Jump to ratings and reviews
Rate this book

Hotel of Death: the chosen one

Rate this book
Richard McKenna is a writer with two bestsellers on his name. He's suffering a writer's block. However, he must write his book within three weeks, otherwise he cannot marry the handsome Glory Maryland. Unfortunately, Glory's husband wants to prevent this and starts a cat and mouse game of life and death.

In order to survive he flees to Boston, but his life is also at stake in Boston when an assassin waits for him in his hotel room. Saved by the feds, he discovers that one of them is a vampire and they all seem to have their own agenda. They all claim to help him, but can he trusts them? Or is he being used for their own cause? And since when can a vampire be trusted? More importantly: will he survive? And what is all this talk about an ancient curse?

354 pages, Paperback

First published January 12, 2015

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Cynthia Fridsma

23 books19 followers

As far back as she can remember, Cynthia has been listening to exciting stories told by her mother. She grew up reading books from Edgar Allan Poe, H. P. Lovecraft, and Philip K. Dick, among others.

It was Cynthia’s mother who inspired her to start telling—and writing—her own stories.

Ms. Fridsma’s writing career started after a handicap in 2014—she has a tremor in her right hand, numbness in the fingers, and pain in her wrist. She had to give up her other creative outlets, such as photography, computer programming, and gave up on juggling, so focused on what she could do rather than what she couldn’t do.

Besides writing, she sometimes plays guitar—in Jimi Hendrix style.

Cynthia lives with her husband and pet rabbit Max in Amsterdam

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
7 (33%)
4 stars
6 (28%)
3 stars
4 (19%)
2 stars
4 (19%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 19 of 19 reviews
Profile Image for Floor Flawless .
455 reviews57 followers
December 18, 2021
Het is een goed concept, maar de uitwerking was te rommelig en de auteur wilde iets teveel in 1 verhaal stoppen. Daardoor was het einde ook best wel abrupt. Dat vond ik jammer. Het had dus uitgebreider gekund. Ofwel in 1 dik boek of verspreid over twee delen. Ik ben wel nieuwsgierig naar het vervolg De zwarte weduwe, die ik ook nog heb liggen.
Profile Image for Vanne.
325 reviews8 followers
Read
February 12, 2018
Heftig, bloederig en met lange tanden in de hoofdrol. De Uitverkorene is het eerste deel van een reeks over vampieren en zombies. Gepromoot als een horror-thriller, met veel actie en geweld, en een van de meest aantrekkelijke covers van 2017. Ga mee op pad om de vloek van de vampiers te beëindigen en sluit de helpoort waardoor de zombies onze wereld binnen sluipen.

Het Verhaal

Sybil is een jonge vrouw uit de 18de eeuw. Door het oplezen van een oude spreuk is zij ‘besmet’ geraakt met een vloek die haar in een vampier heeft veranderd. Nu, enkele eeuwen later, wil zij van de vloek af. Maar haar missie wordt haar moeilijk gemaakt door haar ex.

De Reaper, voormalig staljongen Frank waarmee zij in de jaren 90 heeft gebroken, is bezig een leger te creëren van zombies. Hij riskeert hiermee de wereld en het lot van iedereen. Om hem te stoppen moet Sybil het beruchte boek de Necronomicon vinden en vernietigen. En misschien dat dan ook gelijk de vloek van de vampieren verbroken wordt.

Het verhaal vangt aan wanneer Sybil’s nichtje Catherine de locatie van het beruchte boek ontdekt heeft. Er is echter nog een obstakel. Om het boek te vernietigen hebben ze het bloed van de uitverkorene nodig. Maar deze uitverkorene, schrijver Richard, is zojuist op de vlucht geslagen.

Oogpunt

Na het lezen van de flaptekst ben je er misschien van overtuigd dat de schrijver Richard de hoofdrol speelt in dit boek. Maar Richard is slechts één van de vele karakters met wie de lezer kennis maakt. Zo worden er meerdere karakters gevolgd. Het oogpunt waaruit je als lezer meekijkt kan verschillen per hoofdstuk, maar ook in een hoofdstuk zelf. Al snel zal je als lezer ontdekken dat iedereen die je volgt verbonden is met één persoon.

Eigenlijk volgen wij Sybil, een pittige vampier die vastberaden is om de vloek te verbreken en het drinken van vers mensenbloed heeft afgezworen. Dat is moreel niet verantwoord. Een vampieresse met goede intenties dus.

De hoofdstukken zijn kort en onderverdeeld in fragmenten. Hierin zitten wisselingen van oogpunt van de karakters, maar ook flashbacks verwerkt. Er zijn veel moderne verwijzingen, vooral naar Buffy the Vampire Slayer. Zo laat de Reaper zich voor de grap Spike noemen door Sybil - ook omdat het beter klinkt dan Frank.

Amerikaanse Actie

Dat het boek boordevol actie zit wordt meteen aan het begin al duidelijk. Bedreigingen met een pistool, overspel, bom aanslagen, ongeneeslijke ziektes, en vooral veel nodeloze slachtoffers wanneer het zo uitkomt. Dat niet alle acties even logisch lijken kan af en toe wat verwarring opleveren. Zo werkt de bedreiging tegenover Richard averechts (voor beide partijen). Het is een duidelijke tool om de karakters in het verhaal te krijgen waar ze nodig zijn. Wellicht iets te duidelijk. Niet te hard nadenken dus maar vooral focussen op de actie zelf.

De sfeer doet daardoor erg aan Amerikaanse actie series denken, met een pistool in de hand vechten tegen de vijand, en het verhaal leent zich perfect voor zo’n type actie-serie - niet diepgaand maar vooral veel vechten en dreigen. Er zijn zwaarden, pistolen, bommen, bedreigingen, verkrachtingen, groene misten, zombies en nog veel meer gevaarlijke aspecten die het verhaal geschikt maken voor een wat ouder publiek.

De cover en de flaptekst kunnen je aan Young Adult doen denken, maar dit boek valt zeker in de New Adult categorie. De expliciete bloederige scenes en veelal zware thema’s maken het een heftig verhaal. Als je iets zoekt dat gelijk is aan Buffy zit je hier mis, dit is veel grimmiger en gevaarlijker.

Spanning, avontuur, af en toe richting het genre van de thriller gaande, maar ook met historische flashbacks en bovennatuurlijke elementen. Vampiers en zombies, geheime overheidsinstellingen en een queeste om de wereld te redden en een vloek te beëindigen. Dat is wat de Uitverkorene je te bieden heeft.

De Uitverkoren Lezer

Nieuwsgierig geworden naar dit spannende en avontuurlijke verhaal van Cynthia? De focus ligt voornamelijk op actie, verwacht daarom niet antwoorden te vinden op alle acties van de karakters. De hoofdstukken zijn kort en onderverdeeld in meerdere karakters en tijdsperiodes. Als je op zoek bent naar een diepgaand fantasie verhaal is dit wellicht niet jouw ding.

Maar bevalt het je wat je tot dusver hier gelezen hebt? En zoek je een verhaal met veel actie die doet denken aan tv series zoals 24 en NCIS? Met als plot een combinatie van Buffy the Vampire Slayer en The Walking Dead? Dan ligt dit boek misschien wel op jou te wachten.
Profile Image for Rebecca gubbels.
299 reviews2 followers
March 2, 2022
De uitverkoren is deel 1 van de serie en deel 2 heet de zwarte weduwe.

Dit eerste deel is erg mooi maar na nog geen 50 bladzijden krijg je al best veel informatie. Dat is op zich niet erg maar het had van mij wel want minder gemogen. Er is gewoon best veel in een boek gestopt.

Ondanks dat is het een boek wat lekker wegleest. En ik had hem ook snel uit. Soms lees je een boek wat je vanaf de eerste pagina pakt, dat had ik bij dit boek. Het is spannend. Maar had van mij spannender gemogen.

Een boek waarin veel gebeurd.

Het is een leuke afwisseling en heb nog nooit een boek gelezen met zombies of vampieren laat staan met allebei. De vampieren worden ook op een andere manier neer gezet dan in de meeste films, dat is een leuke twist.
Profile Image for Wendy Koedoot.
451 reviews7 followers
February 26, 2018
Dit boek gaat over Richard McKenna, een schrijver die een writersblock heeft en dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn uitgever. Zeker niet als blijkt dat Richard een geheime relatie heeft met Glory, de vrouw van de uitgever. Hij wordt met de dood bedreigd en vlucht naar Boston.
Maar ook in Boston blijkt het niet lekker rustig te zijn, hij blijkt een pion te zijn in een of ander dodelijk spel en wordt opgejaagd door vampiers, zombies, geesten en terroristen. Hoe kan hij hier vandaan ? Waarom heeft iedereen het op hem gemunt? De enige die hem wil helpen is notabene zelf een vampier, een vrouwelijk met de naam Sybil. Wat zal daar achter zitten? Kan hij haar wel vertrouwen? En waarom hebben ze het over een boek , de Necronomicon?
Je leert Richard kennen als hij in de problemen zit. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen nadat hij van zijn baas een deadline heeft gehad. Hij is toe aan rust en aan inspiratie voor zijn tweede boek. Dat krijgt hij allemaal in Boston, hij maakt genoeg mee. Je kan je in hem inleven, zijn karakter wordt goed genoeg beschreven.
Het karakter van Sybil wordt in de loop van het verhaal steeds beter. Je kan je zeker in haar verplaatsen en snapt dus ook waarom ze bepaalde dingen doet. Ik mag haar wel, ze is mijn favoriete personage. De andere personages die ik interessant vind zijn Harry en Jack.
De sfeer in het boek wordt erg mooi en levendig beschreven, je kan je een goed beeld vormen van de omgeving en van de soms bloederige scenes. Het is erg realistisch beschreven ,alsof jezelf in die scene meedoet..
Het verhaal leest erg vlot ,de hoofdstukken zijn kort en er zit veel vaart en actie in. Er is geen moment in het boek dat saai is. De ingrediënten zijn vampiers, zombies, terroristen, geesten, bloed, humor, actie en zelf romantiek.
De opbouw naar het eind is erg goed, dat zie je niet aankomen. Het is een afgerond eind, ook al komen er nog twee delen in deze serie. Ik kan niet wachten op deel twee.
12 reviews
March 4, 2015
(I hate it when I type up a whole review and the internet decides it hates me and locks up)

Take two...

I just finished reading the Hotel of Death and I must say that I am pleasantly surprised. The author provided me with a copy of her book in exchange for a honest review, which I am happy to provide.

This book is written in a unique style that Cynthia Fridsma took the time to develop each character. The book is divided from multiple viewpoints from the different characters in the book, allowing the reader to develop a complete picture of what is going on and why. It was exciting to see how each life intertwined into the others and how each character was thoroughly developed.

The Hotel of Death is a mix of a few genres which keeps it fresh and interesting compared to some other books that I have read recently. During the first few chapters you'd never expect vampires or any other crazy additions to the book, but then events unfold and escalate sucking in the reader.

I admire how Cynthia took the time to get locations factually right, especially when Richard visited the Freedom Trail in Boston. I walked this exact trail only a few years ago and was able to picture exactly what she was talking about and where. It brought back some great memories and pictures from my trip there.

Overall Sybil was likely my favorite character, she was extremely well-developed and played a creative role in the book. The author maintained the unique perspectives throughout the book which was exciting to see. The only minor complaint I have about the book is it seemed to have some superfluous sections that were a bit drawn out, but being so entertaining it is not a big deal. If you are into action/adventure/spy/vampire style books, this one is certainly for you.
Profile Image for Patty Delft.
Author 14 books81 followers
April 23, 2018
De Uitverkorene begint spannend, met Richard die een aantal vreemde en angstaanjagende dingen meemaakt en daardoor op de vlucht slaat en Sybil die achter een mysterieus boek aangaat. Vervolgens raakte ik tijdens het lezen de draad af en toe een beetje kwijt door de vele karakters die langs komen en de gebeurtenissen die soms door elkaar lijken te lopen waardoor ik af en toe even terug moest lezen om te kijken wat er ook alweer gebeurd was. Hierdoor had ik moeite om door het verhaal heen te komen dat toch zeker de moeite waard is.
Het is namelijk spannend en goed beschreven, vol gruwelijkheden en hier en daar een vleugje humor. Vooral de flashbacks en de gevechten trokken me mee in het leven van Sybil. Hierdoor werd dit karakter voor mij ook wat levendiger dan de rest.

Toch was het voor mij een beetje veel. Vampieren, zombies, een geheime organisatie, de Uitverkorene, de vele karakters en gebeurtenissen die op mij niet allemaal even logisch overkwamen zorgde ervoor dat ik het overzicht af en toe helemaal kwijt was. Die verwarring maakte het boek voor mij minder goed dan het had kunnen zijn. Bovendien had ik weinig met sommige karakters zoals bijvoorbeeld Richard, maar een aantal andere, zoals Sybil en Felicity maakte dat gelukkig weer goed.

Ik denk dat fans van Buffy, the Vampire Slayer die het niet erg vinden om verschillende verhaallijnen te volgen en houden van horror met fantasy en thrillerelementen zeker zullen genieten van dit boek dat boordevol actie zit en ervoor zorgt dat je je geen moment verveelt!
Profile Image for Amy.
1,160 reviews26 followers
April 7, 2015
I had a hard time getting into the book, but once I did I enjoyed it.

Richard is an author on the cusp of writing his third and final book. However, things get a little waylaid when the truth comes out. He flees to Boston, to lick his wounds, heal and unwind. However, the Hotel he is staying at isn't so quiet. Richard is a pawn, who is moved around the board, with someone always telling him, you can trust me. But who can Richard really trust? After all isn't everyone out for their own interest and self promotion? He's just a pawn in the game.

It was a good book, but some of the characters for me fell flat and needed to be developed more. Sybil, she was a great character. I fell in love with her and wanted more from her. There were some long winded parts, that I skimmed. State it once, move on, stop rehashing. All in all, it was a thrilling read, that I did enjoy.
Profile Image for A.W..
Author 6 books2 followers
July 12, 2015
"Hotel of Death: The Chosen One" is an interesting read, starting with a writer and his inner fight between his profession and his love for his publisher's wife.
The story quickly moves on from these every day activities into a fight between the heroic "Nightbirds" and the villainous hordes of the "Reaper".
How are these two threads linked? You'll have to read it to find out, but suffice to say, you won't see it coming!

The characters are fully fleshed out and most of them have a chance to develop over the course of the story.
The locations are brought to life through some very immersive descriptions.
Even the timeline is accurate, from the events of the American Civil War through to the modern day.

I hadn't really read thriller stories before, but this is a brilliant introduction to the genre. I hope the next entry in the series will be just as exciting to read!
Profile Image for Doris.
411 reviews5 followers
April 6, 2015
*I was provided a complimentary copy in exchange for an honest review.

Hotel of Death is a fantastic read! When I started the book I didn't realize completely what was coming, and this made the book so much more enjoyable!
It added to the suspense, and the mystery!
Once you start reading you see that the story will come at you from different view points from different characters. After you get the hang of this, you will see that it gives you a more complete story line as you go. Typically this type of reading has confused me but the author really nails it!
You are going to want to read this book!
Profile Image for Aly.
1,832 reviews56 followers
March 11, 2015
This book was good. I was a bit confused at the beginning of the book but I got used to the picture the author was trying to paint and it was good. I liked the character development and overall the story was unique. The story was told from multiple viewpoints and I think at first that is what though me off a bit. But if you like these types of action/adventure and little vampire books you should see what you think of this one. *I received this books from the author in exchange for an honest review*
Profile Image for Mattie.
208 reviews15 followers
April 15, 2015
Curses vampires and so much more. HOTEL OF DEATH by Cynthia Fridsma is a real page turner. The author has developed some interesting characters. You know a book is good when your busy with life & the book seems to be calling your name. This is the first book I've read by this author and it will not be the last. I highly recommend this book if your looking for something wonderfully out of the ordinary. I received a digital copy of this novel from the author in return for an unbiased review. No compensation was received. Don't hesitate about purchasing this fascinating read...
Profile Image for Mercedes Montgomery.
Author 11 books11 followers
March 31, 2015
This is a fabulous read. I found myself glued to the book from page one. The writer truly has a gift of creating a story that keeps the reader on the edge of his or her seat. Her characters are well developed and you feel a sense of connection with them. I truly enjoyed the story and look forward to reading more work by this author. I hope that you can take the time to investigate her work. I recommend it.
Profile Image for Joannes Rhino.
Author 9 books48 followers
March 7, 2015
The author writes very well. You can see, hear, taste, smell, and feel what the characters do. It is truly a 3 dimensional experience. I was hooked from the 1st page and couldn't put down the book. The plot is flow naturally. The conversations are light and make sense. Overall, I truly believe that this book is worth the read.
Profile Image for Peggy.
2,160 reviews37 followers
April 7, 2015
Wasn't prepared for the what this book took me through! Talk about on the edge of your seat with every last minute! While reading you are easily escaping into the lives of the characters and the story! Can't wait to read more from this author!


*Received for an honest review*
Profile Image for Marcel Van der rijst.
210 reviews2 followers
May 11, 2018
Een warrig verhaal over vampiers en zombies.

De vampier Sybil Crewes, hoofd van de organisatie Nigtbird, probeert het boek Necromonicon te vinden in de verblijfplaats van haar tegenstander The Reaper. En hoe kan Robert McKenna, schrijver van 1 bestseller, maar kampend met een writersblock, haar hierin helpen.

Cynthia probeert een spannend verhaal neer te zetten, maar dat lukt in zijn geheel niet. Het verhaal is warrig. Er zitten vreemde plotwendingen in en een aantal personen reageert heel ongeloofwaardig.
Ze wisselt heel vaak van point of view, omdat ze het verhaal verteld door de ogen van haar hoofdfiguren, maar ook van haar bijfiguren. Hierdoor worden veel zijlijnen gevolgd. Hier heeft het hoofdverhaal erg onder te leiden. Als ze zich maar bij 2 of 3 personen had gehouden dan was het verhaal strakker verteld en zou er een spanningsboog kunnen worden opgebouwd, wat nu geheel afwezig is. Wat nog een nadeel van de vele wisselingen is dat geen van de figuren (hoofd of bij) uit de verf komt. Ze blijven heel vlak, en dat is jammer, want ze voert wel een paar figuren op die interessant hadden kunnen zijn.
Waar het verhaal verder onder te leiden had waren vreemde plotwendingen. Het is heel onaannemelijk als een persoon over een nacht ijs veranderd van een kwaadaardig wezen tot een liefhebbende geliefde. En de soms uit de lucht vallende figuren, zonder een aankondiging een nieuwe booswicht, die alles over hun operaties weet. Hoe is dit mogelijk, daar wordt geen uitleg over gegeven. Zo zijn er nog een aantal zaken in het verhaal die niet logisch zijn of waar ik dacht, waar komt dit of dat, hij of zij vandaan.

Het verhaal had potentie, maar de schrijver maakt het niet waar. Door haar manier van vertellen en verhaalopbouw is het een warrig verhaal geworden waar soms de zombies om je oren vliegen en de andere keer juist weer wat meer pit had mogen hebben.
4 reviews1 follower
February 20, 2021
Ik ben heel nieuwsgierig aan het boek begonnen, onwetend wat ik precies moest verwachten. Het boek gaat over een zogenaamde 'uitverkoren' die als enige een heleboel ellende kan stoppen door zich op te offeren.

Het boek bevat veel fantasie elementen, zoals vampiers, zombies en demonen. Eén van de redenen dat ik het boek heb gelezen voor mijn school opdracht. Ik vond dat het boek me een beetje op mijn honger heeft laten zitten. Vanuit alle informatie die ik voorheen over het boek had verzamelt, veronderstelde ik dat er wel wat spanning in vermengd zat, maar ik vond het helemaal niet zo. Ik raakte vaak wat verveeld omdat de scènes niet echt werden opgebouwd in spanning. Ook raakte ik regelmatig in de war. Soms was ik niet heel zeker wat er gebeurde door een plotse verandering in omgeving wat wel veel voor kwam. Ik vond het wel aangenaam dat doorheen het boek het perspectief veranderde waardoor je elke situatie op verschillende manieren kan ervaren. Het einde vond ik ook wel aan de teleurstellende kant wat wel jammer is, want er had echt van alles kunnen gebeuren dat ik niet zou zien aankomen.

Over het algemeen was het boek niet slecht, maar als je echt een fanatieke lezer bent vind je het misschien ook wel minder. Zoek je een makkelijk boek dan is dit zeker wel een goede optie, maar als je echt een diepgaand boek wilt dan zou ik wat verder zoeken.
Profile Image for Cynthia Fridsma.
Author 23 books19 followers
June 11, 2021
Someone told me, hey, why don't you write a review of your own book? Why would anyone read it? Instead of reviewing my own book, I'd like to say that I wrote the basics of this story such a long time ago, early in the 1980s. It was titled The Attic, and my mom, may she rest in peace, loved it. When I read back my manuscript of 60-pages in 2013 while cleaning up my home, I decided to turn it into a vampire novel. A modern vampire novel, much like Resident Evil, with a vampire, we call her Sybil Crewes, who hates being a vampire, drinking innocent blood. A vampire who can walk in daylight, is not romantic at all--sorry kids, no teenagers falling in love with vampires--and buys her blood from the butcher's shop downtown Boston. She fights evil, has set up her own organization, Nightbird, and collaborates with the ATU, a counterterrorism Unit.

The book is about ending an ancient curse, while fighting vampires, werewolves, zombies, and even ghosts. A story that doesn't rely on classic horror stories. Crosses, holy water, etc. They just don't work fighting evil. Do you have any idea what kills evil? Bullets and swords. Hotel of Death is a horror story full of action, not for the faint-hearted. Some parts are bloody, ugly and painful.
Displaying 1 - 19 of 19 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.