Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia” as Want to Read:
Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia

really liked it 4.00  ·  Rating details ·  1,459 ratings  ·  91 reviews
348 pages
Published (first published January 1st 2015)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia, please sign up.

Be the first to ask a question about Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
really liked it Average rating 4.00  · 
Rating details
 ·  1,459 ratings  ·  91 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia
Kimmo
Mar 24, 2018 rated it liked it
Shelves: non-fiction
Hyvä kirja, jossa oli monenlaisia tasoja. Idea omien motivaattoreidensa tunnistamisesta ja elämän tasapainottamisesta ei ole uusi, mutta tässä kirjassa se oli kiteytetty hyvin ja sitä havainnollistettiin monenlaisten tarinoiden kautta. Loppupuolella kirja polveili aika kovaa F1 -kilpasarjan maailmaan, joka ei ollut niin lähellä omaa sydäntäni, mutta hyviä tarinoita sieltäkin löytyi.

Kuitenkin toinen opetus oli, että suutarin lapsella ei ole kenkiä. Se on surullista.
Markus Salo
Feb 05, 2016 rated it it was amazing
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Maria
Mar 22, 2018 rated it really liked it
For a psychologist, there’s nothing new about working with your values and acting based on them (acceptance and commitment). However, the concept of value-driven life is well commersialized for business purposes and hopefully reaches its audience to make an impact on people’s lives.
Milja Fromholtz
Aug 26, 2018 rated it liked it
Shelves: audio-books
Ottaen huomioon, kuinka paljon kirjasta ja ko. ”filosofiasta” on puhuttu, yllätyin miten vähän tässä oli mitään vallankumouksellista. Nuku 8 tuntia yössä, tee työtä jolla on (sinulle) tarkoitus ja välitä lähimmäisistäsi ovat aika perusprinsiippejä, kun täältä Suomesta päin maailmaa katsoo. Sen takia loppupään esimerkit yritysmaailmasta ja johtoryhmistä ovat hieman puuduttavia.
Sen sijaan pidin kirjan alkuosasta, jossa käytiin läpi Hintsan Afrikan-vaiheita ja yhteistyötä juoksu-urheilijoiden
...more
Anssi Grekula
Apr 09, 2018 rated it really liked it
Shelves: audiobooks
Äänikirjana. Afrikka-tarinat olivat huikeita, samoin yksittäiset yritysjohtaja-anekdootit mielenkiintoisia.
Anna-Maria Tuominen-Reini
Apr 12, 2018 rated it really liked it
En olisi uskonut lukevani F1-valmennuksesta jonain päivänä, mutta niin siinä vain kävi. Mielenkiintoisia ajatuksia, maalaisjärkisiäkin.
Tuukka Jurvakainen
Oct 25, 2019 rated it it was amazing
Luin jo kolmannen kerran läpi. Inspiroivin self help -kirja, mitä tiedän.
Matti
Jun 09, 2018 rated it really liked it
Erittäin hyvä, monta hyvää käytännön vinkkiä tähän oravanpyöräelämään, miten siitä voi tehä vähän siedettävämpää. Jos on sellane suorittajaelämää elävä nii kannattaa lukea.
Pinja
Jul 16, 2018 rated it really liked it
Yllättävänkin mielenkiintoinen! Oletin nauttivani lähinnä f1 kohdista, mutta kirjalla oli paljon muutakin annettavaa.
Mimi
Nov 10, 2019 rated it it was amazing
Erittäin kiinnostava, osittain omaelämäkerrallinen elämäntaito-oppaastakin käyvä kirja. Kirjoitettu viihdyttävään sävyyn. Suosittelen!
Maarit Kaija
Nov 08, 2019 rated it really liked it
Tuttua ja järkeenkäypää, mutta käytännössä usein niin vaikeaa asiaa terveydestä ja hyvinvoinnista mielenkiintoisiin kertomuskerroksiin paketoituna. Kertomuskerrokset ehkä tekivät sen, että kirja onnistui olemaan nostattamasta ärsyyntymistä kuten niin monet sinällään samoista asioista kirjoittavat elämäntaparemonttioppaat tekevät.
Mika Auramo
Oskari Saaren kolmas urheiluaiheinen kirja käsittelee Aki Hintsaa ja hänen uraansa Formula 1:sen kulisseissa hyvinvointivalmentajana ja laaja-alaisena lääketieteen ammattilaisena ja ortopedinä. Parissa aikaisemmassa teoksessa urheiluselostajan aiheina ovat olleet salibandy.

Voittamisen anatomia on osuva nimi kirjalle, eikä se varsinainen elämäkerta olekaan, vaikka Hintsan uran ulkopuolista elämää aika rajoitetusti siinä mukana onkin. Perhe ja lapset ja eron jälkeen uusi kumppani jäävät aivan
...more
Antti Karanta
Mar 25, 2016 rated it liked it
Mielenkiintoinen katsaus taitavan lääkärin monivaiheiseen elämään. Hänen metodinsakin on varmasti toimiva ja auttaa monia ihmisiä, mutta tämä kirja (kuten se jo alkuvaiheessa myöntääkin) antaa siitä vain pinnallisen kuvan. Kirjan annin tasolla metodin voi karkeasti ottaen tiivistää "muista tasapainottaa työ perheen ja muun elämän kanssa, syö terveellisesti, liiku riittävästi ja nuku tarpeeksi". Erittäin tärkeitä asioita kaikki, erityisesti jos joku näistä on jollain pielessä. Kuva, joka asiasta ...more
Kata
Jul 30, 2018 rated it really liked it
Yhteiselle pitkälle automatkalle piti miehen kanssa valita kirja ja tämä päätyi kuunteluun pienen väännön jälkeen. En yhtään tiennyt mitä odottaa tältä Aki Hintsan elämänkerralta, mutta yllätyin todella positiivisesti. Alkuun kerrottiin Hintsan elämästä Afrikassa, joka oli ehdottomasti kirjan paras osio. Sen jälkeen ammennettiin enemmän yleishyödyllistä tietoa, jolla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja menestymiseensä. Itse olisin ehkä ammatillisesti kaivannut vielä jotakin syvällisempää ...more
Juho Toivonen
Jul 11, 2018 rated it liked it
Sopivasti sidottu nippu mielenkiintoisia tarinoita elämänhallinnasta. Afrikkaan sijoittuvat jutut kylän lääkärityöstä olivat uskomattomia ja tarina Hailesta kuvasi hyvin sitä fiilistä, kun urheilu on kivaa. Seuraavassa vaiheessa, kun puhuttiin F1-kuskin vasempaan pakaraan kohdistuvista g-voimista, jouduin vääntämään aivojeni insinööri-potikkaa väkisin kaakon suuntaan. Kertomukset Vettelin, Häkkisen ja Räikkösen työstä voittamisen ja jaksamisen eteen olivat viihdyttäviä. Lopussa oli muutaman ...more
Tiia
Aki Hintsan elämänkerta ja metodologia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin antoi rutkasti ajateltavaa. Työn, harrastusten, läheisten, levon ja oman henkisen ja fyysisen kehittymisen tasapaino on äärimmäisen herkkä ja ajoin erittäin vaikeasti saavutettava tavoite. Hintsan lähestyminen on varmasti yksi täyspäisimmistä. Kirjaan ei ole periaatteessa kirjoitettu mitään uutta, mutta se miten asiat esitellään, miten ne perustellaan ja miten ne on liittyneitä toisiinsa on hyvin raikasta ja fiksua. Tykkäsin ...more
Otso Laxenius
Jan 30, 2018 rated it really liked it
Shelves: 2018
Loistava kuvaus upean miehen upeasta matkasta. Nöyryyden, rakkauden ja välittämisen mestarin kuvaus, jolla oli särönsä ja vieheensä. Samalla todella käytännönläheisiä ja konkreettisia oppeja terveydestä. Ihminen on kokonaisuus henkistä ja fyysistä hyvinvointia ja tässä se oli hyvin kuvattu. Kirja ei ollut saarna terveydestä, vaan tuki ja turva sekä vastaus kysymykseen ”Miksi?”

Tätä kirjaa suosittelen etenkin suorituskeskeiselle ja urautuneelle ihmiselle.
Jaap Grolleman
Mar 06, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
As a book it's not perfect, but the lessons means this book is well worthy of a five star rating to me. The message of 'wholesomeness' makes sense of something I felt, but didn't knew. Success is a merely the byproduct of wellbeing, and that one can't chase success, but one can find wellbeing.
Juulianna
Moniulotteinen, helppotajuinen kirja, jota ei kuitenkaan pidä lukea täysin opaskirjana - iso osuus on myös HIntsan elämässä sekä hänen työssään yritysjohtajien ja F1-maailman kanssa. Kokonaisvaltaista ja kiinnostavaa.
Vesa Linja-Aho
Aug 11, 2019 rated it really liked it
Taas: kannen perusteella hyvinvointihömppäkirja mutta sisältö oli mielenkiintoinen eikä kyseessä ole hömppäkirja. Kirjassa on mielenkiintoisten tositarinoiden lisäksi tärkeää asiaa unen ja liikunnan tärkeydestä, tutkimustuloksilla ryyditettyinä. "Pitää nukkua tarpeeksi ja liikkua" nyt on itsestäänselvyys, mutta konkreettiset tiedot liian vähän nukkumisen seurauksena pistävät harkitsemaan kun seuraavan kerran tekee mieli nipistää yöunista jonkun mukatärkeän työtehtävän takia.

Kirjassa käy ilmi
...more
Juuso Nisula
Apr 06, 2018 rated it liked it
Fantastic insights in an unsatisfactory form. Several chapters can feel redundant if you're otherwise well-read on exercise physiology and psychology of optimal performance. Although the regrettable of choice of narrative style makes the book feel impersonal and the chapter on nutrition is actually bad*, I would definitely recommend the book for the stressed-out manager and the average age group athlete for a good summary of the basics of psychology & physiology of success and the emphasis ...more
Ewan
Aug 28, 2019 rated it liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Suvi
Nov 23, 2018 rated it liked it
En olisi ihan heti uskonut lukevani kirjaa, joka suurimmaksi osin liittyy formuloihin. Enkä varsinkaan olisi uskonut, että luen sitä mielelläni ja suurimmaksi osaksi vielä pidän lukemastani. Kirja oli pääosin mielenkiintoinen. Erityisesti alkuosan kuvaukset Hintsan työstä Etiopiassa olivat vaikuttavia. Myös urheilijoiden ja johtajien kokemukset Hintsan metodista käytännössä olivat kiinnostavia, joskin ajoittain liiat yksityiskohdat ja toisto veivät jonkin verran intoa lukemiselta. Kirja oli ...more
Jose Sbuck
Feb 20, 2017 rated it liked it
A book about MD Aki Hintsa and his concept for human performance. The topic is fascinating. Hintsa was an interesting person who worked for an NGO in Ethiopia, Olympic committee in Finland, Maclaren F1 in UK/Switzerland, etc. He put a lot of thought in a concept for performance, and then got to test his ideas with the world’s best athletes and F1 drivers and top business leaders. The result is a “Circle of Better Life”, which is a holistic approach to wellbeing.

Unfortunately this book fails to
...more
Outi
Ihan en nyt tajua. Tämä on ollut ilmestymisestään asti niin tasaisen myyty kirja, että päätin ihan jo siksi lukea (kuten isäni sanoisi: tietääpähän mistä ihmiset puhuu). Mutta Hintsan metodi, the Core, on aika sitä perussettiä, mitä kaikkialla kuulee: nuku tarpeeksi, tee mielekästä työtä, sosialisoi niiden ihmisten kanssa, ketkä tuo lisäarvoa elämään, mieti, mikä just sulle on tärkeää jne. Menestyt, kun voit hyvin ja tavoittelet oikeita asioita. Easy peasy.

Mielenkiintoisinta kirjassa olivat
...more
Päivi
May 09, 2019 rated it really liked it
Mä pidin tästä kirjasta todella paljon. Sinänsä Hintsan metodi ei ollut mitään uutta, mutta sitä havainnollistavat esimerkit oli älyttömän kiehtovia ja tiede metodin takana mielenkiintoista ja vakuuttavaa. Urakertomuksena tämä oli hieno ja niin vetävästi kirjoitettu, että kun normaalisti kuuntelen äänikirjoja autoillessa, tätä kuuntelin kaikissa mahdollisissa väleissä. Erityisesti Afrikka-osio oli huikea! Ja lohdullista myös, että tässä ei mitenkään erityisesti kaunisteltu Hintsan omia ...more
Mika
Nov 08, 2019 rated it liked it
Hassu self help -opus, jos sen sellaiseksi lokeroi. Paasaavat ja usein itsestäänselvyyksien toistamiseen keskittyvät self help -osuudet jäävät nimittäin auttamatta muun sisällön jalkoihin. Kirjalla onkin monta rautaa tulessa; se on vähän self-helppiä, vähän elämäkertaa ja vähän urheilujournalismia. Sekoitus sotii itseään vastaan, sillä sokraattiset luennot yritysjohtajille nukkumisen tärkeydestä eivät enää oikein tunnu miltään, kun on juuri lukenut tarinoita vapaaehtoislääkärin vauhdikkaasta ...more
Olli-Pekka
Dec 04, 2019 rated it really liked it
Itselleni ominaiseen tapaan otin kirjan luettavaksi tutustumatta sen takakanteen tai muiden arvioihin siitä. Luulin aloittavani elämänkerran lukemisen, mutta hyvin pian huomasinkin lukevani elämänhallinnan opasta ja olin pistämässä omaakin arkea parempaan järjestykseen.

Kirja ei tarjoile mitään uutta faktaa terveellisestä tai hyvästä elämästä. Sen sijaan mielestäni arvokkainta kirjassa on, että sen sivuille on onnistuttu kiteyttämään olennaisia asioita Hintsan tavasta kohdata asiakkaat, käyttää
...more
Annadammert
May 09, 2019 rated it it was amazing
Inspiring story about a doctor and the developing of his wellness philosophy in the demanding world of Formula 1. Even for a person who is not the slightest interested in the F1 races, this book was very interesting. It focuses on the relationship and wellness paths of several clients, and gives concrete advice not only for how to manage exercise in crazy busy lives but also ideas for general wellbeing. The tone of the book is very humane and emphatic, and does not preach ’one thing fits all’ ...more
Max Nyman
Jul 14, 2018 rated it it was amazing
After reading his book, I got a strong feeling that I'd like to meet Dr. Hintsa in person. Which of course is unfortunately way too late. Rest in peace Aki, You've done loads of good, made people show their best, to concentrate what is most important. Help them to be better people. Themselves.

I'd say this is very important book for anyone who think they can do that much more, to achieve better results and their life time goal. It's also a book about humanity, listening, understanding, doing,
...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Transforming NOKIA: The Power of Paranoid Optimism to Lead Through Colossal Change
 • Tuntematon Kimi Räikkönen
 • Johtajuus. Kirkas suunta ja ihmisten voima
 • Karhuryhmä
 • Alex
 • Kiira : ehjäksi särkynyt
 • Omgiven av idioter
 • Johtajuuden ristiriidat - Miksi johtaja aina epäonnistuu ja miksei se ole ongelma
 • Veitola
 • Tunne lukkosi : Vapaudu tunteiden vallasta
 • Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa
 • Keisari Aarnio: Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina
 • Bolla
 • Vankina Venäjällä : suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina
 • Dettmann : ja johtamisen taito
 • Koneen ruhtinas: Pekka Herlinin elämä
 • Toisinpäin
 • Loiri.
See similar books…