Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Staden på andra sidan - Kompassen (Staden på andra sidan, #1)” as Want to Read:
Staden på andra sidan - Kompassen (Staden på andra sidan, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Staden på andra sidan - Kompassen (Staden på andra sidan, #1)

by
4.44  ·  Rating details ·  16 Ratings  ·  12 Reviews
Första boken i en ny fantasyserie som handlar om Markus och Matildas äventyr i Staden på andra sidan.

I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.

Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte vis
...more
Hardcover, 1, 208 pages
Published February 17th 2015 by Roslagstext
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Staden på andra sidan - Kompassen, please sign up.

Be the first to ask a question about Staden på andra sidan - Kompassen

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-23
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Lisa Hågensen
Mar 01, 2015 rated it it was amazing
Äventyr, purpur och magi är spännande ingredienser i Kimselius nya fantasy!

Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar?

I Staden på andra sidan tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla.

Markus är en helt vanlig pojke, inte s
...more
Jessica Bengtsson
Mar 01, 2015 rated it it was amazing
Kim M Kimselius har gjort det igen.
Från första sidan ville jag bara hålla fast i boken och fortsätta läsa.
Boken är beskrivande i känslor och omgivning.
Jag ser den nya världen framför mig medans Markus och Matilda kastas in i äventyret. Känner deras sorg, rädsla och glädje.

Kapitlen är korta och slutar så att man bara vill fortsätta framåt.
Markus och Matilda har fått en plats i mitt hjärta, och jag längtar redan efter nästa bok i serien.
Jenny Holmström
Mar 26, 2015 rated it it was amazing
Shelves: owned, favorites
Jag hade världens bästa flygplansunderhållning när jag nu i helgen reste till London. Jag läste andra halvan av Kim M. Kimselius bok Staden på andra sidan – Kompassen på flygplanet och flygresan gick så mycket snabbare.
Kimselius har skrivit en mycket spännande fantasybok som i mångt och mycket även påminner om en saga. Hon kan verkligen konsten att skriva en blandvändare. Kapitlen är korta och varje kapitel – och då menar jag verkligen alla kapitel – slutar med en cliffhanger.
Markus har problem
...more
Gabriella Kjeilen
Mar 14, 2015 rated it it was ok
Om boken (från Bokus): I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.
Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.
I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

"Historien bjuder på mycket fan
...more
Sandra Petojevic
Mar 25, 2015 rated it really liked it
Markus, en tolvårig kille med en elak styvpappa finner en karta och en kompass uppe på vinden. Så börjar fantasyboken Staden på andra sidan – Kompassen av Kim M. Kimselius (Roslagstext förlag) som är den fristående första delen i en kommande serie, och således redan i början utlovas spänning och äventyr. Man blir verkligen inte besviken, redan efter några sidor finner Markus en skimrande portal till en annan värld, och med den äventyrliga tjejen Matilda hamnar de i ett rike där allting är mörkt ...more
Eva Ullerud
Mar 01, 2015 rated it it was amazing
Jag har haft nöjet att läsa och recensera Kim M Kimselius senaste bok ”Staden på andra sidan - Kompassen.” Eftersom jag älskar fantasy gör jag det gärna.

Huvudkaraktärerna i berättelsen är två barn, Markus och Matilda, som finner en märklig bubbla i en grotta och genom den kommer till en främmande värld. Sedan börjar det hända saker. Jag ska inte avslöja vilka men spänningen stegras gradvis och jag kan säga att när jag var mitt i boken var det så spännande att jag inte kunde lägga den ifrån mig.
...more
Lea Kjellin
Apr 19, 2015 rated it it was amazing
Denna bok har jag läst tillsammans med mina barn som är 6 och 8 år. Både barnen och jag har levt oss in i Marcus och Matildas fantastiska äventyr i en främmande och förtrollad värld som behöver deras hjälp. Ibland har det nästan känts som att vi varit där själva och det har gett upphov till många både spännande och viktiga diskussioner.

Ett stort plus har varit bokens korta kapitel då de öppnat upp möjligheten till mysiga lässtunder lite när som helst under dagarna. Vi har dessutom hunnit läsa en
...more
Svxrt
Mar 10, 2015 rated it really liked it
Jag tycker boken passar för barn mellan 8 och tio år. De som har kommit igång med sin läsning och gillar spännande böcker.

Boken handlar om två barn och deras äventyr. De kommer till en förtrollad värld genom magi. Väl där upptäcker de att allt inte står rätt till i kungariket. Deras uppdrag blir att ställa allt till rätta. En fantasyberättelse rätt och slätt.

Min dotter (7 snart 8 år) och jag har läst boken tillsammans innan hon ska sova. Jag läste mellan två och tre kapitel högt för henne. När
...more
Sanna Palmén
Mar 02, 2015 rated it it was amazing
Boken är en spännande fantasy som även handlar om längtan ur en jobbig livssituation. Marcus är en kille som är ett offer, men han blir en hjälte. Han längtar efter att bli räddad, men blir den som räddar. Matilda är tuffa tjejen som längtar efter äventyr, eftersom livet i sig inte erbjuder det. Hon är tjejen som inte har några problem, men blir den som behöver skydd. De tu hamnar på andra sidan kompassen, och tillsammans tar dig sig igenom riskfyllda situationer och räddar livet på varandra. Hi ...more
Alexander
Mar 06, 2015 rated it it was amazing
Kim M Kimselius visar ännu en gång sin förmåga att väva ihop ord till meningar och sedan förvandla dem till böcker som säljs fortare än smör. Det syns verkligen att hon älskar att skriva. Hon sätter hela sin själ i berättelsen och leder inte bara berättelsens huvudpersoner, Markus och Matilda på ett äventyr som hamnar i ett främmande land fyllt med magi, utan även läsaren själv. Efter de första orden fångar hon upp din uppmärksamhet och innan det första kapitlet är slut finns det ingen återvändo ...more
Jerker Hultén
Sep 14, 2015 rated it it was amazing
Kim M Kimselius har skapat en väldigt spännande fanatsy-berättelse. Boken är lättläst, med korta kapitel och relativt stor text. Varje kapitel avslutas på ett sådant sätt att man vill läsa vidare, vilket gör att man lätt läser lite längre tid än man tänkt från början. Detta är den första boken i en serie och jag ser redan fram emot nästa bok. Jag kan varmt rekommendera boken, både som högläsning och för alla barn i bokslukaråldern som tycker om fantasy och spänning.
Christoffer Theo
Mar 19, 2015 rated it liked it
För sago- och fantasyfantaster så är det här helt rätt. Ond trollkarl, förtrollat land, häxor, magiska ting, stort mod, fina skildringar, spännande handling och ett bra äventyr resulterar i en bra bok. Ingenting är omöjligt i en bok av Kim Kimselius, och överraskningarna är alltid nära. Svårt att förutse vad som ska hända och ett mycket oväntat slut.
Catrine Pettersson
rated it it was amazing
Oct 02, 2015
Susann Pålsson
rated it it was amazing
Oct 27, 2015
Kim Kimselius
Feb 19, 2015 rated it it was amazing  ·  (Review from the author)
Ingela
rated it liked it
Jun 22, 2015
Fay
added it
Feb 21, 2015
Dakota Diamond
marked it as to-read
Mar 30, 2015
Soffía H
marked it as to-read
Jul 26, 2015
Sandra
added it
Sep 02, 2015
Tuva Eriksson
marked it as to-read
Jul 25, 2016
Johanna Juneke
marked it as to-read
Feb 19, 2018
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
47 followers
Kim M. Kimselius är författare av bland annat fristående Historiska Äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser. Varje bok har en gedigen faktadel för vetgiriga.

Med debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde Kim M. Kimselius dundersuccé och har alltsedan dess fängslat läsare i alla åldrar med sina detaljrika, spännande böcker. Tillbaka till Pompeji blev utsedd som en av årets bästa ut
...more