Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Dat is wat ik bemin” as Want to Read:
Dat is wat ik bemin
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Dat is wat ik bemin

by
3.81  ·  Rating details ·  107 ratings  ·  28 reviews
De betoverende geschiedenis van een liefde die nooit heeft kunnen bestaan, en van de poging daarmee in het reine te komen.

Wanneer op een vroege morgen de mannen van Cucuron, aan de voet van het ruige Luberon-gebergte, de jacht op een bijzonder groot everzwijn openen en Max niet komt opdagen, zoeken ze er niets achter en vertrekken ze zonder hem. Na hun eerste schoten, hoog
...more
Hardcover, 192 pages
Published August 20th 2015 by Cossee
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Dat is wat ik bemin, please sign up.

Be the first to ask a question about Dat is wat ik bemin

Community Reviews

Showing 1-30
3.81  · 
Rating details
 ·  107 ratings  ·  28 reviews


More filters
 | 
Sort order
Guido
Apr 20, 2016 rated it it was amazing
Ze zijn zeldzaam, de boeken die vijf sterren verdienen. Maar 'Dat is wat ik bemin' van Isabelle Rossaert verdient ze ruimschoots. Een zeldzame parel om te koesteren, te lezen en nog eens te lezen, en om vaak cadeau te doen.
Niki Vervaeke
Nov 07, 2015 rated it really liked it
Shelves: fictie, psychologie
Las het verhaal van Valérie dat bij stukjes en beetjes verteld werd. Over kunst, over liefde, over verdriet, over ziekte en pijn. Over afscheid en schuld en zoeken.
Dit is een debuut en wat voor een. Waar ik in het begin het allemaal wat traagjes op gang vond komen werd het voor mij (in tegenstelling tot de auteur van bijgevoegde recensie) alleen maar beter. Mooie zinnen, zacht tempo, vlot geschreven en toch... de weerhaakjes ontbraken niet.
Aanrader

http://www.cuttingedge.be/boekenstrip...
Suzanne
Nov 15, 2017 rated it really liked it
Shelves: nederlands-dutch
Isabelle Rossaert vertelt in een mooie stijl een - inderdaad - betoverend verhaal. ‘De berg’ zou zo in een sprookje passen. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek.
Christine Bonheure
Mar 11, 2016 rated it really liked it
Ik ben naar de boekvoorstelling geweest in de Limerik in Gent. Er werd een uur over en weer "geluld", er mocht niets wezenlijks worden verteld over het boek omdat anders het leesplezier zou worden vergald. Maar wat wel werd gezegd, deed me lezen. Mijn oordeel? 'Dat is wat ik bemin' is een prachtdebuut geschreven in een prachtstijl. Kon ik maar zo schrijven! "In de begrenzing ligt de meesterschap" (een citaat van Goethe?). Met weinig woorden en in korte zinnen brengt Isabelle Rossaert een mysteri ...more
Stijn
Apr 01, 2016 rated it really liked it
Fantastisch boek, prachtig uitgewerkt. Nooit zal ik nog Parijs op dezelfde manier bekijken. Het leek wel of er lijm aan de kaft hing, want ik kon het niet neer leggen. Wat een debuut, als deze lijn doorgetrokken wordt, zullen de vijf sterren met gemak gehaald worden.
Ka Vee
Apr 08, 2016 rated it it was amazing
Begonnen aan 2e intensieve lezing op 18 april 2016 !!!
Sylvie
Jul 20, 2016 rated it it was amazing
Shelves: read-in-2016
Wat een debuut! Isabelle Rossaert neemt je mee naar Parijs en de Luberon. Haar beschrijvingen van zowel natuur als cultuur zijn prachtig! Voor iedereen die graag in Parijs flaneert batterijen oplaadt in de musea: lezen! Idem voor wie het genoegen kent, afkoeling te vinden met een boek onder de Zuid-Franse platanen. Voor iedereen eigenlijk die graag een mooi verhaal leest. Plot zit heel goed en verrassend in elkaar en de stijl is wondermooi. Vreemd dat zo'n boek en zo'n talentvolle schrijfster zo ...more
Veerle
Jun 09, 2016 rated it it was amazing
heel kort maar mooi verhaal. zeer zuiver geschreven . het verhaal wordt in twee delen verteld vanuit het zichtpunt van twee personages . Het eerste deel is eigenlijk de aanzet , de reden van het verhaal . Een gebeurtenis uit het verleden van de ene zorgt voor een zekere afstandelijkheid en een leemte in de relatie tussen twee mensen . In het tweede deel gaat het andere personage op zoek naar wat er eigenlijk juist is gebeurd om op het einde te resulteren in een happy end en geluk bij de personag ...more
Marijke Carpentier
Jun 24, 2016 rated it really liked it
Als romandebuut kan dit tellen. Een mooi geschreven verhaal over verhalen die geanalyseerd, ontrafeld moeten worden. Het verhaal van de wandtapijten in het musée de Cluny in Parijs en het verhaal van Max en het everzwijn in de Luberon. Het verhaal van een onmogelijke liefde en een ontluikende liefde die enkel mogelijk wordt mits graven, spitten, begrijpen en veel geduld. Een aanrader.
Anneliese Tirry
Dec 13, 2015 rated it liked it
Een erg mooi debuut van Isabelle Rossaert.
Het eerste deel van het boek, het dagboek van Valérie, heeft me bijwijlen ontroerd.
Valérie schrijft haar dagboek in een tedere, eenvoudige en mooie, verzorgde taal. De manier waarop ze schrijft over het gemis van haar moeder, en de momenten die ze samen beleefden, en ook over de wandtapijten in 'L hotel de Cluny als iets wat haar nog bindt aan haar verleden, aan de momenten met haar moeder vond ik erg mooi. Voor mij was Valérie als de maagd op die wandt
...more
Bart Van Overmeire
Nov 12, 2016 rated it it was amazing
Shelves: owned-books
Lezen for Life-boek nr 16: Hoe schrijven over 'Dat is wat ik bemin' van Isabelle Rossaert zonder er afbreuk aan te doen? Moeilijk want zo mooi kan ik niet schrijven. Maar het staat wel vast dat iedereen nood heeft aan schoonheid en troost en zelfs af en toe een eenhoorn, tussen alle pijn en verdriet door. En dat biedt ze. Het juiste boek op het juiste moment.

'Wat zou jij doen als je het mooiste meisje bent, en je weet dat alleen de mooiste en liefste meisjes in staat zijn om een eenhoorn te vang
...more
Sandra Van den Bosch
May 15, 2016 rated it really liked it
"...Dat is wat ik je wilde schrijven: dat ik 's ochtends, toen ik wakker werd van die warme droom, een besluit nam. Ik zou naar je toe gaan. Ik zou niet eens iets hebben moeten zeggen, je zou het geweten hebben door de manier waarop ik naar je keek. Of misschien door hoe je mijn lichaam vlak bij jou lichaam wist, niet huid tegen huid maar zo dat je tussen ons in onze warmte kon voelen. Zo werd ik wakker. Ik wil dat je dat weet."...Mooi en puur! Een boekje om te herlezen. De diepste emoties worde ...more
Wendy
Aug 27, 2015 rated it really liked it
Shelves: read-2016
Een boek dat vooral om de herinneringen, gevoelens en de gedachten van de twee vertellers draait, en dat langzaam de ware toedracht van één bepaalde gebeurtenis onthult. Één verteller schrijft haar dagboek, de andere schrijft brieven, wat het persoonlijker maakt dan een 'gewone' roman. Wat me vooral bijblijft is de schrijfstijl: (gelukkig) geen eindeloos lange en ingewikkelde zinnen, maar wel vooral heel erg mooi. Een boek dat een heel fijne verrassing was!
Dani
Jul 22, 2015 rated it really liked it
Op zoek naar Peter Pan...

Alles komt in tweevoud...
2 delen
2 stenen
2 locaties
2 vertellers
2 slachtoffers
... en alles wordt uiteindelijk één.
Melissa Giardina
Jun 25, 2016 rated it really liked it
Pareltje.
Nathalie Maes
Apr 01, 2016 rated it liked it
3,5 sterren
Selin
Dec 03, 2017 rated it liked it
Isabelle Rossaert heeft een prachtig romandebuut neergeschreven. 'Dat is wat ik bemin' is een vlot geschreven verhaal over verdriet, eenzaamheid, kunst, mysterie en liefde. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, in het jaar 1998. De hoofdpersonage is Valérie.

Valérie heeft een moeilijke tijd achter haar rug. Ze is haar moeder en een vriend genaamd Max verloren. Na de dood van haar levenslustige moeder is ze naar Parijs vertrokken om te studeren. Ze heeft een sterke band met deze stad. Valérie
...more
Joke
Dec 28, 2016 rated it liked it
Een debuutroman van een Vlaamse schrijfster. Het verhaal is gebaseerd op de werkelijkheid en speelt zich af in Parijs en in de Provence.
De eerste helft van het boek bestaat uit dagboekfragmenten van Valerie, het tweede deel uit brieven van Jean-Michel. Om eerlijk te zijn is dit een vorm die me niet zo bevalt, omdat het toch een zekere afstand creëert.
Het verhaal zelf is wel mooi, het gaat over een liefde die is afgebroken nog voor het goed en wel begon, en de moeilijke verwerking van verlies.
Er
...more
Caro
Jun 10, 2017 rated it liked it
Met fijne pen geschreven, bijzonder mooie sfeerschepping zowel in Parijs als in de Luberon, geloofwaardige personages, de nodige dosis mysterie en spanning, subtiele ontknoping. Alles is eigenlijk in dit boek aanwezig om 4 sterren te geven. Toch zijn het er maar drie geworden omdat de uitweidingen over de wandtapijten mij niet konden boeien.
Ann
Dec 25, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: lib, twin, 2016
Een boekje over de kracht van verhalen. Hoe verhalen ons kunnen redden maar ook hoe verhalen ons onderuit kunnen halen. Hoe het niet vertellen van verhalen een zware last kan worden. Hoe koesterend het is als anderen ons verhaal kennen en we de zwaarte ervan niet meer alleen moeten dragen.

Deze novelle (slechts 149 pagina's) valt uiteen in 2 delen, 2 gezichtspunten.
In het eerste deel schrijft Valérie, een jaar na Max'dood, een soort van dagboek gericht aan Max waarin ze verhaalt van haar dromen,
...more
Johnny
May 04, 2016 rated it really liked it
Shelves: own-it
Een kort boekje (slechts 150 pagina's i.p.v. de 192 die Goodreads hier zegt) maar boordevol gevoelens. Het depressieve leven van Valérie in Parijs, gevlucht van alles naar een anoniem bestaan in een grote stad, is heel herkenbaar. Jean Michel is haar redder, en het mooie is dat ze zich ook láát redden. Op het einde had ik nog een deel verwacht uit Valérie's dagboek. Dat had de cirkel nog mooi rond kunnen maken. Nu was het iets te snel gedaan.
Stefanie Schulte
Jan 22, 2016 rated it really liked it
Shelves: favorites
Compacte psychologische roman met prachtige sfeerscheppingen (Parijs en de Provence) en een mooie melancholische ondertoon. De keuze voor de vorm van een dagboek en brieven geeft een aangenaam intieme kijk in de gedachtewereld van de personages. Veelbelovend debuut van de Belgische schrijfster Isabelle Rossaert.
Koen Roofthooft
Jun 28, 2016 rated it liked it
Mooi geschreven maar blijft heel oppervlakkig. Vlot tussendoortje
Sarah
Apr 17, 2016 rated it really liked it
Een boek dat ik graag zelf had geschreven. Over 2 verhalen, 2 versies van de feiten, 2 geliefden.... Over de Lubéron en Parijs. Over kunst en natuur. Nog even laten nazinderen...
Monique
Mar 10, 2016 rated it liked it
Shelves: read-in-2016
Na een trage start, komt het later toch weer goed. Mooi verhaal. Mijn volledige recensie lees je via http://wieschrijftblijft.com/is-bemin...
Bieke
Oct 04, 2016 rated it it was ok
Een boek waar ik niet goed in geraakte. Ik las het uit omdat het zo dun was, maar het was jammer genoeg niet helemaal mijn ding.
D
rated it liked it
May 17, 2016
Hilde E.
rated it really liked it
Jan 02, 2017
Saskia
rated it really liked it
Jan 26, 2016
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »