
Tja, ikke helt overbevist. Morsom til tider, men samtidig så urealistisk på grensen til irriterende. Hva Ingrid Winter holder på med eller tenker, vet jeg ikke. Dessuten er Ingvill den mest mongo og urealistiske karakteren noensinne - forhåpentligvis er det med vilje.
Terje Fredvik
Jul 07, 2017 rated it really liked it
Lett, absurd og underholdende, med nok substans til å være interessant.
Geir Kirkeby
Feb 26, 2018 rated it liked it
En vekselsvis lun og irriterende historie om nevrotiske Ingrid som krøllet ting til for seg selv, sine kjæreste og sine verste fiender.

Det er en underholdende bok om slitsomme personer, byråkrati og hva som er viktig her i verden. Den er litt grunn og kommer ikke noen klare svar, heller sveiper innom mye forskjellig og ender på en litt uferdig måte.

På tross av dette skal jeg høre (på lydbok) den neste også.
Beate Bjørsnøs
Jun 21, 2017 rated it it was ok
Enkeltdeler av boka var veldig morsom, men mesteparten var dessverre overdrevet og usannsynlig. Hovedpersonen og noen av de andre karakterene irriterte meg.
Grete Seglsten
May 26, 2017 rated it it was ok
Dette er ikke min humor. Jeg syns det ble for mye baksnakking og intriger.
Kristin
May 11, 2016 rated it did not like it
Fort lest og enda fortere glemt. Ikke særlig morsom heller. Tilsynelatende var humoren lett og selvironisk, men jeg opplevde at den under overflaten i stor grad sparket nedover og speilet uinteressante og klisjefylte fordommer. Basert på de gode anmeldelsene boka har fått, må jeg si at den var en stor skuffelse.
Katarina
Feb 20, 2016 rated it really liked it
Utrolig bra bok! Sår og morsom. Tenkte hele tiden at den fortjente fem stjerner, men den skuffet meg litt på slutten. Men verdt å lese, og jeg ville lest den igjen.
Eva Ulland
Apr 06, 2016 rated it liked it
Startet så bra! Mye latter og gjenkjennelse. Men den reisa til St. Petersburg trakk ned to stjerner:/
Marie Nedregotten
Jan 01, 2018 rated it did not like it
A potentially lighthearted parody of the tribulations of academic life, this does not make a good novel, and should have been written as newspaper or magazine columns instead.
Oda Renate
Dec 27, 2016 rated it it was amazing
Synes denne fortjener all rosen.
Russlands delen var ikke såå bra likevel, anbefaler denne på det sterkeste.
Håvard Bjørnelv
Jun 02, 2017 rated it liked it
Shelves: prosa
Ingrid Winter er førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, hun har tre døtre og ein ektemann, Bjørnar. Livet er i grunn heilt greit, til Ingrid ein dag finner Drømmehuset og hiver seg med i budrunden, og ender opp med å by ein heil del meir enn kva ho og Bjørnar var einige om.

På jobben blir dei ramma av innstrammingar og plutseleg ser det ut til å være reelle moglegheiter for at minst ein av kollegiet vil bli tvangsflytta til førskuleutdanninga, og då er det kan hende ikkje Ingrid som sit
...more
Tina
Nov 18, 2018 rated it it was ok
Første 1/3 av boka var morsom, resten var pinlig og unødvendig, lidelse å komme seg gjennom. Kan hende det hadde litt mer innleser på lydbok som ble ganske slitsom i lengden....
Liker bøker som tar hverdagens små irritasjoner og gleder på denne måten, men etter "Nei og atter nei" av Nina Lykke, så falt denne ganske hardt sammen.. Kanskje jeg prøver en av de andre, vil jo se hvordan det går det millionhuset og jobben...
Marte KA
Sep 20, 2017 rated it liked it
Herregud for en irriterende, akademisk utgave av en Bridget Jones-personlighet. Lett nok underholdning, men ikke overbevisende.
Joanna
Aug 31, 2017 rated it liked it
Minus for noe språklig og plottmessig skurr, men kun flyplassroman.
Henrik
Nov 09, 2017 rated it really liked it
morsom, morsom ... og lærerik
Sigrid
Apr 23, 2018 rated it liked it
Lettlest og til tider morsom, men hovedkarakteren blir altfor vanskelig å sympatisere med og boken mister dermed litt av den piffen den ellers kunne ha hatt.
Moony MeowPoff
Apr 21, 2018 rated it liked it
Very easy read book i might say. :) Somewhat funny, somewhat annoying but quite easy.
Elisabeth Høgseth
Apr 12, 2019 rated it it was ok
Denne boka, som jeg hadde trodd skulle være morsom, var dessverre utelukkende irriterende. Heldigvis er den lettlest, så den gikk kjapt unna!
Inger-Johanne Bauer
Mar 20, 2019 rated it liked it
Ganske vittig og lettlest bok. Jeg var litt frustrert på midten, det ble litt for hysterisk, men så var enden god, og da er (nesten) alt godt.
Kari Krogstad
Jan 14, 2017 rated it liked it
3pluss hadde vært riktig ( eller fire minus)
ingvild
Feb 04, 2017 rated it it was amazing
can't really say why i love this book so much, but i do. the dialog is especially hilarious.
Astrid Terese
Jan 19, 2016 rated it really liked it
Shelves: norwegian, women, humor, russia
Ingrid Winter jobber som litteraturforsker og det går rykter om nedskjæringer og at en på kontoret må over på førskolelærerutdanningen. Samtidig skal det sendes en delegasjon til Russland og den får Winther beskjed om at hun skal være med på. Det er rammen rundt fortellingen. Inni der finner vi en dame som overhodet ikke har kontroll på noen ting! Hun er lykkelig gift med en lege og har to barn. Rett før hun drar til Russland finner hun et hus hun synes familien skal flytte til og drar mannen si ...more
Anne
Nov 11, 2015 rated it liked it
Shelves: humour, norsk
Jeg likte denne boken! Ingrid Winter er førsteamanuensis i litteratur, men har problemer med å takle det meste og gjør en lang rekke idiotiske valg som gjør livet vanskeligere for alle. Særlig godt likte jeg bokens første del, der Drangsholt harselerer med samarbeidsprosesser, pedagogikk, samliv og fakultetsmøter på eminent vis. Boken beskrives med paraleller til Bridget Jones, og jeg ser likheten, med unntak av at Ingrid er langt mer kynisk, ja, noen ganger direkte hatefull. Og det er nettopp d ...more
Audhild
Nov 01, 2016 rated it liked it
Shelves: 2016-read
Jeg aner ikke hva jeg syntes om denne boken. På en side var den morsom, på en annen side gjorde den meg utrolig stresset og alt virket bare så utrolig håpløst. Til et punkt hvor alt bare ble hysterisk og kanskje litt for mye av...alt. Men jeg likte slutten. Og karakterene. Fikk lyst til å kaldkvele Peter og Ingvill, og endte med å sympatisere med Winter en hel del etter hvert.
Jeg sitter vel egentlig bare igjen med et håp om at dette ikke er min fremtid.
Edge of a Word
Oct 05, 2015 rated it did not like it
Dette er absolutt lett sommerlektyre. Det er en bok du kommer til å glemme i det øyeblikket du legger den fra deg. Dette er rent tidsfordriv og ikke mer. Når det gjelder tidsfordriv, finnes det bedre ting og bedre bøker du kan fylle tiden din med. For full anmeldelse, se Edgeofaword: Ingrid Winters makeløse mismot.
Lene
Feb 01, 2016 rated it liked it
Lettlest bok som nok hadde vært morsommere hvis jeg hadde vært helt i målgruppa. Men jeg mistenker vel at selv om jeg hadde kjent meg mer igjen i "trebarnsmor med plagsom jobb" morsomhetene (som helt klart er til å smile av), så hadde nok likevel hovedpersonen blitt litt for spesiell og russlandsturen litt for vill til at jeg hadde klart engasjert meg helt...
Nina Grove
Oct 07, 2016 rated it it was ok
Easy to read – because of its big font. The mix of cliches presented as humor and sudden melancholy jars badly. Lovely cover, great title – neither the story, nor the writing itself can live up to it unfortunately. Like two books squeezed into one, no help from limp structure.


« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • En moderne familie
 • Leksikon om lys og mørke
 • Så mye hadde jeg
 • Slåttekar i himmelen
 • Innsirkling 3
 • Vi ses i morgen (Teksas-serien, #1)
 • Monstermenneske
 • Søsterklokkene
 • Utsikt til paradiset (Elling, #1)
 • Hvitt Hav (Ingrid Barrøy, #2)
 • Before You Sleep
 • Tante Ulrikkes vei
 • Jeg skal vise dere frykten
 • Snø vil falle over snø som har falt
 • De Fire Og Han Som Gjør Galt Verre - Slutten
 • Wonderboy
 • På vegne av venner
 • The Gradual Disappearance of Jane Ashland
See similar books…
Janne Stigen Drangsholt er en norsk forfatter. Hun debuterte med romanen Humlefangeren i 2011.

Drangsholt bor og arbeider som litteraturforsker i Stavanger, der hun er førsteamanuensis ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger.
Drangsholt er dr.art. fra Universitetet i Bergen med en avhandling om den britiske forfatteren Ted Hughes.

Other books in the series

Ingrid Winter (3 books)
 • Winter i verdens rikeste land
 • Winterkrigen