Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Scherven van het Verbond” as Want to Read:
Scherven van het Verbond
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Scherven van het Verbond

(Fulia #1)

by
3.91  ·  Rating details ·  55 ratings  ·  21 reviews
Het Verbond, dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen door het Orwold om iedereen te doden en alle nederzettingen en burchten te vernietigen. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom ontheemden gelaten op de ondergang.

Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt, samen met haar pasgeboren dochter Fulia, opgenomen in het dorp Say
...more
Paperback, 306 pages
Published April 2015 (first published January 1st 2015)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Scherven van het Verbond, please sign up.

Be the first to ask a question about Scherven van het Verbond

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.91  · 
Rating details
 ·  55 ratings  ·  21 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Scherven van het Verbond
Cisz Geverink - Strasters
"Wraak in de nacht is de oudste vorm van eerlijkheid." ~ p26.

Wauw, wat een verhaal! Dit is fantasy zoals fantasy bedoelt is. Geschreven in haar puurste vorm, lezend als of het waarheid is. Van elke bladzijde heb ik genoten, en je merkt dat elke zin met grote zorg is geschreven. Alles klopt, tot in de kleinste detail van de geschiedenis. GE-WEL-DIG!

"Zoals een kruik pas een kruik werd als je er water mee schonk, zo zou ze pas een echte gravin zijn als ze de strijd aanbond met Achlais." ~ p125.

Sche
...more
Johan Haneveld
Aug 04, 2015 rated it really liked it
Very promising fantasy debut by a Dutch author. I must confess that I have been burned by Dutch fantasy novels (one of the two books I ever did not finish was a Dutch fantasynovel. The other was War and Peace). The genre is small in the Netherlands, and authors from Britain and the US are popular, leaving starting authors in our own language confined to small publishers and a niche audience. Which is fine, of course, as it's an often enthusiastic audience, and authors are approachable, but it do ...more
Vanne
Sep 05, 2018 rated it it was amazing
Wil je een fantasy die je niet weg kan leggen? Dan ben je aan het juiste adres. Dit is het spannende eerste deel van een historisch aandoende fantasy tweeluik over een apocalyptische wereld waarin de laatste hoop van de mensheid rust op de jonge priesteres Fulia. Een verhaal over strijd en vertrouwen, over vijanden en vriendschappen. Maar ook een verhaal over belangrijke keuzes.


Het Verhaal

Voor lange tijd streden de mensen in kleinere groepen tegen de monsters die Mirrax genaamd worden. Maar van
...more
Ursula Visser
Sep 19, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
Heerlijk boek!

Prettig geschreven verhaal over een jong meisje dat opgroeit in een klein plaatsje. Een ziekelijke moeder, die vol geheimen blijkt te zitten. Fulia die langzaamaan te weten komt wat haar moeder niet vertelt heeft. Terwijl de de mirrax zich door de wereld vreten, lijkt niemand hen tegen te kunnen houden.

Vol met avontuur, groei van Fulia, vrienden, vijanden, en een race tegen de demonen.
Deel 2 al gekocht!
Wendy Koedoot
Dec 29, 2015 rated it really liked it
Fulia is een meisje samen met haar moeder in afgelegen dorpje Sayleche woont. Het Verbond, dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen en horden mirrax dwalen door het Orwold heen om iedereen te doden. Een grote stroom van ontheemde mensen wacht op de ondergang. Fulia weet niet veel van haar moeders geschiedenis, het enige dat ze weet is dat haar moeder Annys destijds gevlucht is met Fulia en nu een onopvallend bestaan leidt.
Als op een dag een Verbondsridder het dorp binnenkomt en hij aan Fuli
...more
Ferry Visser
Aug 06, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Wat is ‘Fulia’ van Joost Uitdehaag een heerlijk boek om te lezen! De middeleeuwse spannende sfeer in combinatie met vrouwelijke mystiek, maken dit boek niet alleen tot een spannend verhaal, maar ook tot een geschikte eerste kennismaking met mystiek.
Om te beginnen heeft de auteur een tweedeling gemaakt tussen het wereldse en geestelijke in het verhaal. Het wereldse wordt in het verhaal voor het merendeel vertegenwoordigd door mannen: ridders, adel, jagers, soldaten. Een intrigerend personage is S
...more
Hanneke
Jul 29, 2018 rated it liked it
Shelves: nl-auteur
Fulia scherven van het verbond is het eerste deel in de twee luik Fulia. Het verhaal gaat over de hoofdpersoon Fulia, een meisje dat ik een klein dorp opgroeit. De wereld die zij kent is een wereld die geplaagd wordt door demonen (zogenoemde mirrax), die onder leiding van Achlias dood en verderf zaaien.

Fulia, zoals de naam van het boek doet vermoeden, is voor meer bestemd dat zij voor mogelijk had kunnen houden. De gevaarlijke tocht waarover het verhaal spreekt is een toch van avontuur, maar in
...more
Rob Haans
Nov 07, 2015 rated it really liked it
The story is only in dutch, no point to make this review in English.

Het verhaal komt een beetje langzaam op gang, maar wordt naarmate het vordert steeds meeslepender. Fulia lijkt sterk geïnspireerd door Tolkien, maar het is zeker geen kopie. De schrijver gebruikt meer de verhaaltechnieken dan dat hij het verhaal van Tolkien zelf kopieert. Mooie wereldopbouw met verschillende lagen: een religieuze/mythische laag, een historische laag en het nu. Karakters zijn goed uitgewerkt met goede en slechte
...more
Gert Wim
Nov 30, 2015 rated it really liked it
An inspiring debut, evil versus good, a world threatened by evil forces just as in ours. But hope and determination to win the fights against Mirrax makes it worth living. A renaissance of LOTR, with a long journey, evil mirrax en Fulia as a visionary leader of desperate people. Worth reading an I hope part two will arrive soon. Keep up the fantasy Joost!
Marie-José
Aug 08, 2015 rated it it was amazing
At first I was afraid the theme would not be interesting but after 40 pages I really got into the story. I couldn't believe it when I turned the last page as I wanted to know how the story continues. I will just have to wait for the sequel to appear. ...more
Sabrina Wannet
May 15, 2018 rated it really liked it
zeer gaaf verhaal, precies om middernacht uitgelezen :D Het verhaal had een goed tempo en was prettig om te lezen al vind ik het jammer dat er uiteindelijk aan het eind niks over misobah meer geschreven was maar wie weet in deel 2 ?
Boekenvlinder
Feb 01, 2016 rated it it was amazing
Shelves: read-in-dutch
Dit is het debuut van Joost Uitdehaag en eerlijk gezegd is daar weinig van te merken. Joost schrijft met een vlotheid en geloofwaardigheid die men ziet bij auteurs die al jaren in het vak zitten.

Voor een volledige recensie kan je terecht op http://www.boekenvlinder.be
...more
Gea
Mar 26, 2017 rated it really liked it
Shelves: fantasy
Een heel goed boek, ik ga zeer zeker het tweede boek van dit tweeluik ook snel lezen.
Ingrid
Feb 09, 2016 rated it really liked it
Mijn recensie van Fulia kan je lezen via mijn blog op https://boeklovers.wordpress.com/2016... ...more
Marcel Van der rijst
Goed begin van een Fantasy tweeluik.

Fulia, opgroeiend in een afbrokkelende wereld, waar de Mirrax het ene menselijke bolwerk na het andere bolwerk vernietigd, treed toe als novice bij het klooster Nivantes en raakt in de ban van de heilige Suverunde, die het geheime fort Agiana, de hoop voor alle bange dagen, heeft gesticht. Na haar inwijding vertrekt ze op haar zoektocht naar het fort Agiana en komt in een wereld terecht van chaos en tegenstand. Zal ze ooit slagen in haar zoektocht...

Joost neem
...more
Anna Dekker
Oct 13, 2021 rated it really liked it  ·  review of another edition
Fulia- scherven van her verbond is een fantasy roman in een setting die heel veel op onze Middeleeuwen lijkt, maar dan met ‘demonen’, hoewel zonder enige magie.
Nou ben ik dol op boeken waar magie een rol in speelt, maar hier heb ik het geen moment gemist. De maatschappij waarin het verhaal zich afspeelt is heel goed uitgewerkt, van de sociale verhoudingen tot de religie, en komt heel geloofwaardig over. Ook de hoofdpersonen zijn goed opgebouwd, met licht- en schaduwkanten en een duidelijke ontwi
...more
Xapphirea
Jul 20, 2021 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: audio, fantasy
+ strong beginning
+ strong women
+ Even though it is about youngsters, it does not feel as a YA
- Some (not a lot) mansplaining
- second half is less interesting, couldn't keep my attention
- no dragons (oh come on, you can put in one, just for me?)
...more
Eline
Dec 25, 2020 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: 2020, bibliotheek, fantasy, ya
Interessant verhaal in een duistere wereld die steeds donkerder wordt, met een stel karakters die het goede in zichzelf en de wereld om hen heen proberen te vinden en te behouden
Aimee Hovius-Backus
Ik vond het een aardig verhaal, maar ik vond de schrijfstijl erg kinderachtig. Ik denk dat deze fantasy zich richt op young adults.
Bianca Klein Haneveld
rated it really liked it
Apr 23, 2017
Piet Katje
rated it really liked it
May 27, 2015
Kitty
rated it really liked it
Jun 09, 2017
The goblin queen
rated it really liked it
Oct 10, 2021
Kim
rated it really liked it
Sep 12, 2020
Lisa
rated it really liked it
Oct 16, 2019
Jose Vredendaal
rated it really liked it
Oct 07, 2016
Ingeborg
rated it it was amazing
Jun 03, 2015
Isabel
rated it liked it
Jul 12, 2021
Marcel Klum
rated it liked it
Dec 09, 2016
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Death In Disguise (Chief Inspector Barnaby, #3)
 • De dreigende zon (Mark Stevens, #1)
 • Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou
 • El destino inevitable de Arlène Revêtruite
 • Jalvin en het rijm van de Wold
 • Eclipse (Sweep, #12)
 • Reckoning (Sweep, #13)
 • Full Circle (Sweep, #14)
 • Schaduwkoningin (De kronieken van de Valta #1)
 • Los ritos del agua (La trilogía de La ciudad blanca, #2)
 • De twaalfde Saturnusmaan
 • The Lost Future of Pepperharrow (The Watchmaker of Filigree Street, #2)
 • Tithe (Modern Faerie Tales, #1)
 • Schaduw van Toet
 • The Legacy (Forgotten Realms: Legacy of the Drow, #1; Legend of Drizzt, #7)
 • El pintor de almas
 • The Guns of Avalon (The Chronicles of Amber #2)
 • Shadow of a Dark Queen (The Serpentwar Saga, #1)
See similar books…
13 followers
Joost Uitdehaag is zijn hele leven al gefascineerd door de idealen en mystiek van de middeleeuwen. Zo reisde hij langs talloze kastelen en kloosters en leidde hij jarenlang rollenspelgroepen. Hij schrijft regelmatig fantasyverhalen voor wedstrijden en tijdschriften. Eén daarvan werd opgenomen in Nature Futures 2, een prestigieuze Engelstalige bundel. Bij Books of Fantasy publiceerde hij Fulia, een ...more

Other books in the series

Fulia (2 books)
 • De laatste tocht

Related Articles

  Kerine Wint (she/her) is a freelance writer, editor, and reviewer of speculative fiction for publications including FIYAH literary magazine,...
11 likes · 0 comments